icon

Naozaj je káva v tehotenstve škodlivá?

18. júl 2021

manzel mi nedovoli pit kavu 🙈 som.v 21tt, doteraz som pila ranajkovu kavu co je bez kofeinu, no dnes mi akurat dosla a urobila som si 3v1, do polovice salky som si zaliala vodu a druhu polovicu mlieko.. a manzel mi to nedovolil vypit, ze kofein nemozem.. je to naozaj take skodlive? alebo to prehana?

Strana
z2
dada0902
19. júl 2021

Jedna je v pohode ja si robím do polky a od polky mlieka a tiež som o tom predtým čítala ci hej ci nie a všade že sa môže ta 1-2

tinqua
19. júl 2021

@lyci mne o tom nemusíš hovoriť, avšak sú ženy čo nedokážu okamžite skoncovať s fajčením...každý človek je jedinečný v prežívaní rôznych situácií a aj telo a psychika sa u každého správa inak

elanor
19. júl 2021

prehana. Ono ak si bola zvyknuta pit kavu (aj viac), ani sa neodporuca s tym lek tak seknut zo dna na den. To by mohol byt pre telo omnoho vacsi sok, ako jedna kavicka v tehu.
Ja som bola kedysi zavyslak na kofole. Menala som problem za den vypit jej ze ale ozaj veeela. A ked som bola tehu, aj gynekolog mi povilil, ze 0,5l denne alebo jedna kava denne je pohodicka lahodicka, nevadi.

sasanka605
19. júl 2021

K manželovi sa radsej nevyjadrím. V oboch tehotenstvách som pila jednu rannú kávu, obcas bezkofeinovu ale každopádne klasickú z čerstvo namletych zŕn.

kika52621
19. júl 2021

ja ked som bola tehotná mne káva strašne smrdela a bolo mi z nej zle takže som ju nepila moja svagriná je teraz tehotná a ona kávu pije normálne má nízky tlak a kávou si ho zvyšuje včera sme boli v restike a ona si dá bez problémov kofolu a pepsi čo ja som tiež vôbec nepila....ťažko radiť niekdo sa v tehotenstve stráni skoro všetkého niekdo vôbec ničoho ale zase ked si dáš raz za čas kávu a nič ti to nerobí teda malému či malej v brušku, že nezačne kopkať alebo nič podobné tak raz za cas je to OK ja vraví, že zlatá stredná cesta

fiafia
19. júl 2021

Celkom isto preháňa. Nezabudol kto nosí pod srdcom dieťa? K téme ja som celé tehu píla 2obycajne kávy denne . Slabšie ale píla. Malej nič nebolo, ani nebola nervava, nespava

autor
19. júl 2021

dala som precitat manzelovi vase komentare 😁 dnes som mala poradnu tak som sa nato opytala aj gynekologa, tiez povedal ze kludne mozem 😁 ..manzel to tak nemyslel, ze mi to chce zakazovat, on sa len boji o malicke velmi, nemyslel to v zlom ze nemam pit kavu, on len ze by som neskodila babetku nahodou 😊

zuba1987
19. júl 2021

baby a ta bezkofeinova je fakt taky hnus?... ja som pila normalne kofeinovu ale ako som otehotnela bolo mi z nej zle 🤢, tak pijem bezkofeinovu, proste ako oddych ked maly este spi, rano kavicka, noviny...

autor
19. júl 2021

@zuba1987 ja som si o tom citala na nete, je naozaj skodliva.. ale nielen v tehotenstve ako pre dietatko, ale normalne proste nieje zdrava

zuba1987
19. júl 2021

a v com je taka nezdrava? podla popisu na mojej sa odstranuje kofein svajc.sposobom a to luhovanim v cistej vrelej vode, opakovanym vytvorenim plne nasyteneho roztoku vytiahnu kofein
je sice drahsia ako ta co sa luhuje v metylchloride, prip co2, ale nemala by mat ziadnu chemikaliu nic oproti kofeinovej

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
cariad
19. júl 2021

Si prehnane ustráchaná tak ako aj tvoj partner. Kofeín je nebezpečný IBA keď prekročíš nejakú vysokú hranicu. V tehotenstve kľudne môžeš okolo 125mg-200mg kofeínu bez vplyvu na plod. Ako už ženy nadomnou spomínali kofeín nie je iba v káve. Bezkofeinová káva je chémia je hnus ktorý okolo zrna kávy ani neobehol. Nemá s prírodou nič spoločné.
Dajte si obaja radšej magnézium lebo ak budete takto vyplašení z pitia či nepitia kávy a jedenia toho či oneho v tehotenstve tak narodenie dieťaťa vám dá poriadne zabrať a za rok sa budeš tu na MK sťažovať aký a onaký je tvoj partner pri výchove nevýchove a staraní sa.
Kľud. Tehotenstvo nie je choroba. Užívaj si ho a nečítajú internet. 🍀

Strana
z2