Nechcené tehotenstvo
ahojte
mám velký problem a prosim vas tymto o radu. mam 19 rokov a vcera som zistila že som tehotna. MS mi meškala tri tyzdne, mne bezne meskaju a pri sexe si davame pozor tak som nerobila paniku. tri rozne testy mi vyšli hned silne pozitivne. zajtra sa chystam k lekarovi. moj priatel je odo mna o 15 rokov starsi, sme spolu 4 roky. deti velmi chce. ja nie. viem ze ked mu o tehotenstve poviem s potratom suhlasit nebude. co sa tyka financnej stranky a byvania je zabezpeceny. ale vztah nam nefugnuje. dalsi problem je moja mama, ta by ma tiez prizabila. teda mam moznost ist na potrat a nikomu o tom nepovedat alebo sa porozpravat s priatelom ale v tom pripade on ma na potrat nepusti. ja sa na deti necitim, nemam k nim vztah, je mi uplne nanič. čo by ste robili na mojom mieste??
Dievča, keby som mala 19, ako ty, nikdy by som neuvažovala, že by som si nechala dieťa zobrať. Vieš, koľko žien na tomto fóre by dieťa chcelo a nemôžu ho mať? A nikto ťa neprizabije. Si plnoletá, môžeš si robiť čo chceš. A keď ti to nefunguje s partnerom, tak sa s ním rozíď, dieťa donos, vychováš ho aj sama. Prípadne ho daj na adopciu, ale neber mu život, nikdy by si si to neodpustila, hlavne, ak v budúcnosti by si dieťa mať nemohla.
@pici to je v poriadku, ale nemôžeš sa ani čudovať ženám, ktoré prejavujú city aj voči druhým nenarodeným deťom. Že je niekto skvelá matka je v poriadku, ale sú rôzne druhy emócií, a ja som človek ktorý túto emóciu voči nenarodeným deťom pociťuje, a nedá sa proti tomu nič urobiť.
@briana a ešte k tomu, že tvoja mama nechce byť mladá babka. Uvidíš, aká bude šťastná. Moja mama sa stala babkou v 45 rokoch a nikdy to neľutovala, miluje svoju vnučku a aj ďalšie dve vnúčatá, ktoré sú na ceste. Celá je šťastná, keď si vyhrniem tričko a pozerá ako sa v bruchu prevaľujú, aké robia vlny. Že ich môže už cítiť také maličké...
Ja ta chapem...ja ked som zistila, ze som tehotna, tak to bolo nieco...plakala som, nadavala....hned som sa objednala na potrat........no a potom to zacalo....strasne sny, strhavala som sa...bolo to hrozne. Potom sme sa s partnerom / inak obaja studenti a chudobni ako kostolne mysi/ rozhodli, ze si ho nechame. A to bolo NAJLEPSIE rozhodnutie v mojom zivote. A mimochodom, doteraz sa mi tlacia slzy do oci, ked si spomeniem, ze som to chcela spravit a ked na nu pozeram, tak mi je zo mna zle. A zvladla som to, nepriek biede a nedostatku. Mala ma vela lasky a to je zaklad. LASKA, to je to, co dieta potrebuje.
pockajme ako sa vyjadri ona a potom mozeme diskutovat dalej. Ja jej chcem pomoct ved milion zien nieje pripravene na dieta a maju ho lubia ho a dali by za neho zivot. Proste ona je mlada nikdy toto neriesila. V skole sa toto neuci ze existuju aj ine moznosti a ta naj moznost je ta ktora vychadza priamo zo srdca.musi vediet ze nam zalezi na nej nielen na dietati. Obydvaja si zasluzia nasu podporu.
ahojte ..vidim že sa tu rozpútala búrlivá diskusia, ktorá ale kdesi odbočila od povodného úmyslu....chudinka @briana určite nečíta tento môj príspevok, keď je pred ním 13 strán prevažne takých, ktore sa jej určite nechce čítať...a len ju to ešte viac zmätie... Keby si, ale, došla až sem, tak ti chcem poradiť to, čo ti radili baby na začiatku..poropravaj sa s priateľom, s mamou a potom uvidíš...určite máš teraz v sebe veľký stres lebo si o tom este nikomu nepovedala len si napísala sem...ale uvidíš ich reakcie a tvoje city a tvoje vnútorné "pochody" sa zmenia...no môže sa to zmeniť k lepšiemu, alebo naopak, bohužial, je to riziko...a nakoniec ti len chcem napisat taku troska pikosku,čo ťa možno trocha upokojí...Moja kamoska otehotnela v 17tich...tretiačka na strednej...on takisto mal 17... mama ju skoro zabila...tolko bolo náreku že čo povedia ľudia, ako si zničila život a podobne...a čuduj sa svete- babka má teraz 6 vnúčat ale najstaršieho by si nedala ani za svet, je to jej miláčik...a oni boli deti, ked sa brali, vlastne si to ani neuvedomovali co sa deje...nebolo vsetko idelane aj sa hadali ale vydrzali to...maju este jedno dieta, dnes su tieto deti uz skoláci a oni sú mladí a užívajú si druhu mladosť...moja kamoska má 28 a má 10ročného syna...ja si myslim že to zvládneš aj ty...len daj tomu čas...všetko vychladne a budeš mať na to iný pohľad...hlavne sa porozpráavaj s tými, ktorých sa to týka, tvojou mamou a priatelom...držím palce a potom nám sem napíš ako to dopadlo 🙂 ahoj
dievcata co vy tu uz pletiete ake hororove scenare o tyrani a pod....sa nestacim cudovat.
dievca teraz v prvom rade potrebuje vela, vela sil a urcite aj oporu aby zvladlo situaciu akokolvek sa rozhodne...v prvom rade musi vyriesit svoju dilemu s tehotenstvom a potom moze riesit nefungujuci vztah...
co sa tyka jej matky, tak je to jej MATKA...a musela by to byt riadna mrcha, aby svoju vlastnu dceru nechala v stichu, takze tam len staci najst odvahu vsetko pekne doma vyklopit...coho sa uz bat?
ale vas nechapem, ako uz dopredu viete, aky hrozny osud ju caka, ak si teraz nechcene dietatko necha....
@rienok no bohuzial, tak som poniektore prispevky pochopila. Co narobim. Ako inak sa daju vysvetlit reci typu a vies Ty kolke nemozu mat deti, kolke sa roky snazia a co by dali za dieta a bla bla bla.....co s tymto ma autorka? O com su taketo reci? K comu maju sluzit? Ako inak si ich mam vysvetlit? Hm... 😉
@jabadaba možno len uvedomiť si, že dieťa je dar ale to naozaj ešte nemá odkiaľ vedieť, hlavne ak jej matka celý život vtĺkala do hlavy nech len preboha nemá dieťa v mladom veku .... no a v starom to už nemusí ísť. To je všetko aspoň ja to tak vnímam , nič zlé som na mysli nemala 😎
bola som teda u lekara a ten tehotenstvo potvrdil. ak sa rozhodnem že nepojdem na potrat, mam prist o dva tyzdne na kontrolu, ak sa rozhodnem že pojdem mam čo najskor prist lebo mam malo času. dnes ma čaka rozhovor s priatelom, uvidime čo a ako. nech si aj on povie svoj nazor, či je ochotny ten vztah nejak zmenit. doteraz na cely naš vztah zvysoka kašlal jedina ktora som sa snažila som bola ja. ale ja už to nevladzem cele tahat sama.
@briana - drzim palce. Otvorene sa porozpravajte, konecne mu vyklop, co ta celu dobu trapi, niektori chlapi problemy nevidia - pokial im to clovek po lopate nepovie. Nieco ako "dovtipit" sa je pri nich snad nemozne. Porozpravajte sa, kam vas vztah smeruje, ci chcete, ci nechcete byt rodina. Drz sa.
ja sa strašne bojim že teraz ked si to dieta necham už proste pre mna život skončí. ani nie tak kariera ale taka určita sloboda. a ešte dalšia vec, ja mam psa, s ktorym sme na seba nenormalne naviazaní. toho psika som od jeho narodenia vychovala na flaške. ona je vlastne ako moje dieta. a ja sa strašne bojim že už na nu nebudem mať čas, ona by tym neskutočne trpela ☹ kebyže ju zrazu odsuniem niekam.. da sa to nejak sklbit?? aby nemala pocit že ju už nelubim?? ☹
@briana
ale preci neodstrcis "starsi" dite jen kvuli tomu, ze prislo na svet "novorozene"...to je nejake divne srovnani a zbytecna obava... 😉
vubec srovnavat pejska a dite mi prijde mimo - jako tu vcera nekdo srovnaval lidska a slepici vejce.. ☹ ☹
Myslim si, ze jsi prilis mladinka, nemas jeste jasno a ani rovnovahu v hodnotach...a prioritach...
Jen se zeptam, mas opravdu 19 let nebo je Ti 17,18?? 😉
@briana fakt som prekvapena co pises..*že teraz ked si to dieta necham už proste pre mna život skončí.*..myslis, ze dietatom zivot konci?ked si si zadovazila psika..tiez neskoncil..ze nebudes mat cas, bude trpiet?..a dieta netrpi?..zober si mas dieta..cakala by si druhe..vahala by si ci si ho nechas len preto, aby to prve netrpelo?..a to , ze som teraz porovnala psika a dieta sa mi dost protivi..neviem ani vyjadrit slovami co citim..ale teda, fakt ma prekvapilo, co pises..
@briana prepáč ale ako môžeš porovnávať dieťa so psom? Ja si pomaly začínam myslieť, že Ty si z nás tu robíš srandu, toľko času Ti tu baby venovali, a Ty zrazu takúto volovinu zatneš do pľacu...to si fakt ta nezrelá, alebo si nejaký pubertiak zmyslel robiť si tu z členiek srandičky? Ísť na potrat aby PES nemal pocit že ho už NEĹÚBIŠ? To čo je za zvrhlosť? ľudia moji, toto snáď ani nie je pravda. Hlásim Ťa adminom, aby Ťa preverili, či nie si nejaký školák, čo si tu z ĺudí uťahuje.
@briana ja se Te nechci dotknout, ale ja mam takovy 6.smysl, ktery obcas u nas doma nazyvaji "carodejnickym"☹..
Ja si myslim, zes sem hodila otazku a pak ses uz nemohla ozvat, protoze Ti rodice zakazaly vysedavani na internetu a ted jsi dorazila ze skoly a snazis se odpovidat dokud neprijdou rodice z prace..vis, znam pubertu a prilis dobre... 😉
Muzu se plest, ale toto je muj maminkovsky instinkt.. 😉
@briana uvidis vsetko sa utrase 😉 a budes tou najlepsou mamickou pre svoje dieta 😉 nemyslim si, ze zivot ti konci...pave vsetko krasne sa zacina 😉 pochopis to ked budes dietatko prvy krat drzat v naruci... je to to naj 😉 ja som v 19tich prestala chodit na diskoteky a do barov, nasla som si manzela a uz zrazu som nemala potrebu dakde vysedavat na vinecku... pochopis to aj sama ale postupne 😉 drzim palce. uvidis ako dobre to zvladnes 😉 V dnesnej dobe je tolko moznosti...mas na vyber, fakt 😉 a skola??? ta sa da urobit hocikedy 😉 a starosti o psika si nerob...maj ho aj nadalej a havo bude len rad, ze budete mat dalsieho clena 😉 psici miluju babatka 😉 zbytocne sa trapis nad jednoduchymi vecami 😉
@briana co si predstavujes pod ty ze zivot pre teba skonci? Skonci tak akurat sloboda vybrat sa kamkolvek do sveta, budes musiet hrat na istotu a riesit veci na pol roka dopredu. To neznamena, ze si nebudes moct zariadit zivot podla seba, len sa bude treba prisposobovat tomu co potrebuje dieta, bude sa treba naucit strategicky mysliet, predvidat... Pes si zvykne. Co vsak by si mala riesit, je vas vztah, ci chces takeho otca pre svoje dieta, darmo vychovavat dieta sama je na nervy a bojovat este s jeho otcom o svoj priestor na zemi je hrozne. Ja by som dieta chcela jedine ked by jeho otec za nieco stal, aby som sa mohla spolahnut, ze mi pomoze so vsetkym, dobre vychovavat dieta a zostat este sama sebou je narocne.

@lenocka84 najhoršie je, že ľudia nechcú hľadať tie správne riešenia, ale tie najjednoduchšie. A potom že muži sú svine, ako sa vraví, a chudák ani nedostane šancu sa dozvedieť, že je (bol) otcom.