Poraďte pri výbere talianskeho mena pre bábätko
Ahojte, o par tyzdnov budem rodit, nevieme ci budeme mat chlapceka alebo dievcatko, a stale nemame vybrate mena. Mne sa pacia slovenske mena, no kedze manzel je talian a v lete sa stahujeme do talianska kde aj budeme zit, nechcem dat slovenske mena. Poradite nieco? nepacia sa mi mena typu tobias, matias, nikolas, ema, sofia, nela..... 🙂
Emil, Raul (herec Raul Bova napr.), Ramon (aj to Taliani davaju radi, aj ked je to spanielske.
Diana, Perla, Bea.
Môj manžel je slovak ale priezvisko nemecké. Mame Ota a Jana Marcusa. Pri dievčatku sme uvažovali o Ditta, Mina, Marlene, Izabela (alebo nejakú variáciu) treba ozaj zvážiť to manželove priezvisko. Alebo dajte dve mená 👍
Melisa, Olivia, Dominik, Daniel
@bobula46 och, toto urcite nie, to radim ku menam typu emily, a to sa mi nepaci 😀
@queen_el no, v mojom uzsom vybere je z chlapcenskych adam, bruno, daniel, viliam, oliver. z dievcensky anna, sara, alica, paula, klara, barbara..... uz sa len na nejakom dohodnut
@hatsepset priezvisko mame rosii, ako aj polovica talianska 😀 takze myslim, ze k tomu sa hodi asi hocico
pozri, ved podla mna vobec nie je problem, ak ma meno taliansku aj SVK verziu. tak jedna babka by malu volala lučia a druha po slovensky - lucka, lucinka. mne by sa to praveze asi aj pacilo. julia/"džulia"a pod...andrej/andré ...
alebo co tak Valentina, Greta, gabriela, linda, lena, ...
a chlapcenske - gabriel, mario,
Dievčenské univerzálne meno je napr. Monika (Monica), chlapčenské David. Univerzálne, neutrálne, žiadny výstrelok.
Monika , roman, marko, mária
Výber máš pekný. Tam si už nájdeš favorita. Inak Adam bol aj v mojom zozname (chvíľku, lebo Janko sa mužovi nepáčil) a Adam je najobľúbenejšie meno u cudzincov žijúcich v italii. Keď som ho povedala svokre, tak mi ho hneď zrušila že ho dávajú maročania a má pravdu😄(tak na 80%). A meno Alica Taliani tak zvláštne vyslovujú, však nech ti ho manžel povie. Áliče.
Moje deti sa volajú Michelangelo a Orlando. Od tvojich favoritov úplný protipól. Michelangelo sa narodil na Slovensku, to som si užila posmeškov a ohováraní za chrbtom, dokonca aj v pôrodnici, ale ignorovala som. V zahraničí som sa s takou negativitou nestretla. Priezvisko majú talianske. Medzi deťmi poznáme Viliam, Daniele, Adam (jeho mamka maročanka😂), Anna, Sara, Alice.
Kamarát je Fabio. Inak Čech ako repa 🙂 Maminka Eva narodená na Štedrý deň chcela byť pri svojich deťoch kreatívna.
Bývalá kolegyňa si zobrala Taliana a dcéra je Clara.
Stiahni si taliansky kalendár a vyberaj, čo sa Ti páči
Ja mam Chiaru, ako decko som videla akysi taliansky film asi pred 25rokmi a uz vtedy bolo rozhodnute. V slovencine Klara
Môjmu synovi som dala meno Loris .. vtedy som rozmýšľala či dať radšej Lorenzo a teraz mi to malý vyčíta že jemu sa to viac páči 😀 a dcére som chcela dať meno Lara 🤷
Susedia maju Sofiu a Leticiu
Marko
@sisabe skús ísť s menom Nikola žiť do Talianska, ja som mala pred 15 rokmi stále problém vysvetliť prečo mám (pre nich) mužské meno 😂 okrem toho píše, že tieto mená sa jej nepáčia.
Inak pre mňa je TOP Barbara a Danielle 👌🏻 podľa mňa krásne v oboch jazykoch a aj pre obe babky pochopiteľné 😊 ale to veľmi záleží od vkusu...
Co tak Anita, Aneta, Andrea?
Mená ako Daniel, Bruno, Leo, Matilda, Amelia, Laura, sú neutrálne v taliančine aj slovenčine.Mne sa osobne paci aj Gregor, Vojtech, Paula, Judita. Klasické, hoci teraz ich považujú za staromódne.
Ema Rossi, Adam Rossi - vystizne, kratke, moderne, celosvetove a lahko zapamatatelne.
A nenagrhol beake talianske meno otecko, ktore by mal napr. V rodine alebo by sa mu pacilo???
Hana - použiteľné na Slovensku aj v Taliansku
My sme volili medzinárodné meno.
K vášmu priezvisku sa hodia najmä “mäkkšie” mená, a určite nie končiace na R, to sa ťažko vyslovuje (napr.Oliver). Daniel Rossi je podla mna super (ešte aj v dievčenskej verzii, Daniela Rossi). Aj Adam Rossi, Anna Rossi.
Mám dcéru Flaviu a môžem povedať, že lepšie som vybrať nemohla.
Ahoj, my mame Ameliu..ale kludne po slovensky Amalia, u nas stare meno, v zahranici zaujimave, pre talianov prijatelne 🙂 z chlapcenskych je naj Adam
Laura,Chiara,Anna,Gabriela,Rafael,Tobias.
Agata, Bianka, Adrian, Daniel
Ja mam Adama a Nataliu, obe krasne a pouzitelne, ci uz doma alebo v zahranici.

A nič sa ti zatial nepáčí z toho, čo sme tu napísali? Chápem ťa, ale podľa mňa je tu zopár mien, ktoré splňajú kritériá 🙂