Nechcené tehotenstvo
ahojte
mám velký problem a prosim vas tymto o radu. mam 19 rokov a vcera som zistila že som tehotna. MS mi meškala tri tyzdne, mne bezne meskaju a pri sexe si davame pozor tak som nerobila paniku. tri rozne testy mi vyšli hned silne pozitivne. zajtra sa chystam k lekarovi. moj priatel je odo mna o 15 rokov starsi, sme spolu 4 roky. deti velmi chce. ja nie. viem ze ked mu o tehotenstve poviem s potratom suhlasit nebude. co sa tyka financnej stranky a byvania je zabezpeceny. ale vztah nam nefugnuje. dalsi problem je moja mama, ta by ma tiez prizabila. teda mam moznost ist na potrat a nikomu o tom nepovedat alebo sa porozpravat s priatelom ale v tom pripade on ma na potrat nepusti. ja sa na deti necitim, nemam k nim vztah, je mi uplne nanič. čo by ste robili na mojom mieste??
@briana briana, chcem ti len povedat, ze chapem ten pocit ze "narodenim dietata sa tvoj zivot skonci". mas do istej miery pravdu. skonci ti nezrelost, puberta, flamy, prilezitostne hluposti, ktore baby v tvojom veku casto robia. ale toto co si ty myslis ze je zivot, zivot v skutocnosti nie je. tvoj zivot iba ZACNE. zivot nie je len robit si co chcem, ist spat a vstat kedy chcem, prist domov kedy chcem, to je nieco detske ale nieje to zivot. sama pochopis co je zivot, ked ty das zivot dalsiemu cloveku a budes sa obetovat pre neho. den i noc. hoci sa na to necitis pripravena, chapem. ja som sa citila podobne, hned po porode, ze som stratila cely svoj zivot co som mala. ale az neskor som pochopila, ze som vlastne ziskala to, po com moje vtedajsie kamosky budu tuzit o par rokov. ty uz budes mat krasneho chlapceka alebo dievcatko, budete spolu chodit po obchodoch a tvoje kamosky este len budu tlacit kociky 🙂 prosim ta, neber si to dietatko, urcite nieje nahoda, ze si otehotnela, tak prosim ta zabojuj a nechaj si ho, hoci by ta aj mama zabila alebo sa frajer s tebou rozisiel. nerobis to PRE NICH, ale PRE SEBA a hlavne PRE TO MALE... 😉
@briana ahoj. v prvom rade ti chcem napísať, že ti držím palce.. myslím v tom rozhovore s priateľom. neboj, nejako to proste pôjde, aj keď sa teraz bojíš, aj keď si myslíš, že ťa mama zabije, že partner ťa bude upodozrievať z nevery... možno bude cirkus, teda skoro určite bude, ale prejde! hlavne riadne zváž ten potrat.. určite sa to dá zvládnuť s bábom v 19tich.. a okrem toho, píšeš, že sa bojíš, že stratíš akúsi slobodu.. To je úúúúplne normálne, že ťa to napadlo. jasné, že už nepôjdeš von len tak, kedy sa ti zachce, jasné, že si nedáš šlofíka vždy, keď budeš unavená... ale uvidíš, že ten drobček, čo budeš držať v náručí, ti to všetko vynahradí. aj keď teraz ti je to ťažko vysvetlovať.. takže ti držím päate a potom daj vedieť, čo a ako 😉
@briana... no takto ti poviem.. myslela som ze nie si pripravena na dieta... preto som davala do moznosti aj potrat... teraz co citam ma normalne dvihlo zo stolicky... a potrat priam odporucam/ toto je obrovska nadsazka aby sme sa chapali/... ved ty nemas ziadne hodnoty, porovnavas lasku k psovi s dietatom????? pomoccccccccccccccccccc
@maggie2 prepac ze reagujem ale ona ma stale nast a ked ma psa uz par rokov a je ako clen rodiny je logicke, ze ma strach aj o neho...aj ja som v puberte mala psa a milovala som ho uplne najviac... a ked pride dieta psik si na neho zvykne a bude 😉 zvrhle to nieje...je to ako clen rodiny 😉 preco by ho nemala porovnavat - vsak ona nevie aky je to pocit a laska k vlastnemu dietatu...momentalne je naj ten havino ale ked sa jej narodi babo bude naj babo 😉
ach zle ste ma pochopili. vobec neporovnavam dieta so psom. pytam sa či sa to da nejak sklbiť!!! a už vobec nerozmyšlam nad potratom kvoli psovi. neviem, je tu nejaka psičkarka??? možno vam to vysvetli. ved ked ste s tym psom dennodenne mate k nemu vztah. aj ten pes k vam. dlhe obdobie bol pes mojim jedinym spoločnikom. takže moja otazka bola smerovana niekomu kto ma v jednej domacnosti deti a psa, pričom ten pes tam bol skor. ako to znašal, ako to zvladali časovo, venčenie a podobne. ja som velky psičkar, psy su mojim koničkom odmalička a preto sa pytam či sa to da !!!
no teda Briana , oviem ti jednu vec :d ja som sice otehotnela v 17 tich a viemco prezivas a ake mas pocity (cca si to viem predstavit)ale to zrovnanie so psikom by ma nenapadlo ani v zlom sne!!! neviem ci si teraz robis z nas srandu vsetkych alebo si az natolko nevyspela?! (to neber v zlom) .. no mozno ma tu niektore zondia ale ja ti poviem jedno, pokial mas taketo este nezrele zmyslanie tak radsej chod na UPT alebo adopcia. To co je pre teba lahsie stravitelne ci uz adopcia alebo upt uz je len na tebe.... v tom rozhodovani si musis pomoct sama, sama najlepsie vies co chces a hlavne, bud k sebe maximalne uprimna!! No ale som sklamana z toho prispevku ako zrovnavas psika s dietatom.. podla mna si ty sama este dieta.... ale to je len mo nazor nemusi to tak byt no tym prispevkom sa tak javis.
@briana o psicka sa vonkoncom bat nemusis, toto naozaj nie je u teba priorita cislo jeden na riesenie. Poriesit musis skutocne len to co s tvojim stavom a zivotom dalej. Hafan je tu vedlajsi, ten prezije v pohode mimino, ak by k vam do rodiny prislo. Aspon budes mat partaka ku kocikovaniu. Ak teda sa rozhodnes pre. 🙂
@irriss toto ma napadlo hneď ako som tu uvidela takúto mimoriadne chúlostivú tému od novoregistrovanej užívateľky 😕 ...čistá provokácia a niektoré sa teda do toho pustili poriadne 😖
@briana mila briana mala by si si precitat prispevky v inych forach kde sa zeny snazia marne a dlhe predlhe roky otehotniet a nedari sa im. tie by dali neviem co na svete aby boli na tvojom mieste... len aby si raz nelutovala za 10 rokov ak pojdes na potrat a potom dieta budes chciet a nebude sa ti darit otehotniet... kolko zien tu place kazdy mesiac lebo dostanu ms a ty places ze si tehotna???? sa nebojis ze budes mat vycitky svedomia ked si ho das vziat?
myslela som, že nebudem reagovať, ale nedá mi to a súhlasím s @kilian - citujem: " ja si myslim,ze sa tu niekto velmi dobre zabava " v prípade, ak toto bolo adresované zakladateľke tejto témy 😲 😕 🤐 už po prečítaní prvých strán a jej zopár reakciách som nadobudla tento istý pocit... 😕
@briana ahoj ja mam dvoch psov...bez psa si neviem predstavit zivot tak isto uz ani bez dietata...neskutocne ma naplnaju...a psa som mala skor ako dieta a to len nejaku metlu ale stafordsirskeho bulteriera...malu respektuje a lubia sa velmi...Alba sa Sofii casto vyhyba aby jej neublizila nejakym rychlym pohybom...zo zaciatku to bolo trosku narocne koli pocasiu Sofia sa narodila v nevembri...ale rychlo sme si zvykli...ked mala rok sme jej kupili civavu su nerozlucna dvojka a spinkavaju spolu...mat psa a dieta je ta najlepsia kombinacia!!! 😵 😵 😵
@briana no mne sa prirovnavanie psika k dietatku vobec nezda divne. my mame macicku a berieme ju ako nase dieta. ked si nieco osvojis si za to zodpovedny a je jedno akeho druhu je ten maly zivy tvor. a chapem aj tvoje obavy z toho, ze ako si to povedala "uz pre mna zivot skonci", nie kazda z nas tuzi po babatku s rovnakou intenzitou. niektore z nas maju do zivota ine plany, niektore deticky k stastnemu zivotu nepotrebuju. nehadzme vsetky zeny do jedneho vreca. verim tomu, ze si mala ine plany do zivota, ale verim zaroven aj tomu, ze vsetko co nas v zivote stretne ma svoju pricinu. ak milujes svojho psika tak si bud ista, ze svoje babatko budes milovat mnohonasobne viac. to, ze sa ti narodi babatko tvoj zivot len spestri 😉 mnohonasobne viac ako ti ho spestril tvoj psik. no a v neposlednom rade by som pouvazovala nad tym ci by som mala dost sil zit svoj zivot s neustale sa vracajucou myslienkou na dieta, ktore som mohla mat ale.....ja nie som veriaca a verim, ze su situacie kedy je lepsie ked zena ide na ten potrat, ale tie zeny to urcite poznaci, neverim ze nie. takze porozmyslaj za seba, si dospela osoba, ty jedina budes musiet zit so svojim rozhodnutim.

@briana teraz si ma vytocila. tak ja si ta tu zastavam a ty tu tresnes taky blud ze dovi...