Nechcené tehotenstvo
ahojte
mám velký problem a prosim vas tymto o radu. mam 19 rokov a vcera som zistila že som tehotna. MS mi meškala tri tyzdne, mne bezne meskaju a pri sexe si davame pozor tak som nerobila paniku. tri rozne testy mi vyšli hned silne pozitivne. zajtra sa chystam k lekarovi. moj priatel je odo mna o 15 rokov starsi, sme spolu 4 roky. deti velmi chce. ja nie. viem ze ked mu o tehotenstve poviem s potratom suhlasit nebude. co sa tyka financnej stranky a byvania je zabezpeceny. ale vztah nam nefugnuje. dalsi problem je moja mama, ta by ma tiez prizabila. teda mam moznost ist na potrat a nikomu o tom nepovedat alebo sa porozpravat s priatelom ale v tom pripade on ma na potrat nepusti. ja sa na deti necitim, nemam k nim vztah, je mi uplne nanič. čo by ste robili na mojom mieste??
Loučím se, jdu spát za půl hodiny vyráží chudák můj bratr z prahy a v půl šesté ráno se bude domáhat toho abych ho pustila do baráku a s ohledem na to že mě čeká minimálně dvojí vstávání k sunaru, tak jdu padnout za vlast. Brou noc
@briana Napiš mu, jdi spát popřemýšlej, ráno je moudřejší večera a zítra má svítit slunce, tak ti i počasí klapne 🙂
@briana ach dievca , dievca , teraz je darmo plakat nad rozliatym mliekom ...... , mas moznosti , tak ich nepremrhaj
@pici tak ako ti mam odpisat na tebou polozenu otazku?
a ja neviem, co je lepsie...keby som chcela byt pokrytec, tak napisem, sexujte len ked ste pripraveni znasat nasledky....ale viem, ze tak to nefunguje a ani nikdy nebude
lebo niekto moze zbytocne brat roky HAK a este si aj dodrbat zdravie a nikdy by sa mu nemusela prihodit "nehoda"
a ina aj HAK berie a aj tak si najde dve ciarky....
ale damy pozor , kazda minca ma dve strany ...... , ak im to neklapalo uz dlhsi cas , mali hladat pricinu a riesit ju
@nativanativa to ano. ale mam tu nakladat tehotnej zene? to hadam nie...
@briana nebud naivna, nikto sa nemeni. Raz je tvoj partner dospely hotovy jedinec so svojimi povahovymi crtami, ku ktorym ako pises patri ziarlivost a podozrievanie. To sa nezmeni. Moze sa len zhorsit. A kde si bola cele tie roky, to Ti neprekazala jeho nevhodna povaha? Neurazalo Ta to jeho podozrievanie? Skutocne is si tam malo samu seba vazila, ze si si musela povesit na krk chlapa co ma takuto povahu? No neviem, ako rozmyslam tak rozmyslam, byt v tvojej kozi, to by som vazne nechcela zakladat rodinu s tymto jedincom. Bud by som si dietatko nechala ale sama a bez privesku tohto typu, lebo z neho nic dobre netrci podla tvojho popisu jeho vlastnosti, alebo...
Ja neviem, ved tieto pribehy sa opakuju doslova a do pismena rovnako - zivot so ziarlivcom, roky ponizovania a urazania, deti na krku, neskor bolestive odchody ci rozvody! Po rokoch stratenych s nevhodnym clovekom. To si vazne kazda jedna musi natlct vlastnu zadnicu, aby sa jej rozjasnilo? Kde je chyba? V nedostatocnom sebavedomi, sebaucte, ci kde? Boze, mlada baba, zivot cely pred sebou a po boku natron co ju podozrieva, ze si vypisuje s chlapmi. Kurnik, do mna by taky jed vosiel ak by na mna chlap nieco take vybalil, stalo by sa tak raz a jedna by mu taka sadla az by sa zmotal a koniec. Vazne verit v zmenu ziarlivca je pekne naivne.
Briana, ja by som si to riadne premyslela v tomto pripade. Ak by to bol partner skvely, tak neni o com, zverim sa mu a spolu situaciu poriesime. Ale podla prispevkov toto vobec nie je perspektivny partner. No koniec, cim dalej si spajam suvislosti s docitavania prispevkom tym viac mam dost z toho chlapa. 😖
@briana videla si film noci s nepriatelom ???? pozri si ...
@nativanativa ahojte dieta problemy vo vztahu nevyriesi...bohuzial.svoj pribeh tu nehodim nie je podstatny...len je to moja skusenost...
@briana no mojenko. ty musis vediet. ja navrhujem. jemu to povedat. ma na to pravo...skus poriesit tu tvoju mamu. alebo ine moznmosti, babku, tetu. proste niekoho... kto by ti pomohol ak by si sa rozhodla stat matkou a zavret za tymto vztahom dvere... sama asi vies a citis ze tvoj priatel nie je ten pravy na vztah, v ktorom si napriek nespokojnosti z isteho pocitu uvedomenia si ze ta " vie dostat na kolena" nevycuvala...
@dusika11 ja si tiez myslim ,dieta je iba zastierka .....
kde som bola cele tie roky...prvy rok som bola zalubena-slepa. a potom som sa toho vztahu držala ako kliešť, proste všetko znesiem, len nie vratiť sa domov. bola som blba ja viem...tolko možnosti bolo z toho vztahu odisť. neurobila som to 😒
@nativanativa nevidela, skusim, mysliš že mi pomože? 🙂
@briana osobne si tiez myslim, ze najlepsie by bolo obnovit vztah s mamou a kasli na jej partnera...ja mam tiez " nevlastneho" otca a nijako zvlast ho nemusim, proste sa navzajom trpime...ale mama je mama a pokial ta tvoja ma trosku zdraveho rozumu a srdce na mieste, nemoze ti nepomoct....
ver, ze ked raz vynosis a porodis dieta, nedokazes sa len tak pozerat na jeho utrpenie....
@briana uvedomis si velmi vela veci ...... , je to velmi pekny film s juliou roberts
kde si bola >>>> slepo zalubena , nemas skusenosti , cim je clovek starsi tym viac skusenosti nabera , mas zivot pred sebou , ak sa rozhodnes vo vztahu nevytrvat , po case zistis , ako so dobre urobila a budes sa na to pozerat s uplne ineho pohladu , ver mi , je to odskusane , to mi da ircite kazda zena za pravdu
@nativanativa tak je...
@sirinka dakujem , viem to podla seba ....
no dakujem vam pekne za rady a že som si tu mohla s niekym pokecať, idem si aspon lahnuť, rano mu necham list/sms a potom vam sem napíšem. aj ked jeho reakciu asi nebudem vedieť hned 🙂 dobru noc vam prajem. idem rozmyšlať do postele 🙂
@briana bud silna , dobru noc 😉
@briana este stale odist mozes, mas pre boha len 19 rokov, nic Ti nekonci, prave naopak. Mas roky pred sebou. Nic nie je horsie ako si udusit krk s nespravnym chlapom. Oj, to este len potom bude mazec. To si este len zadusis zivot. Skoda, ze si to nespravila uz davno. Utek k takemu chlapovi od mamy, s ktorou si nerozumies nebol zrovna dobry tah. Ostatne, si vo veku kedy sa casto vztahy s mamami otriasaju, puberta, hormony, hladanie si vlastnej cesty, podla svojho. To neznamena, ze je to tak na veky. Stale lepsie si doma pokricat, mat dojem, ze nikto ma nechape, ze mama je na mna hnusna ako sa natrepat do byvania s volom co ma len psychicky dusi. Skus si prebrat kvoli comu utrpel tovj vztah s mamou, trebars toto si spis na papier. Co Ta na nej stvalo, v com Ta nepodporila, nepochopila, cim Ti ublizila. Spis si to, precitaj si to zopar krat a pouvazuj ci su to zivotne dolezite a zasadne veci alebo su to prkotiny, ktore si nezasluzia trvale poskodenie vasich vztahov. Co to bolo? Nepustanie na disky? Ci mamine neustale poucovanie, aby si si neznicila zivot? Porozmyslaj ci Ti naozaj tvoja mama chcela tak velmi zle. A mozno takto prides veci na klb a bude sanca s mamou mat znova pekny vztah.
@nativanativa zivot s nepriatelom snad nie....snad nie je taky...ten jej..nestras
No neviem,myslite si ze je to naozaj ona? Ja mam pocit a myslim ze aj @traktor to pisala,ze sa mi to cele nejak nezda.Niektore jej prispevky su pisane stylom mojej 7 rocnej dcery,tym ju samozrejme nechcem urazit ak ma ozaj 19,ale kukam ako puk na niektore veci,napr. priatel chce dieta a vie ze ide na gyndu a to nie ze jej nezavola cely den on este kludne pride domov a ide spat bez slova?? Ja som este len pomaly vosla do cakarne a uz som mala 10zmeskanych hovorov od muza ze co...No neviem,pripada mi to cele nejaka namotavka...Ak nie tak
@briana drzim palce nech sa rozhodnes akokolvek.

@sirinka ale... no ... nemusis mi hned prednasku davat.. pozri kolko mam rokov :D uz nie som mala :D ano suhlasim s tebou... ale myslim si ze radsej cukrikovat ako potratovat