icon

Nútia ma ísť na potrat, som zničená

miska_veverkova
15. máj 2015

Ahojte cca. pred tyzdnom som pisala,ze som tehotna a mam 17..Rozhodla som sa ze ho chcem bojujem on..Ale otec dietata ma posiela na potrat a moja mamina len prrto ze nemam skolu dokoncenu a nemam ho z coho uzivit..Viem ze by som mala byt silna ale uz nevladzem cez den som v pohode ale vecer placem nedokazem ist na potrat..Ale vsetci do mna hucia.Chod tam bude to lepsie pre vsetkych,neznicime mu zivot ale ja viem ze jedine ako mu vieme znicit zivot je ze mu ho vezmeme....Este som len na zaciatku tehotenstva ale uz to male lubim..Priatel mi vravi ze to nieje este babo len zacina a cim skor pojdem tym lepsie,ale on ma nechape :( pomozte mi prosim co mam robit? Ako ho presvedcit? Ja som uz skusila vsetko a nic :( Ak podstupim interupciu zruti sa mi svet :(

ludmilaka
21. okt 2015

Opr
a-na

píš mi :-;

miska_veverkova
autor
21. okt 2015

@macamac ono je to tak,že kúpa bytu sa uskutočnila priateľ stál pri mne hoci nie od začiatku,ale aj napriek tomu naďalej stojí pri mne za čo som mu vďačná...A nechcem zhadzovať všetko len na rodičov,ale naozaj nvm čo si mysleli stále rozprávajú len o tom ako mi chcú dobre..Možno je to teraz všetko jednoduchšie, ale čo z toho keď žijem s pocitom vraha...No a ešte k tomu bytu tak aj keď sa kúpil a už aj priateľ súhlasil moja mama sa nevedela zmieriť stým,že by ľudia ukazovali na mňa čiže aj na ňu (ak chápete)...A tomu ani ja nechápem,že raz jej to bolo ľúto a potom ona bola tá, ktorá ma zradila a máte pravdu najhoršie je keď vás nepodržia tí od ktorých to najviac čakáte

macamac
22. okt 2015

@miska_veverkova a teraz v tom byte bude kto? odídeš od rodičov v 18-tke?
viem,že je už neskoro, ale ja mať byt a priateľa a jeho rodičov, čo stoja pri mne, neriešim našich, ale viac sa s dôverou obraciam tam, kde ma chápu. viem,že je to zložité, že ešte nie si plnoletá, ale aj tak...
je smutné, že pre reči "čo povedia druhí" bolo takto rozhodnuté o ne/bytí nového človiečika....ako keby "tí druhí" žili môj život...našťastie,že patrím k tým, čo reči druhých neriešia
nuž, na prahu dospelosti máš veľmi negatívny zážitok...to mi je naozaj ľúto
dúfam, že tvoji rodičia už sú spokojní, že "tí druhí" nebudú ukazovať prstom...ale že ich dcéra prežíva smútok ich zjavne netrápi 😝
prajem už len to dobré a správne rozhodnutia, aby si už žila v pokoji a bez ťažoby na srdci 😉 🙂

veronka91
22. okt 2015
Používateľ veronka91 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od veronka91.

drzim palce aby si to zvladla 🙂

stanka284
23. okt 2015

@macamac Nooo, tí druhí budú rozprávať, že no a tá a tá bola na vyškrabe...bohužiaľ mám takú kamarátku čo bola a nesie sa to s ňou celý život, ale zas spolužiačka zo SŠ porodila v 18tke my sme boli pri nej a tetky ju ohovárali kým sa nenarodil drobček a potom keď videli aká je príkladná matka jedna povedala, však aj my sme rodili mladé. 😨

macamac
23. okt 2015

@stanka284 veď to
takto to vyzerá, ak niekto žije podľa toho, aby ulahodil v prvom rade cudzím a až potom pozerá na seba a svojich blízkych 😒
niekde som čítala na toto taký výstižný výrok:
Niet väčšieho väzenia pre človeka ako to, ktoré si uvrhne na seba tým, že žije podľa toho, "čo povedia druhí".

borkavan
24. okt 2015

@miska_veverkova JEMINE, ty si tam vážne bola? a môžem sa opýtať v ktorom týždni si bola? aj si v poriadku, čo sa týka psychiky? poznám jednu, čo bola v 18-tich na potrate. Teraz má už 6 ročnú dceru a má 32 rokov. Ale povedala mi, že nie je dňa, kedy by nemyslela na to prvé dieťa. Tak hádam, to zvládneš a zabudneš alebo neviem. Neviem ako sa to dá prežiť, ked ideš cielene na potrat.

janinah
24. okt 2015

@jahodnicka áno,je to 17ročné dieťa...a tak to potom vyzerá,ak sexujú deti a nevedia niesť následky ak dievča otehotnie 😒 mať vyvinuté telo je jedna vec,byť zrelá aj psychicky,emocionálne na materstvo je vec druhá...a ak ešte zlyhajú aj rodičia takéhoto "dieťaťa" tak je nešťastie na svete,smutné 😒

anjelicek178
25. okt 2015

Drzim palce,ze sa dobre rozhodnes ....ja by som urcite nesla na potrat
Peknu nedelu

pips
25. okt 2015

bojuj! prosim nezabijaj ho radsej ho potom daj na adopciu. pozri www.alexisporadna.sk pomozu ti

gabriela255
25. okt 2015

@anjelicek178
@pips
No tu už je nanešťastie dobojované... Mňa síce nik neposielal na potrat, ale keby áno, slastne by som si vychutnávala ten pohľad na ich hanbu, keď by moje malé klbečko po porode stískali...

lehatko
25. okt 2015

Prosim ta nechod nikdy na potrat.do konca zivota si to nikdy neodpustis.Dieta je dar od BOHA a ty nemas ziadne pravo rozhodovat o jeho zivote.PAN BOH ti dal to stastie byt mamkou prosim nezabijaj svoje dietatko velmi prosim..vies kolko ludi tuzi po dietatku ake to je nesmierne tazke a nic.a ty si uz mamkou je to dietatko ktore tuzi zit.ved aj ty si tu preto lebo tam nechali zit.Prosim zi a nechaj zit.PAN BOH ma s tebou a s tvojim dietatom uzasny plan prosim ta prosim nechaj si svoje krasne dietatko

lehatko
25. okt 2015

www.alexisporadna.sk urcite ti pomozu prosim nechaj zit svoje dietatko

yollanda
25. okt 2015

takze z tohoto usudzujem, ze potencionalna babka obetovala svoje vnuca kvoli reciam susedov..... kraaaasa...

yollanda
25. okt 2015

@lehatko uz ma po potrate

mata1984
25. okt 2015

@yollanda presne, krása ☹ ...je mi uprimne luto tej dievčinky...... a dúfam, že jej rodičom raz dopne, čo spravili.....

yollanda
25. okt 2015

@mata1984 neprajem nikomu nic zle, ale ked sa raz tam ''hore'' bude sudit, tak sa tam mozu v riti vidiet...

lehatko
25. okt 2015

www.alexisporadna.sk urcite ti pomozu prosim nechaj zit svoje dietatko

yollanda
25. okt 2015

@lehatko 5.6. bola na potrate. uz ho nezachrani

ankakovacova
26. okt 2015

Určite bojuj za svoje dieťatko ja si teda ani neviem predstaviť čo preživaš, ale jedno viem isto ak ho už teraz ľubiš ako pišeš nevzdáš sa ho!

držim palce

dilino
26. okt 2015

maš pravdu moja dobre rozmyšľaš nedaj si ho vziať ani za cenu trapenia môže sa stať že už nikdy mať deti nebudeš môcť vieš dnes urobia maličku chybičku pri interupcii a už nikdy viac budeš si ako sa povie byť hlavu o stenu obrazne povedane a nikdy už neposlaskaš dieťatko v naruči tvoj priateľ ked s tebou išiel mal si davať pozor a chraniť sa aj teba a nie riskovať teraz je neskoro plakať nad rozliatym mliekom len ho pekne vynos nech sa ti narodi všetko ma svoje riešenie aj škola sa da odložiť ale pocit že budeš držať v naruči svojho drobčeka ver mi nenahradi ani milion eur je to neopisateľny pocit šťastia ja som sa tiež mojej mame narodila a to ešte v roku 1979 ked mama mala 17 rokov a inač to predtym bolo a na dedine ty si len pekne nechaj babätko mam kamaratku ktorej sa sestra od rozkoše zaľubila tak do jedneho chlapa že na 15 rokov bola tehotna a teraz ma dcera 25 a mama 40 rokov to neber vekom a ked ten tvoj je nezodpovedny nech ide kade ľahšie nedaj sa odradiť a maj ho nechod na interupciu budeš veľmi ľutovať ak chceš napiš mi internu poštu popišeme.

ankakovacova
26. okt 2015

Prepačte za moj posledny prispevok nevsimla som si co sa stalo :( Je to smutné .....mna by ani sto certov nepresvedcilo.

Prajem jej nech to zvladne

lealujzaleo
26. okt 2015

ťažko radiť, ale napíšem ti môj príbeh. zostala som 3x tehotná, doma dve malé dcéry, bývali sme v podnájme. nič čo by prialo tretiemu dieťatku. manžel veľa pracoval, aby sme to zvládali a nebol dieťaťom nadšený, lepšie povedané bol radšej za upt. samozrejme ho v tom veľa ľudí podporovalo. ja som bola psychicky na dne. vedela som, že keby to bolo možno prvé tehotenstvo tak neviem... ale teraz som presne vedela, že to dieťatko žije aj keď niekto tomu povie plod a neviem ako. vedela som, že vo mne rastie, bije srdiečko, potrebuje ma,... bolo to ťažké. štyri dni rozhodovania mi ubrali min. štyri roky života. nakoniec manžel videl, že by to zničilo aj naše manželstvo a rozhodli sme sa, že si dieťatko necháme. bolo to náročné, ale narodil sa nám krásny, zdravý syn, ktorý nám robí veľkú radosť. je miláčikom celej rodiny a manžel mi často ďakuje, že som to nevzdala a bojovala za jeho život. teraz sme dostali nájomný byt a ja verím, že aj finančne bude lepšie. človek nevie, čo ho čaká. prvé roky môžu byť ťažké, ale myslím si, že ten detský úsmev a slová "mami, ľúbim ťa", to stojí. nedávno som mu povedala preto, že bol pekne oblečený:"Leo, ty si frajer". a jeho 10-ročná sestra mu hovorí:"máš aj frajerku, keď si frajer"? a on odpovedá:"samozrejme. maminka je moja frajerka". moje deti sú môj život a všetko čo mám. je často ťažké, ale nedala by som ich za nič na svete. 😉

redlola
26. okt 2015

@lealujzaleo toto by si mala napisat do inej temy, kde sa krati cas buducej maminke a jej dietatku https://www.modrykonik.sk/forum/o-tehotenstve/nutene-umele-prerusenie-tehotenstva/

lealujzaleo
26. okt 2015

@redlola ja len dúfam, že jej pomôžem správne sa rozhodnúť. dieťa je ten najkrajší a najväčší dar, nech hovorí kto chce, čo chce. 🙂

redlola
26. okt 2015

@lealujzaleo tka to pridaj do spravnej otazky, tuto je to uz passe

lealujzaleo
26. okt 2015

@redlola tak to mi je ľúto. nevšimla som si dátum.

redlola
26. okt 2015

@lealujzaleo tu je link na otazku, ktora sa aktualne riesi. 21rocna baba tehotna, frajer ju opustil a mama ju nuti ist na potrat. v stredu ma termin zakroku. https://www.modrykonik.sk/forum/o-tehotenstve/nutene-umele-prerusenie-tehotenstva/ preto ti pisem, ze posli tam svoj prispevok a adresuj ho buducej mamicke a autorke spravy. ona totiz nechce ist na potrat, ale rodina ju tlaci

mirorka
27. okt 2015

@awamys prepáč, ale Tvoja výpoveď ma šokovala. Čo ťa priviedlo na modrého koníka?

awamys
28. okt 2015

@mirorka Spominala som, ze mam manzela a dieta, takze sem chodim pre to iste ako ine manzelky a matky 🙂