icon

Nechcené tehotenstvo

briana
23. okt 2011

ahojte
mám velký problem a prosim vas tymto o radu. mam 19 rokov a vcera som zistila že som tehotna. MS mi meškala tri tyzdne, mne bezne meskaju a pri sexe si davame pozor tak som nerobila paniku. tri rozne testy mi vyšli hned silne pozitivne. zajtra sa chystam k lekarovi. moj priatel je odo mna o 15 rokov starsi, sme spolu 4 roky. deti velmi chce. ja nie. viem ze ked mu o tehotenstve poviem s potratom suhlasit nebude. co sa tyka financnej stranky a byvania je zabezpeceny. ale vztah nam nefugnuje. dalsi problem je moja mama, ta by ma tiez prizabila. teda mam moznost ist na potrat a nikomu o tom nepovedat alebo sa porozpravat s priatelom ale v tom pripade on ma na potrat nepusti. ja sa na deti necitim, nemam k nim vztah, je mi uplne nanič. čo by ste robili na mojom mieste??

briana
autor
24. okt 2011

ja som mu už vela listov napisala a vždy si prečítal. sms-kou to ale poistiť tiež možem to už nebudem mocť vobec cuknuť ani ja keby si ten list nahodou neprečítal.

nativanativa
24. okt 2011

@mataharyy u mna boli na beton 😉 😉 😉 😉 , az do jedneho dna ked som ich vysadila a to uz je ina story
prave preto sa jej pokusam povedat , nech dobre zvazi situaciu

nativanativa
24. okt 2011

@sirinka no ja som ich brala 7 rokov ... hovor mi nieco , nechcem to uz vidiet

pici
24. okt 2011

@briana som zvedava ci budes vediet zaspat :D

briana
autor
24. okt 2011

ja som bola na antikoncepcii tri roky ale ked sme sa na chvilu rozišli som ju vysadila. a ten cyklus sa mi tak dlho daval dokopy že som už nechcela HAK: vlastne ten cyklus som mala taky blby doteraz, strašne dlhy, 37 dnovy, a MS bola u mna nejake dva tri dni a uplne slaba. ja to nechapem to je zazrak ako sa mi to stalo, ja som mala jeden jediny sex v tom mesiaci a z toho som otehotnela. a aj to muselo byt z tych kvapočok lasky či ako sa tomu hovori. život je strasne nespravodlivy, tie čo chcu nemozu, tie čo nechcu, to maju.

mataharyy
24. okt 2011

@nativanativa No a já už ich zas dlabu, a to jsem taky říkala nikdy víc, pak ejhle po šestinedělí se opozdil menzes test // a infarkt... Nedopadlo to, tak jsem zase začla polykat 😀 a až je po novém roce vysadím tak už nikdy víc 😝

pici
24. okt 2011

@sirinka ty a ako inak sa hak da jest ked nie ako cukriky? hm? to nerypem, len ma to zaujalo

alexandra_j22
24. okt 2011

@nativanativa tak na dnes mi už stačilo, idem spat. Pekny zvyšok večera 🙂 a nech prebehne večerné túlenie 😉 😅

katy1979
24. okt 2011

@briana kasli na odpovedanie momentalne hadz svoje myslienky na papier mas ich urvite v hlave milion

katka888
24. okt 2011

@briana
moj osobny nazor.... oznamenie tehotenstva sa neriesi listom sms, ci telefonatom ale je to tak dolezita a zasadna sprava a jedna sa o tak velky dar ako je dieta, ze si to zasluzi oznamit "spolutvorcovi" z oci do oci... podla mna pri takejto sprave je detinske sa skryvat za listy. to nie je info o rozchode, ci nakupny zoznam do tesca...
ale ako som napisala na zaciatku, to je moj osobny nazor

sirinka
24. okt 2011

@pici podla teba je vitamin c cukrik?

mataharyy
24. okt 2011

@pici Ona možná ano, ale co zde diskutující 😀

briana
autor
24. okt 2011

ja neviem spavať všeobecne lebo robievam len na nočne smeny, teraz viem spať ešte menej, lebo mi je zle aj fyzicky aj psychicky aj mam nervy aj všetko dokopy. 😠

sisaha
24. okt 2011

@katka888 ale ona s tym moze mat problem. Nie kazdy vie diskutovat z oci do oci. Ak je pre nu prijatelnejsie mu to napisat, tak ju nechaj. ona najlepsie pozna svoje moznosti

katy1979
24. okt 2011

@katka888 kazdy sme iny a niekto to riesit priamo vie niekto nie. nie sme klony sme ludia

sirinka
24. okt 2011

@katka888 haha, ale spolutvorca sa radsej schoval do postele....tak co ma dievca robit? ona si tiez zaslusila od neho ine chovanie.... 😉

pici
24. okt 2011

@briana jaj no takto je zivot nespravodlivy.. ale tebe nadelil to, co mozno inym nikdy.. dobre si rozmysli. vzdy je to bud alebo... ja by som rozmyslala sama za seba... jasne ze aj partnerov nazor by ma zaujimal, ale som v inej situacii/ vydata/ tak neviem porovnat.. vo vztahu v akom si ty by som rozmyslala ci dietatko nechat, nastahovat sa naspat k matke, ktora mozno ked to rozdycha predsa len pomoze... lebo podla toho co pises, ten panko co s nim zijes nie je k tebe.

pici
24. okt 2011

@briana musis kliknut na toho , komu odpovedas

briana
autor
24. okt 2011

ved predsa ked mu to napíšem, potom sa budeme rozpravať aj z očí do očí, pre mna to bude jednoduchšie. 😒

pici
24. okt 2011

@sirinka poznam aj v cmulacej forme... pre mna co cmulam, to rovna sa cukrik :D

briana
autor
24. okt 2011

@pici ten panko s ktorym žije, tak s tym sa už zopar rokov ani nebavim, takže tam by nebola zrovna idealna klima na vychovavanie dietata. 😖

mataharyy
24. okt 2011

@briana Nezoufej, sesmol dopis, stejně mu to budeš muset nějak oznámit a až to pak budete řešit naživo, tak budeš mít své jasné, do rána času dost, promyslíš si vše a pak mu můžeš rovnou říct že si vztah představuješ jinak a že pokud se nic nezmění že v tomto dítě vychovávat nechceš a uvidíš, však nemusíte spolu žít, na to aby jsi mohla dítě mít, vždy je možnost jen z prvu není tak jasná, ale ona se vyostří 😉

nativanativa
24. okt 2011

@briana chod sa na to pekne vyspat , zajtra to poriesite a akokolvek to dopadne , tak to budes mat za sebou a nebudes uz tolko stresovat , lebo stres prenasas aj na mimiiiska 😉

diabliq6666
24. okt 2011

@briana nooo..ja som tomu mojmu nevedela ako mam povedat,ze som tehotna,tak som mu jednoducho nechala tehotensky test rano na stole..aj s pribalovym letakom...sice najskor nechapal,ze potom precital a pochopil🙂

pici
24. okt 2011

@briana ja som myslela toho panka, s ktorym zijes ty... to tiez nie je idealna klima... takto narovinu ti poviem... ziarlivy, sebecky, chce ta mat doma v klietke a ako si sama povedala davno to nefungovalo, sex chaby... takisto zla kombinacia...

nativanativa
24. okt 2011

@alexandra_j22 tak dobruuuu 😉

katka888
24. okt 2011

@sisaha
@katy1979
preto som hned zacala, ze je to moj osobny nazor... chapem cim argumentujete, a pri inej podstate veci by mi to tiez prislo normalne nieco dat vediet pisomne, no splodenie dietata... moj nazor ze je to dost silna kava a taky razantny zasah do dalsieho zivota, akokolvek sa obaja rozhodnu, ze si prave tento dovod rozhovoru zasluzi, aby sa riesil zoci voci. moj nazor

lucula73
24. okt 2011

@briana ahoj,nečítala som úplne všetko..ale ja ťa úplne chápem som taká istá,,.....tiež neviem začať debatu z očí do očí a veľa vecí riešim najprv papierom a perom....skús to hodiť na papier nejak zrozumiteľne,aby to chlpa pochopil..uľaví sa ti a určite debatu začnete...moc ti držím palce,nech to dobre dopadne....
a ja som tiež psíčkarka,aj keď momentálne psa nemáme,ale čoskoro budeme mať,takže ajj to sa dá zvládnuť,ale musíte byť na to dvaja,ak máte mať malé dieťa.... 😉

sirinka
24. okt 2011

@pici tak HAK existuje v roznych formach, tabletkovej, vnutromaternicovej, naplaste a podkozne implantaty.....ked uz...
moje prirovnanie skor smerovalo k tomu, ze zeny castokrat beru HAK ako nieco bezrizikove, co nemoze ublizit, ale poskytne 100% ochranu, preto to prirovnanie k Cecku. mlade baby bez komplexnejsich vysetreni beru roky umele hormony a co to moze urobit z ich hormonalnym systemom a ake ucinky na organizmus to v skutocnosti moze mat, castokrat ignoruju, nemaju tusenie...

sue
24. okt 2011

@briana prečo sa bojíš povedať to partnerovi?