icon

Nechcené tehotenstvo

briana
23. okt 2011

ahojte
mám velký problem a prosim vas tymto o radu. mam 19 rokov a vcera som zistila že som tehotna. MS mi meškala tri tyzdne, mne bezne meskaju a pri sexe si davame pozor tak som nerobila paniku. tri rozne testy mi vyšli hned silne pozitivne. zajtra sa chystam k lekarovi. moj priatel je odo mna o 15 rokov starsi, sme spolu 4 roky. deti velmi chce. ja nie. viem ze ked mu o tehotenstve poviem s potratom suhlasit nebude. co sa tyka financnej stranky a byvania je zabezpeceny. ale vztah nam nefugnuje. dalsi problem je moja mama, ta by ma tiez prizabila. teda mam moznost ist na potrat a nikomu o tom nepovedat alebo sa porozpravat s priatelom ale v tom pripade on ma na potrat nepusti. ja sa na deti necitim, nemam k nim vztah, je mi uplne nanič. čo by ste robili na mojom mieste??

irriss
23. okt 2011

a je to vubec dulezite? jestli a kdy je to uz dite? nemelo by tehotenstvi znamenat ZIVOT? at uz je v jakemkoliv stadiu??

adunka73
23. okt 2011

@kaul aha,takzeje to kousek gestacneho vacku,samozrejme bez duse.Takze my lide jsme slozeni jenom z kusu masa a nejakych kosti,trocha vody...o dusi jsi treba nikdy nepremyslela?To uz asi zachazime do jine filozoficke sfery,tak daleko nekteri lide nedosli.

irriss
23. okt 2011

@adunka73
jeeeeeeeeeeeee..to by se mi libilo, takove tema....zrovna se o tom bavime v IP...
😉

kaul
23. okt 2011

@adunka73 nemyslim si, ze ma zmysel hadat sa. Ja len tvrdim,ze na vsetko je niekolko pohladov. Ak veris, ze nieco ma dusu uz pri pocati, nech sa paci. Urcite ti to brat nebudem. Mozno si veriaca a veris v nieco take. Ja tvrdim, ze v 6. tyzdni TO nie je clovek.

vejula
23. okt 2011

@kaul ale si mi neodpovedala na moju otazku vôbec. KEdy je to už človek???? Nie kolko meria v 6 tyždni. KEd niečo tvrdiš musiš snad vedieť kedy to už možeme nzyvať človekom... KEd mu začne biť srdiečko? Alebo ked ma 5 prstikov na ručičke? ALebo kedy?

irriss
23. okt 2011

@vejula
Dite se zrodi jiz v nasi mysli...

trochu mimo, ale tak to citim ja... 😉 🙂

dusika11
23. okt 2011

@irriss davas hlbku mojmu veceru iriss dojimas ma....co znamena zivot,,,,boze moj...aj ja som bola len gestacny vak...aj moje deti boli dve gestacne vaciky a v 8 tyzdni dve bijuce srdiecka......v slzach citam tuto temu.....

irriss
23. okt 2011

@kaul
velka chyba a jeste vetsi skoda...

kaul
Odpoveď bola odstránená
irriss
23. okt 2011

@dusika11
Ahojky!!!
No ja se snazim vzit do Protistrany a nejak mi to nejde...at se snazim jak se snazim...

Nekdo tu mel na netu prispevek..nemuzu ho najit, asi to dam zitra do statusu..
Povidani dvou miminek jeste v brislu o tom co si mysli, ze bude potom...vlastne to same, jako clovek premysli o tom, co bude, kdyz zemre...tak 2miminka v brisku premysli o tom, co bude, az se narodi..zaver je shodny a priklady totozne s tim, ze "NIC"..a pritom to tak neni...
🙂

dusika11
23. okt 2011

@kaul tato tema ni ej o tom co ty povazujes za zivot...ak si das na ranajky vajicko tak ti garantujem ze ta chudera sliepka kohuta ani nevidela takze nie je oplodnene...ak uz sme pri tom ale znova opakujem si mimo temy...odoslala som ta adminovi prepac

adunka73
23. okt 2011

@kaul urcite se hadat nechci,je to vec osobniho nazoru a hlavne zivotni zkusenost,jeste pred par lety bych s tebou urcite souhlasila,ale stalo se mi v zivote neco,co navzdy zmenilo muj nazor na tuhle temu.Verici nejsem,do kostela nechodim,nemodlim se s ruzencem kazdy vecer,ale "neco" mezi nebem a zemi existuje.Jeste pred pocetim to "neco" rozhodlo,ze se v konkretni zene zrodi gestacni vacek.Proste zni neuveritelne,ze nejaky vacek muze byt uz clovek,co si clovek neosaha,nevidi na vlastni oci,tak tomu ma tezko uverit.Ale elektrika taky existuje a nevidis ji 😉 Tak samo je to s dusi.Mohly byjsme tady diskutovat az do rana,naprosto respektuju tvuj nazor,nemam co dodat.

irriss
23. okt 2011

@kaul
opet chyba...srdce se da transplantovat...ale to uz je opravdu mimo tema a prehanim..jen mne to rozciluje...

latvia
23. okt 2011

@kaul a ked zasadis kostku od pomaranca, bude to pomarancovnik az ked dozreju pomarance? dovtedy mozes 10 cm rastlinu vyplevat lebo to je este len burina? 😅 nechas cas 2 tyzdne niecomu a uz je z toho clovek? a predtym len nic?bunka? a ked sa ako prve sformuje srdce, a bije to, je to uz clovek? a ked sa tomu bijucemu plodu nevyvinie mozog a umrie, tak to bol clovek alebo nie?

dusika11
23. okt 2011

@irriss ip

kaul
23. okt 2011

@dusika11 v pohode, myslela som ze forum je na vyjadrenie nazoru, ale kedze som mimo temy tak fajn... 🙂

irriss
23. okt 2011

@kaul
no o tom, jestli jsi mimo tema by se jeste dalo diskutovat... 😉
ale Tvuj nazor, ve kterem si zamenujes vajicka lidske a slepici..to uz je nejen mimo tema ale i mimo rozum...

lussy211
23. okt 2011

Tak je to babrák ten Tvoj chlap na to že má toľko rokov koľko má; a ak deti chcel je možné že to urobil aj schválne.Ale to je len môj pohľad. A ak vám to neklape ťažko povedať čo bude, lebo dieťa to nezmení. Odporučila by som Ti poradiť sa s odborníkom, najprv psychológ a pak gynekológ a určite sa o tom porozprávaj s mamou, ak máte dobrý vzťah. Nechcem radiť potrat ani nič podobné, ale dieťa je veľá zodpovednosť a dať ho na adopciu keď sa narodí ako Ti tu niektoré radia ..no ja neviem čo je horšie.
Prepáč ak som to napísala možno trochu tvrdo ale sama vieš že je to tak.

adunka73
23. okt 2011

@irriss 😀 😀 😀 😀

vejula
23. okt 2011

@kaul takže srdce je pre teba znakom že je to už človek? tak som tomu pochopila. Mojmu drobcovi v 7 tyždni už bilo na sone srdiečko, takže je pre teba je tak zasadny rozdiel interupcia v 6 a v 7tt? Neviem taky zvlaštny pohlad, ale maš nan pravo.

@irriss hej mne to tiež tak pride aj ten samotny pôrod, ake to musi pre tobabo asi byť ked vlastne mamička tvorila cely jeho svet a teraz sa zrazu ten svet začne pučiť a zmrašťovať, to musi byť niečo ako smrť. LEn o to je horši pôrod že tie babatka o tom ešte isto nepremyšlaju a nechapu a my sa na smrť môžeme postupne pripravovať.

rienok
23. okt 2011

@kaul nemôžem s Tebou súhlasiť, to že Ty s niečim nemieniš žiť neznamená že to tak nie je. ale je to tvoj názor a neberiem Ti ho.
@irriss,@dusika11 na ten duchovno-duševný faktor sa zabúda, čo je obrovská škoda

latvia
23. okt 2011

@lussy211 babrak? hadam zena ma poslednu moznost zabranit otehotneniu, aj keby chlap chcel, nie?

mesiacik2
23. okt 2011

@kaul ako som uz pisala- dieta v deviatom tyzdni citi fyzicku bolest. Takze uz je pre teba dieta ci este nie? ak chces poslem ti na IP stranku kde je presne opisany vyvoj dietata v maternici a nasledne opis ako sa robia potraty v tom ktorom tyzdni.

irriss
23. okt 2011

@rienok
jak to myslis?? 🙂 na co jsem zapomnela??

lussy211
23. okt 2011

@irriss Každopádne viem že ty si rozumná žena a máš toho veľa za sebou, ale dovolím si tvrdiť nech sa rozhodne sama, ťažko radiť v takomto prípade ja sama neviem čo by som robila:(Určite si myslím že by to mala prediskutovať so psychologom, pretože toto je hrozne ťažká situácia:(aby neurobila nejakú hlúposť..

anjelicek26
23. okt 2011

Podla mna toto si buduca mamina najprv musi v hlave urovnat sama, je to velmi cerstve a povedzme si otvorene, kazdej z nas, kde sa babatko prihlasilo same - to najprv obratilo cele myslenie hore nohami a trebalo to rozdychat. Ved take dietatko vsetko zmeni - plany do buducna - po vsetkych strankach - studium, zamestnanie, vztah s partnerom. Len mam pocit, ze ten strach z "neznameho", zo zmeny, ktoru zena neovplyvni, ale proste prijde - je velmi velky. Nastastie je na to uzasnych 9 mesiacov a aj tie prve mesiace nam dietatko dava cas "dozriet" na to byt mamou. ZIADNA mamina nie je na to pripravena - ved je maminou az ten den - ked dietatko prvy raz zakrici. Ucime sa od prveho dna - kazda z nas. Deti od nas aj tak viac, ako snahu robit to co najlepsie neocakavaju. Len sa netreba bat.

petra1303
23. okt 2011

@briana drzim paste nech sa spravne rozhodnes 😉

lussy211
23. okt 2011

@vejula Baby nedeptajte tu:/

irriss
23. okt 2011

@vejula
ale to byl prave clanek-rozhovor, kde si 2 miminka povidali v brisku o tom, co bude...ja si myslim, ze miminko nejen slysi hudbu, citi dlan a rozpozna, ktera je maminky, ale i dokaze vnimat, zda je chtene ci ne..a to si myslim je jeste VIC nez kdyby umelo mluvit...
p.s. mluvit muzes i ocima a bude ti rozumet 😉

kaul
23. okt 2011

@mesiacik2 nie dakujem, mala som to na skole... 😀 ale mile od teba 😀