icon

Neplánované tretie dieťa

wolke7
19. jún 2017

Ahojte dievcata,

mam 40 rokov, 2 deti 11 a 5 rocne a zrazu toto - neplanovane tehotenstvo! Mam velmi velke obavy ako to cele zvladneme, ako to ovplyvni nasu rodinu, väcsie deti, ich celkovy zivot a program, ked sa zrazu vsetko bude tocit okolo babatka a oni sa mu budu musiet prisposobovat. Momentalne ma kazdy z nich vlastnu detsku izbu, ale jeden z nich sa o nu skor ci neskor bude musiet delit. V podstate bolo s dvoma detmi vsetko velmi jednoduche a super, a co teraz? Mam strasny strach z toho, co to s nasou rodinou urobi. Predsa len nie sme najmladsi a aj vekovy rozdiel medzi detmi bude velmi velky. Cele noci nespim, len si lamem hlavu nad tym ako a co bude. A to ani nehovorim, aky mam strach z tehotenstva a porodu. Prve dve ti som porodila prirozdene, ale to si teraz ani len predstavit neviem a rozmyslam nad cisarskym rezom...no skratka som na nervy....a tesit sa z toho neviem.

Ma niekto, kto si tymto presiel par povzbudivych slov?

Strana
z3
majulino
19. jún 2021

Ja mam sice menej rokov, mam tretie dieťa, čiastočne plánované, a starsie deti ,10 a 8 rokov. Zvykli si skvele. Braceka miluju, hyckaju, hraju sa s nim, rozmanznavaju.
Pre nas to bolo horšie, ako pre rodičov, zvykli sme si na voľnosť, a toto dieta ako jediný z mojich troch ma režim 🙈

fineta
19. jún 2021

@wolke7 Nič krajšie sa Vám nemohlo stať (vlastná skusenost). Moje tretie tehotenstvo po x rokoch prebehlo absolútne fyziologicky, pôrod ako z veľkej knihy v 39 rokoch. Sekciu by mi po dvoch bezproblémových pôrodoch nikto nespravil, nie je dôvod pokiaľ teda nie sú iné komplikácie. Vekový rozdiel medzi deťmi mame tiež veľký, ale ich vzťah je krásny a chalani mini segru zbožňujú. S mužom sme si predĺžili mladosť.😊 Dávno sme sa po fyzickej stránke necítili tak super ako teraz. 🤍 Držím paste, všetko je ako ma byt. A také pravdivé heslo - Boh naloží na každého z nás naozaj len toľko koľko unesieme. 😘

kulumulu123
19. jún 2021

@wolke7 žeby antikoncepcia?? Ale na to je už asi trosku neskoro takže veľa zdaru prajem 😊

jana_eyre_2
19. jún 2021

Moja sestra neplánovane otehotnela v 43rokoch, po veľmi velkom zdravotnom trápení s druhou dcérou.. tiež už mala veľké dve deti, bol to zrejme šok.. dnes má chlapec 3roky a sestra si to doslova užíva.. vidím na nej že je šťastná, malý je ako odmena za tie neskutočne ťažké roky.. je v rodine obľúbený, starší sa pri ňom tiež veľa naučia..
Všetko dobre dopadne uvidíš, nie je nič dôležitejšie len nech je celá rodina zdravá..

A len dodám, sama mám tri deti, síce s malým rozdielom ale musím povedať že to je super.. nemenila by som.. ešte by som jedno dieťa prijala, ale to už nechcem siliť..

zuzka38
19. jún 2021

@cypercanka1 normalne to vzali, akoze prekvapeni boli, ale vsetko ok... drzim palce, dolezite je byt korektnym voci zamestnavatelovi, kazdy normlany clovek to pochopi

lesana25
19. jún 2021

Keby ste si nevšimli, tá téma má 4 roky.

silviaeli
27. apr 2022

Vekový rozdiel

misinka26
27. apr 2022

@wolke7 Ahoj, vôbec sa neboj, našim sa tak podarilo 🙂 keď som ja mala 15 a brat 10... naša sestrička (už teraz 20 ročná kofa 😀 ) je to najlepšie čo sa našej rodine mohlo stať. Mama sa veľmi bála a otec skoro zinfartoval ale do dnes by ju nik nedal ani za milión. Zvládnete to a uvidíš nakoniec budeš rada, že ho/ju budeš mať 🙂 naši hovoria, že ich to omladilo (aj keď otcovi občas povedali, že je dedko 😀). Držím palce ...

Strana
z3