icon

Poradíte krásne chlapčenské meno?

szzuzka
29. sep 2012

neviem aké by bolo najlepšie k priezvisku. chcem niečo moderné a pekné, jednoduché. priezvisko máme dosť dlhý :P 9 pismen na S.

olivienka28
20. júl 2017

@mattkapd vy teda nie ste moc kreativni 😂😂😉

domculik
20. júl 2017

@olivienka28 tak mena ani nie su na to ze musia byt silou mocou kreativne... hoci pri niektorych menach v sucasnosti mam pocit ze prave to je pointa... hlavne byt kreativny za kazdu cenu 😒

monuska74
20. júl 2017

Ja mam Matuska, priezvisko S...

carmenuska
20. júl 2017

Henrich,Eduard to boli moje top ,ale mame 2 baby

slzinka23
20. júl 2017

My máme Tadeáška...a kebyže sa nám ako tretí narodil chlapček,bol by Eliáško.... Ale narodilo sa nám dievčatko....

ivka707
20. júl 2017

Dominik...mal byt nas treti ale manzel chcel Mateja 🙂

katkalubkova
20. júl 2017

Matej, Teofil?

janka3112
20. júl 2017

Ľubko 🙂

rajna
20. júl 2017

Kenan. Nathan. Liam

enusamt
20. júl 2017

Gabriel 🙂

olivienka28
21. júl 2017

@domculik tak my sme postkomunisticky narod kde sme boli zvyknuti, ze nam nadiktovali par mien ktore sa tu tocia dookola a smejeme sa tym, ktori si dovolia dat meno ine. Podla mna je prirodzene davat mena podla toho ake sa nam paci , co pekne to v nas vyvolava a nie podla toho co povedia druhi.

domculik
21. júl 2017

@olivienka28 nie celkom suhlasim. to ze niekto chce dat meno po sebe vobec neznamena ze sme postkomunisticky narod ktory je zvyknuty na 4 mena, ani to ked chcem dat dietatu meno anicka alebo marienka to nedokazuje, jednoducho sa mi moze to meno pacit. hlavne sme vsak slovansky, slovensky narod a ked sa raz volam haluška, nedam svojmu dietatu meno jeanette-isabelle.
praveze sa mi zda ze niektori sa silno snazia zbavit toho pocitu postkomunistickosti davanim uuuzasnyyyyych svetovych mien aby sa moli pysit aki su svetovi - to mi usmevne pride 🙂. mne sa napriklad slovenske mena pacia a to absolutne neznamena ze nie som kreativna, iba nemam potrebu sa nasilu globalizovat so vsetkym a vo vsetkom. asi tak 🙂

adriannasvk
21. júl 2017

Ja mam Andreja a Mateja🙂

adriannasvk
21. júl 2017

Myslim,ze nase slovenske mena su pekne a prisposobene hlavne nasim koncinam dat dietatu "kreativne,krkolomne meno" a potom nevediet ako mu povedat milsie a silit to komoleninami je somarina podla mna ale 100 ludi,100 chuti. Ja som hladala meno aby som vedela povedat dietatku aj pekne,aj milo aj normalne atd🙂

stanulienkat
21. júl 2017

@rajna
@rajna dufam,ze to bolo ironicke 😅

stanulienkat
21. júl 2017

@olivienka28 praveze to je syndrom postkomunistickych krajin davat nevkusne a smiesne mena typu Kevin, Nathaniel Chanel a pod.

suelop
21. júl 2017

Richard, Michal, Daniel .... slovenske a predsa svetove 🙂

suelop
21. júl 2017

@olivienka28 nieje nic trapnejsie ako vymysliet super krkolomne meno a potom ho zhovadit nasimi slovenskymi zdrobneninami. Napr zo sebastiana je sebko, z denisa je denko, z mathea je matko.... deeeees. Tak kto je potom mimo?!? Radsej slovenska klasika ako zbytocne vystrednosti. A to nehovorim o zdvojovani. Otrasne. Emma, vanessa, nella, ..... uz aj sestrickam na porodnom z toho preskakuje. Potvrdilo sa mi to ked sa mna spytali, ci michaela s jednym L alebo s dvoma?? Akoze.... ?!? Sa spamatajte!

tslobik
21. júl 2017

za mna Martin, Juraj, Ivo, Erik, Tibor, Andrej

krisia
21. júl 2017

Ja mám doma Matyáša.

adrianka22
21. júl 2017

@nika1104 chceš byť iná potom napr Loris,Evan z nášho kalendára Henrich,Tadeaš,Filip, Leonard

carmenuska
21. júl 2017

@suelop - aj ja som sa smiala na porodnici.My mame Lujzu a sestricka sa pyta ze ako to budeme pisat,ze co to je za meno? Ze ci Loisse??? No koneeec.Pritom je to normalne meno ,100 rokov v kalendari,len sa nepouziva.Pacilo sa mi od mala,ja som sa tak chcela volat.Ale ked vidia uz tieto vymysly ,uz chudery nevedia😀.Vsak uz sa Anna nedava,ale Hana.Zacjvilu bude v kalendari aj dalsie meno Duro.

rajna
21. júl 2017

@stanulienkat vobec nie. Mne sa tie mena pacia. Kazde meno ma svoj vyznam. A ja viem preco sa mi pacia. Mam doma Keranku a viem co to meno znamena a preco som dcerke to meno dala. Aj ja mam nezvycajne meno a viem preco mi ho mama dala.

mlil77
21. júl 2017

Nas je Ivanko a nemenila by som za svet, moj maly Ivusko 🙂

karollka21
21. júl 2017

Za mna Julius, ako moj syn. Nasiroko nadakeko ziadny iny, pritom meno tradicne.

livia341
21. júl 2017

My mame synov Leonard a Šimon a za dcéru by som zvolila Lívia.

cmulinko
21. júl 2017

Ja mám synov Pavol a Šimon ale môj životný favorit je Medard ale žiaľ na to meno manžela nikdy nenahovorim tak sme aspoň svadbu mali na Medarda 😀

olivienka28
21. júl 2017

@suelop neviem co je na tom nenormalne. Sme v otvorenom svete tak nech sa naucia , ze ludia maju proste viac na vyber. Slovaci su velmi netolerantni

marika09
21. júl 2017

Náš prvý syn sa volá Marko a teraz máme druhého a dali sme mu meno Damián🙂

adka2011
21. júl 2017

Mne sa vzdy pacil Vincent alebo Hubert. Take vznesene.