icon

Nepotvrdená akcia srdca v 11. týždni. Môže sa lekár mýliť?

kikica
16. feb 2016

Baby moja situácia je veľmi urgentná potrebujem aj vaše skúsenosti no bojím sa ze uz je koniec. Dnes som bola na prvom veľkom sone doktor vsetko pomeral vsetko ok. A zrazu mi oznamuje ze mame problem som 11+4tt bola som na tom ze 10+3 akcia srdca nepotvrdené. Mám ísť hneď rano k svojmu ženskému... Mám nejakú šancu ze by sa mohol zmýliť??? Myslim ze nie ale mozno sa niekomu niečo podobne stalo... A nakoniec to bol omyl... Ja neviem bojím sa

zeytin
16. feb 2016

V 10 - 11 týždni už musí byť akcia srdiečka. Nič ti nepovedal? Inak rozdiel medzi termínom podľa poslednej MS a sona sa môže líšiť....

jankad1
16. feb 2016

Nedávno som citala na topkach prispevok jednej maminy,ktora je sama s dcerkou,ziadala cez portal o pomoc-ci uz financmu alebo materialnu.Jej dcerka ma dva roky a ked s nou bola tehotna,tiez jej pri sone zistili,ze jej nebije srdiecko,na druhy den to mala ist ukoncit,lenze jej tam niekto zistil,ze srdiecko predsa len bije....Tazko povedat,ako sa mas zachovat...nie je to prijemne..Ja by som sa mozno pytala este raz na SONO,chcela by som si byt ista,to asi kazda....

misel0806
16. feb 2016

V takom tyzdni akcia srdiecka musi byt potvrdena to by doktor mal vediet nerozumiem tomu preco ti to nepovedal to co je za doktora. Urcite chod k svojej doktorke a uvidis dvaja doktory naraz sa mylit nemozu. Mne sa toto nestalo. Ja ked som si bola dat potvrdit tehu prve co povedal ze je tam pocut akciu srdiecka. Tak urcite chod skor jak bude neskoro. Drzim palce

zabudnuta
16. feb 2016

@kikica co pisala
@jankad1 tiez trvat na sone ale samozrejme mali by ti ho automaticky urobit znovu,,, citala som ze vela dievcatam sa stalo , ze nevidel lekar akciu srdiecka a potom tam bola.,, drzim prsty aby si aj ty taky pripad bola tiez , Ale sono robia kontrolne aj pred kyretom

bosoriak
16. feb 2016

@kikica V 11. tyzdni, resp. v 12. tyzdni musi uz byt vidiet akcia srdca. Rozdiel 1 tyzden nie je az taky dolezity, ale akcia by mala byt. Mrzi ma to, ale s velkou pravdepodobnostou ide o zamlcany potrat. Vzdy sa robi este kontrolny ultrazvuk, takze zajtra budes vediet naisto. Tvoj lekar ti potom povie, aky je dalsi postup.

kikica
autor
16. feb 2016

Baby mne v 8tt srdiečko bilo... Ale bola som teraz na tom veľkom mala som byt podľa môjho dr. 10tt ale podľa mna 12tt tento dr. Mi to potvrdil ze 12 TT vsetko vyzeralo byt ok, velkost plodu obvod hlavičky NT... Este dr. Ze sa niekto nám tu spinka... Nechcelo sa otočiť tak stuchal do brucha a išiel na kontrolu srdiečka a ono nic... Nevedel mi povedať preco podľa neho vyvinutý zdravý plod... Tak ma poslal hneď rano ku svojmu... Ja viem ze by tam mala byt akcia mám dve deti... Len ci nahodou sa nemohol pomýliť hoci mi aj ukazoval srdiečko a ono nic...

8291
16. feb 2016

No v tomto tyzdni tehu by to malo byť uz zreteľne jasné,ale všetko je možné.ja som takto v 10tt prišla o bábo,v 8tt vsetko v poriadku a v 10tt som začala krvácať a babätko uz nemali akciu,ešte pred kyretom mi robili znova sono a nič

stastnamaminka
16. feb 2016

@kikica pred tromi týždnami mne moj doktor oznámil tu najhoršiu správu tiež v 11tt s tým,že v 8tt srdiečko bolo, ja som sa modlila,že sa len mýlil no žial nie ☹ kiežby to nebol tvoj prípad 😔

maddalenka
16. feb 2016

V kazdom pripade ti musia urobir sono este raz.pretoze musi byt potvrdene dvoma doktormi. Ja som to prezila pred dvoma tyzdnami.bohuzial srdiecko nebilo.drzim palceky

ukulela
16. feb 2016

@kikica pozeram prievidza. bola si v MT u Grochala? on je odbornik ... pri nom by som nepochybovala :( je mi luto :(

mily7
16. feb 2016

@kikica prežila som to isté. Druhy ultrazvuk potvrdil že srdiečko nebilo. Je mi to veľmi ľúto. Ak by si potrebovala,chcela porozprávať napíš.

zuzulik236
16. feb 2016

ahoj ja som to prezila pred 3 r tiez ale v angl.no to je ina story... v kazdom pripade trvaj na sone ak je to mozne chod k dvom roznym od seba nezavislym lekarom... drzim palceky a daj vediet ako to dopadlo... kludne mi mozes napisat aj ip..

kikica
autor
17. feb 2016

Baby diki za rady, dnes sa to žiaľ potvrdilo 😢Babo nemá akciu, jedine co ma zaráža na zákrok mám ísť až v utorok... Nemôže sa nic stat???! A co ked začnem sama krvácať... Tiez utekať do nemocky? Asi hej.... Mna nic neboli ani nekrvacam.... Len mi akoby skvrka v maternici.... Bojím sa.

stastnamaminka
17. feb 2016

@kikica je mi to velmi luto ja som tiez mala cskat na zakrok tyzden no 2dni pred nim som chytila hrozne bolesti a krvacala som tak som letela do nemocnici hned ako sa uvolnil anesteziolog urobili mi kyret 😢 vela sil drz sa 😢

gustako
17. feb 2016

@kikica ahoj ja som mala tiez zaml.potrat tiez v cca 12 tyzdni ,ale na zakrok som isla uz druhy den.Tiez som nekrvacala ,ale ak by xi zacala samazrejme ze musis ist.Neboj, vsetko bude ok, vycistia ta .

zuzzuli
17. feb 2016

Kocky to sa cudujem ze objednavaju za tyzden na kyret. Ja som ho mala dva krat a robili mi ho okamzite 😒

stastnamaminka
17. feb 2016

@zuzzuli u mna cakali lebo som mala silny zapal v tele a preto ma nemohli uspat plus mi aj zub trhali den na to ako mi bolo zistene ze babatku srdiecko nebije

alenky
17. feb 2016

@kikica Ahoj je mi luto co sa stalo, ale to zvladnes ja som pri prvom tehu v 6tt takto potratila a o 3mes.na to som otehotnela a neskor porodila zdravu dcerku.Teraz vyzera, ze som tehotna ale podla vsetkeho sa bude asi opakovat abort nakolko nie je vidiet ani plod ani vitalitu. Mam pockat este 2tyzdne ci sa nieco nezmeni. Drzim prstiky pri dalsom uspesnom tehu

dobromila1111
17. feb 2016

Držím vám palce dievčatá..

kikica
autor
17. feb 2016

Baby co to zažili, prežili... Bolí to ked sa zobudíte po zákroku? Myslite ze by bolo lepšie keby začnem krvácať sama??? Zajtra idem do prace... Neviem vobec co mám čakať... Nemôže sa mi nic stat ked to babo bude vo mne až do utorka??? Stále nad tým rozmýšľam... Veď to sa nejak musí začať rozkladať alebo co vo mne nie ze chytím volajú otravu krvy.... Mozno to znie hlupo ale vŕta mi to v hlave....😢

gustako
17. feb 2016

@kikica Neboj sa nic , to neboli uspia ta a za cca 20 min. si spet. Len je to take smutne aspon pre mna bolo ,isla som s placom na operacku so slzami som zaspala... 😢

alenky
17. feb 2016

@kikica Zial ten neprijemny „zazitok“ budes mat stale v hlavke, ked budu vsetci cakat kym zaspis aby zacali. Nic by sa nezmenilo aj keby si zacala krvacat, aj tak ta vycistia. Ja som po prebudeni zvracala a mala som silne bolesti, s ktorymi som isla domov, pretoze ta hned pustia...Priprav sa, ze po zakroku budes nepouzitelna, vezmi si aspon den dovolenky aby si to prelezala a preplakala, po tom vsetkom sa ti ulavi. Mysli na to, ze to tak malo byt, ono to preboli. Ja som na to dietatko nezabudla, aj ked mame teraz doma zdravu malinku.

butterfly333
17. feb 2016

@kikica je mi to mooc luto viem čo preživaš ja som to zažila 4x v 7tt 13tt 13tt a 22tt no tie tri ked ma uspali a vyčistili bolelo to až po narkoze ked som sa zobudila asi niekolko dní to bolelo cele brucho.Drž sa je to moc smutne a nepríjemne niečo taketo podstupit,treba potom doma oddychovat ak sati bude dat.Drž sa.

sjuzan77
17. feb 2016

@kikica neboj sa, do utorku ta to neohrozi, niektorym zenam zistia, ze plod je mrtvy aj 3-4 tyzdne, zavisi od tvojho organizmu, ako sa vysporiada, mozno sa spusti krvacanie same. ak nie, kyret zvladnes, uspia ta a uz sa len zobudis na izbe. daj si aspon den - dva volno, polez si, nenamahaj sa, poplac si a nedus to v sebe. je to smutne, zial stava sa, mne osobne 3x ☹ neboj dievca, bude dobre 💙

kikica
autor
17. feb 2016

Dakujem. Vcera som sa dost naplakala aj v noci, tiez som si tak povedala asi to tak malo byt... Príroda to tak asi chcela, ja som totižto od začiatku mala zvláštny pocit ze niečo nieje ok... Mozno je to ozaj pravda ze niekedy to žena vycíti... Len uz som bola tak naladená ze uz je to fajn ze vo štvrtok pôjdem na testy pohlavia, túžila som po dcérke po 2chalanoch😥 Nuž tak nic.... Ja si beriem volno na dlsie... Robím čašníčku aby som tam behala medzi 100 ľudmi sa mi nechce... Este odrobim zajtra a v piatok a beriem týžden voľna. Dakujem este raz za rady a povzbudenia.

zeytin
17. feb 2016

@kikica Je nás tu veľa takých, ktoré sme si tým prešli... Posielam ti veľa sily!!!!! Ja som potratila v ukončenom 12tt, kyret mi robili hneď. Vraj je to tak pre mňa lepšie po psychickej stránke. Zákrok ani po zákroku nič nebolí okrem duše ☹ Mala som byť 24 hod. v nemocke, ale pustili ma domov asi 2 hodky po kyrete... mladšia dcérka mala v tom čase 5 mesiacov, lepšie sa mi to znášalo, keď som bola doma pri mužovi a pri deťoch ako sama v nemocke... Po príchode som mala odpočívať, ale každý sa s ťažkou situáciou vysporiadame po svojom... ja som vygruntovala celý byt, umývala okná... Krvácala som iba pár dní, aj maternica sa mi rýchlo stiahla.

baaabenko
17. feb 2016

@kikica ahoj, mne sa toto iste stalo pred dvomi tyzdnami a viem ako sa citis a tiez som sa vsetkeho bala...ale chcem ta ukludnit, teda aspon v mojom pripade ked som sa zobudila po narkoze, nebolo mi ani zle, ani ma absolutne nic nebolelo, v ten den som krvacala ako pri normalnej menstruacii a na druhy den uz len spinila tak na ruzovo a potom nic...teraz cakam na prvu menstruaciu po zakroku absolutne bez komplikacii. Drz sa

zabudnuta
17. feb 2016

@baaabenko
@kikica presne ako napisala baaabenko presne tak isto som to mala ja,,,,vobec nic ta nebude boliet,,,okrem smutku ,,,aj ked je to tazko naozaj to tak malo byt ,

maddalenka
17. feb 2016

@kikica mne zistili v 12tt ze nebije srdiecko a povedali ze vyvoj sa zastavil uz v 9tom a ja som vobec nic nevidela. Takze do u torka nic nehrozi. Je mi to strasne luto. Zakrok vobec neboli.uspia ta a zobudis sa. Mne sa trochu krutila hlava ale inak nic. O 6 hodin na to som isla domov. Lenze tu noc pred tym som zcala krvacat.takze som si prezila noc kontrakcii ako pred porodom. No a 10 dni po som prestala krvacat. V piatok idem k dr na kontrolu. Velabsil. Drz sa ❤