Poradíte krásne chlapčenské meno?
neviem aké by bolo najlepšie k priezvisku. chcem niečo moderné a pekné, jednoduché. priezvisko máme dosť dlhý :P 9 pismen na S.
Sebastián sa mi lubi alebo aj Tomáško 🙂 ale také viac typu americké sa mi páči Mattias 🙂
Adamko a Tadeas
Adamka mam a ak bude druhy chlapcek,tak bude.Tadeas 🙂
Jednoznacne Gregor
@matazirafa keď vyrastie bude Kalik Kaly ako Kaliňak, možno bude minister vnútra
Pre mňa jednoznačne Simeon 🙂
Samuel, Maxim, Teo....
@kittykat22 mam Maximka a Teodorka a ty si to spojila....supeer
Ja dám na budúce Richard ak bude možnosť 😆
My mame Marka 😊👍
My máme Jakubka a Matiáša. Ja som mala pri výbere podmienky, že nesmie byť s R. No a samozrejme aby to sedelo k priezvisku.
urcite Alan, je jediny v tr. v skole...vsade....
doma Ali, Alanko....
meniny na MDZ 8.marec
@mijo53 tak mne Daniel evokuje jeleňa
Daniel..nadherne meno ktore bude coskoro nosit nas syncek..urcite lepsie ako meno ktore ma dnes kazdy druhy chlapec - Samuel, Jakub a pod.
@1987andrejka Možno už neaktuálne 🙂 ale my máme doma chlapca menom Noel (v preklade - význam - vianočný dar) a druhému sme dali meno Teo (dar od Boha) - ale mám pocit, že sa s Teami už roztrhlo vrece 🙂 aj keď v našom okolí bol dlho jediný a starší syn tiež 🙂
@alchemilkazltozelena mená podliehajú čiastočne móde, ako kedysi boli v móde Jožkovia, Jankovia a Ferkovia, teraz sú to Jakubovia, Samkovia, Tomáškovia. (môj otec je Bartolomej, čo je jediný široko ďaleko - zaujímavé meno, ale svojim deťom by som ho nedala, hoci oco by sa isto potešil). Neobhajujem ich preto, že jedného Kubka doma mám, to meno som vyberala z kalendára a až keď bol náš na svete, objavila som články a štatistiky, aké frekventované meno to je. Každému sa páči niečo iné, každý si vyberie po svojom. Napr švagor má Daniela a volajú ho Dandík, čo mi príde úplne zle. A mne evokuje zviera, však to zviera sa naozaj tak pomenúva. Prajem Vášmu Danielkovi zdravie, spokojnosť a Vám rodičom radosť z Vášho dieťatka. Peace!
@marfikchov tebe evokuje daniel zviera a mne jakub evokuje hlupy kubo z rozpravky..nepomozem si..aj vam vela zdravia a menej podliehaj mode, nie vzdy je to ta najspravnejsia cesta..aby sa ti nestalo ze v skole v meste alebo na ihrisku zakricis Kubko a otoci sa ti 5 chlapcov naraz..ale hlavne ze sme moderni
@alchemilkazltozelena ako som vyššie písala, nemala som potuchy v čase vyberania mena, že je také frekventované, dnes by som ho už nedala, lebo keď zavolám na nášho, otočí sa minimálne ďalších 5. A áno, aj nám napadlo, že čo keď ho budú volať Kubo, a vtedy som povedala, keď ho my budeme volať pekne, Jakubko, Kubík, Jakub, nedovolím ho druhým volať škaredo. Napr. ja mám bratranca a všetci ho volali jedine Michal, nikdy nikto Mišo, rodičia si to tak priali a všetci sme to akceptovali. Výber mena, to je občas alchýmia, ale je to vždy len na rodičoch.
No,ja mám doma Kristiána,Denisa a Leu......dedina a babky predýchali :D
dedinka malá,občanov 300 :D. Kamarátke sa odjakživa páčilo meno Marcel,ale celá rodina trvala na Petríčkovi,po otcovi.Dala Marcela a všetci si zvykli 😀 😉 😅
Mne sa veľmi páči meno Damian a synovi som dala meno Marko .. to je také ani slovenské ani zahraničné, také poslovenštené
Ja mam Henrika 😅 ale pekne su Martin, Daniel,
ja fakt nepochopím poznámky typu daniel je zviera (my vieme), takto sa vola susedov pes, hentak sa volá susedova mačka, krava, pytón....no a čo?
@lavinis No a nič! Je tu debata o menách, ja píšem, čo mi meno evokuje, vystupujem slušne, pokojne... pre mňa nech si dá niekto meno písané aj odzadu... hovorím čo si myslím, nikomu svoj názor nevnucujem, ani sa nevysmievam. Ja by som si napr, do výberu mena nedala hovoriť, nerobili to najbližší, nieto ešte neznáme osoby.
Náš najstarší sa volá HENRICH (po svojom otcovi) a druhorodený dostal meno KRISTIÁN (chcela som meno aké nemáme v rodine ani ja, a ani manžel)
@orsi_h U nás v meste - nie je veľké 😉 som tiež nepoznala nikoho s menom Teo. Našim známym sa veľmi páčilo - z iného mesta, tak ho dali tiež 🙂 to poteší. Ale mám pocit, že veľa "známych" ľudí ho už má. Napr. Sväťo Malachovský, Lucia Hablovičová (Theo), Lukáš Adamec 🙂
Niekedy si poviem, že sme mu mali dať celé - Teodor - ale to mi znelo tak tvrdo 😉
A k Noelovi sa mi hodilo krátke meno - tak vyhral Teo 🙂 ale teraz čítam túto diskusiu, pretože mám veľkú dilemu, kebyže raz máme tretieho chlapčeka, že aké meno mu vymyslieť, aby nebolo úplne bežné, ale zase normálne vyslovujúce a sadlo aj mne na pocit. Tak sa inšpirujem - a nič veľmi nenachádzam 😉

Ja som ako ucitelka na 2st ZS mala dost problem vybrat chlapcenske meno 🙂 ale nakoniec sme sa dohodli s priatelom na Martinkovi 🙂