Platil niekto 50 eur za vystavenie tehotenskej knižky?
Platil niekto 50 Eur za vystavenie tehotenskej knizky? Mne oznamili dnes ze sa za to plati, 50 Eur.
Ja som bola u sukromenho a nevypytal si nic. Je to hlupost, nedala by som mu za nu peniaze. A aj keby, urcite nema hodnotu 50 Eur, ved za to uz mozes kupit celu encyklopediu!!!
@bubutko ahoj, zisti si vopred aky ma cennik - ci uz nestatny alebo sukromny .. lebo vyzera to ze zaplatis za cele tehotenstvo velmi velmi vela ... radsej niekde zaplatit celorocny poplatok za nadstandardnu starostlivost nez takto po kuskoch byt vzdy neprijemne prekvapena ...
ja som platila v sukromnom centre dokopy do 150e za celu tehotensku starostlivost a ziadne peniaze za knizku nechceli .. mas divneho lekara 😖 Pri porode ti asi zvlast nauctuje aj porodenie placenty 😉
teda... teraz si predstavte, ze neplanovane otehotniete a hned ste aj o 50 eciek lahsi... 😉
😕 😕 😕 😕 kokso, to je aka, pozlatena????
Som treti krat tehu a ani jeden raz som nic neplatila
blbost
ahoj to je blbosť zmeň ginek.,za knižku sa neplatí
tak toto mi uz pride ako cisty holy hyenizmus... toto s lekarskou etikou nema absolutne nic spolocne. Ja by som od takeho lekara utekala kade lahsie aj keby to bol najlepsi lekar na svete.
ja mam dojem, ze je zle polozena otazka. Totizto, ja som napr. platila za starostlivost v tehotenstve okolo 100 eur tusim a mam dojem ze som to platila vtedy, ako mi vystavoval tehuknizku. ALE, neslo tu o vystavenie knizky za poplatok 50 eur, ale za starostlivost v tehotenstve, co predstavuje napr. ultrazvuky pri kazdej navsteve. To je dokopy cca 8 - 9 ultrazvukov, pretoze inak mate narok len na tusim 3 ultrazvuky v ramci zdrav. poistenia. Podotykam, ja som chodila do sukr. kliniky, ktora taketo sluzby nadstardandne v cenniku, takze nebolo to tak ze si len tak niekto odo mna nieco vypytal. To je mozno aj tento pripad, skoda ze neposkytla viac info.
tiež mi napadlo, či to nebolo myslené ako komplet starostlivosť, nielen samotná knižka
no ak to neni nadstandard tak je to blbost ak si normalne poistena lekar musi vypisat tehu knizku zadarmo ja som u mojho lekara platila len za foto zo sona ak to nieje lekar ktory nema zmluvu zo ZP tak si podla mna nesmie nic zobrat ak sa ti zda ze na to nema pravo posli podnet na dohlad nad zdravotnou starostlivostou
urcite to neplatis za tehu knizku..podla mna v tom je celkova starostlivost pocas celeho tehu, mimo porod samozrejme. Aj ja som platila 50€ ako clenske v gyn. centre a tym padom mam v cene vsetky vysetrenia, utz, a vsetko cakum prask az do porodu 😉 ale specialne za tehu kniku sa urcite neplati..to by som im ju o hlavu otrepala a isla inam...a je jedno ci je to v Hornej dolnej..v Bratislave alebo New Yorku !!! 😉
U nas u niektorych dr sa zaplati 50€ pri vystaveni knizky, ale potom je uz vsetko do konca tehu zadarmo, inde sa neplati za knizku, ale odbery a ultrazvuky a ostatne vystrenia si platia...u mojho dr som mala ale vsetko zadara, teda cez poistovnu 🙂
Ja som tolko platila v Probiose, je to za starostlivost pocas tehotenstva a je vtom uz vsetko.
ja som tiez platila 50 Eur... ale nie za knizku ako taku, ale za cely postup, co predchadza tomu, ze mi ju vystavil....odberu, ultrazvuk, vysetrenie... samozrejme ze som o tom vedela, lebo to ma v cenniku a je to cisty sukromnik, cize bez akejkolvek zmluvy s poistovnami....takze mu platim uplne vsetko.... za beznu poradnu 35 Eur... ak sa robia aj krvne odbery, tak 50 Eur.... ale som s tym stotoznena a viem preco to robim.... ak ten tvoj nie je sukromnik, tak ta asi pekne osklabal.... ak je sukromnik, ma pravo si urcit svoju cenu... ak sa ti to nepaci, najdi si "statneho" ktory ma zmluvu s poistovnami... u toho by si to mala mat cele bezplatne 😉
čože?????
tak to hádam nie už pomali budeme platiť aj za vzuch 😢 😢 😢 😢
nejde o poplatok za starostlivost pocas tehotenstva? kazdopadne ak to lekar ma v cenniku, tak s tym nic nenarobis, myslim,ze si moze , ak to ma schvalene v cenniku, ved uz su rozne poplatky, napr. celorocne poskytnutie sukr. cisla, alebo prednostne vybavenie pacienta, tak si moze ucotvat aj knizku, pomoze jedine prestupit k inemu Dr. Ja zase platim rocny poplatok 70 eur u gynekologa.
v prvom rade by bolo asi vhodne sa informovat u dotycneho lekara, za co presne si platila. je mozne, ze to bolo za celu starostlivost pocas tehotenstva. alebo ako bolo pisane, je to sukromnik bez zmluvy s poistovnou a platila si za vstupne vysetrenie a rovnako budes platit pri kazdom dalsom vysetreni. treba si vypytat cennik (aspon k nahliadnutiu), nech vies, na co sa mas pripravit. kazda ambulancia je povinna mat takyto cennik na zverejnenie.
urcite to ale nebola suma za kusok papiera a napln do pera, ako to mozno vyznelo z tvojho uvodneho prispevku 😉
...no ja som tiež nič neplatila za vyšetrenie a už vobec nie za tehotenskú knižku. Jedine čo som išla navyše(čo nemuselo byť) zo zvedavosti na 4D - a tam som platila 50 €.
nie neplatila som nic. naozaj by bolo fajn pozriet oficialny cennik. ked si sa ho na to pytala, co Ti povedal?
tak to je riadny blud ja som platila ale iba 3€ a to aj nato mam nervy lebo vsetko je bez blocku keby som dala podnet na prislusne organy tak by sa moja Dr. asi nespamatala. Ked ti nebude chciet dat na to blocik tak to posun na preskumanie na urad pre dohlad nad zdravotnou starostlivostou alebo sa tam priamo informuj ci je mozne ziadat takuto sumu. Dufam ze to nebudes musiet zaplatit 🙂 Zdieraci su to !!!
To je teda poriadne zderstvo. Dvihni kotvy a zmen lekara, lebo ak za knizku pytal 50e, tak do porodu sa nedoplatis....
ja som veru za knizku nic neplatila...to je si pozlatena knizka, tu by si si mala potom riadne uschovat:(.boze to je uz vrchol vrchovanosti, nemam slov....
to nemyslis vazne? 😕 😕 😕 😕 O tomto som este nepocula...tak potom kasli na knizku-zapisuj si sama do zosita 😀 😀 😀 😅 😅 😅 😅
urcite to neplat, aj ked mas sukromneho lekara on nemoze za to pytat nic, lebo je to dotovane poistovnou ako prehliatky v tehotenstve! to chce asi len poriadne zarobit! takze mu to pekne vyhod na oci, ze nema na to pravo!!! a ked sa s nim aj tak nebude dat tak proste odid od neho a rovno tam posli aj kontrolu, aby neobabral dalsie zeny, ktore tie peniazky mozu vyuzit na uplne nieco ine!!!
wow .... a za kufrik od sponzorov si nahodou tiez neplatila? ☹
no určite by som neplatila - doteraz nikdy nikto ked som bola tehula nepýtal žiadne €,ani po vyšetreniach,ak chceš tehu knižku platiť tak to je somarina,povedz mu ,že nech ti všetko píše na kanc.papier,že ty na to nemáš.Ved aj ten je v Tesku celý balík lacnejší........A keby som to zaplatila zobrala by som si bloček a na bločku musí byť uvedené ,že je to za vystavenie tehu knižky a išla by som sa opýtať na poisťovňu či nemám nárok na preplatenie .
Ahoj ja mám súkromného gynekologa a nikdy som nic take neplatila... Pekná hlúposť čo ti povedal tvoj lekár...
no tak ak si si vybrala personifikovanu tehotensku knizku v kozenej vazbe, s tvojim menom vytlacenym zlatymi pismeniami a s priveskom od swarovskeho, tak chapem.
a ak nie, tak potom sa mozes: stazovat a nezaplatit a odist od tohto "skveleho" lekara... ktovie, ake poplatky by ta cakali dalej.

súkromný lekár si nemá problem vypýtať aj sto...zdierači..nech si ju nechaju.ale ak je to štátny,neexistuje..