icon

Poradíte meno pre dievčatko?

marthinna7
8. jan 2012

Pekne, mozno aj netradicne , nemusi byt slovenske meno pre dievcatko??? Tie klasicke co su v kalendari sa mi nejako nepacia..., zachvilu mam termin a nemam este vybrate meno pre dievcatko... dakujem...

mobilbabie
1. júl 2014

Natalka 🙂

vercicha
1. júl 2014

Nasa sa narodi v oktobri a bude Adelka 🙂

soniatko
1. júl 2014

My mame Anetku a ak raz bude druha dcera, bude sa asi volat Olivia. ale v hre su stale aj Tatiana, Jasmina, Juliana, Ester, Evelyn,Marketa, Diana. 😉 dievcenskych mam vybratych vela. s menami pre chlapca je to horsie.

me_to_you
1. júl 2014

mame doma Lauru
velmi sa mi paci Soňa a Eva..manzelovi zasa Nina
(a napriklad paci sa mi Zuzana, ale nie Zuzka..paci sa mi Katarina, ale nie Katka 🙂 ))

karolinkaaaaa
18. sep 2014

Ja mam dvojčatká a volajú sa Nela a Nina majú uz 5rokov. Ked su zle voláme ich Nela Nina a oni na to že mi sa tak nevolame 🙂 a ináč ich voláme Nelka a Ninka.A pred mesiacom sa mi narodilo dievčatko a volá sa Bella chceli sme dať meno Sonička ale nevišli to strašne ich mam rada!!! 😀 :*

DOPORUČILA BY SOM VÁM MENA: Soňa Ninka Nelka alebo Bella

katulik123
18. sep 2014

Mne sa páči meno Kristína,lebo sa nedá nijako skaziť. 🙂
A tiež sa mi páči meno Nela,Lenka, Lea,Nikola. 🙂

katusik19
18. sep 2014

my mame emmu, paci sa mi mia, sarah, cloe, chiara, hanah,lara, loren, melania alebo melany joooj ja by som mohla mat detiiii aby som sa ukojila🙂

bakosiatko
18. sep 2014

Naša očakávaná malinká princezná bude Viktória, naše malé-veľké výťaztvo 😀

espanka
26. sep 2014

Luisa je pekne 😀

dzina
26. sep 2014

My sme vybrali Alexandru volame ju Saška,Saši,druhá je Patrícia volame Paťka,Paťulka 😉muz chcel Zuzku ale v podstate sme sa vzdt dohodli a "vyhralo" meno,kt.som navrhla ja 🙂

slivka30
26. sep 2014

ahojki. My máme Máriu. No keby som jej mohla dať ešte raz meno tak Anna Mária.

lucasko1991
26. sep 2014

Aneta

kafedame
26. sep 2014

Máte synčeka Mareka,pekné meno,tak by som dala niečo podobné... 🙂

mirkapal
26. sep 2014

Mame Amalku a Alzbetku 🙂

bveronikab
26. sep 2014

ja keby som mala dcérku dám ZARA, Ďalej sa mi páči Nina, Emma, Mia, Zoe, Vaneska, Ella, Amálka, Lilien 🙂
A keď máte Mareka tak Veronika :D
AJ JA A BRAT SME TAK :D

dollynkaa
26. sep 2014

Ja mam Melissu a paci sa mi aj Natali

hrzulka
26. sep 2014

Mne sa páčila Eliána,no máme Karin a Patríciu 😀

miska030
26. sep 2014

My mame Alexandru a Ester,*Evelyn je krasne meno🙂

vierao
26. sep 2014

Nuž, ťažko takto poradiť, záleží od priezviska. Ak je čisto slovenské (slovanské) odporučila by som aj slovenské (slovanské) krstné meno. Eufémia Krnáčová znie zle. Pri medzinárodných priezviskách sa hodia aj medzinárodné krstné mená. Ak záleží na tom, aby bolo meno rovnaké aj v cudzích jazykoch, dajte medzinárodné (Anna, Vera, Tereza...) Tiež záleží od toho, či chcete niečo kresťanské (novozákonné - Mária, Magdaléna... starozákonné - Sára, Eva...) alebo pohanské / slovanské Lada, Jasna... Pre niekoho je dôležitý aj význam mena (Dolores je pekné, ale znamená Bolesť, na internete sú významy mien vysvetlené - "Nomen - Omen" - Meno určuje osud).
Ak ste lokalpatrioti, vyberajte slovenské varianty:
http://ved.sk/casnik13.mena.htm
Ak ste svetobežníci, medzinárodné.
Rôzne:
http://calendar.zoznam.sk/nameday-sksxhor.php
Ak ste poverčiví, môžete si vypočítavať numerológiu 🙂
Tiež je vhodné pozrieť rodokmeň vyhodnotiť pekné mená z rodiny. Hlavne ak sa tam vyskytujú pekné kombinácie mena a priezviska. Neodporúča sa dávať meno po rodičoch (komplikácie s poštou a úradmi).
Tiež si pozrite na internete najpoužívanejšie mená v danom roku. Je to potom trošku sklamanie mať v škôlke päť Tereziek.

claudii
26. sep 2014

moja dcera sa vola Lea a volame ju Leuska,Lejka ,Lei

marta2610
26. sep 2014

Tamara 🙂

milan_branik
26. sep 2014

aj tak tu budes mat zachvilu cely kalendar........... aj chcem NINU...............

disa111
6. okt 2014

Cakam Dievatko Krasne meno sme jej vibraly Twiiky Thrianka 🙂 🙂

majuska77
23. okt 2014

čakame si ce chlapca ale keby sme čakali dievčatko bola by Mia 🙂..okrem toho sa mi páči aj Viktória, Zuzka a Zoe 🙂

jankaroy
23. okt 2014

My mame Elišku 🙂 , a paci sa mi aj Olivia, Libuša, Sabrina, Timea. Urcite vyber take meno ktore by dobre znelo spolu s priezviskom.

sonetta
23. okt 2014

my mame Anetku. ale paci sa mi aj Ester,Evelyn, Olivia, Aurelia,Diana, Viola resp. Voleta, Juliana, Tatiana. a z rydzo slovenskych Hana a Katarina.

lusi24
23. okt 2014

Sara alebo Sarah, Lea, Timea,Karolina, 😀 😀

junovka
23. okt 2014

my mame Timea a Nela...starsej dal meno muz a mladsej som dala ja 😉

mata95
23. okt 2014

ja mam Romanku a som spokojna....ešte sa mi páči Karin, Agáta, Kristína 🙂

jetotu
23. okt 2014

moje dievcatko (ked sa podari) bude urcite Rebeka 🙂 kazda babika ktoru som mala sa volala Rebeka :D