Neplánované tretie dieťa
Ahojte dievcata,
mam 40 rokov, 2 deti 11 a 5 rocne a zrazu toto - neplanovane tehotenstvo! Mam velmi velke obavy ako to cele zvladneme, ako to ovplyvni nasu rodinu, väcsie deti, ich celkovy zivot a program, ked sa zrazu vsetko bude tocit okolo babatka a oni sa mu budu musiet prisposobovat. Momentalne ma kazdy z nich vlastnu detsku izbu, ale jeden z nich sa o nu skor ci neskor bude musiet delit. V podstate bolo s dvoma detmi vsetko velmi jednoduche a super, a co teraz? Mam strasny strach z toho, co to s nasou rodinou urobi. Predsa len nie sme najmladsi a aj vekovy rozdiel medzi detmi bude velmi velky. Cele noci nespim, len si lamem hlavu nad tym ako a co bude. A to ani nehovorim, aky mam strach z tehotenstva a porodu. Prve dve ti som porodila prirozdene, ale to si teraz ani len predstavit neviem a rozmyslam nad cisarskym rezom...no skratka som na nervy....a tesit sa z toho neviem.
Ma niekto, kto si tymto presiel par povzbudivych slov?
@wolke7 Nič krajšie sa Vám nemohlo stať (vlastná skusenost). Moje tretie tehotenstvo po x rokoch prebehlo absolútne fyziologicky, pôrod ako z veľkej knihy v 39 rokoch. Sekciu by mi po dvoch bezproblémových pôrodoch nikto nespravil, nie je dôvod pokiaľ teda nie sú iné komplikácie. Vekový rozdiel medzi deťmi mame tiež veľký, ale ich vzťah je krásny a chalani mini segru zbožňujú. S mužom sme si predĺžili mladosť.😊 Dávno sme sa po fyzickej stránke necítili tak super ako teraz. 🤍 Držím paste, všetko je ako ma byt. A také pravdivé heslo - Boh naloží na každého z nás naozaj len toľko koľko unesieme. 😘
@wolke7 žeby antikoncepcia?? Ale na to je už asi trosku neskoro takže veľa zdaru prajem 😊
Moja sestra neplánovane otehotnela v 43rokoch, po veľmi velkom zdravotnom trápení s druhou dcérou.. tiež už mala veľké dve deti, bol to zrejme šok.. dnes má chlapec 3roky a sestra si to doslova užíva.. vidím na nej že je šťastná, malý je ako odmena za tie neskutočne ťažké roky.. je v rodine obľúbený, starší sa pri ňom tiež veľa naučia..
Všetko dobre dopadne uvidíš, nie je nič dôležitejšie len nech je celá rodina zdravá..
A len dodám, sama mám tri deti, síce s malým rozdielom ale musím povedať že to je super.. nemenila by som.. ešte by som jedno dieťa prijala, ale to už nechcem siliť..
@cypercanka1 normalne to vzali, akoze prekvapeni boli, ale vsetko ok... drzim palce, dolezite je byt korektnym voci zamestnavatelovi, kazdy normlany clovek to pochopi
Keby ste si nevšimli, tá téma má 4 roky.
Vekový rozdiel
@wolke7 Ahoj, vôbec sa neboj, našim sa tak podarilo 🙂 keď som ja mala 15 a brat 10... naša sestrička (už teraz 20 ročná kofa 😀 ) je to najlepšie čo sa našej rodine mohlo stať. Mama sa veľmi bála a otec skoro zinfartoval ale do dnes by ju nik nedal ani za milión. Zvládnete to a uvidíš nakoniec budeš rada, že ho/ju budeš mať 🙂 naši hovoria, že ich to omladilo (aj keď otcovi občas povedali, že je dedko 😀). Držím palce ...

Ja mam sice menej rokov, mam tretie dieťa, čiastočne plánované, a starsie deti ,10 a 8 rokov. Zvykli si skvele. Braceka miluju, hyckaju, hraju sa s nim, rozmanznavaju.
Pre nas to bolo horšie, ako pre rodičov, zvykli sme si na voľnosť, a toto dieta ako jediný z mojich troch ma režim 🙈