icon

Nútia ma ísť na potrat, som zničená

miska_veverkova
15. máj 2015

Ahojte cca. pred tyzdnom som pisala,ze som tehotna a mam 17..Rozhodla som sa ze ho chcem bojujem on..Ale otec dietata ma posiela na potrat a moja mamina len prrto ze nemam skolu dokoncenu a nemam ho z coho uzivit..Viem ze by som mala byt silna ale uz nevladzem cez den som v pohode ale vecer placem nedokazem ist na potrat..Ale vsetci do mna hucia.Chod tam bude to lepsie pre vsetkych,neznicime mu zivot ale ja viem ze jedine ako mu vieme znicit zivot je ze mu ho vezmeme....Este som len na zaciatku tehotenstva ale uz to male lubim..Priatel mi vravi ze to nieje este babo len zacina a cim skor pojdem tym lepsie,ale on ma nechape :( pomozte mi prosim co mam robit? Ako ho presvedcit? Ja som uz skusila vsetko a nic :( Ak podstupim interupciu zruti sa mi svet :(

ali08
17. máj 2015

@anuskaaprazko písala že ju užila na druhý deň ale tabletka nezabrala A ona je tehotná.

anuskaaprazko
17. máj 2015

@ali08 takze ju uzila v limite len tabletka nezabrala, tak preco ju sardinka obvinuje ze je nezodpovedna? 🙂

lienka737
17. máj 2015

Nechod, lebo toto, čo zažívaš teraz budeš potom zažívať celý život...
Keď sa malé narodí, nahradí Ti všetko a aj mamina zmäkne, keď ho uvidí 😉

sardinka333
17. máj 2015

Citujem : Ved ked som sa dozvedela ze sa stalo tak sme utekali do lekarne a na druhy den som ju hned uzila...Na užitie tabletky mala celé 3 dni...Asi len slepý si nevšimne, že ,,praskol kondom,, alebo sa stala ,,nehoda,,. Nechápem načo čakali na další den lebo ešte stale bol čas.

rebekamarcusko
17. máj 2015

@sardinka333 vsak na druhy den,asi spolu spali vnoci a rano isla kupit tabletku,ci?

sardinka333
17. máj 2015

Sorry ale vy ste ako telatá - pardon za vyraz. Sa nečudujem že mnohé otehotneli viac menej koli vlastnej hluposti a neinformovanosti. Napr. Escapelle je možné užiť do 72 hodín od styku...ideálne je užiť do 12 hodín od styku...Tak ked v noci ,,sexujem,, napr. o 22:00 alebo neviem kedy tak rano to zistím, že sa stala nehoda ked už mladenc nezistil že mu praskla guma v noci -su aj pohotovostné lekárne čuduj sa svete, ...a idem do lekarne...otvaraju zvyčajne o 8:00. Stále to stíham užiť aj do 12 hodín...

ali08
17. máj 2015

@anuskaaprazko
@sardinka333 možno bol víkend A nemajú pohotovostnú lekáreň A pisala že na druhý deň čiže,ak to robili v nedeľu tak v pondelok kúpila A bohužiaľ nezabrala.je tam písané že naj.je do 12hodin ale zhanal v noci lekáreň A môžeš si ju do do 72hod čiže ona v tom limite bola ale asi nezabrala.ono môže byť aj to že sexovalu aj predtým ale možno si nevšimli že sa stala chyba A čiže už bola tehotná A potom už tabletka nezabrala.príklad kamoska chcela bábo priateľ nie tak s ihlou poprepichovala kondómy a to si nikto nevšimla že niečo ušlo pomimo a ona otehotnela

kazunomiya
17. máj 2015

Neviem, či to niekto už napísal - www.alexisporadna.sk odporúčam.

anuskaaprazko
17. máj 2015

@sardinka333 tak pardon ale si vyprosim aby mi tu niekto nadaval do teliat... Aj keby tabletku po neuzila (napr. ja by som ju neuzila lebo je to v mojom ponimani tiez potrat) tak co?

gabriela5
17. máj 2015

@miska_veverkova viem,ze je to pre tvoju maminu tazke,ale vsetko sa da zvladnut,skolu mozes dokoncit aj externe,mozes mat individualny plan.V dnesnej dobe je malo takych dievcat,ktore si to chcu nechat,idu na potrat a susedia si myslia aka slusna rodina,ale ty beries na seba zodpovednost,ver tomu,ze to male ti to oplati,kolko je teray pripadov,ze male deti nestasnou nahodou pridu o zivot a nie je potrat este horsi,kedze ho zabija vlastna matka?vies zena,ktora nie vlastnou vinou potratila to velmi tazko znasa ,psychika trpi,myslim cely zivot,nedaj sa na to nahovorit,a tvoj priatel,je uz teraz sebec a vidi len seba,never jeho reciam,ze ked to das prec budete stastni.Verim,ze si rozumne dievca.

stangb
17. máj 2015

@sardinka333 no neviem ci si sa teraz ty neukazala ako tela :D ak baba napise za vzala tabletku na druhy den a ty napises ze mala rano utekat do lekarne tak to uz nie je druhy den?? A k tej nezodpovednosti kolke otehotneli aj pocas antikomncepcie, aj cez kondom a ani o tom nevedeli, totalna zodpovednost by bolo jedine nemat sex.

miska_veverkova
autor
17. máj 2015

@lusi24 ja som povedala ze len priatel..Nie mama takze citajte poriadne!!!

miska_veverkova
autor
17. máj 2015

@sardinka333 tabletku som uzila na druhy den po pohlavnom styku a bola sobota vecer kedze sme boli v obci do mesta sme sa uz nemali ako dostat lebo lekarne aj v meste boli len do 20:00

miska_veverkova
autor
17. máj 2015

@rebekamarcusko presne dakujem za vyvetlenie

ali08
17. máj 2015

@miska_veverkova neboj aj mama sa ukludni.hl. to chce čas je to ešte čerstvé A má strach o teba veď aj ty si ešte dieťa.A keď máš priateľovi podporu už to je pokrok

sardinka333
17. máj 2015

@anuskaaprazko tak je hlupa..v 17tich..tak ti poviem...a mysli si čo chceš ty sa o cudzie deti starať nebudeš rovnako ako ja, ani na neho prispievať, ale rozprávať to tu vieme všetky. Potrat to može byť len z tvojho subjektívneho hladiska neinformovanej osoby, nakolko tabletka po zabranuje alebo oneskoruje uvolnenie vajička z vaječníka - ak už zena tehotná je tak ničomu nezabrani a tehotenstvo pokracuje.

anuskaaprazko
17. máj 2015

@sardinka333 ano, mas pravdu, som tupe tela... ty si najmudrejsia na svete. Preco je hlupa? Lebo v 17tich sexuje a praskol im kondom? Nechapem... Alebo preto lebo nejde bez rozmyslu na potrat ako riesenie? Nechapem...

lauricka
17. máj 2015

@jersey333 nikto nenapisal to, co pises, ze piseme. Samozrejme, ze to nebude mat lahke, samozrejme, ze bude potrebovat pomoc - jeho rodicia su ochotni a samozrejme, ze sa bude musiet obracat. A kolke tak boli? A dieta vyrastlo a nejako sa to dalo. Na zaciatku treba mat volu a potom sa kopec veci postupne da. A ano, som matka troch deti a pristup jej matky sa mi nepaci. Svojej dcere by som to neurobila. Urcite by som ju len tak neposielala na potrat bez ohladu na jej city a s ohladom na to, co to pre nu cely zivot bude znamenat.

sardinka333
17. máj 2015

@anuskaaprazko citujem ťa : Aj keby tabletku po neuzila (napr. ja by som ju neuzila lebo je to v mojom ponimani tiez potrat) tak co? - odpoved na tuto otazku : tak je hlupa..v 17tich..tak ti poviem...a mysli si čo chceš ty sa o cudzie deti starať nebudeš rovnako ako ja, ani na neho prispievať
Nie, ja nie som najmudrejšia na svete, ani netvrdím, že taketo veci sa občas nestavaju...ale veci maju zvyčajne dve strany. Nie je to len o tom že chudatko 17tka a zla krkavčia mater čo ju nechce podporiť...(bohvie čo by nám ta matka k tomu povedala)

sue
17. máj 2015

...jojoj už len tieto debaty zrelých zodpovedných matiek tomu dievčaťu pomôžu 🙄 baby veď sa spamätajte... kúsok pravdy má každá z vás... a ja teda viem pochopiť aj matku slečny aj slečnu samotnú...
Bolo by báječné, ak by s priateľom dostali rozum a začali sa správať ako dospelí a popri tom by ani neabsolvovali ukončenie tehotenstva... to je ideálny stav... a zo srdca ho prajem všetkým zúčastneným... čo sa stalo, stalo sa, vychovávajme svoje dcéry a svojich synov tak, aby sme v 17tich s nimi nemuseli takéto veci riešiť 😉 pretože sa budú snažiť vyhnúť neplánovanému otehotneniu a ak sa stane, tak už budeme vedieť (vďaka dôvernému, zodpovednému rodičovskému vzťahu) čo bude nasledovať...

lusi24
17. máj 2015

@miska_veverkova keby ta nepoporovala povie ti chod na potrat a ty si povedala že sa ti o dieta nebude starať

jersey333
17. máj 2015

NADARMO SA TU HADATE , ..PODLA MNA CELY TENTO STORY JE VYMYSLENY A DOTYCNA SA ASI NUDI PO VIKENDOCH .. 17ROCNE DIEVCATA TAKETO PROBLEMY RIESIA V PARTII MEDZI ROVESNIKMI A NEZAKLADAJU SI UCTY NA MODROM KONOVI S UDAJNYM "VLASTNYM MENOM" ,...A ARGUMENTY LEN PRETACA NA ZACIATKU TVRDI NIECO INE A TERAZ TIEZ.. A TO ZE NEZABRALA TABLETKA PO JE TAKA ROVNAKA VYHOVORKA AKO ZLYHALA MI ANTIKONCEPCIA 🙂 ..TAK LEN MIER MEDZI NAMI "MATKAMI" ..

miska_veverkova
autor
17. máj 2015

@jersey333 Jasne vymyslam si...Vlastne vobec v sebe nemam dieta,len tak pre nic bojujem za moje dieta a moja mama ma vlastne posiela na potrat preto lebo v sebe nemam dieta..GRATULUJEM!! Keby niesom tehotna asi by som sa neradila a neprosila o pomoc..Nie? Niektore zeny tu mate horsiu logiku ako 5 rocne deti....A teras za pustite do mna...A vsetkym babam kt. mi pomahaju dakujem za radu a pomoc 🙂

pinuska19
17. máj 2015

@miska_veverkova velmi ti drzim palce, nech najdes podporu aj u svojej rodiny.

majka1324
17. máj 2015

@miska_veverkova neboj sa, vsetko sa na dobre obrati 🙂 babenko si nechaj, hlavne sa nestresuj, velmi vam drzim palce a prajem vela stastia

30petra
17. máj 2015

@miska_veverkova ja som mala 1. dieťa v sedemnástich, moja mamina sa najskôr k tomu postavila tak, že tiež navrhovala interupciu, ja som odmietla, mám 17 ročného úžasného syna. Všetko sa dá, manžel je odo mňa o 8r. starší, dokonca stále pracuje v rovnakom zamestnaní, spravil si VŠ, teraz ho čaká doktorát. Naši ma veľmi podporovali nevedeli by existovať keby vedeli, že niekde majú vnúča a nie sú s ním, nič som nezmeškala, dokončila som si externe školu, teraz som skúšala VŠ-prijali ma. Keď sa vrátim do minulosti, nič by som nezmenila, manžela mám na "krku" 17 rokov, samozrejme, že boli občas hádky, ale máme pekný fungujúci vzťah. Držím palce 🙂

oddrobceka
17. máj 2015

@miska_veverkova neviem, ci uz si pozerala tu stranku www.alexisporadna.sk , ktora tu uz bola spomenuta. Zo zvedavosti som kukla a vyzera velmi slubne, pomoc tam najdu mlade maminky a tehulky, ktore sa ocitli v podobnen situacii. Dokonca by tam mali pomoct aj s ubytovanim v azylovom dome, keby ste nenasli utocisko ani u priatelovych rodicov. Velmi drzim palce 🙂

rebekamarcusko
17. máj 2015

@sardinka333 nic v zlom ale ty prisla o pannenstvo po svadbe,svata si jak panna maria 🙂

miska_veverkova
autor
17. máj 2015

@30petra aj u mna je to stym vekovym rozdielom take iste az na to ze moj partner uz zaraba 🙂

tomiholjubavi
17. máj 2015

@miska_veverkova precitala som si len par stranok diskusii..potom sa tu baby zacali urazat a nadavat si, tak som zvysok preskocila.
chcela by som ta poprosit, aby si nesla na potrat. je to samozrejme tvoja vec, ale ak aj dieta nechces vychovavat (si mlada, nezabezpecena, nemas dokoncenu skolu, nema ta kto podrzat a vsetky tie ostatne veci, co ti tu uz boli napisane), stale ho mozes dat na adopciu.
neviem ako je to teraz na slovensku, ale tu v chorvatsku je momentalne na adopciu cca 400 deti...z nich okolo 380 je bud nad 7 rokov veku, s mentalnym, ci fyzickym poskodením, alebo su ineho etnika. tieto spadaju do skupiny tazko adoptovatelnych deti. o tych zvysnych, cca 20 tzv. "bielych novorodenciat a dojciat", sa bije v sucasnosti okolo 1200 parov, niektorí uz roky cakaju a kazdym mesiacom pribudaju noví potencialni rodicia a dieta len sem tam.

Ak si chces dietatko nechat, urcite to zvladnes. Kto chce, hlada sposob, kto nechce, hlada dovod. Nakoniec budes stastna, ze ho mas a bude svetlom tvojho zivota. Ak sa rozhodnes, ze este neprisiel ten spravny cas, aby si bola matkou, daj ho do adopcie, ludia, ktorí maju vsetky podmienky a budu ho do smrti milovat, už teraz cakaju vo fronte. Ty budes mat svedomie ciste, vsetky moznosti mladosti otvorene a dietatko dostane sancu zit. Potrat je velmi zla, sebecka a nesmiernu skodu pachajuca volba.