Naozaj je káva v tehotenstve škodlivá?
manzel mi nedovoli pit kavu 🙈 som.v 21tt, doteraz som pila ranajkovu kavu co je bez kofeinu, no dnes mi akurat dosla a urobila som si 3v1, do polovice salky som si zaliala vodu a druhu polovicu mlieko.. a manzel mi to nedovolil vypit, ze kofein nemozem.. je to naozaj take skodlive? alebo to prehana?
prehana. Ono ak si bola zvyknuta pit kavu (aj viac), ani sa neodporuca s tym lek tak seknut zo dna na den. To by mohol byt pre telo omnoho vacsi sok, ako jedna kavicka v tehu.
Ja som bola kedysi zavyslak na kofole. Menala som problem za den vypit jej ze ale ozaj veeela. A ked som bola tehu, aj gynekolog mi povilil, ze 0,5l denne alebo jedna kava denne je pohodicka lahodicka, nevadi.
K manželovi sa radsej nevyjadrím. V oboch tehotenstvách som pila jednu rannú kávu, obcas bezkofeinovu ale každopádne klasickú z čerstvo namletych zŕn.
ja ked som bola tehotná mne káva strašne smrdela a bolo mi z nej zle takže som ju nepila moja svagriná je teraz tehotná a ona kávu pije normálne má nízky tlak a kávou si ho zvyšuje včera sme boli v restike a ona si dá bez problémov kofolu a pepsi čo ja som tiež vôbec nepila....ťažko radiť niekdo sa v tehotenstve stráni skoro všetkého niekdo vôbec ničoho ale zase ked si dáš raz za čas kávu a nič ti to nerobí teda malému či malej v brušku, že nezačne kopkať alebo nič podobné tak raz za cas je to OK ja vraví, že zlatá stredná cesta
Celkom isto preháňa. Nezabudol kto nosí pod srdcom dieťa? K téme ja som celé tehu píla 2obycajne kávy denne . Slabšie ale píla. Malej nič nebolo, ani nebola nervava, nespava
dala som precitat manzelovi vase komentare 😁 dnes som mala poradnu tak som sa nato opytala aj gynekologa, tiez povedal ze kludne mozem 😁 ..manzel to tak nemyslel, ze mi to chce zakazovat, on sa len boji o malicke velmi, nemyslel to v zlom ze nemam pit kavu, on len ze by som neskodila babetku nahodou 😊
baby a ta bezkofeinova je fakt taky hnus?... ja som pila normalne kofeinovu ale ako som otehotnela bolo mi z nej zle 🤢, tak pijem bezkofeinovu, proste ako oddych ked maly este spi, rano kavicka, noviny...
@zuba1987 ja som si o tom citala na nete, je naozaj skodliva.. ale nielen v tehotenstve ako pre dietatko, ale normalne proste nieje zdrava
a v com je taka nezdrava? podla popisu na mojej sa odstranuje kofein svajc.sposobom a to luhovanim v cistej vrelej vode, opakovanym vytvorenim plne nasyteneho roztoku vytiahnu kofein
je sice drahsia ako ta co sa luhuje v metylchloride, prip co2, ale nemala by mat ziadnu chemikaliu nic oproti kofeinovej
Si prehnane ustráchaná tak ako aj tvoj partner. Kofeín je nebezpečný IBA keď prekročíš nejakú vysokú hranicu. V tehotenstve kľudne môžeš okolo 125mg-200mg kofeínu bez vplyvu na plod. Ako už ženy nadomnou spomínali kofeín nie je iba v káve. Bezkofeinová káva je chémia je hnus ktorý okolo zrna kávy ani neobehol. Nemá s prírodou nič spoločné.
Dajte si obaja radšej magnézium lebo ak budete takto vyplašení z pitia či nepitia kávy a jedenia toho či oneho v tehotenstve tak narodenie dieťaťa vám dá poriadne zabrať a za rok sa budeš tu na MK sťažovať aký a onaký je tvoj partner pri výchove nevýchove a staraní sa.
Kľud. Tehotenstvo nie je choroba. Užívaj si ho a nečítajú internet. 🍀

Jedna je v pohode ja si robím do polky a od polky mlieka a tiež som o tom predtým čítala ci hej ci nie a všade že sa môže ta 1-2