icon

Poraďte pri výbere talianskeho mena pre bábätko

31. jan 2020

Ahojte, o par tyzdnov budem rodit, nevieme ci budeme mat chlapceka alebo dievcatko, a stale nemame vybrate mena. Mne sa pacia slovenske mena, no kedze manzel je talian a v lete sa stahujeme do talianska kde aj budeme zit, nechcem dat slovenske mena. Poradite nieco? nepacia sa mi mena typu tobias, matias, nikolas, ema, sofia, nela..... 🙂

queen_el
31. jan 2020

A nič sa ti zatial nepáčí z toho, čo sme tu napísali? Chápem ťa, ale podľa mňa je tu zopár mien, ktoré splňajú kritériá 🙂

biela_sova
31. jan 2020

Emil, Raul (herec Raul Bova napr.), Ramon (aj to Taliani davaju radi, aj ked je to spanielske.
Diana, Perla, Bea.

hatsepset
31. jan 2020

Môj manžel je slovak ale priezvisko nemecké. Mame Ota a Jana Marcusa. Pri dievčatku sme uvažovali o Ditta, Mina, Marlene, Izabela (alebo nejakú variáciu) treba ozaj zvážiť to manželove priezvisko. Alebo dajte dve mená 👍

nelca84
31. jan 2020

Melisa, Olivia, Dominik, Daniel

autor
31. jan 2020

@bobula46 och, toto urcite nie, to radim ku menam typu emily, a to sa mi nepaci 😀

autor
31. jan 2020

@queen_el no, v mojom uzsom vybere je z chlapcenskych adam, bruno, daniel, viliam, oliver. z dievcensky anna, sara, alica, paula, klara, barbara..... uz sa len na nejakom dohodnut

autor
31. jan 2020

@hatsepset priezvisko mame rosii, ako aj polovica talianska 😀 takze myslim, ze k tomu sa hodi asi hocico

ukulela
31. jan 2020

pozri, ved podla mna vobec nie je problem, ak ma meno taliansku aj SVK verziu. tak jedna babka by malu volala lučia a druha po slovensky - lucka, lucinka. mne by sa to praveze asi aj pacilo. julia/"džulia"a pod...andrej/andré ...
alebo co tak Valentina, Greta, gabriela, linda, lena, ...
a chlapcenske - gabriel, mario,

sissy27
1. feb 2020

Dievčenské univerzálne meno je napr. Monika (Monica), chlapčenské David. Univerzálne, neutrálne, žiadny výstrelok.

linalinabizu
1. feb 2020

Monika , roman, marko, mária

lululilien
1. feb 2020

Výber máš pekný. Tam si už nájdeš favorita. Inak Adam bol aj v mojom zozname (chvíľku, lebo Janko sa mužovi nepáčil) a Adam je najobľúbenejšie meno u cudzincov žijúcich v italii. Keď som ho povedala svokre, tak mi ho hneď zrušila že ho dávajú maročania a má pravdu😄(tak na 80%). A meno Alica Taliani tak zvláštne vyslovujú, však nech ti ho manžel povie. Áliče.
Moje deti sa volajú Michelangelo a Orlando. Od tvojich favoritov úplný protipól. Michelangelo sa narodil na Slovensku, to som si užila posmeškov a ohováraní za chrbtom, dokonca aj v pôrodnici, ale ignorovala som. V zahraničí som sa s takou negativitou nestretla. Priezvisko majú talianske. Medzi deťmi poznáme Viliam, Daniele, Adam (jeho mamka maročanka😂), Anna, Sara, Alice.

lentilkaxxx
1. feb 2020

Kamarát je Fabio. Inak Čech ako repa 🙂 Maminka Eva narodená na Štedrý deň chcela byť pri svojich deťoch kreatívna.
Bývalá kolegyňa si zobrala Taliana a dcéra je Clara.
Stiahni si taliansky kalendár a vyberaj, čo sa Ti páči

lussinda2
1. feb 2020

Ja mam Chiaru, ako decko som videla akysi taliansky film asi pred 25rokmi a uz vtedy bolo rozhodnute. V slovencine Klara

spiruanka
1. feb 2020

Môjmu synovi som dala meno Loris .. vtedy som rozmýšľala či dať radšej Lorenzo a teraz mi to malý vyčíta že jemu sa to viac páči 😀 a dcére som chcela dať meno Lara 🤷

miadi
1. feb 2020

@bobula46 mm je Stanley svokrovci su povodom z talianka no žijuci uz 60r v Canada 🇨🇦, meno vybrala az v porodnici sa jej zapacilo ze originalne. A ked bola nanho nasrata volala ho Stanlo 🤣

adkoalauri
1. feb 2020

Susedia maju Sofiu a Leticiu

gir
1. feb 2020

Marko

nikiki29
1. feb 2020

@sisabe skús ísť s menom Nikola žiť do Talianska, ja som mala pred 15 rokmi stále problém vysvetliť prečo mám (pre nich) mužské meno 😂 okrem toho píše, že tieto mená sa jej nepáčia.

Inak pre mňa je TOP Barbara a Danielle 👌🏻 podľa mňa krásne v oboch jazykoch a aj pre obe babky pochopiteľné 😊 ale to veľmi záleží od vkusu...

missviolet
1. feb 2020

Co tak Anita, Aneta, Andrea?

jaskolka
1. feb 2020

Mená ako Daniel, Bruno, Leo, Matilda, Amelia, Laura, sú neutrálne v taliančine aj slovenčine.Mne sa osobne paci aj Gregor, Vojtech, Paula, Judita. Klasické, hoci teraz ich považujú za staromódne.

ovaaa
1. feb 2020

Ema Rossi, Adam Rossi - vystizne, kratke, moderne, celosvetove a lahko zapamatatelne.

evalin88
1. feb 2020

A nenagrhol beake talianske meno otecko, ktore by mal napr. V rodine alebo by sa mu pacilo???

jaaty
1. feb 2020

Hana - použiteľné na Slovensku aj v Taliansku

dadka36
1. feb 2020

My sme volili medzinárodné meno.

queen_el
1. feb 2020

K vášmu priezvisku sa hodia najmä “mäkkšie” mená, a určite nie končiace na R, to sa ťažko vyslovuje (napr.Oliver). Daniel Rossi je podla mna super (ešte aj v dievčenskej verzii, Daniela Rossi). Aj Adam Rossi, Anna Rossi.

cakankaa
1. feb 2020

Mám dcéru Flaviu a môžem povedať, že lepšie som vybrať nemohla.

tinqua
1. feb 2020

Ahoj, my mame Ameliu..ale kludne po slovensky Amalia, u nas stare meno, v zahranici zaujimave, pre talianov prijatelne 🙂 z chlapcenskych je naj Adam

babababka
1. feb 2020

Laura,Chiara,Anna,Gabriela,Rafael,Tobias.

janulik123321
1. feb 2020

Agata, Bianka, Adrian, Daniel

anjelok
1. feb 2020

Ja mam Adama a Nataliu, obe krasne a pouzitelne, ci uz doma alebo v zahranici.