Platil niekto 50 eur za vystavenie tehotenskej knižky?
Platil niekto 50 Eur za vystavenie tehotenskej knizky? Mne oznamili dnes ze sa za to plati, 50 Eur.
coze???? to pocujem prvykrat ja som ju mala zadarmo a ani za ziadne vysetrenie som neplatila....
nie, ak chce takto zarabat, chod k inemu
Nie. (Tam v BA máte ozaj divné moresy vo viacerých veciach ☹ )
nie, neplatila som za knižku
Taktiez som neplatila nic za vystavenie tehu knizky.. pravdu povediac mi to pride naozaj velmi prehnane.. ale platila som napr za zistenie pohlavia, ale to boli smiesne 2 €... a este som platila zato, ze bol moj partner pri mne na ultrazvuku.. tiez 2€.. ale nad tymi 50€ by som sa urcite zamyslela.. je to nehorazne, ze zdieraju mamicky ktore budu mat bez tak strasne vela vydavkov.. otras 😖 😖
Neviem, ako u štatnych gynekologoch, ale u sukromníka sa za tehu knižku platí od 250 € vyššie...
Vôbec som neplatila za tehotenskú knižku, ani za odbery, ani za sono ani za nič. A to mám súkromného gynekológa!!!
???? čože? a to kde sme už? prvý raz to počujem...ja som neplatila nič a ani od iných mamičiek som nepočula, žeby niekto niečo od nich pýtal...Ja by som asi zmenila lekára, podľa mňa sa na tom zase chce niekto nabaliť... 😒 to už je vrchol...
Ti dr uz vsade zarabju kde sa da, nic sa neplati za tehotensku knizku, to akurat si chce tvoj dr zarobit, takze sa spytaj milej dr, preco musis za nu platit, ked inde je zadarmo a ak by si to musela teda zaplatit, tak jej povedz zbohom, to kde sme, za nejaky kusok papiera,aby este mamicka platila, nech sa spamataju 😝 😝 😝
Aj ja u sukromníka som platila 300€ za tehu knižku a @sisaha u sukromníkoch tato suma je len za knižku ostatne vydavky sa platia zvlašť... A to ročne 50 € plus každe sono (myslím mimo tehotenstva) 10 € + nejaka injekcia ďalších 10 €...
ak to ma Tvoj lekar tak v cenniku, tak jasne, ze musis zaplatit. Nie je to asi fyzicky za ten kus papiera 😀 ale za tehu prehliadky a co ja viem co este. ja som za to neplatila, ale uz som sa tu na MK docitala, ze nejaky gyndos v BA berie 70 Eur za ultrazvuk...co ma tiez vytocilo, lebo moj ma cenu 6,80 E.
Cize ak nechces platit, musis si najst ineho.
moj predchadzajuci napr. mal pausalny rocny poplatok nejakych 16-18 E. moj sucasny nic take nema....
nezaplatila by som, zmenila by som lekara, je to jeho povinnost dat ti tu knizku ked si tehotna, si jeho pacientka, moze byt rad, ze ma o pracu postarane 😉, zmen lekara, ja som neplatila nic, ale rodila som v roku 2007, mozno sa nieco zmenilo, ktovie ...... 🙄
tak ked za toto 50, tak vies co ta este caka... ved skrachujete 😒
Tak to pocujem prvy krat ! neplatila som nic za nu ...
ak chodis ku sukromnikovi, on si moze pytat tolko...ale je to vela. 😠
rozum sa mi zastavuje ked tu niekto napise, ze bol ochotny vycalovat 300€ za vystavenie tehotenskej knizky, ktoru ma lekar POVINNOST tehotnej klientke vystavit... aj za starostlivost v tehotenstve je tych 300€ vela, nie to este za knizku....
k sukromnikovi chodim tiez, ale jedine co som platila mimo rocneho poplatku je morfo utz...
neplatila som nič a to chodim k odbornikovy ktory nema bežnych pacientou ale s ministerstva obrany a patry pod vojensku nemocnicu a je aj onkogynekolog ja by som si na tvojom mieste vzala kartu a šla inemu lekarovi tehotenske knižky maju zadarmo kedže su na nich reklamy dodavaju ich sponzori zakladne vysetrenia ktory robí aj sukromnik ak ma zmluvu s poistovnou aj nestatny su hradene plne poistovnou hcg s krvy,3x sono-12tt,20tt- morfologicky ultrazvuk a v 30tt,bvr testy,tripple testy odbery krvy na zistenie protilatok a tiež inekcia ak si rh negativna a partner pozityvny a tiež test na glukozu ja som dokonca dostavala zadarmo skumavky na moč čo ine mamičky nosievali v nemocniciach do kadejakych flaškach od liekou vraj ak by ich chceli museli by si ich kupit.....očividne si u poriadne draheho sukromnika ja by som ho zmenila ale zase ak ti vyhovuje zaplat len by som sa najprv informovala čo vsetko este budeš platit aby si nebola neprijemne zaskočena.
počuj zober tú knižku , choď k tomu doktorovi a opýtaj sa ho , či on platil u obvodného za svoju kartotéku 50 € , pretože to je v podstate kartotéka maličkého ... a ked ti povie NIE tak mu to capni o hlavu , pýtaj si cenník kde to má uvedené a keď tam bude mat napísané že sa platí 50 € za knižku ( o čom pochybujem) tak mu to capni o hlavu este raz povedz že či sa už zobudil 😅... LAMPÁREŇ naňho určite.. to je asi naozajstné riešenie..to by sa malo riešiť.
V žiadnom prípade 😀 😀 😀
a ta knizka je potom zo zlata ci ako? 😕 😕 😕 😕 to je sila aki su niektori ludia NENAZRANI!!!!!!!!! nech sa zadrhnu s tymi prachmi!!!! 😖 ze sa nehanbia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale to sa im vypomsti za tu chamtivost...
to je nejaka haluz, nie? Odkedy sa za vystavenie teho knizky plati? Ved to je "dokument" kazdej jednej tehotnej a musi ho mat. Oba razy som bola v sukromnom zariadeni a oba razy sa mi tato info v spojitosti s knizkou nedostala. Knizka bola vystavena a finito. Divne, divne...
Pred 13ti lety jsem platila za tehotenskou prukazku v jedne soukrome klinice v Praze, ale cenu presne nevim, protoze slo o cenu ve spojeni s "videonahravkou" 😉
p.s Jedine se obratit se zadosti o informace na Spravni organy 😉
to už nevedia, za čo všetko majú pýtať prachy?? určite by som nedala za knižku ani cent, radšej by som zmenila lekára. Akurát keď som chcela snímku bábätka, vtedy som platila 2 eurá a to je všetko.
ano platila som konkretne v Probiose. 😉
Kamaratka platila... ale neviem kolko za knizku. Viem, ze kazda navsteva ju stala 50 Eur, odbery 30 Eur, ak telefonovala, ze ma problem, tak ju telefonat stal 20 Eur a za to, ze ho potom mala pri porode pytal 800 Eur... tolko ceny ktorehosi sukromnika v BA... Ale ked uz mala za sebou celu starostlivost u neho pocas tehu, tak ho k porodu za tu cenu nevolala...
tehu knizky byvaju od sponzorov ambulancii. teda ich dostavaju zadarmo.ak si za nu lekar pyta,je to divne a zbytocny poplatok
nie neplatila, ved to musis mat, to akoby ti za kartu dal zaplatit, to je nezmysel. Oni ich dostavaju zadara s reklamou na prednej strane a daju si za to zaplatit? a my na svk im to zozerieme. Boze, my sme fakt blby narod...

Ja som platila tiez 50 eur bolo to za "tehotensku knizku" co vsak znamenalo celu starostlivost vratane vsetkych utz.