Nechcené tehotenstvo
ahojte
mám velký problem a prosim vas tymto o radu. mam 19 rokov a vcera som zistila že som tehotna. MS mi meškala tri tyzdne, mne bezne meskaju a pri sexe si davame pozor tak som nerobila paniku. tri rozne testy mi vyšli hned silne pozitivne. zajtra sa chystam k lekarovi. moj priatel je odo mna o 15 rokov starsi, sme spolu 4 roky. deti velmi chce. ja nie. viem ze ked mu o tehotenstve poviem s potratom suhlasit nebude. co sa tyka financnej stranky a byvania je zabezpeceny. ale vztah nam nefugnuje. dalsi problem je moja mama, ta by ma tiez prizabila. teda mam moznost ist na potrat a nikomu o tom nepovedat alebo sa porozpravat s priatelom ale v tom pripade on ma na potrat nepusti. ja sa na deti necitim, nemam k nim vztah, je mi uplne nanič. čo by ste robili na mojom mieste??
@rubinka Prosim ta ty kde zijes, v rozpravke? Prihlas sa niekam na street work, do nejakeho vacsieho mesta, aby si videla tie ostatne slobodne matky, Tie bite, co nemaju ani sebe ani dietatu dat co do ust, a potom generalizuj.
Tu ide o zenu, ktora nikdy v zivote nestala na vlastnych nohach, ktora ako sama napisala je v klietke, nikdy nezvladla od partnera odist napriek tomu, ze chcela, vo vztahu nechce byt a dieta tiez nechce.
To si naozaj tak naivna, ze si myslis, ze kazda ked chce, tak to dokaze? A ze kazda chce to, co ty chces? Ze kazda lutuje to, co ty lutujes? Ze zivot ma cenu akykolvek je?
Vies co, urob si vylet okolo sveta aspon na 3 mesiace, zacni v Juznej Amerike a potom si pozri Afriku, a Aziu, aby si videla ako vacsina ludi zije. Mozes zacat rovno teraz a pustit si spravy.
A predtym sa chod este pozriet do tych domovov pre tyrane zeny nech ti porozpravaju ake jednoduche to je sa osamostatnit ked mas NULU a si na NULE a ziarlivy chlap, pre ktoreho si len vec o teba nechce prist.
Ja mam skor dojem, ze vacsina zien, ktore takto uvazuju maju skusenosti obmedzene na vlastny zivot a uzke okolie a povazuju to za meritko. Az ked sama uvidis ako takito ludia ziju (vratane deti), tak si uvedomis, co to je kvalita zivota a kedy uz nie.
ja nevim, nedokazu se podivat na tento pribeh racionalne...( a to jsem se asi 17stran snazila pochopit, poradit, zprava zleva, s potretem i bez..)
a svadet to "mladistvy vek" ???mi proste prijde jako alibismus..
ver mi, precetla jsem vsechno..s Tebou jsem se i zasmala, i kdyz jste byly silne "mimo misu" ale nedalo mi to, bylo mi Vas chvilema lito, protoze je to jako cekani na "pracovni konkurs", a pritom komise uz vybrala adepta jeste drive, nez konkurs vysel...Prisli jste mi vsechny s uchem na dverich a slecna okolo Vas prosla s pejskem a ani si Vas nevsimla...pritom jste staly za JEJIMA dverma... 😉 Smutne cteni.. ☹
@irriss tak vies, ked nedavali vcera tu šeherezadu (ci jak sa to vola) tak je zaujimave vsetko 😀 😀 😀 aj mne to tak pripadalo, potom som to uz navydrzala a napisala som, nech im uz odpovie, lebo spať nepojdu. Mne to prislo smiesne, nech sa na mna hneva kto chce, som sa tu smiala a moj manzel si myslel, ze mi pise nejaky vysportovany krasavec jak som cerila zuby na monitor 😀 😀 😀 ach jaj...
@skeptik - akože tieto prirovnania boli fakt odveci čo ma briana spoločné s tým čo si tu opísala? Neni bezdomovec ani nikto ju nevyhadzuje na ulicu a týraná tiež nie je ja nevidím dôvod prečo by si dieťa nemohla nechať a mohla by jej mama s ním pomáhať ked sama dobre vie aké to bolo ked sa ona stala matkou priskoro, tieto príklady čo si sem dala nemajú s brianou nič spoločné. Ja reagujem na jej konkrétny príklad tak čo s tým majú ľudia v Afrike fakt neviem 😀
@lenka3007
No nejhorsi je, ze ja jsem se tu taky rano pri cteni zasmala, ale zaver?Je tak smutny, ze z toho mam opravdu spatny pocit...
Tolik lidi bylo za dverma, tolik lidi ji chtelo pomoct, tolik lidi ji tukalo na dvere a bralo doslova za kliku..tolik lidi kricelo misto ni...a ani tak se jeji pritel nevzbudil...
Stesti je, aspon doufam, ze dnes rano se spousta "lidi" vzbudi...
p.s. I kdyz priznavam, ze takto nerealne veci jsou az realnymi(ale myslim si, ze na kraji socialnich vrstev)....
Pokud ne..v tom pripade je to vazne ostuda zeny a zenou jsem i ja...a tudiz se citim "urazena timto zpusobem jednani "zeny", protoze zena by zenu mela pochopit...zena by se mela postavit, zvlast kdyz uz neni jen zena, ale i budouci maminka"
@rubinka Uz ti nebudem pisat, lebo nemam cas toto vysvetlovat ani suvislosti.
Dieta chce on, ona nie - ty nevidis dovod? To si ako myslis, ze takyto chlap ako bol predstaveny jej povie, ze dobre tak chod majte sa a dietata sa vzda?
Ty si nepostrehla, ze ona usla z domu od matky, ktora zacala zit s otcimom a to je asi posledne miesto kam sa moze vratit? Ci posudzujes opat na zaklade svojho vztahu so svojou matkou?
Pokial nie si schopna sa odosobnit od vlastnej situacie, tak jej nemozes nijako poradit.
@irriss Mas pravdu, smutne je, ze ich tu natahuje a pri tom mozno nic take neexistuje, mozno teraz sedi tu a sleduje, ako sa jej "fantazia" rozrasta, ako obera zeny o cas a nazor... A uplne s tebou suhlasim, ze ked sem idem niečo riesit a nahodou musim odist, tak napisem, ze idem von, do obchodu, so psom a neviem s cim a nebudem ludi natahovat... Ja uz len zo zvedavosti, kolko zien jej poradilo tu budem cakat na vyvrcholenie....
ona je mlada , neskusena , urcite je to jej prva velka laska , je zaslepena , ale drzi sa ho ako kliest , aj napriek tomu ze nemaju spolu idealny vztah ...
necudujem sa , este neokusila asi tu pravu trpkost zivota ...
tazko povedat ako to dopadne , len aby nakoniec neskoncila ako tyrana zena s dietatom , on jej naslubuje hory doly , a on jej zakaze nakoniec aj so psom chodit von \\
a psychicke tyranie je este horsie ako fyzicke ... 😖
@skeptik - Nepoznáš ma tak nehovor podľa čoho súdim aj keby som bola v takej situácii ako ona tak určite nejdem na potrat, neni malé decko že by si nevedela povedať dosť a odísť od partnera ktorý jej nevyhovuje a vôbec neviem kto z nás dvoch žije v rozprávke ked ty ešte stále veríš že tie drísty čo sem písala sú pravdivé 😀 a robíš tu z nej chuderku ktorú treba ľutovať a pritom je to len nejaká mladá žabka ktorá sa asi nudí a teraz sa ti akurát smeje ako jej to žerieš. 😎 Wake up...
@skeptik
Nechci zasahovat jinak..ale "dite chce on" (bude mylna informace)😉☹...ja si myslim, kdyby to tak bylo....choval by se ON i ONA jinak...proc by melo branit teto radostne zprave napr. "unava"? Ten, kdo dite chce, premuze svou unavu, protoze ji razem neciti...ten, kdo dite CHCE, zacne se VZNASET a UNASET predstavou ...
(a dokonce briana tvrdi, ze on tusi...co tusi?kdyz nebyl ani zvedavy a pritom vedel, ze ona byla na gynde)(?!)Co tusi, kdyz sel spat? NIC..a ted proc.."Babo rad"..😀 (to neni na tebe, to se tak rika)
Tato logika, kterou nam popsala briana by presne pasovala, kdyby to bylo obracene...tj. Kdyby briana chtela a on ne...v tom pripade ano, nebudila bych ho a pripravila bych svicky na stul "az" zitra...a do darkoveho balicku s "50ti" krabickama bych zavrela do te posledni "tehotensky prouzek"...
@rubinka vies co , ja by som mozno nakoniec aj na ten potrat isla , ako sudim z jej reci , ze nemaju spolu idealny vztah .... , este stale si moze vsetko rozmysliet , a zakopat sa za ziva s clovekom ktory ju vlastni a manipuluje s nou , to nie je ziadna vyhra ..... kto vie co bude o par rokov
@lenka3007 vyvrcholenie pride az za 7mesiacov, lebo je vraj v 7tt.. 🙂
@skeptik
@rubinka
moja kamaratka mala matku a otcima a ti ju doslova vyhodili z domu, isla robit sama do ceska, otehotnela a jej priatel zacal drogovat, vychovala syna sama v cudzom state do 2rokov.. tento rok sa vratili k sebe, priatel je cisty a maju druhe dieta. je vela moznosti ako zit, len treba chciet.
ja len dufam ze skeptik bude mat stastne manzelstvo na vzdy aby nemusela rozmyslat co s detmi ak tak nebude...
@winipega uplne do pohody to moze byt realna Briana. Takychto malych ....ako to nazvat.....je dost. By si sa divila. Mama mala kolegynu, ktora ma roky problemy s dcerou tohto druhu - pomali este ako 13 rocna sa vlacila so starym capom, naklavirovala sa mu do bytu, okaslala rodinu, dnes mu dana podla najnovsich info co mam prachy, ktore ma od svojich rodicov. Ti jej dali peniaze, aby sa pozviechala a ta hlupana hlupa ich dala svojmu vychcatemu druhovi, ktory za ne rekonstruuje jeho vlastny byt! A nepohnu s nou, uz ta kolegyna skonstatovala uprimne, ze jej vlasntej dcere asi drbka. Neda sa s nou nesuhlasit. No, takze takychto dcerusiek je, by si sa divila.
@jabadaba mozne je naozaj vsetko 😉 a kde je teraz? preco nepise co sa udialo rano?ked tu zalozi temu a caka na rady???akoze tiez som mala19 a mala som priatela(teraz otca mojich deti) a vedela som ze deti momentalne nechcem tak som sa patricne chranila.ale stava sa...mne to tak pride akoze niekto zalozi temu,ona rady necaka,nikomu tu konkretne neodpisala nepise k veci,preco sa mu boji povedat ze je tehotna ked on dieta chce?v dalsom prispevku pise ze sa boji o psa...no akoze nechapem,ale ako hovorim mozne je asi vsetko.uz len zo zvedavosti budem citat dalej.ak sa vobec este ozve...
@lenka3007 no v 7 tt podľa ms nemusí byť srdiečko, ja ked som bola som mala 6+5 podľa ms , čiže 7 a 5+5 malo bábätko a srdiečko nebolo ešte, a ked som bola už 8+0 podľa ms a 7+0 malo bábätko, srdiečko už krásne bilo. Začína biť od 6 do 8 týždňa ale ráta sa vek bábätka 🙂!!!
@lenka3007 co ti ja viem...., tak ja som asi iny typ co sa materstva tyka...ale niektore jej prispevky...tak by som to ani v sestnastich neriesila ako ona pise.... pre mna je moje prve aj druhe dieta dietatom od pocatia.... a potrat je pre mna krajna moznost jedine vtedy, ak by babo malo zavazne postihnutie, pretoze moja sestra ma dietatko s Down Syndrom a to je utrepenie pre obe strany... a ona pise take veci, ze mi napada, ci zena vie vobec relane tak premyslat o dietati....
dej mi pusu , vsechno bude fajn oooooooooooooouuuuuuuuuuuuuuuuu 😎 😎 😎 😎
ak nema vztah ani z matkou ani s nim bohvieco tak len ten potrat je vychodisko.bude sa musiet postavit na nohy a zacat uplne inak.najde si novy vztah .inak sa cvokatie.
@helenka333 no vidis, a ona nepovedala ze aky je vek dietata, a este to, ze bola taka nervozna, ze doktora nepocuvala a rychlo z tade usla... ja som mala tiez 19 ked som otehotnela neplanovane a pamatam si este aj , ze ked som isla prvy krat na potvrdenie tehotenstva, tak moj gynekolog mal ruzovu koselu a strasnu zimu v ordinacii, ze sestricka bola vtedy chora a zastupovala ju mlada, co nevedela krv brat...
@happy8051 no vidis, ja som tiez otehotnela neplanovane a tiez som mala 19, ale take riesenie ma ani vo sne nenapadlo. Mozno niekto povie, ze aj mne sibalo, ze som sa zachovala nezodpovedne, ale ja som ani na sekundu nezavahala, ked som uvidela dve ciarky na teste 🙂 Moja maminka ma velke zdravotne problemy a ked sme my s bratom uz boli skoro dospely, tiez musela ist s tretim na potrat, ale jej sa ani gynekolog nepytal, jednoducho to babo by nemalo zevraj sancu na zivot a mohlo to tehotenstvo stat zivot aj moju maminu. To su naozaj problemy, pri ktorych by som to zvazovala. Pokial je clovek zdravy, tak nie je co riesit.

@irriss ak je on tak za vodou a financne zabezpeceny , preco potom ona pracuje ???!!! ja si myslim , ze chlap ktory je na tom dobre , urcite nedovoli svojej priatelke pracovat ...