icon

Odber plodovej vody - skúsenosti

simuska99
7. apr 2017

Ahojte babmbulky som 19tt vyšli mi pozitívne výsledky na DS 1v 170 ihneď sme boli na 3D ultrazvuku v Hlohovci a tam nám doktor povedal že je všetko v poriadku ...
V stredu som absolvovala vyšetrenie v Martine na genetike kde mi vzali krv a poslali má na sono do nemocnice a aj tam mi povedali že je všetko v poriadku ...
V pondelok mám volať na výsledky a mám im povedať ako som sa rozhodla či chcem odber plodovej vody ...
Poraďte mám nemám ?
Skúsenosti ?
Ďakujem veľmi pekne za odpovede

Strana
z2
snehovagula1
8. apr 2017

@bellybug a co konkretne mali zle na amnio?to by ma teda zaujimalo...inak obdivujem odvahu ja by som si po zlych vysledkoch asi dieta nenechala ale tak tazko teraz tvrdit, vtedy mi tiez nebolo vsetko jedno

uzanka16
8. apr 2017

Skusenost mojej mami,isla preto lebo sestru cakala ako 39 rocna,lutovala ze sla,strasne neprijemny zakrok,zaviedli jej po vpichu infekciu,skoro potratila po tom zakroku iba v nemocke a najlepsie ked prisli vysledky ze sestra bude mat silny rastep a este volaco tiez vyslo,hned lekar mame navrhol ist na ukoncenie tehu ze este moze aby nemala chore dieta,nesla ,do porodu nonstop stres a sestra sa narodila zdrava jak ryba,nic jej nie je co pisali vo vysledkoch,ja na tvojom mieste bt som nesla kedze ostatn vysetrenia ti vysli dobre

vlada78
8. apr 2017

Ahoj, ja som bola na amnio 2x, vždy v zeleznicnej u Dr ondrejcaka. Zákrok z mojej skúsenosti neboli, ale je samozrejme nepríjemný. Vysledky sme mali zrýchlene. Prvykrat sa bohuzial potvrdil DS...ja by som amnio absolvovala, ak chces mat kľud v duši. Ak sa robí tak ako sa ma (operacka, sterilne prostredie atd), nevidim dôvod na paniku ohladne potratu. Len k tomu sonu, 100% istotu nemas. Podla sona vyzeralo naše dieta s DS úplne zdravé.... Kazdopadne dufam, ze tebe dopadne vsetko ok a budete mat zdravé dieta.

mom311
8. apr 2017

@vlada78 no a mne presne tento lekar povedal,ze z dovodu mozneho potratu nam amnio v nasom pripade neodporuca absolvovat. Je to potom panika?

abreza
8. apr 2017

Mala som 39 rokov, keď mi vyšiel triplle test na DS - 1:35, doktor mi povedal, že sa nemám stresovať, že mal pacientku, ktorej to vyšlo na 1:3 a všetko bolo dobré. Samotný odber mňa nebolel, len tie vpichy boli trochu nepríjemné. 1.krát to trošku zabolelo, keď prepichli kožu a potom dr, že ešte raz vám to bude nepríjemné, keď prepichne maternicu. Mňa tiež strašili, veľmi som sa bála odberu. Výsledky prišli o cca 5-6 týťdňov, to čakanie bolo horšie, ale výsledky prišli chvalabohu dobré. Len sa po odbere naozaj taký týždeň šetri, ani sa nezohýnaj, ak budeš chcieť niečo zdvihnúť zo zeme. Čítala som, že v niektorých štátoch už majú tieto testy zakázať, lebo sú vraj veľmi stresujúce pre tehotné. A vraj stačí, ak žena neotehotnela na 14. - 15. deň cyklu, ale napr. na 18. - 19. deň a už to stačilo, aby výsledky boli skreslenejšie. Netráp sa, všetko bude dobré.

vlada78
8. apr 2017

@mom311 u mna sa v druhom prípade tiez zvažovalo, ci amnio. Mala som za sebou konizaciu a hematom, kt mi 3x spôsobil silne krvácanie.nakoniec to Dr, Ondrejcak zvážil a povedal, ze napriek týmto veciam mi amnio doporučuje viac ako ine varianty. Ja som mu verila a šla do toho. Takze za mna hovorím, ze ak ti to odborník doporučí a je to dobre pracovisko, nie he dôvod na paniku. A pri normálnom tehotenstve uz vobec...

siska53
8. apr 2017

@simuska99 vsak tolko vysetreni ti robili..ja by som.nesla..a ani som nesla, napriek veku ani raz. A dr.ma ani neposielal. Ked som.sa ho pytala,ze vsak mam z viac ako 33r.,ci musim,on ze nie,ani mi to neplanoval spravit,kedze testy som.mala.dobre..
Ja ihlu inde ako do zily neznasam a tetka sesterku po amnio takmer potratila.. Ale kamoska si dala.pri oboch detoch,prvykrat aj mala zle vysledky.tak preto.

bellybug
9. apr 2017

@snehovagula1 ako to bolo povebovsne neviem,ale malamala byt postihnuta down syndromom.a neni,vdakabohu.

simuska99
autor
10. apr 2017

Žienky práve som volala do Martina testy vyšle ešte väčšie riziko 1:30 odmietla som ale odber plodovej vody pôjdem ešte radšej k dr grochalovi a uvidíme ...

natalyy15
10. apr 2017

Ja som bola na odbere plodovej vody kvôli vývojovej chybe malej a absolvovala som to na kramaroch u pana cunderlika zákrok bol v pohode bola som pod stresom lebo sa bojím ihiel ale nebolo to až také hrozné a trvalo to max 5 min

babsy01
24. jan 2018

@simuska99 ja som v 18tt vysiel mi DS 1:30 . V oboch trimestroch pozitivny skrining . Doktor mi povedal ze neodporuca uz ine testy z krvy kedze mi vysli 2x zle. V stredu idem na amniocentezu. Drzte palce

simuska99
autor
24. jan 2018

@babsy01 mne vyšli tiež zle dva krát nešla som na amnio ...štyria nezávislí dr povedali zo Sona že ds vylučujú ...
Mám zdravého za chvíľu 5mesacneho chlapca 👼🏼Ale držím palce teda ✊🏻

adel191
2. mar 2021

Ahoj maminky ja som mala dnes výsledky negatívne no i tak budem musieť ísť do BB na konzultáciu a teraz neviem či mám ísť alebo neriešiť a vichtnavat si 18 týždeň tehotenstva

katarina644
2. mar 2021

@adel191 Ahoj, síce aj ja som mala odber plodovej vody negativny, chodila som po vysetreniach, aj tak sa mi narodilo dietatko s vyvojovou chybou. Po desiatich rokoch od narodenia zistli na genetike preco sa maly narodil s takou vyvojovou chybou. Isla by som do BB.

adel191
2. mar 2021

@katarina644 ahoj ja som počula všelijaké skúsenosti no radšej to nepostúpim keďže výsledky boli dobré a nikoho z oboch strán rodín neboli problémy

katarina644
2. mar 2021

@adel191 o mna nejde. takze je mi to v podstate jedno. vsetko sa moze stat, ale je to tvoja volba.

llevy12987654
8. okt 2021

@natalyy15 môžem sa opýtať kvôli akej chybe ? Mňa to tam čaká tiež kvôli malinkej pretože na 3D sa zistilo že ma rázštep 🙏❤️

natalyy15
8. okt 2021

@llevy12987654 ahoj moja malá mala hydrocefalus...to preto a ešte niekoľko vývojových vád

llevy12987654
10. okt 2021

@natalyy15 a ako si zvládla amnio ? Nieje to také hrozné? Mám velký strach z toho 😔

natalyy15
10. okt 2021

@llevy12987654 neboj sa moja nie je fakt také hrozné musíš byť v kľude ja som bola strašne vystresovaná keďže sa bojím ihiel ako takých a strašne ma upokojil lekár,ktorý zákrok robil fakt dokopy 3 možno 4 minútky a hotovo bola som spotená až na riti 🙂s toľkého stresu ...horšie bolo to čo po tom nasledovalo ale to je už iný príbeh

Strana
z2