icon

Opäť tehotná - neplánovane. Ako ste to zvládali?

sjuz
11. apr 2013

Obavam sa, ze som tehotna. Test bol sice negativny, ale este je skoro a priznaky mam presne take iste ako pri oboch predchadzajucich tehotenstvach. Problem je, ze 2 deti uz mame - 3roky a 6 mesiacov. Som z toho velmi sklamana, lebo sa mi zda strasne skoro mat dalsie dieta, ked mladsia ma len pol roka (cize bude mat 15 mesiacov ked sa babo narodi). Mate niekto prosim taky maly rozdiel medzi detmi? Ako ste zvladali tehotentstvo? A ako to zvladali deti? Bojim sa dvoch veci - v oboch tehotenstvach mi bolo 3 mesiace neskutocne zle (24hod denne nonstop ma napinalo) - neviem ako zvladnem 2 deti popritom. Ale este viac mi je luto, ze malu okratim o cas so mnou, myslim, ze 2 roky dieta potrebuje maminu takmer vylucne pre seba. Dakujem za kazdu skusenost.

Strana
z2
sweetjanka
6. nov 2013

starsi mal teraz 4 roky..dnes poobede budem vidiet, musela som ist na odber este dnes, lebo sa im moja krv zhomogenizovala, ci co..tak dne poobede budem mat istotu 🙂

vrtulienka
26. dec 2013

ahojte baby, prihlasila som sa tu, aby som si precitala vase povzbudive slova, ktorych je tu kopec. ja mam dve deti, dalsie som uz nechcela, no meskal mi menzes, tak som si teraz v pondelok urobila test a vysiel pozitivny. skoro som odpadla, pretoze uz mame na bud rok kopec planov a konecne sme chceli ist na dovolenku. brala som HAK, v oktobri som vysadila, teraz na januar som bola s doktorkou dohodnuta na zavedenie vnutromat. telieska. 😖

inmia
2. jan 2014

Ahojte, mám otázku mám dve deti a teraz som zistila, že som asi tehotná test mi ukázal dve čiarky len jedna je slabšia, tak neviem, ale mám pobolievanie, tak ako by som mala dostať menzes jedno som už spontánnym potratom potratila.
ďakujem za akúkoľvek odpoveď určite sa chystám k lekárovi len ma zaujíma aj iný názor 🙂

dudi30
31. jan 2014

@inmia ja som male tiež pobolievanie .. ked už máš dve deti mala by si vedieť, že maternica sa natahuje 🙂 rychle k lekárovi, on ti to bud potvrdí alebo vyvráti.. ja som si našla bleskovo dve čiarky...

inmia
6. feb 2014

ďakujem za reakciu, áno som tehotná v 10 týždni, len som pri tých dvoch predchádzajúcich tehotenstvách nemala žiadne takéto pobolievanie, tak som nevedela, že sa maternica rozťahuje, ale už som v pohode a tešíme sa na tretí prírastok do rodiny ešte raz ďakujem 🙂

sonia1501
12. feb 2014

@amariko ahoj, no ako, bude tretie babo? ja mam tiez dvojky a tretie bude mat teraz 3 mesiace, rozdiel medzi detickami je 20 mesiacov, je to zaberak, hlavne odkedy mame v dome nevitanych hosti /mravce/ a neviem sa ich zbavit, inac by som sa asi uz fakt nudila :o)
14 deti??? ach jaj, su to romovia? Moja prababka mala 11detí.. casto na nu myslim :o)

amariko
12. feb 2014

ahoj ,tak ano,rodime v juni,tak som mala termin aj s dvojickami,ibaze sli o dva mesiace skor,takze vlastne budu presne po roku narodene,ked odpocitam tie dva mesiace,kedze sa narodili v aprili ,a ak uz nebudem odpocitavat,tak bude medzi nimi rozdiel 14mesiacov.no ,asi sa mame na co tesit,pre mna je dolezite teraz to,aby som donosila,aby som neporodila skor a vsetko ostatne uz je bokom,ide mi hlavne o to,nech vydrzim a uz to nejak potom zvladneme,hehe. 🙂 takze aj ty mas dvojicky a k tomu tretie?kraaaasne,zo zaciatku sa namakame,ale potom bude len dobre,ja sa na to velmi tesim...drzte sa

thinka1
15. feb 2014

Ahojte ja mam asi dost podobny problem, mam syna 2 roky dceru 9 mesiacov a myslim si ze som tehotna, nechcem to uz zvladat a uvazujem nad potratom

bullinka
15. feb 2014

@thinka1 uz som ti napisala v inej teme. Ale ak je pravda, to čo píšeš tu, dam ti príklad. Moja sesra mala 3 ročného chlapceka, keď sa im narodila druhé planovane dieťa. Dcéra. A ta dcéra mala pol roka, keď zistila, ze je opäť tehotna. Druha dcéra sa narodila, keď ta posledná mala niečo vyše roka. A vieš čo? Moja setra vravi ze to tretie dieťa bolo najlepšie zo všetkých. Aj my sme to videli. Akoby sa ta mala ucila od svojej väčšej sestricky. Jednoducho popri tom druhom, ktore este samo bolo male sa vychovalo aj to tretie. Samozrejme, ze prvé mesiace boli ťažšie, kým si zvykli na novú situáciu. K tomu mal švagor tesne pre 50, a teda tiež nebol nadšený, ze tak neskoro na mať ďalšie dieťa. Teraz ma najmladšia 7 rokov, je veľká herečka, rozumna, a stále ma ta vzor svoju staršiu sestru. Doteraz si všetci hovoria, ze ak to už tak malo byt, a oni mali mať to tretie dieťa, tak najlepšie čo sa im mohlo stat bolo, ze ho mali tak rýchlo po sebe. A nie s väčším vekovym odstupom.

hennyinnsbruck
15. feb 2014

@bullinka u nas to bolo tak ze medzi mnou a starsou sestrou je necely rok.... najmladsia prisla o 7rokov neskor,mamina mi vravela ze chcela ist na potrat vtedy ocino,, zasiahol,, a povedal ked sme dve vychovali a nakrmili tretie tiez zvladneme...
Starsia sestra ma 4 deti a zvlada to plus okolo domu sa narobi..

Ale je to kazdeho osbona vec,thinka sa musi sama rozhodnut..

amouramour
15. feb 2014

Ja neviem ale bud dieta chcem alebo nechcem a chranim sa....je to jednoducha rovnica kazdy sex bez ochrany sa rovna sanca na otehotnenie

thinka1
15. feb 2014

My si nemozeme dovolit tretie dieta. nezvladam to ani po psychickej stranke ani po financnej .

livi
5. máj 2014

@amouramour aj sex s ochranou môže skončiť tehotenstvom..ako u nás 😀 tiež čakáme tretie, už ale teraz rozmýšľam, že po tom treťom už sa budem musieť vážne zamyslieť nad druhom antikoncepcie 🙂

Strana
z2