icon

Pili ste v tehotenstve kávu?

januska555
25. jan 2011

Som na začiatku tehu a doteraz som pila každý deň jedno malé slabé presso ale neviem či to nebola chyba. Niekde som čítala že by sa nemalo, niekde zasa že 1 malé a slabé uškodiť nemôže. Momentálne nemám žiadne problémy ani nič podobné, ale som úplne zneistená. Čo myslíte, alebo ako ste robili vy?

nami13
26. jan 2011

zdravím kočenky, ja kávu milujem, pijem 3 šálky denne a pila som pri oboch tehotenstvách a dojčeniach. Malinký má rok a spinká " velice sladce" a rád, starší je už dosť veľký, tiež si rád pobuvká.... Myslím si, že netreba nič preháňať a telu treba dopriať to čo má rado. Aj trošku kofeínu, teínu a aj kakaa..Kávu pijem horúcu a horkú...mňam, lebo mám krásny sladký život 😀 😀 😀

chymenitta33
31. jan 2011

Ahojte🙂
ja tiež som pila kavu j ked 50:50 mlieko kava:D
ale rano som píjavala čierny čaj s mlieko-)
podla mna to neuškodí...
to aj lekári odporučaju pri niotíne a kofeine,nie naraz prestať ale postupne 😉

lliillii
31. jan 2011

Ja som niekde citala ze mozes tri kofeinove napoje denne... ako je kava a kola, ale nejak sa mi tomu nechcelo verit. Ale aj moj lekar povedal ze jedna kava denne neuskodi. Ja som pila predtym aj tri kavy denne, ale zredukovala som to na jednu kofeinovu kavu za dva dni a zacala som pit bezkofeinovu.

sue13
31. jan 2011

Ja som tiez pila kavu pravidelne 🙂 Aj cierny caj a Karinka je zdrava, spinka celu noc, 2 hodiny cez den a rastie nam do krasy 🙂 Tehotenstvo nie je choroba!!! Treba zit tak ako pred tym 🙂 (nemyslim tym alkohol a cigy 😉 )

zuzlina1
31. jan 2011

ahoj, ja som silny kavickar ale vydrzala som nepit, dobra je bezkofeinova od nescafe a tiez som pocula ze 1 denna neuskodi ale viac moze viest k moznemu potratu. zuzka

maca_p
31. jan 2011

vraj je zdravsia klasicka mleta kava, lebo je to len uprazene zomlete zrno a granulovana kava je uz tovarensky spracovany produkt. tak ja som bola vzdy kavozavislak, v prvom teho som pila 1-2 denne. toto teho mi prinieslo neskutocny odpor k voni cerstvo zaliatej zrnkovej kave. ach jaj. tak pijem jacobs velvet, rano 2lyzickovu a sem tam poobede 1lyzickovu kavicku. ale zbavit sa jej, to nieeeee. a na nizky tlak je tiez odporucana, ved nebudem odpadavat. no nie?

dari
31. jan 2011

samozrejme 😀 obmedzila som nonstop kava na stole, ale ked som mala chut tak aj 3 salky som si dala a davam. a prvy zivotabudic po porode bola kava 🙂

luciana157
31. jan 2011

pila som bezkofeinovu kavu, ale neskor som mavala migreny a tak som si musela davat kazde rano par glgov kofeinovej kavy kvoli nizkemu tlaku. ak som si nedala kavu, co som si ja dala len ozaj v nevyhnutnom pripade, tak sem tam pri toceni hlavy som si dala coca colu, tak mi doktor nakazal. lebo ze viac babatku ublizim ak odpadnem, nez s nejakou malou davkou kofeinu.

zlata2
31. jan 2011

pila som len zopar glgov..pomaha mi na stolicu 😀

miskovapupava
1. feb 2011

Milujem kavu.. Predtym som pila denne tak 2 - 3 salky.. Odkedy som tehotna, tak som sa jej prosto vzdala! Ak mam chut, tak si urobim Caro, je sice pravda, ze presso je presso, ale tak pre pocit pohody s kavou v ruke mi to obcas staci.. Citala som na nete, ze to skodi babetku, ze sa rodia hyperaktivne deti z kavy a ze sposobuje potrat.. Viac mi nebolo treba. Bola som na rizikovom od zaciatku tehotenstva a nejaka blba kava mi za to fakt nestala, aby som prisla o babetko..

nenullienka
7. feb 2011

Ahoj, ja pijem len Latéé, kúpili sme si Dolce Gusto a doktor povedal, že môžem aj zrnkovú ale s mierov. Lenže iná kávy mi nechutí. 🙂 😀 😝

tanja61
7. feb 2011

ja som pila kavy kazdy den pred tehu ale ked som otehotnela tak kava mi prestala chutit tak som ich nepila tusim prve 4mesiace a tak som pila kavy len prilezitostne na navsteve 😉 mam zname ktore pili kavy normalne ako pred tehu 2krat do dna 🙂

titulienka
7. feb 2011

pri kazdom tehu som kavu pila, vynechala som ju akurat v case ked mi bolo zo vsetkeho zle, pila som ju pred tehu, v case tehu a po tehu a pijem ju dodnes..kavu mam velmi rada 🙂 🙂 🙂

kukujka
9. feb 2011

ja to mam vyborne hned ako som otehotnela tak sa mi zhnusila kava aj cigarety a kym preslo to obdobie kym mi byvalo zle tak som si od toho uplne odvykla .teraz si na kavu a na cigarety ani nespomeniem a som stastna ze tym drobcekovy neskodim

froschka
9. feb 2011

Ja som kavicku pila aj 2x denne s tehu z dvojickami a teraz pijem tiez aj 2x denne, na ranajky velky hrncek a na obed male espresso 🙂

dannizeta
11. feb 2011

Ja som si do piateho kávu odriekala a pri tých nevoľnostiach som na ňu ani nemala chuť.Teraz si jednu do dňa zvyknem dať,ale len takú slabú s mliekom. A čo je gól,moja mama vravela,že keď čakala mňa,vo veľkom chrúmala celé zrnká kávy, že jej to vtedy strašne chutilo... 😀 Narkoman... 😀 Našťastie som bez ujmy na zdraví... 😉

miselka11
11. feb 2011

Ahojte.. ja normálne kávu milujem, ale teraz ju nemôžem ani citit.. Pri pomysleni na kavu je mi strašne zle a rozboli ma žaludok. Aj ked som stale velmi unavena a kava by bodla.. kedže ani zeleny, ani cierny caj nemozme..

cka
12. feb 2011

Ja som tiez pila kavu po 4 mesiacoch, ked mi ta vona kavy a mlieka nevyvracala zaludok, a potom po porode, ked si mamina spravila prvu kavu u mna doma, a zacitila som to, som si povedala, joooj, dala by som si, a moja mama, ak chces zacat s kavou, takou ako pijes, slaba nescafe, tak zacni co najskor, aby si dcerka na to zvykla. Tak som to aj urobila.....pila osm od 6 dni po porode a dcerka ok. Takze to budem robit asi aj pri dalsom, mne kava zvysuje krvny tlak, takze mi ju je treba 🙂))

iron
13. feb 2011

Pri prvej ani pocas tehotenstva ani pocas dojcenia. Pri druhej aj aj. Potrebovala som fungovat. Jedna salka denne nema vplyv na nic......

zuzka1008
13. feb 2011

ja som kavu nepila ani vtedy ani teraz ked kojím, ale trocha kofeínu neuškodí, aby som mohla fungovať si dam tak pohar koly aspon niaky kofeín na prebudenie 😵

veve789
13. apr 2011

Ja som pila tiež počas tehotenstva slabú kávu skoro každý deň hlavne keď ma bolela hlava lebo som bola zvyknutá spávať na bruchu a v tehotenstve to nešlo tak som s toho bola cela dolámaná a unavená. A myslím si že je lepšie si dat jednu slabšiu kávu ako nejaké tabletky alebo kokakolu či pepsi čo sú plné umelín.

lucia1981
13. apr 2011

ahoj! ja tiež pijem kávu 2 x denne, akurát som prešla zo zrnkovej na presso s mliečkom..... 🙂

belusa
13. apr 2011

ahojte aj ja si dám dva krát denne kávu slabú nescu a do pol šálky káva a pol mlieko a dúfam, že je to ok mám nízky tlak tak ja by som ani z postele nevstala

moniciak
13. apr 2011

Veď na zaciatku kým som necitila pohyby tak áno potom uz som nechcela nechyba mi ani pocas dojcenia 🙂

sofia2008
13. apr 2011

nie, ani pocas kojenia

habibim
13. apr 2011

pila som prvé mesiace...momentálne som vo štvrtom a sem-tam si dám s mliekom, slabšiu...ale nejako mi nechýba.... nie je dobré, keď ste kávičkárky, hneď zaraziť si tú kávu, lebo organizmus je na ňu zvyknutý 😉

heni79
13. apr 2011

Jasné, 2x denne. A bez problémov. 🙂

zlatka10
13. apr 2011

vždy som kávu milovala, ale akonáhle som ostala tehotná, už len vôňa kávy mi vadila ☹ . Bol to pre mňa dosť veľký problém - pracovala som ako sekretárka riaditeľa a robiť kávičky bola jednou z "náplní" práce 😒 . Veľakrát som na WC utekala skôr ako som ju odniesla 😲 . Vtedy som vôbec nemala potrebu piť kávu a tiež nie, keď sa mi narodil syn a kojila som. Neskôr som sa k pitiu kávy vrátila. Pri druhom tehotenstve mi káva nerobila vôbec žiadne problémy, pila som ju 1-2x denne, pri kojení nie 🙂 .

heln
13. apr 2011

ja som bola kávový (normálna zrnková) závislák, ale keď som otehotnela, tak mi káva chutila na grc a bolo mi z nej na grc........ hneď ma prešla závislosť........teraz si občas dám ráno maličkú.......
káva v primeranom množstve nie je nebezpečná, dve šálky denne sú v pohode, samozrejme že to netreba s kávami preháňať, myslím že v prese je menší obsah kofeínu ako v zrnkovej, v instantnej ešte menej....
samozrejme treba myslieť na to, že káva odvodňuje, čiže treba dopĺňať potrebné množstvo tekutín a dodržiavať pitný režim..... a z toho naozaj nemusíš byť neistá.....
🙂

elixia
13. apr 2011

Prve tri mesiace nie, lebo mi nechutila..neskor 1-2 instantne s mliekom az do konca tehu 🙂