icon

Nechcené tehotenstvo

briana
23. okt 2011

ahojte
mám velký problem a prosim vas tymto o radu. mam 19 rokov a vcera som zistila že som tehotna. MS mi meškala tri tyzdne, mne bezne meskaju a pri sexe si davame pozor tak som nerobila paniku. tri rozne testy mi vyšli hned silne pozitivne. zajtra sa chystam k lekarovi. moj priatel je odo mna o 15 rokov starsi, sme spolu 4 roky. deti velmi chce. ja nie. viem ze ked mu o tehotenstve poviem s potratom suhlasit nebude. co sa tyka financnej stranky a byvania je zabezpeceny. ale vztah nam nefugnuje. dalsi problem je moja mama, ta by ma tiez prizabila. teda mam moznost ist na potrat a nikomu o tom nepovedat alebo sa porozpravat s priatelom ale v tom pripade on ma na potrat nepusti. ja sa na deti necitim, nemam k nim vztah, je mi uplne nanič. čo by ste robili na mojom mieste??

jankaslamka
24. okt 2011

@briana jasne, ze sa to da sklbit..my sme mali najpr len havinu a potom prislo babo..havina ziarlila no hold zmierila sa stym..nemusis ju odstrkavat ..zivot sa ti narodenim babatka nekonci, ale zacina 🙂 A teda ked si dieta nechcela alebo teda necitila si sa nanho ako pises v uvodnom prispevku, tak preco si pre to nieco nerobila..existuje xy druhov antikoncepcie, staci si len vybrat..teraz je uz neskoro plakat nad rozliatym mliekom ...takze hlavu hore a drzim palce

maggie2
24. okt 2011

@irriss snažím sa odhadnúť priebeh diskusie v najbližšom čase: takže, členky tu úspešne potvrdia, že život sa dá skĺbiť aj so psom aj s dieťaťom. Keďže tento argument odpadne, čo bude nasledovať? Kočky, kúpila som si nedávno parádne chic šaty, bóóže, čo budem robiť, veď sa najbližších X mesiacov do nich nezmestím.... ako sa dá skĺbiť môj súčasný šatník s tehotenstvom? A čo na to povie susedov kocúr?

briana
autor
24. okt 2011

ešte raz opakujem, kde som konkretne porovnala psa a dieta??? pytala som sa predsa či sa bude dat časovo zvladať oboje. vela žien sa zbavuje psa kvoli prichodu dietata. ale toto sa mne osobne nepači. pes je pre mna plnohodnotny člen rodiny!! a preto sa pytam na to či mi bude aj na neho ostavat nejaky čas!! pes v rozhodovani sa o tom či pojdem na potrat alebo nie nehra žiadnu rolu. je to čisto teoreticka otazka, ak by som sa dnes s priatelom dohodla a dieta si nechala.

kralicica
24. okt 2011

ale ved ju chapte, doteraz nemala na starosti ine zive stvorenie len svojho psa, tak ho ma predsa velmi rada, psickarky to pochopia. naozaj niektori ludia maju psy takmer ako svoje deti, obliekaju ich, mojkaju, davaju im jest, ci im varia, beru von... takze toto je zatial jedina "Starostliva laska" aku briana poznala - o svojho psa. briana, uvidis ked pride dietatko, pochopis viac. o psika sa neboj, chapem to co prezivas, ale tak ci onak, clovek je preda hodny viac ako zvieracie stvorenie. a kopu mamiciek ma deti a psa, ci viacerych psov... budes ho brat na kocikovanie s vami.

ani_sama_neviem
24. okt 2011

@briana tak asi sme zle pochopili n ostava nezabudaj sme na internete na fore kde kazdy urcite veci pochopi po sovjom resp. tak ak oich napises nikto nevidi tovju mimiku ,gestikulaciu ani nic ....snaz sa pisat zrozumitelne, a tak aby jasne vyplyvalo z textu ze o co ti ide vlasnte ide a oc sa chces dozvediet 🙂 toto neber pls v zlom ok?

bocianka123
24. okt 2011

a ešte niečo, @briana , ked sa bojíš reakcie svojej maminy, ty ju nepoznáš? Hoci viem, že niekedy dokážu rodičia "prekvapiť" svojou reakciou . Ja osobne som vo veku tvojej maminy a hoci by sa mi to možno zdalo veľmi skoro, ale vnúčatko by som určite prijala. 😉
A ku vzťahu psíka a bábätka sa neviem odborne vyjadriť, ,my sme psíka nikdy nemali, iba rybičky a tie venčiť netreba 😉

irriss
24. okt 2011

@maggie2
ne, bude se bat, aby ji mimco nestrhlo ubrus s novym kristalem...

traktor
24. okt 2011

@briana* pes je pre mna plnohodnotny člen rodiny!! *..presne o toto ide..chapes uz?..psa si nechas, lebo je clen..a dieta nie..citaj , co pises..

kralicica
24. okt 2011

@briana este ti chcem povedat, ze podla mna by si na stretko s priatelom mala ist rozhodnuta ci dieta chces alebo nie. nie rozhodnut sa podla toho ako sa dohodnete. to dieta si nezasluzi skoncit len kvoli tomu ze sa nedohodnete. ty sama by si mala vediet ci ho chces. bez ohladu na to ci sa s tebou priatel rozide alebo zosobasi alebo to je jedno co. je to tvoje rozhodnutie.

kralicica
24. okt 2011

@traktor psa povazuje za plnohodnotneho clena, lebo je s nimi roky. dieta nepovazuje, lebo momentalne nie je clen rodiny, ale iba akysi zhluk buniek pre nu. :(

maggie2
24. okt 2011

@irriss ale to je zarážajúce že sa pýta, že či bude mať na dieťa čas, čas, ktorý teraz akože venuje psovi? Alebo čo tým myslí? Veď človeku čo stojí rozum, ani ten čas tak nemôže rýchlo plynúť, tak o čo jej ide?

kate001
24. okt 2011

@briana ja som neplanovane otehotnela ked som mala 28 rokov, a ani v tomto veku som sa na to este necitila 😒 . A nezmenilo sa to ani pocas tehotnestva. Napriek tomu som nesla na potrat, aj ked som nad tym uprimne uvazovala. Postupne ako sa dcerka narodila sme si budovali vztah a mozem povedat, ze som nesmierne stastna ze ju mam. Tiez som mala a aj mam psikov, na ktorych som bola tiez velmi naviazana, ale to ma teda ani nenapadlo ci sa nebudu trapit ked sa dieta narodi. Samozrejme ze isli na druhu kolaj, uz nebyvali vo vnutri ale vonku na dvore (kvoli plznucej srsti). Tvoj zivot sa urcite nekonci, zacne sa pre teba nieco ine a krajsie. Ale na to postupne prides sama. Mozno nie pocas tehotenstva, ale ked sa to malicke narodi. 😀

rienok
24. okt 2011

@briana tak jo, odpoviem Ti : 1.) nechať si dieťa, 2.) povedať priateľovi, 3.) povedať mame 4.) život nekončí , 5,.) nechať si psa, 6.) všetko sa dá skĺbiť .... toto je podľa mojich hodnôt a presvedčenia, rozhodnúť sa musíš sama.

maggie2
24. okt 2011

@traktor to je tá tragédia

briana
autor
24. okt 2011

HALOO viete čitať niektore?? kde som napisala že idem na potrat KVOLI PSOVI??? tak tie čo pišete že ste psičkarky a pytate sa že čo preboha chcem sklbovať so psom. neviem akeho psa chovate ale ja mam velmi aktivne plemeno ktore vyžaduje denne dlhu vychadzku a chodim aj na cvičak. tak čo je divne na tom ked sa pytam či sa to bude dať?

jarunka111
24. okt 2011

@briana popros adminov, aby toto všetko tu zamkol alebo ešte lepšie vymazal 😨

pici
24. okt 2011

@briana vsetko je otazkou priorit

mataharyy
24. okt 2011

Tak fakt jsem se pobavila, ale vůbec mě to nepřekvapuje, já ležela v porodnici s holkou, co den před propuštěním řešila šílené drama, že má doma jezevčíka, co s nima spí v posteli a nevěděla kam dá to dítě, když tam spí ten pes, protože přece nemůžou psa vyhodit z postele, když se tak naučil a to přísahám si nedělám srandu a druhá věc kterou mě položila, protože se nerozkojila, to bylo na velikonoce takže dost obchodů a lékáren zavřenejch, tak jí říkali že mají zajet někam a koupit nutrilon aby mělo dítko co jíst a ona začla polemizovat že když je neděle, v pondělí je zavřeno, jestli stačí když pro ten nutrilon zajedou až v úterý, no přísahám mě málem kleplo... A to byla dospělá ženská, takže co je divné na tom, že se zeptá devatenáctka... 😀
Jináč @briana teď jsi to opravdu zaklíncovala, ale mohu ti říct jeno, pokud jsi "odkojila" psa, tak dítě zvládneš taky, jen pozor, dítě se špatně učí na píseček, nedoporučuji vychovávat srolovanejma novinama a nejsem si jistá že když ho budeš vodit na vodítku, že lidé nebudou čučet jak puk, ale já jsem tak chtěla vodit staršího, aby nezdrhal pod auta když jsme šli s kočárem...
No a teď vážně, proč by se to nedalo zvládnout dohromady? Pes se naučí, na procházku s dítětem se chodí taky, tak si ke kočáru vezmeš i vodítko a psa. A pokud nechceš být za velmi hloupou, tak se raději troch zamysli nad formulací otázek 😉 pač rozum i v devatenácti je celkem běžný... 😅

domyyy
24. okt 2011

@briana ahoj kočka, gratulujem k tehu 😵 máš šťastie, naozaj ti srdečne gratulujem 🙂 dúfam, že si bábätko necháš 🙂 ja mám 18 a síce deti milujem a starám sa o ne odmalička neviem si teraz reálne predstaviť, že som maminka, je to normálne.... ale bábätko by som si na 100% nechala.... mne minulý mesiac ukázal test 2 // no skoro som z kože vyskočila 😅 ale nebolo to tehu... v tej chvíli som tiež bola zmätená.... ja mám dvoch psíkov a ten mladší je ako moje dieťa, milujem ho najviac na svete a myslím si, že dieťatko a psík by to zvládali fajn, psík by mal potrebu malé ochraňovať a ty by si nejako tie prechádzky zvládla 🙂 verím, že sa rozhodneš správne, a v kútiku duše dúfam, že sa staneš maminkou, drž sa 🙂

sisaha
24. okt 2011

@briana poznam vela psickarok a dokonca maju take plemena, ze vacsinu dna travia vonku..a poviem ti, ze tie deti maju velmi dobru imunitu prave vdaka pritomnosti psa v byte. Neboj, vsetko sa da..Mozno to chce trosku upravit zivotny styl, ale ide to. A raz budes velmi stastna, ze si sa rozhodla nezahodit sancu byt matkou. Teraz mozno vztah k svojmu dietatu v brusku nemas, ale mas na to cele tehotenstvo, aby si sa s tym vyrovnala. Najvacsi zlom pride vtedy, ked budes citit pohyby. A tvoja mama? Mozno budes prekvapena, ale ako prva zacne chystat vybavicku hned po tom, ako predycha, ze bude babkou. A ono je to aj vyhoda, ze bude skoro babkou. Svoje vnuca si uzije ako aktivna a mlada babka. Niektore babky sa prveho vnucata doziju daleko po 60t-ke, kedy uz fyzicky nevladzu a rodicia im ich preto ani nemozu casto nechavat, tak ako by si urcite priali...Vsetko ma svoje vyhody, tak skus sa na to pozriet aj takto

irriss
24. okt 2011

@maggie2

je nekolik variant...bud je mladicka a sice sexualne vyzrala, ale psychicky ne...
a nebo si ela srandu a buhvi jakeho je pohlavi...uz jsem zazila na Forech ruzne veci.. 😉
Ale ruku na srdce...prave tyto prispevky maji uspech...clovek se odreaguje od nemoci, potizi, muzskych slabosti...jsou to vzdy prispevky nejvice sledovane..

@jarunka111
Ja bych nemazala, ostatnim to bude lito(jako vzdy), ze nemely cas si to precist nebo docist.. 😉

filipal
24. okt 2011

@briana ja ta chapem..aj ja som mala taky pocit, ze zivot sa mi skoncil. to je uplne normalny stav, ktory je vsak len docasny. je to pre tvoju psychiku a hormonalnu nerovnovahu velky zlom. radila som ti psychologa, nestihla by si sa teraz niekde objednat? mas v sebe zmatok a potrebujes si vsetko utriedit. neviem preco, ale myslim si, ze tvoj partner ti to velmi neulahci, skor ten psycholog.

baby prestante! nevidite, ze Briana je fakt este dieta?

kate001
24. okt 2011

@briana
a ci zvladnes starostlivost o dieta aj o psika?? tak podla mna dost zalezi, ci byvas v byte alebo v rodinnom dome. Je rozdiel otvorit dvere na dome a psik sa ide vyvencit, alebo v cinzaku obliekat zakazdkym dieta, nedajboze ho budit a za akychkolvek poveternostnych podmienok ist s dietatom a so psikom von. Tak ale urcite sa vsetko da zvladnut. 😀 Mne osobne vadila vo vnutri vypadana srst a nechcela som aby s nou take male dieta prislo do styku, nedajboze ju prehltlo. Aj ked su lekari, ktori su toho nazoru, ze sa z kontaktu so zvieratom buduje dietatu imunita. Ale u mna sa jednalo o dvoch malych a jedneho velkeho psika. Takze to sa s jednym neda porovnat. 😀

domyyy
24. okt 2011

mimochodom toto je fórum kde si majú ženy pomáhať, podporovať sa navzájom, ale ako vidím koník už dávno stratil úroveň.... teraz vám všetkým ide len o to ako koho "zvoziť" je to smutné.... len aby ste sa raz vy neocitli na "druhej strane brehu"

anjelicek26
24. okt 2011

@briana - ano budes zvladat aj dieta, psa, skolu, priatela - vsetko - ako miliony inych zien. Nasa domacnost ma navyse macku a rybicky a prezivaju vsetci v zdravi!

Tvoja rodina sa len rozrastie, pes bude cely stastny, ked budete chodit na dlhe prechadzky z kocikom von, ver tomu.

traktor
24. okt 2011

@domyyy je to forum , kde sa ma pomahat..a myslim, ze nikomu tu nejde o to zvozit ju pod ciernu zem..alebo nieco podobne..skôr pomôct jej vyznat sa v sebe..ak si to vymyslela, ze toto nie je cesta , ako na seba upriamit pozornost..s tehu sa nemaju robit zarty..lebo raz môze byt na tom tak, ze fakt bude mat problem a nenajde sa nikto, kto by jej pomohol..a ak to je pravda,,tak ju len treba usmernit, ..ze hoc je mlada / aj ja som bola/, dieta nie je taka zataz, ze by sa nedala zvladnut, a ak mam, aj doma zviera..nemôze ho porovnavat s vlastnou krvou..môze ich lubit oboch, kazde inak..dieta a pes sa neda porovnat..laska k dietatu sa totiz neda porovnat k nicomu..je to to najviac 😵

sisisi
24. okt 2011

@briana ty, mama a ani priatel byste to babo po narodeni uz nikdy v zivote za nic na svete nevymenili!!! ale je to len o tebe... nepozeraj na mamu, ani na priatela, len na to, co citis ty... a hlavne si dat aspon par dni cas uvazovat o tom. je to rozhodnutie na cely zivot

irriss
24. okt 2011

@traktor
to je prave ta situace, kdyz nekdo prijde po nekolika dnech jako @domyy a precte si jen zaver a udela si svuj zaver, ktery je vetsinou "omylny"..
😉

irriss
24. okt 2011

@sisisi
presne toto ji tu opakuju uz snad 3 dny a nereaguje..na toto odpovi za 2 dny a argumentuje se psem.. 😒

irriss
24. okt 2011

@briana @briana@briana

prosim te, odpovez mi aspon na toto dekuju 🙂

irriss @briana
prosim te, serad mi podle dulezitosti TVE cleny rodiny...dekuji..nezapomen na pritele a na PSA

Dnes o 16:04 • 4 deti • Odpovedz • 4 užívateľom sa to páči • •