icon

Nechcené tehotenstvo

briana
23. okt 2011

ahojte
mám velký problem a prosim vas tymto o radu. mam 19 rokov a vcera som zistila že som tehotna. MS mi meškala tri tyzdne, mne bezne meskaju a pri sexe si davame pozor tak som nerobila paniku. tri rozne testy mi vyšli hned silne pozitivne. zajtra sa chystam k lekarovi. moj priatel je odo mna o 15 rokov starsi, sme spolu 4 roky. deti velmi chce. ja nie. viem ze ked mu o tehotenstve poviem s potratom suhlasit nebude. co sa tyka financnej stranky a byvania je zabezpeceny. ale vztah nam nefugnuje. dalsi problem je moja mama, ta by ma tiez prizabila. teda mam moznost ist na potrat a nikomu o tom nepovedat alebo sa porozpravat s priatelom ale v tom pripade on ma na potrat nepusti. ja sa na deti necitim, nemam k nim vztah, je mi uplne nanič. čo by ste robili na mojom mieste??

timona
24. okt 2011

ja si myslim ze ist na UPT je najlepsia cesta ako mat neskor kopec zdravych deti uplne kedykoľvek...podla toho ako sledujem okolie..

mataharyy
24. okt 2011

@katka175 neboj vzpomenu, zvlášť ve chvíli kdy nebudu chtít dítě, si vzpomenu na tebe a na to že nejlepší jak tomu zabránit je nepoužívat antikoncepci, protože přece jeden potrat mám za sebou, další nechci tak si založim živnost na zodpovědném a plánovaném rodičovství bez ochrany... Vždy když si na to vzpomenu, tak budu vědět že ať jsem na tom s IQ jakkoliv, vždy je na tom někdo ještě o něco hůř. Ne toto není o IQ, ale o zodpovědnosti a přístupu k životu, rozum stojí, hlava nebere a myslím že v tomto tématu pohádka na dobrou noc není to nejvhodnější 😖

irriss
24. okt 2011

@fatia

Nic ve zlem..ale
co se zvrhava??Opet nekdo prisel ke konci a bude se divit...Nebo zacne tvrdit, ze jen sledoval, ale neprispival..tak proto je tu az kdyz je 20.stranka na svete..(?!)😉
koncim..vzdavam se..chtela jsem pomoct...aby to nemelo "tragicky" konec, snazili jsme se to trochu odlehcit..zrejme nepochopi, kdo nebyl, nevidel a neslysel.. 😉

olifcek
24. okt 2011

@mataharyy kuurnik, zabudla som mm do zoznamu nakupu kukuricu pre olivku napisat, jaaaaj, tak zajtraaa

mataharyy
24. okt 2011

@irriss Ono to zní, divně, trefeně, smyšleně, ale právě proto že vím jak jsm jednal já na jejím místě, jak jsem zmatkovala, pletla páté přes deváté, měla jsem totální zkratové jednání... Právě proto jí věřím a myslím že když to nepomůže jí, třeba to pomůže jiným 😉

irriss
24. okt 2011

@mataharyy ale proc sakra neodpovida??
Pokud by chtela k necemu dojit, odpovi!!!

p.s. muzu pochopit vsechno, ale tohle mi neda..absolutni nezajem spolupracovat a dojit k nejakemu zaveru..to svedci jen o tom, ze to neni jeji zivotni "kredo", ze dite nechce, jak pise..ale je to tim, ze se neciti pripravena..a to je uuuplne o necem jinem..a muzem v tom pripade zacit nanovo od zacatku🙂Proc ne? chyba, nerozumeli jsme si..pujdem dal a hlavne ze nekam dojdem, ale "ticho "nic nespravi a nevyresi

asfodelka
24. okt 2011

@mataharyy jaj ale som sa zasmiala na tom komentare :D myslim na tom s IQ

mataharyy
24. okt 2011

@olifcek No jak jsem podnětná 😀
@asfodelka No a co jiného k tomu napsat...?
@irriss Třeba teď sedí někde v koutku a brečí... To máž za těžko, že je v tom zjistila včera to je strašnej fofr na třídění myšlenek, jen jí nech, chvíli se to uklepe, vzpamatuje se a vše uvidí v novém světle, pak se třeba ozve a povede se konstruktivní debata, která povede k nějakému konci, myslím že je prostě teď dost v háji s nervama a za pár dní se uvidí. No a nebo se teď dobře baví jaké jsem slepice, i to je možnost, ale z internetové diskuse si kulku hlavou neproženu i kdyby to bala možnost číslo dvě, kouzlo internetu je v tom že je neosobní 😉

irriss
24. okt 2011

@mataharyy @briana..ok tak to zkusim jeste jinak..nerikam, ze jsem neomylna.. 😉 (naopak budu rada, jestli jsem se zmylila)
Jsem ochotna poznat brianu vice a "osobne"...
@briana napis mi do IP a dam Ti muj Skype... 🙂 😉
Ted se loucim a cekam na Tvoji odpoved (at uz je pozitivni ci negativni) 🙂
pekny vecer vsem

mataharyy
24. okt 2011

@irriss 🙂 Tak uvidíš

fatia
24. okt 2011

@irriss ako som uz pisala, čítala som si to od začiatku. A pri 19. strane som mala pocit, že sa tam uz pise o všetkom možnom. A pomôcť chcel každý, kto písal, aj ked neodlachcoval 😉

briana
autor
24. okt 2011

prepačte že neodpisujem na vaše otazky ale nemam moc čas byť na nete cez den ☹ až okolo deviatej sem sadnem a preštudujem všetko. dakujem vam zatial velmi pekne že sa snažíte mi poradiť.

fatia
24. okt 2011

@irriss ten môj komentár si vzala osobne. Bola to čistá náhoda, že to šlo hneď za tebou.

filipal
24. okt 2011

@briana tak toto je zrele jednanie. 🙂 🙂

briana
autor
24. okt 2011

mna to fakt mrzi vidim že ludia sa mi tu snažia poradiť a riešiť a ja neodpovedam ale teraz som cela vyklepana nemala som cely den čas a teraz ma čaka o par minut rozhovor s priatelom. takže o tej deviatej tu budem..a napíšem vam ako to dopadlo. velmi sa bojím.

irriss
24. okt 2011

@briana

Hlavu vzhuru a srdce do dlane...neplakej, neklepej se, je mozne, ze jste si nerozumeli jen proto, protoze jsi byla precitlivela (tehotna) 😉

p.s. Preju Ti, at se Ti vyjasni myslenky...a at je Rozhodnuti Vase spolecne 😉 🙂

Skype(nabidka) stale plati 😉

irriss
24. okt 2011

@briana
ted jsem si vsimla, prislo mi s opozdenim IP 😉

nativanativa
24. okt 2011

@briana no a hor sa do toho !!! bud silna a daj vsetko zo seba von 😉 😉

macamac
24. okt 2011

baby-poctivo čítam-ale kapánek je to tu už fakt odveci 😉
nič v zlom 😉
napísala,že sa po deviatej ozve,tak čakajte a reagujte potom
lebo sa mi zdá,že si tu už podaktoré z toho spravili inú diskusiu....

locko007
24. okt 2011

@briana Moja spolužiačka na strednej otehotnela v 18-tich. Boli sme vo štvrtom ročníku. Jej mama mala tiež 38. A ešte v piatom mesiaci to pred všetkými tajila - samozrejme nie pred priateľom. Akonáhle sa to prevalilo, tak jej rodičia vystrojili s priateľom veľkú svadbu a neviem či dodnes nežijú s jej rodičmi a majú už 5 ročnú dcérku. A môj prípad: Keď som otehotnela, tak som zo začiatku nebola nadšená a ja blbá som sa utešovala štýlom "len sa neboj, veď ešte môžeš aj potratiť". Keď som ale počas tehotenstva kvôli nevolnostiam len chudla, chudla a dohnalo ma to až do nemocnice, vtedy som celé dni len plakala, aby sa maličkému nič nestalo. Teraz mám doma ročného chlapčeka. A je to moje najväčšie šťastie na svete. A aj keď som nemala k deťom žiaden vzťah a chcela som si užívať život. Teraz si ho užívam s ním.

dusika11
24. okt 2011

@briana cavelo ja mam dvoch psov...a dvojicky...tiez su naviazane..kedze su sucky pomahaju a miluju moje deti....co sitam...psi sa ovela lepsie stavaju k detom ako niektore zeny....

erzebet2
24. okt 2011

@locko007 presne, to ze ma niekto pozitivny tehotensky test este nemusi znamenat narodenie zdraveho dietatka,mne tiez dobre hrabalo, a po par mesiacoch,,ked som si to predychala tak som sa vyslovene tesila na ten maly vonavy uzlicek....ja len dufam,ze tato diskusia ma realny zaklad, lebo dnes clovek nikdy nevie a dam si tu namahu a pridem aj po 21.00hod

kate001
24. okt 2011

@briana
@briana drzim ti palce aby to dobre dopadlo

locko007
24. okt 2011

@erzebet2 Ani mi o tomto nehovor, my sme si s manželom prežili peklo. Najprv som 3 mesiace ležala na posteli, ako som spomínala. A keď sa polepšilo, tak synovi "zistili" Downov syndrom. Ale s manželom sme sa rozhodli, že si ho necháme, nech je aký je. Po pôrode sa ukázalo, že je úplne zdravý. Niekedy sa normálne nenávidím za to, že som ho na začiatku nie veľmi chcela.

habibi78
24. okt 2011

@briana budem cakat ze sa ozves.... ja by som tomu dala cas....ak sa babo ma narodit a ty mas byt matkou, tak sa narodi....mozno prave teraz je ten spravny cas len to este nevies....
ja som o moje prve dieta prisla v 12 tt.....

dusika11
24. okt 2011

@locko007 to nemyslis vazne???? vazne ti povedali ze bude mat downa???mas moj respekt...taketo tehotentsvo prezit...krute....

mimka11111
24. okt 2011

ahoj briana...mám 33 rokov a som bezdetná,s priatelom sa snažíme o miminko a tak velmi ako sa mu do istého času bránil,tak velmi teraz po ňom túži,samozrejme ja tiež....žial,zatial sa nezadarilo ☹ ,ani nevieš ako velmi ti "závidím" ☹

dusika11
24. okt 2011

@irriss k comu ste dospeli v tejto plodnej diskusii??? nieco som precitala ale kedze sa viacere zacali dako divne motat tak som to skocila rovno tu...zvlastne ziadne slova pre pisatelku ....len...sa handrkovat cest vynimkam......

kepassa
24. okt 2011

nesla by som na potrat ani za nic, je mi to proti srsti, ja som o svoje druhe babo prisla v 10 tt a slzy mi isli potokom a mam 24 rokov nie som od teba o neviem kolko starsia ale som vyslovene proti, nech si kazdy robi co chce ale aby si o par rokov nedopadla tak, ze dietatko budes velmi chciet lebo dospies a budes chciet existovat v zivote aj pre niekoho ineho len ako sama pre seba a nebudes ho moct pocat, splodit, donosit...
zivot je nevyspytatelny a niekedy kruty tak bacha...

briana
autor
24. okt 2011

ahojte. tak som tu už teraz. priatel ešte nie je doma niečo ho zdržalo v praci. a tak uplne ma prešla chut to dnes riešiť, pride, bude unaveny, chcem sa s nim o tom baviť ked bude v pohode, je o važna vec. on vedel že dnes idem ku gynekologovi, vedel aj že preto lebo som nedostala MS, o tych pozitivnych testoch som mu už povedať nestihla, ale tušiť mohol. o siedmej som mu pisala že sa s nim dnes chcem fakt porozpravať, neodpisal. 😒 tak teraz fakt nemam chuť do ničoho. podla mna musí tušiť o čo ide, ale nejak sa mu asi do toho rozhovoru nechce alebo neviem ako to mam chapať ked ani na jednu sms neodpisal. aj ked som sedela v čakarni u gynekologa, pisala som mu že soom nervozna a bojim sa, tiež nič neodpisal, nič, ani aby ma ukludnil. 😢