icon

Neuškodí 7 cigariet bábu?

nikcabb
5. feb 2017

Čavte baby... chcem sa opytat, totiž pred pár dňami sme pochovali mojho 20 ročného brata... som v 29 tt ale v deň pohrebu som si neodpustila zapáliť... boli to skôr nervy ako potreba... bolo ich asi 7 a chcem sa opýtať aký vplyv to má na bábo? veľmi dúfam že mu to neublíži... fajčila som aj pred tehotenstvom ale keď sme to s priatelom zistili prestala som uplne... Ďakujem Vám za rady a odpovede

Strana
z2
diana20
5. feb 2017

@yollanda niekedy doktor povie, že lepšie neprestat hneď ale postupne keď napríklad žena fajčí veľa a príde neskoro na to, že je tehotná. Lebo bábätko už je tiež závislé a treba preto postupne, aby mu neuskodilo, že náhle mama nefajci.. kamarátkam sa dvom tak stále a to doktor povedal aj jednej, aj druhej a nie ten istý.. ale osobne to tiež neschvalujem, keď aj tuhá fajciarka príde na tehotenstvo včas, treba hneď prestať, ja tiež normálne fajčim a počas prvého tehotenstva som mala veľa stresov a veľkú chuť si zapáliť ale nedala som si ani jednu až kým som kojiť neprestala... každý však zvláda stres inak...
@nikcabb držím palce, nech bábätku nič nie je... v každom prípade 7 bolo naozaj veľa.. už si radšej nedaj.. úprimnú sustrast.

ebi88
5. feb 2017

@bluka2 ale ja nefajcim, to je prd vo vetre co som si potiahla, chcem tym len povedat ze hisaky nikomu nepomozu ani jeden blby den nezabije dieta. nie sme stroje a mame sa pochopit nie kydat po sebe. mna podstatne viac rozculujunzeny ktore sa s dvomi palickymi nechaju vypisat na pn priberu 100 kilo lebo sa nepohnu uz viac vsak su tehotne... hlavne ze su najzdravsie na svete...na toto nikto nic nepovie.

ebi88
5. feb 2017

@veronka1234 toto video je davno zname ze je fejk.

veronka1234
5. feb 2017

Preco to tie matky robia? Vyssie som dala link na video ultrazvuku matky, ktora fajci. Aj dospely, ked nie je zvyknuty fajcit, mu ostane pri fajceni zle. Vo videu vidiet, ako babatko trpi, chyta sa za hlavu, je mu zle ...

bluka2
5. feb 2017

@ebi88 S tym uplne suhlasim

veronka1234
5. feb 2017

@ebi88 no jasne, to len fajciarka moze zastavat fajcenie v tehotenstve. Ospravedlnujes len svoju slabu volu

ebi88
5. feb 2017

@veronka1234 ja nefajcim, pisala som vyssie a neospravedlnujem nic.mto video nema s fajcenim nic. to je fakt.

sardinka336
5. feb 2017

Čo to je za blbu otazku, či to škodi? Samozrejme, ze to škodi...pred rokmi sme mali takých známych, čo hulili jak fabriky obaja...ona tehotna, dieta sa narodilo s x zdravotnými problémami, ale vzdy hovorili ako za to mozu lekari. Takze ked bude mat dieta fajčiarky alergie, astmu, ekzem...tak sa pytajte aky zaklad ste mu do zivota dali. Humplovat zdravie decku, ktore sa nemoze v maternici branit je nezodpovedné. Čo k tomu viac dodat. Cigarety - vyhodené peniaze do luftu...doslova a do pismena.

aristka
5. feb 2017

Čo si čakala na tomto biomamičkovskom fore ...si tu nepostrehla tu dokonalost ....slabosti človeka sa tu neodpúšťajú,ale rovno ťa upália ,dôvod ich nezaujma ....a odpoveď ,pokiaľ si sa nenapojila na CO2 ,prežiješ ty aj dieťa ...a vyhni sa nehom tehu Bratislave a Ružomberku ...lebo pre ich smogovu situaciu denne mamicky vdychnu bordelu ako krabičku cigošov...ps.ak si plnoleta ,nepytaj sa tu taketo sprostosti a moc necitaj biokonika ,sem tam to skodi...

aristka
5. feb 2017

Ospravedlnujem sa za chyby ....pozeram film...

diablikovci
5. feb 2017

@bluka2 Dik 🙂 🙂 Sak človek pravdu napísal. A keď sväté písmo tsk hovorí že až po svadbe tak prečo si Boh nevybral takú čo je slušne vydatá no nie?

ebi88
5. feb 2017

@aristka aj ja som sa zastala pytajucej sa lebi si myslim ze to psychicky potrebuje , miestomtoho som fajciar co obhajuje fajcenie.

domafi
5. feb 2017

Dobrý večer, úprimnú sústrasť,je mi to veľmi ľúto😢...Áno, nebolo to správne, ale uzierat a trápiť sa tým do konca tehotenstva, môže mať na bábätko omnoho negativnejsi dopad... Takže povedzte svojmu dieťatku, že vás to veľmi mrzí, že ste mu nechcela ublížiť len vás proste zmohla bolesť... Povedzte mu, že ste smutná lebo ste stratili blízkeho človeka...A urobte čiaru,vaša vnútorná pohoda a pokoj je jedna z najdôležitejších vecí aké môžete vášmu dieťatku dať... Držím vám palce a želám veľa síl a pokoj a

sardinka336
5. feb 2017

Mne je vo vysledku jedno či fajčí a či nie ani si nepotrpím na bio zivot. ..ale skratka v tehotenstve to ma byt tabu. Ked uz denne vdychnem bordelu v BA, tak to nezaklincujem ešte aj cigaretou...zial, vzduch v meste neviem ovplyvnit, musim a chcem tu momentálne žiť.
My zeny sme dost silné na to aby sme ako tak ochranili svoje deti. Samozrejme ze je pochopitelné, ze si v akutnom strese potrebovala ulavit a zapalila si, moze sa stat...ale čo si budeme hovorit, ten brat alebo zosnulý tomu to uz nepomoze a ani by s tým nesuhlasil ...je uz na lepšom mieste.

svetkaadamko
5. feb 2017

@nikcabb prepáč, ale keď ti tu napíšeme, čo všetko sa môže stať bábätku, keď si zafajčíš, čo akože urobíš? Už si si zafajčila, čo od nás čakáš? Že ťa pochválime? Keby si si dala 1 cigaretu, lebo nevieš zvládnuť situáciu, to by sa možno ešte dalo pochopiť, ale dať si ich 7! a prísť sa tu opýtať, čo sa môže stať? Máme ti vymenovať všetky diagnózy alebo čo?
Na čo to tu vôbec píšeš?

brita
6. feb 2017

Uskodi.

rutie
6. feb 2017

Stalo sa, stalo. Ak to budes riesit, rozmyslat nad tym, ten stres uskodi este viac. Uz nad tym nerozmyslaj, ludska mysel je silna, dokazeme si kadeco privolat, vyprojektovat. Je zbytocne sa tu utvrdzovat, ze sa nic nestalo. Ani nad tym nerozmyslaj, ze sa nieco mohlo. Odpusti si a chod dalej. Bez cigariet. Zdravo. S radostou a tesenim sa na prichod nového zivota.

Je mi luto tvojej straty. To je zvlastne, ale niekedy akoby tych co stratíme drzali zhora nad nami ochrannu ruku. Mozno tvoj brat teraz takto ochranuje to male.

A este jedna dobra rada, popros admina aby tuto temu zrusil. Bola to hlupost ju zakladat. Cakat na utvrdzovanie, ze urcite sa nic nestalo je blbost, a vstupovanie do svedomia a vycitky ti velmi nepomozu.

weron_dove
8. feb 2017

Boze, zeny! Ved vy ju tu este viacej vystresujete svojim moralizovanim, ako samotne cigarety. Stalo sa. Babatku to neuskodi. Bolo to jednorazove. Hlavne sa pokus koncentrovat na nieco prijemne, co ta aspon trochu odreaguje od stresu. Prechadzka, stretnutie s kamoskami, cvicenie.... Hlavne neklesaj na duchu a na tych par cigariet uz zabudni ;) Ja som prvy mesiac, kym som zistila, ze som tehotna tiez fajcila a nestresujem sa preto cele tehotenstvo, aj ked ma to mrzi. Ale zmenit to uz nemozem, idem dalej a snazim sa mysliet pozitivne ;)

kikuska111
1. okt 2020

Fajči normalne 🙂 ja čakam 4 te babo a fajčim normalne 🙂
A deti ok

selu11
1. okt 2020

@ixayxa Naozaj sú takí, čo neodporúčajú prestať, ale obmedziť. Mám známe ktoré boli fajčiarky už pred otehotnením a každej lekár povedal, že nemá prestať zo dňa na deň. A vraj telo sa úplne od toho svinstva čistí cca 10 rokov, takže prestať ako sa dozviem, že som tehotná je tiež asi neskoro.

Strana
z2