icon

Poraďte pri výbere talianskeho mena pre bábätko

31. jan 2020

Ahojte, o par tyzdnov budem rodit, nevieme ci budeme mat chlapceka alebo dievcatko, a stale nemame vybrate mena. Mne sa pacia slovenske mena, no kedze manzel je talian a v lete sa stahujeme do talianska kde aj budeme zit, nechcem dat slovenske mena. Poradite nieco? nepacia sa mi mena typu tobias, matias, nikolas, ema, sofia, nela..... 🙂

chiara189
1. feb 2020

@nikiki29 viem o com hovoris robim v tal. Firme a volam sa Andrea 😂😂 U nich total muzske

nikiki29
1. feb 2020

@chiara189 ooo áno Andrea je tiež super 😂 tak človek nevie kde sa ocitne a zrazu je v zahraničí z neho muž 😂

tilko
1. feb 2020

Žofia je obdoba Sofia

autor
1. feb 2020

@tilko ano viem, ale nepaci sa mi 🙂

robodracica
1. feb 2020

@lussinda2 Nemyslím že Chiara je v slovenčine Klara.

moninah
1. feb 2020

Diana a Daniel

queen_el
1. feb 2020

@robodracica Ale ano, je.
Niektoré mená su používané vo viacerých formách, nemusí to byť úplne jednoznačné a nemusia sa všetky tie tvary páčiť každému. To už reagujem na tú Sofiu-Žofiu, mne sa tiež páči iba Žofia. Tak isto Klára. Čiže v tomto ja chápem zakladatelku. Napríklad je tu meno Alžbeta, ktorá má rôzne formy: Elizabeth, Izabela, Eliška, Eliza, Liza, a ešte milión. Myslíte, že každému, komu sa páči jedno z týchto mien sa páčia aj všetky ostatné?

veverickav
1. feb 2020

Ja mam doma medzinarodnu Scarlett a Arona 😉

lussinda2
1. feb 2020

@robodracica Ženské meno Chiara je taliansky tvar slovenského mena Klára. Je lat. pôvodu, s významom čistá, priezračná, slávna.

Chiara oslavuje meniny podľa rozšíreného slovenského kalendára 29.10. - v rovnaký deň oslavujú aj: Klára, Klarisa, Narcis, Narcisa, Zenob, Zenóbia

jaskolka
1. feb 2020

@robodracica ano, v slovenčine je to Klára.

robodracica
1. feb 2020

@lussinda2 @jaskolka no ja viem po taliansky, a preto viem že v preklade Chiara je Jasná....Chiaro znamená jasne, zrejme... Odkedy poznam preklad tohto mena, odvtedy sa mi už tak nepači... 😝

nice202
1. feb 2020

Romeo a Julia

papaya308
1. feb 2020

Aurelia Rossi 🙂

lussinda2
1. feb 2020

@robodracica tvoj nazor ci sa ti meno paci alebo nie, ti nikto neberie...to co sa paci tebe sa nemusi mne a naopak. Ja som o vyzname mena vedela tak prd makovy a predsa som ho dala, lebo sa mi pacilo...volakedy sa davali mena po rodicoch, starkych, strykoch, tetach.....a dobre bolo 😁

mpg
1. feb 2020

Je dosť pekných mien len sa treba rozhodnúť - mne by sa páčilo Monika, Lucia alebo Beatrix, Alexis a mužské talianské mená väčšinou končia na o - oni majú Alessandro, Roberto a pod.

heidy222
1. feb 2020

My sme tiez chceli medzinarodne, Dali sme Helena a Oskar. Pacili sa nam aj Oliver, Sabina, Izabella.

83lenka83
1. feb 2020

Sven, Simon, samuel, noah, noel, alfred, benjamín, marína, tatiana,

kvetinka75
1. feb 2020

A keby nebol MK to.by si ako vyberala? Okolo jedneho mena robit taky cirkus. A co ked sa v i ej krajine bude inak citat. Ved vzdy bude zit len v jednej krajine a ludia si zvyknu. Milioni ludi zoju po celom svete a kazdy sa nejako vola. Pochybujem ze by robili cirkus okolo mena. Olivia, Anna, Elizabeth, Nora, Oscar, Oliver

autor
1. feb 2020

@kvetinka75 ach boze 😂 no ved ked ta tato diskusia nezaujima, tak na nu nereaguj, setri si cas a energiu na deti... nerobime ziadny cirkus. len chceme vybrat naozaj nieco co bude medzinarodne, bude sa nam pacit, a nebude mat problem s tym menom nikde na svete. a teda nase dieta urcite nebude zit len v jednej krajine. zili sme rok v norsku, momentalne sme na slovensku, o pol roka v taliansku. a urcite to nieje finalna destinacia....

autor
1. feb 2020

a dakujeme pekne 🙂 zatial asi Agata alebo Bianka, a pre chlapca Daniel alebo Viliam

autor
1. feb 2020

@kvetinka75 a teda, keby nebol mk, vyberala by som asi tak isto ako doteraz. zobrala by som kalendar a vypisovala tie, co sa mi pacia 🙂 tak ako to robim uz pol roka 🙂

kvetinka75
1. feb 2020

Myslela som to.tak.ze.naraz nemoze zit v dvoch keajinach. Ludia.maju rozne mena a naucia sa ho vyslovovat spravne ak ich na to upozorni

mimibb
1. feb 2020

Z tých tvojich mien mi úplne udrelo do očí - Bruno Rosii alebo Anna/Ana Rosii.... Znejú mi krásne s priezviskom...

something
1. feb 2020

Svagrina ma Alessiu a Mattea

keralas
1. feb 2020

Natalia 😉

aylinn
5. feb 2020

Priatelovi rodicia mi chcu silou mocou nanutiť talianske meno ajked maly sa bude volat po tatkovi chcu aby mal dve mena a druhe že si mam vybrať z : Leonardo, Angelo, Lorenzo, Ricardo, Roberto, Alessandro podla mna katastrofa ale su zneju taliansky 😁 pre dievča som mala Sarah,Mia,Mila,Julia,Patricia

yanni
5. feb 2020

My zijeme tiez v zahranici. muz je Nemec, domovsku krajinu mame Nemecko ale zijeme uz dobrych par rokov v Saudskej Arabii. A vedz, medzinarodne ci nie medzinarodne meno, kazdeme je to fuk. My zijeme v takej multi kulti komunite, ze je to kazdemu uplne jedno ako sa kto vola. A mne bolo tiez jedno, ci bude slovenska strana somrat alebo nie. Deti maju take krstne mena, ze ich vedia bez problemu vyslovit a napisat aj nemecke aj slovenske babky. A vsade inde na svete si ludia jednoducho zvyknu. Nasa najmladsia ma rok a bola tu v Saudi dlho "Oreli" ale naucili sa ze ona je AURELIA. Mam kamosku, tiez ma muza Taliana a syn sa vola Leandro. A inak, priezvisko tiez neries. To je take typicke na slovensku, ze ved "meno musi pasovat k priezvisku". Hlupost na entu.

kdzejcmen
5. feb 2020

Ja som jednoznacne za to, aby meno k priezvisku pasovalo. Inak pri vysloveni niektorych kombinacii, co su rodicia schopni dat ubohemu decku mi je bud na smiech alebo do placu, nad tym chudatom. Meno by nemalo byt pren bilagom, prepanajana. Asi nechcete, aby Vase dieta malo byt zname ako "to s tym cudnym menom".

kdzejcmen
5. feb 2020

@yanni to vobec nie je typicke len pre SK :D kolko celebrit si zmeni meno aj priezvisko, len aby im to pomohlo v kariere....

yanni
6. feb 2020

@kdzejcmen Celebrity sem nemiesaj. To je z ineho sudka.