PN počas tehotenstva
Ahojte 🙂
Chcela by som sa opýtať aké máte skúsenosti s PN počas tehotenstva ?
Pokial ste boli vypísané aké ste mali vychádzky ?
(Skôr zienky ktoré boli vypísané kvôli práci, keby moja práca nemá charakter aký má ako nič do nej chodím, avšak nemôžem keď som sa pýtala vyššie na preradenie nie je možné, nie je aké, mzdu mi len tak nedaju, že to takto mám riešiť, ale bťt doma skratka nedávam, je to čistá psychiatria)
Poprípade ste sa vedeli dohodnúť s lekárom/lekarkoi o potvrdení v prípade kontroly že ste boli na kontrole alebo niečo podobne ?
Áno, som zufala, tehotná prvýkrát a aj na PN prvý krát, nie som typ čo by lem sedel, popravde to za mna nie je zdravé takéto "zaracha" v podstate od štátu lebo takto to funguje aj keď som zdravá a je preukázateľné že žena nemá skratka tehotná len sedieť poprípade ležať s nohami hore, pokial nemá žiadne ťažkosti.
@babybejka ešte sa teda opýtam, s akou diagnózou ste na tej PNke? Co vám lekár vymyslel?
A keďže sa vie, ze aj tehotne sú účelovo PN, a to hneď niekoľko mesiacov, naozaj vám odporúčam dodržiavať tie vychádzky. Lebo kontrolujú aj tehotne.
@lienka.7 áno ja viem preto ich aj dodržiavam a aj budem, chcela som len vedieť či je aj nejaká mala odchýlka počula som že môžu byt aj 6 hodinové preto tu píšem ak niekto mal tu skúsenosť.
Chcem ešte skúsiť znova nejaké veci má zamestnávateľa s čím by som mohla uspieť aspoň nejak čiastočne robiť alebo čokolvek, aj preto zháňam či niekto nemá skúsenosti v tomto a riešil to a aj keď ho odbili či nebolo niečo čo sa ešte dalo navrhnúť alebo podobne, neviem čo by to malo byt preto sa pýtam v takej situácii som prvý krát
Vyžiadala som si dokument od lekárky, nepovedala čo mi dáva, musela som to riešiť pohotovo nakoľko som nemala iní možnosť, je dovolenka dokument dostanem, nakoľko poznala ona môj charakter práce už sama mi vravela že to budeme riešiť pnkou ona to navrhla, skratka aj v mojom zamestnaní to nefunguje úplne vždy formálne a je veľa takých nelogickych neformálnych a nesprávnych riešení preto hľadám skúsenosti
@lienka.7 keby som ta žena tak verte že to robím aj ja, ani neviete akou cestou som si musela prejsť aby som babatko mohla mat a aka som vďačná že to prebieha ako prebieha a nemám komplikácie, určite ste si neprecitala dôležité veci lebo vidím vaše vyjadrovanie a ja sa nesťažujem vyjadrujem v akej situácii som pre pochopenie aby som mohla dostať adekvátnu radu poprípade sa v tom mohol nájsť niekto kto bol v podobnej situácii a vedel mi povedať či sa dá aj nejak inak riešiť na čo sa poprípade ešte viem u zamestnávateľa obrátiť alebo či sa nedaju tie vychádzky v kope bez prestávky alebo či nejdú čo i len o hodinu dlhšie, niekto take skúsenosti môže mat niekto nie ale vy to nie ste pochopte že ak nemáte ako poradiť tak nereagujte, príspevok je už asi aj tak zbytočný na koľko tu stále dookola píšte len ako zneužívam a podobne a tým budú vidieť len tie vase odpovede a ako vy si spravia úsudok len z toho a nie reaalne toho o čom píšem ja. Ako vravím ja viem že nie som chorá a dostatočne si toho vážim
@babybejka o hodinu dlhšie sa nedajú, môžu vám dat maximálne 4h vkuse. Rady tu mas napisane co a ako, ale zamerné ich prehliadas a ideš si stále to svoje
@babybejka ahoj, ja som bola pocas tehotenstva PN 2 tyzdne, mala som dokopy 4 hod vychadzok denne, da sa to rozdelit ako ti vyhovuje. A neodcudzujem ta aj ak by si chcela byt cele tehotenstvo na PN kvoli stresu v praci napr. Mne moj lekar hned povedal, ze ak by som potrebovala vypise ma bez hned. Nechcela som, svoju pracu mam rada ale aj tak som sa tomu nevyhla kvoli zdravotnym problem kvoli stresu. Nestoji to za to, pracovat budes po materskej este dost.
@anonym_6d4d2f som dlhodobo poistená a zahrňuje to aj dlhodobú pn počas tehotenstva takze viem že neprídem tiež až o toľko ako by som tam, zákony som si zisťovala ale aj to nie je extra, nejaká vyrovnávacia je ale aj to keď som si viac zisťovala stále by to nepokrylo ako by to malo, telefonistka nebudem tak to u nás na žiaľ nechodí
@babybejka no ale teraz ti len tak proste PN nedaju, budu skumat ucelovist, co sa u teba teda prejavi. Takze mozno ti to zamietnu a ty sice budes doma, ale bez akehokolvek prijmu.
@babybejka ahoj, ja som bola pocas tehotenstva PN 2 tyzdne, mala som dokopy 4 hod vychadzok denne, da sa to rozdelit ako ti vyhovuje. A neodcudzujem ta aj ak by si chcela byt cele tehotenstvo na PN kvoli stresu v praci napr. Mne moj lekar hned povedal, ze ak by som potrebovala vypise ma bez hned. Nechcela som, svoju pracu mam rada ale aj tak som sa tomu nevyhla kvoli zdravotnym problem kvoli stresu. Nestoji to za to, pracovat budes po materskej este dost.
@anonym_baa216 odcudzovat = ukradnut 🤷
@anonym_baa216 odcudzovat = ukradnut 🤷
@anonym_43c91c gratulujem! Mas to za + 3 karma body do zivota za gramaticku korekciu na diskusnom fore. 🪽
@sissy27 prácu by som zvládala ale nebudem ohrozovať dieťa po ktorom sme túžili, pracujem na záchranke, dvíhať pacientov, byt v ohrození od ožranov, situácie sú nevyspitatelne a s kolegom sme len dvaja, musíme byt tím a musí to fungovať, čo sa týka tohto sektoru, nie je to doriešené a s tým nie som stotoznena, zisťovala som možnosti u nadriadenej a naveľa by dačo poriesili ale s dochádzanim do roboty od pondelku do piatka 8,5hodiny denne s tým že prídem o polovicu vyplaty s tým, že polovičný plat nie je fakt boh vie čo, som prvý krát pn, svoju robotu mám rada a nemám problém robiť, ale ako mi bolo povedané bud toto s platom o polvicu menším ako doteraz alebo budem na pn "tak ako sa to u nás robí"
@babybejka tak, keď ti nestačí menší plat a radšej budeš účelovo na PN, tak buď ticho a seď doma na riti. Zamestnávateľ by ti vyšiel v ústrety a prispôsobil prácu, ale tebe sa mália peniaze, chceš byť doma, brať plat a uživať si leto. Keď pracuješ na rýchlej, tak asi vieš, ako funguje E-zdravie. A tiež asi vieš, ako ide teraz socialna poistovna po účwlovych PNkach a ruší ich aj bez vedomia lekára, ktorý tu PN vystavil.
Chceš byť doma, tak dodržiavaj režim a sed doma na riti.
@babybejka tak, keď ti nestačí menší plat a radšej budeš účelovo na PN, tak buď ticho a seď doma na riti. Zamestnávateľ by ti vyšiel v ústrety a prispôsobil prácu, ale tebe sa mália peniaze, chceš byť doma, brať plat a uživať si leto. Keď pracuješ na rýchlej, tak asi vieš, ako funguje E-zdravie. A tiež asi vieš, ako ide teraz socialna poistovna po účwlovych PNkach a ruší ich aj bez vedomia lekára, ktorý tu PN vystavil.
Chceš byť doma, tak dodržiavaj režim a sed doma na riti.
@anonym_7b9454 juj, toto tu ale nepis. Lebo u nás sú tehotne chránený druh, lebo ony predsa dávajú štátu nových daňových poplatníkov! Evidentne zdravá žena bude sedieť len tak doma, my sa jej skladáme na účelovú PNku a ona bude ešte pindat, ze ju stat sikanuje, lebo ma vychádzky len dve a dve hodiny. A namiesto šetriaceho režimu, ktorý má mať kvôli vymyslenej diagnóze, aby mohla byť na PNke, chce madam chodiť do fitka. Namiesto toho, aby to riešila so zamestnávateľom podľa zákona, nadava na pravidlá. Vitajte v Slovakistane.
Ja mam vychadzky dlhsie ako 4 hodiny, ale mam k tomu diagnozu, ktoru by som radsej nemala. Takze daju sa aj dlhsie vychadzky, ale treba na to dovod a PN mat skutocne zo zavaznych dovodov.

@babybejka na PN som išla cca mesiac pred nástupom na MD, vychádzky v 4h bloku, to mi stačilo. Môj Dr. ma na PN chcel dať skôr (dôvody u mňa boli), no ja som sa cítila napriek všetkému dobre a na PN som išla až keď behom pár dní vypukol v práci rotavirus, covid a objavil sa aj žiak so žltačkou. Nikto Ťa nenúti sedieť doma na PN, ak nemôžeš zo zákonných dôvodov robiť svoju pozíciu, je to problém zamestnávateľa.