icon

Pijete v tehotenstve vodu z plastových fliaš?

nikitta17
4. okt 2016

Ahojte baby, ano mozno uz mi to lezie niekedy na mozog ked pocuvam citam veci typu co tehotne nemozu,ale tak vacsinu jem to co mi chuti a pod. takze neriesim 🙂 ale co sa tyka plastovych flias pijete z nich normalne? lebo o tom som uz viackrat pocula a aj to,ze v teple a pod. sa z tych flias uvolnuju chemikalie,ale tak mne moc voda z vodovodu nechuti a caj si predsa nebudem stale ovocny robit ked som smadna 😀 tak len som chcela vediet ci ste pili alebo pijete normalne mineralky z plastovych flias? 🙂

Strana
z3
yanni
5. okt 2016

@dominikav123 mne rajec naliva stale kamoska, ked ju raz za rok navstivim. A furt maju ochuteny. No neviem, mne to nejak nechuti.
A jeje chalani ficia od mala na sladenom caji 😕 Na tom by nic nebolo, keby sa neohanala stale zdravou vyzivou.

mysga
5. okt 2016

*A k teme, ano,pijem vodu z plastov, raz za sto rokov, lebo nebudem si kupovať vodu v plastových flašiach, ked z vodovodu nam tecie dobrá. 🙂

yanni
5. okt 2016

@mysga ked tecie dobra, tak je super. Ja mam napr. rada vodovodnu Lemon Mint. Citronova stava s nasekanou mätou. Mnaaaam. Zial, to nemam casto. O dobrej vode z kohutika sa mi moze len snivat.

katrinka8
5. okt 2016

Nie, my to doma nepijeme a ani bežne nekupujeme. Nemám dôvod, máme dobrú vodu vo vodovode, tak nemienim platiť za drahú vodu v plastových fľašiach. Máme doma akurát 2-3 fľaše pre prípad, keby náhle netiekla voda (čo sa už občas stalo). A takisto mi pripadá hrozné to množstvo plastových fliaš či igelitiek, ktoré sa v dnešnej dobe používajú. Nechcem k tomu zbytočne a bezdôvodne prispievať. A tiež som presvedčená o tom, že to, ako sa skladujú v obchodoch plastové fľaše, resp. kde stoja, kým sa dostanú do regálov, nie je celkom s "kostolným poriadkom". Ale zase nie som úplne radikálna, že nie za žiadnu cenu. Ale vyhýbam sa im a zbytočne ich nekupujeme.

katrinka8
5. okt 2016

@yanni - 😀 ja som si raz v návale zvedavosti kúpila ochutený Rajec - bolo to ešte dávno - pradávno, keď to bola ešte "brutálna" novinka. Šla som k môjmu vtedy ešte priateľovi (teraz mm) vlakom, tak som si pekne vo vláčiku sadla, napila som sa celá spokojná, a milú ochutenú minerálnu vodu som celú pekne po vystúpení z vlaku vyliala a fľašu vyhodila...

katrinka8
5. okt 2016

@nivea777 - a ja čítam, že ani bryndza by sa nemala jesť, ani nivea 😀

yanni
5. okt 2016

@katrinka8 no celkovo, jedno ci teraz Pet alebo nie, tie ochutene minerlaky (nie malinovky) chutia cudne. Tak ked uz chcem daco sladke, tak si kupim radsej tu nezdravu Fantu.
Inak v De tiez take ficia. Volvic a podobne. Kolegyna si stale take kupovala. No tak ta jablkova bola hroznaaaa.
V Office sme objednavali len debnicky so sklenenymi flasami. Ono ani nie tak preto, ze PET je fuj, ale skor pre to skladovanie. Pekne to bolo vzdy naukladane. PET flase co sa kupuju ako sixpack su vratne a musis ich nejak skladovat, pokym sa dostanes do obchodu. Mna doma uz len to odradza. Cize ked sme dlhsie ako na par dni doma v DE, tak tiez objednam debnicku a dovezu a potom aj odvezu. Debnicky su straaaaasne tazke.

yanni
5. okt 2016

@katrinka8 rehooooot. Hej bryndza je tiez "surovy" vyrobok. Aj ked v dnesnej dobe, ta kupena v obchode je uz z pasterizovaneho mlieka. Cize ta by sa mohla. Nemali by sa len mliecne vyrobky zo suroveho mlieka.
A NIVEU, no neviem, ja sa nou kremujem. MUsim sa spytat copani, ci jej minule chutila, ked si strcila nakremovane prsty do ust. 😀 😀 😀 😀
Vinea je uz o niecom inom 😀 😀 😀

nivea777
5. okt 2016

@katrinka8 niveu mozes :D premasti creva,zrychli tvoj beh :D

yanni
5. okt 2016

@nivea777 myslis, nezlepia sa. Ktovie z akeho plastu je vyrobena.
Hodim nieco, budete sa rehota. Trvanlive mlieko, take ako sa na SK bezne kupuje, v SA. Muz chcel, ze ked sa vratime z dovolenky, aby sme mali mlieko do kavy. No tak stoji tu nedotknute 😕

yanni
5. okt 2016
katrinka8
5. okt 2016

@yanni @nivea777
😀 😀 😀 svätá pravda

katrinka8
5. okt 2016

@yanni - heh, to "mlieko" je dobréééé 😀 😀 😀 😀 😀

yanni
5. okt 2016

@katrinka8 nooooo vitaminov habadej ale po mlieku ani stopy. Tu su taketo "mnamky" v obchodoch na beznom poriadku. Sa ani necudujem, ze su Arabi taki obezni.
My ked ideme v sobotu na tyzdenny nakup potravin, tak mi to trva pol dna. Vsetko riadne precitat, popozerat.
To my z "civilizovaneho" zapadneho sveta sa mame fakt ze dobre.

mysga
5. okt 2016

@yanni ale tie ochutene chutia cudne iba koli nahradeniu cukru za glukozo fruktozovy sirup. :/

yanni
5. okt 2016

@mysga a hlavne koli umelemu sladidlu brrrrr

sense
5. okt 2016

nepijem ale nie kvoli nejakej skodlivosti, lebo na kyselinu a nevolnosti mi pomahala bud horcica alebo cola zero tu som pila kazdy den.... mineralky ani ine sladene vody mi nechutia...

siska53
5. okt 2016

@nikitta17 Ano,pila som. Neriesila som. S tymi plastovymi je to pravda,ale aj voda z vodovodu nemusi byt uplne ok. Jedine hadam cez cisticku vody.
Teraz je uz vsade tolko chemie,ze clovek by potom nesmel nic jest,ani pit.
Nejedla a nepila som jedine to,co sa v tehotnosti vseobecne neodporuca a to,co mi nechutilo.

luci1983
5. okt 2016

Juj zlaticka riesite tu plastove flasky... ktovie ci je to nezdrave... ja som uz zufala a tiez si myslim ze je nezdrave ze ma 3 lekari nechaju 2 tyzdne bez ATB a mam zapal priedusiek😰😰😰viem ze v tehu sa toho vela nemoze ale nechat ma takto trapit asi tiez neni zdrave😰😰a to som uz mnoho sirupov vitaminov poskusala ale nic sa nelepsi😰

nika_17
5. okt 2016

@nikitta17 neboj,ja som tiez vsetko riesila a kade tade citala vselijake prkotiny a mala si ma vidiet v obchodoch jak som vsetky tie zlozenia studovala 🙂 ale to je pri prvom babu asi normalne.a jedla som aj bryndzu,pila vodu z plastovych flias a mala je v poriadku 🙂

evittam
5. okt 2016

@nika_17 No neviem, či je to až také normálne - ja som nikdy nič podobné neriešila ani pri prvom ani pri druhom a mám teda dosť kamarátok, známych a ani jedna toto nerobila. S niečím takým ako čo môžem a nemôžem robiť,jesť a neviem čo počas tehu a dojčenia som sa stretla len tu na MK..... 😀

evittam
5. okt 2016

@luci1983 A to čo máš za lekára? Ja teda nie som zástancom ATB a podobne, ale tiež som pri dcérke dosť prechladla - až som skončila so zápalom priedušiek - cca v 30.tt - najskôr som sa 2 týždne trápila s bylinkami a podobne až to skončilo s tým zápalom - obvodná mi predpísala Zinnat. Máme zdravú dcérku. 😉

enusamt
5. okt 2016

Ja cez pracovne dni den co den pijem z plastovej flase... Chlapi fasuju mineralky,tak si sem tam vypytam.. A ked vypijem,tak si tam uz len naberam cistu vodu...

nikitta17
autor
5. okt 2016

no pekne sa to tu rozbehlo 😀 tak ja babz sa nezamyslam velmi nad tym,ze toto by som nemala a toto mozem,lebo ja jem aj slaninu aj klobasu aj nivu proste na vsetko na co mam chut a neriesim to 🙂 a co s ateda tyka tej vody to som len chcela vediet aky mate nazor ja samozrejme sa napijem aj z vodovodu v lete aj tak,ze s citronom som si davala,ale ja mam aj tak stale najradsej mineralkz tie ma najviac dokazu oosviezit a uhasit smad a teraz som uplne vylucila sladke vody pijem iiba mineralky 🙂

katrinka8
5. okt 2016

@yanni - fúha, tak to ma riadne prekvapilo, takáto info. Neviem prečo som si myslela, že tam je to lepšie ako v tomto našom západnom svete, čo sa kvality potravín týka.

evittam
5. okt 2016

@nikitta17 Ak máš tak rada minerálky - kúp si sodastream a nemusíš vláčiť tie fľaše 😉 . My teda bublinkové moc nemusíme - raz za čas ,ale muž to kúpil v DE - a zíde sa keď príde chuť alebo návšteva čo má rada nejaké tie sladké bublinkové nápoje- stačí sirup a voda z vodovodu. 😉

Strana
z3