Poraďte pri výbere talianskeho mena pre bábätko
Ahojte, o par tyzdnov budem rodit, nevieme ci budeme mat chlapceka alebo dievcatko, a stale nemame vybrate mena. Mne sa pacia slovenske mena, no kedze manzel je talian a v lete sa stahujeme do talianska kde aj budeme zit, nechcem dat slovenske mena. Poradite nieco? nepacia sa mi mena typu tobias, matias, nikolas, ema, sofia, nela..... 🙂
Žofia je obdoba Sofia
@tilko ano viem, ale nepaci sa mi 🙂
@lussinda2 Nemyslím že Chiara je v slovenčine Klara.
Diana a Daniel
@robodracica Ale ano, je.
Niektoré mená su používané vo viacerých formách, nemusí to byť úplne jednoznačné a nemusia sa všetky tie tvary páčiť každému. To už reagujem na tú Sofiu-Žofiu, mne sa tiež páči iba Žofia. Tak isto Klára. Čiže v tomto ja chápem zakladatelku. Napríklad je tu meno Alžbeta, ktorá má rôzne formy: Elizabeth, Izabela, Eliška, Eliza, Liza, a ešte milión. Myslíte, že každému, komu sa páči jedno z týchto mien sa páčia aj všetky ostatné?
Ja mam doma medzinarodnu Scarlett a Arona 😉
@robodracica Ženské meno Chiara je taliansky tvar slovenského mena Klára. Je lat. pôvodu, s významom čistá, priezračná, slávna.
Chiara oslavuje meniny podľa rozšíreného slovenského kalendára 29.10. - v rovnaký deň oslavujú aj: Klára, Klarisa, Narcis, Narcisa, Zenob, Zenóbia
@robodracica ano, v slovenčine je to Klára.
Romeo a Julia
Aurelia Rossi 🙂
@robodracica tvoj nazor ci sa ti meno paci alebo nie, ti nikto neberie...to co sa paci tebe sa nemusi mne a naopak. Ja som o vyzname mena vedela tak prd makovy a predsa som ho dala, lebo sa mi pacilo...volakedy sa davali mena po rodicoch, starkych, strykoch, tetach.....a dobre bolo 😁
Je dosť pekných mien len sa treba rozhodnúť - mne by sa páčilo Monika, Lucia alebo Beatrix, Alexis a mužské talianské mená väčšinou končia na o - oni majú Alessandro, Roberto a pod.
My sme tiez chceli medzinarodne, Dali sme Helena a Oskar. Pacili sa nam aj Oliver, Sabina, Izabella.
Sven, Simon, samuel, noah, noel, alfred, benjamín, marína, tatiana,
A keby nebol MK to.by si ako vyberala? Okolo jedneho mena robit taky cirkus. A co ked sa v i ej krajine bude inak citat. Ved vzdy bude zit len v jednej krajine a ludia si zvyknu. Milioni ludi zoju po celom svete a kazdy sa nejako vola. Pochybujem ze by robili cirkus okolo mena. Olivia, Anna, Elizabeth, Nora, Oscar, Oliver
@kvetinka75 ach boze 😂 no ved ked ta tato diskusia nezaujima, tak na nu nereaguj, setri si cas a energiu na deti... nerobime ziadny cirkus. len chceme vybrat naozaj nieco co bude medzinarodne, bude sa nam pacit, a nebude mat problem s tym menom nikde na svete. a teda nase dieta urcite nebude zit len v jednej krajine. zili sme rok v norsku, momentalne sme na slovensku, o pol roka v taliansku. a urcite to nieje finalna destinacia....
a dakujeme pekne 🙂 zatial asi Agata alebo Bianka, a pre chlapca Daniel alebo Viliam
@kvetinka75 a teda, keby nebol mk, vyberala by som asi tak isto ako doteraz. zobrala by som kalendar a vypisovala tie, co sa mi pacia 🙂 tak ako to robim uz pol roka 🙂
Myslela som to.tak.ze.naraz nemoze zit v dvoch keajinach. Ludia.maju rozne mena a naucia sa ho vyslovovat spravne ak ich na to upozorni
Z tých tvojich mien mi úplne udrelo do očí - Bruno Rosii alebo Anna/Ana Rosii.... Znejú mi krásne s priezviskom...
Svagrina ma Alessiu a Mattea
Natalia 😉
Priatelovi rodicia mi chcu silou mocou nanutiť talianske meno ajked maly sa bude volat po tatkovi chcu aby mal dve mena a druhe že si mam vybrať z : Leonardo, Angelo, Lorenzo, Ricardo, Roberto, Alessandro podla mna katastrofa ale su zneju taliansky 😁 pre dievča som mala Sarah,Mia,Mila,Julia,Patricia
My zijeme tiez v zahranici. muz je Nemec, domovsku krajinu mame Nemecko ale zijeme uz dobrych par rokov v Saudskej Arabii. A vedz, medzinarodne ci nie medzinarodne meno, kazdeme je to fuk. My zijeme v takej multi kulti komunite, ze je to kazdemu uplne jedno ako sa kto vola. A mne bolo tiez jedno, ci bude slovenska strana somrat alebo nie. Deti maju take krstne mena, ze ich vedia bez problemu vyslovit a napisat aj nemecke aj slovenske babky. A vsade inde na svete si ludia jednoducho zvyknu. Nasa najmladsia ma rok a bola tu v Saudi dlho "Oreli" ale naucili sa ze ona je AURELIA. Mam kamosku, tiez ma muza Taliana a syn sa vola Leandro. A inak, priezvisko tiez neries. To je take typicke na slovensku, ze ved "meno musi pasovat k priezvisku". Hlupost na entu.
Ja som jednoznacne za to, aby meno k priezvisku pasovalo. Inak pri vysloveni niektorych kombinacii, co su rodicia schopni dat ubohemu decku mi je bud na smiech alebo do placu, nad tym chudatom. Meno by nemalo byt pren bilagom, prepanajana. Asi nechcete, aby Vase dieta malo byt zname ako "to s tym cudnym menom".

@nikiki29 viem o com hovoris robim v tal. Firme a volam sa Andrea 😂😂 U nich total muzske