icon

Pijete v tehotenstve vodu z plastových fliaš?

nikitta17
4. okt 2016

Ahojte baby, ano mozno uz mi to lezie niekedy na mozog ked pocuvam citam veci typu co tehotne nemozu,ale tak vacsinu jem to co mi chuti a pod. takze neriesim 🙂 ale co sa tyka plastovych flias pijete z nich normalne? lebo o tom som uz viackrat pocula a aj to,ze v teple a pod. sa z tych flias uvolnuju chemikalie,ale tak mne moc voda z vodovodu nechuti a caj si predsa nebudem stale ovocny robit ked som smadna 😀 tak len som chcela vediet ci ste pili alebo pijete normalne mineralky z plastovych flias? 🙂

nivea777
5. okt 2016

@gita17 sak to,ze ani udeniny by sa nemali jest.. :D zatial sa drzim ale ked ma prepadne veeelka chut tak si dam :D

momoqui
5. okt 2016

Kojenie babatka ma jedinu nevyhodu- ze clovek sa pocas neho "motka" na MK a neveri vlastnym ociam co sa tu deje 😀😀 ak nechces pit flasu z PET flias tak pouzi sklenu alebo skleny pohar. Baby naozaj potrebuje zakladat fora o tom ci pouzit plastove flase a ci skodi vypit sladky pripitok v tehotenstve?? Neverim ze mate nad 18 a ak ano tak gratulujem k najvysiemu stupnu unudenosti lebo inak si neviem vysvetlit tieto temy a to ze sa vobec nad niecim takymto jedna buduca matka (ktora sa bude mat starat o dalsiu osobku okrem seba) zamysla. 😳🙄🤓😤😄😄

nivea777
5. okt 2016

@yanni ani bryndza a niva by sa nemala a mala som chut tak som si dala :D ani pasteky by som nemala a raz som si dala... jedine pri klobase som sa zatial vzdy zdrzala lebo predsa nie je to nijak upravene.. len domacky udenim

dominikav123
5. okt 2016

@nikitta17 nie nepijem vodu z fľaše nakoľko mi nepríde normálne platiť za obal, ked to iste tečie z múra 😄 A neznášam bublinky a sladké vody. Inak by som to neriešila kedze jedna prechádzka po meste je asi rovnako "toxická" ako voda z PET fľašky 🙂

evittam
5. okt 2016

@yanni Aj o tom je tu diskusia - o tej dojčenskej vode, kde "presmradené" mamičky vychvaľujú a odporúčajú len a len dojčenskú vodu (teda česť výnimkám) - a ja sa len smejem na tom ako si neuvedomujú, že vlastne platia 2x za to isté a ešte pekne odstaté v PET fľaši najskôr niekde v kamióne pri peknej teplote a potom niekde v sklade bohvie ako dlho....Ale čo narobíš. Ja pijem celý život len vodu z vodovodu a som za to vďačná a nemienim za ňu platiť 2x len preto lebo je na obale vysmiate bábätko. 😉

momoqui
5. okt 2016

@yanni mas pravdu s tou dojcenskou vodou, mne to tiez pripada len ako marketingovy tah na Slovensku. Nic v zlom ale ta Lucka je nehutna asi by ju inak nepredali takze vymysleli kojenecku verziu...nasa mala pije vsetko pokial nemam cas prevarit vodu z vodovodu dam jej aj taku, myslim ze tych par lyziciek nic neuskodi. Samozrjeme to robim len ked sme na Slovensku kedze tu mame vo vodovode kvalitnu vodu. na Slovensku sa mnohe veci ohladom deti velmi zvelicuju a riesia a ludia su ovplyvnitelni takze v ramci davovej psychozi kupuju kadeco

evittam
5. okt 2016

@nivea777 Ja som nikdy neriešila čo jem - jedla som všetko na čo som mala chuť - klobásu, údené mäso, dala som si tatarák, milujem syry - jedla som všetky čo ťa napadnú. Proste normálne a všetko som konzumovala - nikdy mi nebývalo zle a ani nič podobné, nebola som chorá, nič sa mi nestalo a mám dve zdravé deti. 😉

maminkaat
5. okt 2016

@momoqui 🔝trafila si to presne 😘

evittam
5. okt 2016

@nivea777 A len domácke údenie je určite lepšie ako chemické konzervanty z klobás a iných výrobkov z obchodu - to len pre tvoju informovanosť. 😉

yanni
5. okt 2016

@nivea777 tak tak. Ja som sa k bryndzi siece nedostala, kedze zijeme v zahranici (tu slovensku udenu kloasu "pasujeme" a mame v mraziaku 😀 😀 😀 ) ale tiez som si dala plesnovy syr atd. A ono je to asi fakt pravda, ze babo si v bruchu ciastocne chute zapamäta a to co mama jedavala pocas tehu, ma neskor dieta radu. lebo nasa copana je asi zazracne tieta, ja je take "veci", by si sa cudovala. Geramont alebo President, bryndzu, Feta, olivy, Humus, (to su len take pikosky). Inak je fakt ze vsetko, nikdy neodvratila hlavu ci povedala beeeee. Zelenina, ovocie, mäso no vsetko:Jedine co nema rada, sladke. Piskoty stoja, tie je muz, Brumik (tu v SA sa vola Barni) len tka zo srandy som jeje dala obliznut, no to bolo asi prvy krat co povedala beeeee, vodu pije len cistu, nechce ani ensladeny caj a nie to este nejake stavy atd.
Za Spaghetti Bolognese ci francuzskymi zamiakmi sa ide potrhat, o kyslej kapuste radsej pomlcim 😀 😀 😀 😀

evittam
5. okt 2016

@yanni Akoby si hovorila o našej, akurát, že tá má rada aj sladké - ale u nás je napríklad "vychytávka" na raňajky olomoucké syrečky 😀 😀 😀 . Na stole ak vidí klobásu, syr a ostatné - tak ide hneď po klobáse a suchej saláme (to má určite po mne). A tiež kyslá kapusta - no proste všetko. 😉

lavinis
5. okt 2016

ježiiiš, ano, pila som 😀

nivea777
5. okt 2016

@yanni moja mama jedavala zavarane uhorky a kyslu kapustu... ja od malicka zboznujem uhorky a kapustu a kvasene uhorky :D mnamka..ale uz sme zmenili podstatu temy o umelych flaskach :D

yanni
5. okt 2016

@evittam
@nivea777 ink baby, neviem ako u vas, ale nasi chalani su ini. Najstarsi a najmladsi su dost priebercivi od mala (najmladsi by len sladke, co mu nedam a potom skuci, ze je hladny. No nech je. Ale to "dakujem" stale svokre. Ta by ich furt napchavala cokoladou & Co). Stredny je ako copana, ten zje tiez ak vyvar z ponoziek 😀 😀 😀 😀 😀 😀

Inak otazocka, to kedy prisla ta moda s tou kojeneckou vodou v PET? Ja som vonku 16 rokov, tehu len v zahranici, ani jedno dieta nezilo na SK, tak nejak nemam prehlad.

A tiez, zlepsil sa trh na SK s mineralkou v sklenennych flasiach. ja si pamätam pred par rokmi som tiez hladala urputne vodu takto balenu a horko tazko som nasla Budis, no a este myslim Cigelku 😕 Dostat teraz aj ine. A maju ich vsade, ci musi ist clovek extra niekde do Tesca, Kauflandu atd., kde inokedy nechodi?

yanni
5. okt 2016

@nivea777 smejem sa, aby sme ostali pri teme. Ja som pila pocas tehu, hlavne s copanou tu v Saudskej Arabii, vodu len z PET. Takze mala by mala mat teoreticky rada nie len tu vodu ale aj ten plast 😀 😀 😀 😀

to len tak troska na ozivenie, lebo niektore tehotne su az paranoudne (nemyslim teraz zakladatelku, ta sa zda este vcelku ok 😉

nivea777
5. okt 2016

@yanni ja este deti nemam.. takze ti neviem povedat ohladom jedenie.. ale uvidime po kom bude.. ja vela veci nejem,hlavne tie tazsie ako su sisky,osuchy a tak,nelubim ani spenat a štiavu..fakt som zvedava po kom bude ako jedak :D ja si este z malicka pamatam malinovky 0,7 v skle... teraz vidno u nas len 0,33 v skle mineralky,dzus,cola,vinea a tak.. budis robi tiez ale neviem ci len 0,33 alebo aj viac

yanni
5. okt 2016

@nivea777 ano ja si este pamätam na malinovky v skle v 0,5. Este za totacov.
Budis som kupila pred par rokmi v 0,75.
Inak v DE nie je so klomm problem. Mas aj 0,33, aj 0,5 0,7 aj litrove. V Sa len 0,33. Tu ide viac ten plast a malinovky hlavne v plechovke. Ale sladke nekupujeme, len ak je nejaka oslava, grilovacka ci mam prist navsteva, tak objedname aj limo.
My v DE napr. objednavame a dovezu nam priamo domov.

nivea777
5. okt 2016

@yanni u nas v podnikoch sa predavaju 0,33 v skle.. ci uz to je sprite,fanta,mineralka a mimo podnikov velmi tazko najdes v skle nieco.. teraz zacali stongbow predavat v skle..budis kupis v skle a to je asi vsetko,este pivo :D potom v obchodoch ako je metro,velkosklad tam maju vselico..ale myslim ze tam sa karticka dava len na ico..

yanni
5. okt 2016

@nivea777 Metro viem, ze len podnikatelia. To nie je problem. Otec ma. Len mna dost zarazilo ani nietak to, ze vsetko PET ale, ze napr. nejaku tu malinovky (aj ked sladke nepijeme takmer vobec, obcas ma clovek chut) na SK v mensich flaskach takmer nedostanes.

nivea777
5. okt 2016

@yanni malinky v pet kupis 0,5...1..1,5..2 a teraz viac zacali davat do obchodov ak 1,25 1,75 2,25

yanni
5. okt 2016

Ina baby, ked uz mam slinu (obed sa vari sam 😀 😀 😀 ), viete co ma zaraza? Tu na MK sa casto riesia take prkotiny ako co jest ci nejest, obliect ci neobliect, dychat ci nedychat pocas tehu. Vsetko len zdravo. Potom sa riesia kojenecke vody a cudne casto presladene babätkovske caje a kase. To uz po tehu tomu dietatu netreba zdrave? Ok, ked clovek nemoze alebo nechce kojit, budis, to neriesim. Ale s tymy hotovymi praskovymi kasamiß Ci neskor "narodeninova party" v mekaci? 😕 😠 (nedavno som tu take nieco zahladla).
Ale hlavna vec, je kojenecka voda. Ved ta to zdravie zachrani. Ta uz nie je v PEt?

yanni
5. okt 2016

@nivea777 no ale tiez len Pet. Cize ti, co ziju "megazdravo" "PET nekonzumuju".
Inak tie "krive" liter, to dostat aj v DE take. Väcsinou v Discountoch Lidl & Co.

rebeka7501
5. okt 2016

Niekedy mám pocit, že niektorým mamičkám a budúcim mamičkám by mali zakázať prístup na internet.

evittam
5. okt 2016

@yanni Vieš čo neviem kedy to začalo byť nejak "in" - ja som to nikdy nekupovala a ani ma to nikdy nenapadlo. Len tu na MK som postrehla aké je to super... 😀
No starší syn je tiež prieberčivejší - ale u mňa teda nepochodí - tiež buď zje alebo je hladný. A tiež by len sladké vyjedal - ale to tiež má hlavne od svokry - keď niečo zje - napr.obed (je jedno či je sladký) tak automaticky dostane čokoládu alebo niečo sladké, čo sa mi nepáči ale raz za 2 mesiace ho to nezabije....A zase aj ja mu dám sladké, ale ak s teda poriadne naje. 😉 Malá tá zatiaľ zje všetko čo nezje ju. Ale môžem zase povedať, že aj syn v jej veku bol taký istý - akurát nezjedol napríklad paradajky-čo do dnes, dcérka ich má rada....

yanni
5. okt 2016

Najlepsie du 0,5 l. Nestoji To Dlho Otvorene.

yanni
5. okt 2016

@evittam paradajky nejem ani ja. Uz cely moj zivot. Mala ano. Chalani ako kedy. Nastarsi bol priebercivy stale. Treti az ked mu svokra stale nieco "fajnove" podsuvala a potom sa v jedeni pokazil. Zrazu nechcel nic, len sladke. Uz sa to trosku lepsi, motto: nechces jest, nemusis, alebo ine nedostane. Po case pochopil, co je skvrkanie v zaludku a ze fakt nic ine nedostane ani len banan. Tak zrazu aj tanier na obed vylizal. Ale este musim popracovat na svokre. Fajn , ze sme momentalne tak daleko. Len ona sa vzdy vypytuje a ked muz nahodou leti do Europy, tak hned posiela balik. A on to vsetko trepe sem. Pred decami uz ani nevybalovat. Tu ziju vsetci tak nezdravo. Tolko obeznych ludi a deti som este pokope nevidela.

meluela
5. okt 2016

@nikitta17 pred par rokmi sme nastastie presli na vodu z vodovodu, v pet flaskach kupime iba obcas fatru, budis a pod. silne mineralizovane vody na spestrenie. plastove flase su fakt zloba, pre zdravie ale aj enviromentalne. skus si zvyknut na tu vodovodovu. treba nechat chvilu odtiect a potom je skvela. mne uz praveze vadi ta z flasky, napr. rajec .. tam uz teraz stale citim tu chut plastu
slovakom fakt trosku preplo, mame na vacsine uzemia uzasnu kvalitnu vodu (skuste sa napit vody z vodovodu v londyne, new yorku 😖 ), ale nie radsej ludia budu vlacit domov tony plastu s castokrat pochybnou vodou, ktora ani mineralkou neni ci polske saguaro a myslia si ze to tak ma byt

dominikav123
5. okt 2016

@meluela ja tiež nemôžem Rajec, hlavne bylinkový lebo sme ním "brzdili" vodku na výške a teraz ju tam stále cítim 😄😄

yanni
5. okt 2016

@meluela ano treba rozlisovat medzi stolovou vodou a mineralkou.
JA napr. v De robievam aj tak (ked chalani chcu bublinky), voda z vodovou a urobim so soda maxx sodu. A poriadnu mineralku, tu co nam vsetkym chuti a je fakt dobra, maju zial len v PET.
Inak v DE su PET vratne. 25 centov zaloha. Ked to zaviedli, hned so spozorovala, ze je menej bordelu.
Ale zial, vo vela krajinach to tak nie je. Europa je na tom este dobre. Tu V SA je ako moj muz vravi, odpadkovy raj. Nic sa neseparuje, strasne vela sa tu produkije odpasu, jedna vec je zabaena aj v 3-4 plastovych obaloch. Smedti nad odvazaju dva krat za den!!!! A vozia to niekde do pusti. 😕

mysga
5. okt 2016

Nie som proti zdravému životnému štýlu, nech si robí kto chce, čo chce. (Na druhej strane,prečo len v tehotenstve) Ale predvčerom mi moja 94ročná prababka, keď som zas rumázgala, že mi malá tlačí na pečeň, povedala,resp.ma zotrela - Keby musíš byť kdesi na roli aby si mala čo jesť, tak na to ani nepomyslíš. :D :D Niečo na tom je. Dnes sa ľudia fakt niekedy zbytočne moc sledujú a špekulujú. 🙂