icon

Nechcené tehotenstvo

briana
23. okt 2011

ahojte
mám velký problem a prosim vas tymto o radu. mam 19 rokov a vcera som zistila že som tehotna. MS mi meškala tri tyzdne, mne bezne meskaju a pri sexe si davame pozor tak som nerobila paniku. tri rozne testy mi vyšli hned silne pozitivne. zajtra sa chystam k lekarovi. moj priatel je odo mna o 15 rokov starsi, sme spolu 4 roky. deti velmi chce. ja nie. viem ze ked mu o tehotenstve poviem s potratom suhlasit nebude. co sa tyka financnej stranky a byvania je zabezpeceny. ale vztah nam nefugnuje. dalsi problem je moja mama, ta by ma tiez prizabila. teda mam moznost ist na potrat a nikomu o tom nepovedat alebo sa porozpravat s priatelom ale v tom pripade on ma na potrat nepusti. ja sa na deti necitim, nemam k nim vztah, je mi uplne nanič. čo by ste robili na mojom mieste??

irriss
24. okt 2011

@dusika11
no k cemu jsme dosli...to jeste zalezi na briane...ono se totiz neni cemu divit, kdyz nekdo prestane verit, protoze se tematu venuje hodiny a nakonec zustane bez jedineho slova ci odpovedi od autorky...
pokud nejde o srandu, ma opravdu nejaky vypadek a zmatkuje...protoze na spousty otazek, ktere ji mohly pomoci objasnit situaci vedly jen k tomu, ze napsala, ze ma strach, kdyzby se narodilo miminko, ze by jeji pejsek se citil dan na stranu...
Dala jsem ji Skype(ozvala se mi do IP) uvidime..i kdyz bych preferovala, aby prisla nejdriv sem... 😉
Psala ze po devate se ozve primo sem a mne porad selhava net, je tu osklivo a vypadava signal ..

katy1979
24. okt 2011

@briana takí su chlapi. neodkladaj to. takto sa budes zozierat sama a aj tak si ta to pocka. neboj hned prestane byt unaveny. zabudne na unavu hlad ci aj to ze chcel ist na wecko. najhorsie je zacat

helenka333
24. okt 2011

@briana joj moja, to mi je veľmi ľúto, ale nenechávaj to na zajtra, rieš to čím skôr ešte dnes, aj keď bude unavený, veď je to vážna vec a ty sa takto len trápiš, držím Ti palčeky 🙂!!!

dusika11
24. okt 2011

@irriss no domA za pc sa tazko odhaduje myslim ze skype je vyborny napad

nativanativa
24. okt 2011

@briana to su typicki chlapi ..... , no nic to baba , pekne na rovinu mu napis a lebo povedz .... SOM TEHOTNA a je vymalovane , som zvedava ako bude reagovat

briana
autor
24. okt 2011

ved toto ja absolutne neviem ako začať strašne sa bojim a neviem prečo!! okrem toho mi je uplne zle. aj vam tak bolo? mne ani nebyva zle rano ale vždy vecer. a vobec mi nechuti jesť. 😒

helenka333
24. okt 2011

@briana nejak začať musíš a keď práveže píšeš, že to možno tuší? tak do toho moja, prajem veľa síl zvládneš to uvidíš, budeš lepšie spinkať v noci, keď mu to povieš....no a tie nevolnosti boli aj umňa tak, ani nie ráno ale skôr poobede a večer a začali tak v 6tt a trvalo do 8tt, teraz to už trošku prešlo, ale nechutenstvo mi stále trvá, už som 2 kg aj schudla, tak dúfam že už konečne prejde aj to za pár dní.

nativanativa
24. okt 2011

@briana a coho sa bojis preboha ????? ci si si neni ista ze on je otcom hm ???? to snad nie ..... 😉

locko007
24. okt 2011

@briana A jaj... Aj mne tak zle bolo, ale nič neboj. Tu sme, obidvaja - a chvalabohu zdraví.

katy1979
24. okt 2011

@briana nedivim sa ti. tiez som sa vzdy bala. zacni otazkou ze ci vie ako dopadla tvoja navsteva u lekara?

mataharyy
24. okt 2011

@briana Já se tak bála mu to říct že jsem napsala pomalu esej... 😉

mataharyy
24. okt 2011

A co k nevolnostem, no mě u prvního těhotenství bylo zle nonstop a pořád se mi chtělo spát, u druhého nebylo moc času spát, ale blbě mi bylo taky 🤐

briana
autor
24. okt 2011

neeeee to som si ista že on je otcom 🙂 jeho reakcie sa bojim. hej asi začnem tym že či vie ako bolo u lekara. a potom?? no moj zlaty som v siedmom tyždni?? no a stale mi divne škrka v bruchu aj by som niečo zjedla ale neviem čo. 😒 a inač všetky moje parfemy mi začali neskutočne smrdiet, ani jeden nemožem použivať.

nativanativa
24. okt 2011

@briana vies aka by som ja bola rada , keby som toto oznamovala mojmu chlapovi ???? ale hlavu hore baba , povedz mu ;;;; laska , ja viem ze si unaveny ,ja tiez a aj hladna , pretoze v brusku mam neskutocneho hladosa 😉 tramtadadaaaaaaaaaaaaaaa

helenka333
24. okt 2011

@briana asi ked príde domov, tak sám sa ťa opýta že čo bolo u lekára nie? no a pekne sa to začne neboj 🙂

mataharyy
24. okt 2011

@briana 😀 Jo a počkej když máš žravou a nemůžeš otevřít chladničku, protože ti strašně smrdí 😎 Neboj, on to už určitě tuší a co se může stát, byli jste u stvoření oba, tak si to teď oba pěkně musíte pořešit. Jen je otázka zda už jsi sama rozhodnutá pro nějaké řešení? Protože stát se slzama na krajíčku a říkat já nevím, já nevím není řešení, to jsem dělala první den a dva dny na to jsem prohlásila že na potrat nechci a bylo. A když jsem si začla představovat že by to mohlo být i fajn tak jse dostavil menzes 😅

nativanativa
24. okt 2011

@helenka333 no a nemam pravdu s tym hladosom ??? 🙂 nie je to krasny zaciatok ??

sirinka
24. okt 2011

@briana drzim palce!!!

helenka333
24. okt 2011

@briana takže si v 7 tt? a mala si aj srdiečko už či nie? a ked sa môžem spýtať akú veľkosť malo tvoje bábo?

helenka333
24. okt 2011

@nativanativa jasné že máš 😀 je ten najkrajší začiatok všetkého ešte krajšieho 😀 😀 😀

katy1979
24. okt 2011

@briana drzim palce a neboj zvladnes to. hlavu hore.
to je normalne aj s tym jedlom ci parfemami. ja som nemohla ani vkrocit do potravin prve tyzdne, absolutne mi netravilo a jest som nemohla tiez nic. akurat tak horky caj a zemiaky.

nativanativa
24. okt 2011

jeziiiiiiiiiiiis babyyyyyyyyy , ja chcem byt uz tehuuuuuuuuu ,
@briana nechces si to so mnou vymenit draha ??? ja by som to vsetko hned rada uviedla na spravnu mieru 😉

maryanna
24. okt 2011

@briana ahoj, ja som bola v podobnej situácii. Maturovala som v treťom mesiaci. Jediné čo ti poviem je, na potrat určite nechoď. Je to večná tma pri všetkom čo budeš robiť budeš robiť, nezbavíš sa toho nikdy. Ja som nemala tiež nikdy vzťah k deťom, ale k vlastnému to je niečo iné.....to sa nedá charakterizovať ako "vzťah k deťom" budeš ho ľúbiť, silné puto materinskej lásky je niečo neopísateľné. Ja môjho syna milujem ale k iným deťom nejaký vzťah až tak nemám, neviem sa im nejak prihovoriť a podobne, až pri malom sa tomu učím.
A čo sa týka vzťahu, nikde nie je napísané že ak žena otehotnie automaticky si musí vziať aktuálneho partnera. Ak vám to nefunguje jednoznačne sa rozhodni sama, lebo zrejme aj tak nebudete spolu ak vám to neklape, resp ak uvažujete o svadbe neviem či je to dobré riešenie. Ja som si myslela že si musím môjho teraz už muža vziať, aby mal malý otca, aj keď nám to už vôbec neklapalo, a teraz keď vidím ak osa trápime a podobne, tak už by som to v živote neurobila.

raza
24. okt 2011

@briana tak držím päste, určite to neodkladaj, povedz mu to ešte dnes, ulaví sa ti...

briana
autor
24. okt 2011

lekar povedal že ten plod na to kedy bola posledna MS je dost maly. povedal že akcia žiadna. tak srdiečko asi ešte nebolo. no a ako je velke to neviem, ja som sa tam tak bala a bola v strese hlavne ked mi začal opisovať ako sa robi potrat že som odtial čo najrychlejšie zdrhla. no a riešenie bude podla toho aj ako sa zachova priatel. ale sama s dietatom by som byt nezvladla, k mame ist nemožem a najom by som platit nedokazala. len ja potrebujem aby sa zmennil takto s nim byt neviem 😒

raza
24. okt 2011

@briana a kedy ti doktor kázal ísť na kontrolu????

helenka333
24. okt 2011

@briana moja plod môže byť menší, ked si podľa ms len v 7 tt tak jasné že je maličký , a srdiečko nemusí byť, ja som mala srdiečko keď som bola v 8+0 takže som už začínala deviaty, teraz najrýchlejšie rastie, takže to ono dobehne všetko 🙂....a veď si písala, že on by bábo chcel, tak sa už netráp. spolu to zvládnete!!!

nativanativa
24. okt 2011

@briana hm , mas to tazke veru 😢 , snad ta nevyrazi , musis byt silna
co ta nezabije , to ta posilni a posunie dopredu 🙂 😉

nativanativa
24. okt 2011

zeny su silne stvorenia , budes prekvapena , ako dobre budes zvladat situaciu , verim ti
keby si ty vedela kolko tazkych situacii mam ja uz za sebou .... fuuuuu a som tu a fungujem , ze niektori chlapi by sa uz davno opustili ..... ze baby ??? povedzte ze sme silne 😉

briana
autor
24. okt 2011

nemyslim že by ma vyrazil. ja sa skorej bojim ze ma bude drzat pod zamkou este viac jak teraz lebo on je hrozne ziarlivy. a v nicom mi neveri, aj ked nema dovod. aj ked si len pisem na nejakom fore hned mi hovori ze ho urcite klamem a vypisujem si s chlapmi. doktor povedal ze ak sa rozhodnem pre potrat mam prist cim skor, ak nepojdem na potrat tak o dva tyzdne-