icon

Nechcené tehotenstvo

briana
23. okt 2011

ahojte
mám velký problem a prosim vas tymto o radu. mam 19 rokov a vcera som zistila že som tehotna. MS mi meškala tri tyzdne, mne bezne meskaju a pri sexe si davame pozor tak som nerobila paniku. tri rozne testy mi vyšli hned silne pozitivne. zajtra sa chystam k lekarovi. moj priatel je odo mna o 15 rokov starsi, sme spolu 4 roky. deti velmi chce. ja nie. viem ze ked mu o tehotenstve poviem s potratom suhlasit nebude. co sa tyka financnej stranky a byvania je zabezpeceny. ale vztah nam nefugnuje. dalsi problem je moja mama, ta by ma tiez prizabila. teda mam moznost ist na potrat a nikomu o tom nepovedat alebo sa porozpravat s priatelom ale v tom pripade on ma na potrat nepusti. ja sa na deti necitim, nemam k nim vztah, je mi uplne nanič. čo by ste robili na mojom mieste??

perlitka
24. okt 2011

Ja poradim len tolko...ako prve, sadnut si s otcom dietata a zaroven aj so svojou maminou a oznamit im to naraz. Kedze vidim, ze u teba je mamina velmi dolezita. Ich reakcia ta velmi ovplyvni, tomu ver. Ak je priatel seriozny bude to s tebou riesit a nebude ti sposobovat dalsi psychicky problem, kedze je to vec Vas obidvoch, nielen tvoja!!! Tvoja mamina to predycha a za kazdu cenu ti bude chciet pomoct, kedze to iste prezivala pred 19timi rokmi a vychovala urcite krasnu a mudru dceru, ze? 😉 Priatel ziarli lebo si mlada a urcite pojasena pekna baba plna zivota a tym ze je starsi ma pocit bezradnosti pri tebe, ale to su chlapi, urcite ta stale lubi a ked sa dozvie novinku tak jasne ze odpadne najprv a potom to bude najstastnejsi chlap uvidis 🙂 len pocitaj ze hormony urobia s tebou divy, tak sa neber moc vazne /ja som bola strasne neprijemna hihi/ 🙂 hlavne rozmyslaj srdcom, pretoze ked sa babo narodi, zena sa otoci o 360st. a je uuuplne ina. Mna to zmenilo uplne, co bolo volakedy pre mna dolezite, teraz to nechapem a je to nepodstatne pre mna. Uzivanie zivota neni o zabavach, diskotekach a podobne. Zmysel je niekde inde. A vela uz teraz mamiciek mi da za pravdu, ze mozes mat 4 vysoke skoly, 5roc.karieru,atd. Ak mas raz dieta nic uz nema hlbsi zmysel. Takze predychaj, over u lekara, sadni si s rodinou a priatelom a uvidis to uplne inymi ocami. Panbozko vie preco Vam to doprial. 🙂

vejinka
24. okt 2011

@briana preco spis s takym clovekom???

monika2606
24. okt 2011

@briana Ahoj, padla mi do oka táto diskusia, nečítala som síce všetko, len by som ťa tiež rada troška podporila. Nedostala som sa ani k tomu aký máš problém s priateľom ale dúfam že to vyriešite a bude všetko v poradku. Možno sa teraz necítiš na to byť matkou ale keď plodím narastie a uvidíš ako sa pohybuje hneď si ho zamiluješ. Zvládneš to verí tomu. My sme síce chceli bábätko ale keď som zistila že som tehotná tak ma to strašne vystrašilo, a spanikárila som, bála som či to bol dobrý nápad. Ale teraz keď ho vidím na sone ako rastie a hýbe sa vrtí sa, nevidela som nikdy nič krajšie a viem že už teraz ho milujem. No ale je to na tebe ako sa k tomu postavíš, ale na potrat by som naozaj nešla. Ale je to tvoja voľba. Tak dúfam že váš rozhovor s priateľom dobre dopadne, zaslúžilo by si to šťastný koniec. Držkaj sa a neboj sa, povedz to čo najskôr aby si nebola v strese

nativanativa
24. okt 2011

@briana nerob nieco , co ti je proti srsti 😉 😉

vejinka
24. okt 2011

@briana teraz ho mozes drzat v sachu..poviem mu ze dieta si nechas pod podmienkou ze sa zmeni a ak sa nezmeni odides od neho vynosis babatko a ak dovtedy k nemu nic nepocitis..to mu nepovies tak ho das na adopciu...daj mu cas na rozmyslenie jasne mu to musis povedat inak to zobere ako vtip a bude robit co doteraz..musis byt tvrda a nemenit svoje rozhodnutia

sisaha
24. okt 2011

@briana oznam mu to sms-kou, ze nazdar tatko 😀 a hned ti odpise...

ivka225
24. okt 2011

@vejinka Vydieranie nie je vhodný postup vo vzťahu, skôr či neskôr by sa jej to vrátilo.

katy1979
24. okt 2011

@briana povedala si mu ze ti vadi ako ziarli a hlavne bezdovodne. vysvetli mu vsetky dovody preco by nemal ziarlit. ci uz to ze ho lubis a zalezi ti na nom a ze su ti ostatní chlapi sumafuk ukradnutý. oni su ako telce niekedy a ziarlivy aj ked nemaju preco

vejinka
24. okt 2011

@ivka225 pise ze nieje moc dobry clovek ...napriek tomu s nim zije..toto ja nepochopim ..a ano vydierala by som ho az by osedvel z toho! ak sa nezmeni co musi tak cau caaau. ona neje hlupa..ale zmanipulovana to je rozdiel a je na case otvorit oci a postavit sa pre realitu a aj jemu narovinu povedat co mieni spravit ak sa nezmeni. ved na tom nieje nic zle ak mu povie ze s nim nedokaze zit pokial bude taky ako doteraz

raza
24. okt 2011

@ivka225 som toho istého názoru ako ty.. skôr by som sa snažila, aby sa vzťah zlepšil, vydieranie je presný opak. ale samozrejme, určite si môžeš stanoviť niečo ako podmienky 😉

fide
24. okt 2011

@briana Dievča zlaté v prvom rade si uvedom, že ty už dieťa máš! Jasne, že je mnoho mamičiek ktoré staršne túžia po dieťatku a nemôžu ho mať. Skús sa na minutku vžiť do tejto situácie, že proste chceš dieťatko ale mať ho nemôžeš... je to brutálne na psychiku!!!! a Ver mi, že brutálnejšie je keď pojdeš na potrat a budeš mať výčitky svedomia. Už tu baby vraveli že sa o tom sice nepíše lebo v tej chvíli su ženy hrdinky ale mnohe hned z gyndy odchadzaju ako trosky a mnohé sa po rokoch s tym nevedia vyrovnať. Kamaratka Dr. z toho robila diplomovku 9 z 10 žien ma po potrate psychicke problémy a nechci vedieť štatistiky kolko z nich potom dieta mat nemohlo ... ☹ my mame jedno dieťa a manzel bol ten ktorý ma nahovaral na druhe ... mne sa do toho vobec nechcelo nakolko som mala brutalne tehotenstvo s tumorom na moc. trubici. dala som sa nahovorit a podarilo sa nam to na prvy sup a som najstastnejsou zenou tesiacou sa na dietatko na celom svete... Mala by si sa rozumne porozpravat so svojim priatelom. Predstav si co si o tebe pomysli ked sa dozvie ze si zabila vase dieta ... znenávidi ta...!!!! Budem sa za teba modlit aby si mala odvahu a vedela ako mu to mas povedat....

briana
autor
24. okt 2011

prišiel domov, a hned sa ma opytal či to možeme nechať na zajtra že je fakt unaveny. 😒 a ja blbana že hm no ano 😠

sisaha
24. okt 2011

@briana ja by som mu povedala, ze si si to rozmyslela a rovno to na neho vybal s tym, ze do zajtra nech si premysli a ze v debate budete pokracovat..

vejinka
24. okt 2011

@briana tak to nie..vtrhni mu do izby a povedz mu na rovinu ze bude otec..a ak nezmeni svoj postoj k tebe tak sa moze rozlucit aj s tebou aj s dietatom!

katy1979
24. okt 2011

@briana zober telefon a napis mu sms ze ahoj tato to je fajn ze si unaveny ale moja mama sa s tebou chcela o mne rozpravat.

mataharyy
24. okt 2011

@vejinka žije s ním proto že ho poznala když jí bylo nějakých patnáct, šestnáct a vytáhl jí ne zrovna z příjemné rodinné atmosféry (tak jak jsem to pochopila) a teď nemá moc možností kam se vrátit, k mámě jak psala nemůže... Ono to máš docela těžké a kdo v devatenácti zvládne žít sám, nebo spíš žít sama není problém, ale z čeho... 😉

vejinka
24. okt 2011

@katy1979 hehhehe a vystrie ho na posteli.. 😀 😀 😀

pici
24. okt 2011

@briana jeho nebud nunava. ved ide o teba a o male o buducnost atd. na to nikdy nebude ta " vhodna"doba alebo "nevhodna" . neboj sa, to ho prebere

katy1979
24. okt 2011

@vejinka no a aspon si hlavu nerozbije

mataharyy
24. okt 2011

@briana tak se párkrát nadechni, řekni že to bude rychlé, že mu jen chceš říct že jsi těhotná, popřej mu dobrou noc a jdi spát. Není dobré se sama sebou užírat, stejně to budeš muset říct a co když i zítra bude unavený? 😉

vejinka
24. okt 2011

@mataharyy nooo tak to je ina kava...ale to ze jej pomohol nezmanema ze mu ma obetovat cely zivot..nieje sme v stredoveku

nativanativa
24. okt 2011

@briana to nemyslis vazne !!!!! normalne ho vytahaj za vlasy a povedz mu o co tu ide !!!!! nech sa stara , neboj hned prestane byt unaveny

vejinka
24. okt 2011

@katy1979 a co ak ma vedla postele stolik a netrafi sa do postele? 😀

asfodelka
24. okt 2011

@biara a co robi ten hrdina ocko? ak sedi pri telke otvor mu pivo a podaj mu ho so slovami ze si tehotna. sadni a pockaj co povie. ved pri pocati si nebola sama tak preco by si teraz mala byt sama. chlapi nie su taky komplikovany ako sa tvaria. a co Ty nie si unavena, nech je unaveny, no a co...
inak aj ja ked som bola tehotna citila som v buse vsetky vonavky ludi a nevedela som sa dockat kedy vystupim. ale po par mesiacoch ma to opustilo.
hlavne sa nenechaj odbit od neho. ak sa vztah da zachranit preco to neskusit. budem Ti drzat palce a drobcekovi tiez. nech slnko svieti kde si Ty 🙂 a mysli pozitivne

sirinka
24. okt 2011

@briana je divny, pokial co len trochu tusi o co ide... tak mozno aj on ma strach...aj chlapi to prezivaju vselijako....ja by som radsej pockala do zajtra, ked je chlap unaveny a nervozny, nic dobre to neprinesie....

vejinka
24. okt 2011

@briana pridi za nim do izby a len sucho skonstatuj "budes otec" garantujem ze do 5 sekund vyleti z izby 😀

katy1979
24. okt 2011

len podaktorí su unavení a nervozní neustale. s jednym takym exemplarom zijem a to nikdy nie je vhodna doba

sirinka
24. okt 2011

@briana pocuj a s mamou mas skutocne taky zly vztah, ze by sa to nedalo napravit? mozno prave toto je vhodna chvila na obnovenie ochladnutych vztahov a mozno budes prekvapena...

vejinka
24. okt 2011

@sirinka nech necaka do zajtra sak nebude celu noc spat...dievca potrebuje spanok ved su dvaja

sirinka
24. okt 2011

@katy1979 akurat, ze on zrejme tusi a potrebuje to spracovat....