Pôrod v marci 2012
Halooo nadejne marcove maminky cakam vas 🙂
@andrea12737 ahoj....je mi to veeeelmi luto, viem ako sa citis.....prajem ti vela sil, aby si to prekonala a skore uzdravenie....najma to psychicke......Drz sa
@ejka3 Dakujem.......modlime sa za to.....🙂.....uz chcem vidiet srdieckooooooo..... 😲
Dakujem velmi pekne za vase slova, asi to tak malo byt.. myslim, ze sa tak skoro nebudeme snazit o dalsie, prv musi prejst tento sok, stres, bolest a potom ak bude dobre tak snad sa postasti.
Este raz vsetko dobre prajem 😵
@miumia
@kajuska09
@leleh
Ja si nepicham nic, len beriem kyselinu listovu uz od februara......na konzultacii vysledkov sa nam este nepodarilo ist a na papieri je napisane z toho centra kde to robili, ze by to nemalo mat nejaky vyznamny vplyv na priebeh tehotenstva pokial bude dostatocny prisun kyseliny listovej......ani neviem o ziadnych injekciach. Zaciatkom septembra idem na SK, tak pozistujem, tu v Norsku nema vyznam sa nic nikoho pytat
@brigus198754 Ahoj a vitaj....to je super, mozno sa ti narodi aj v ten isty den....🙂 Moji bratranci su surodenci, je medzi nimi sice 7 rokov rozdiel, ale obaja sa narodili na Valentina 14. 2
@micikatka poistena musis byt minimalne 270 dni co je 9 mesiacov.. Ak by to bolo ako hovoris poistila by sa kazda tehulka hned ako najde dve ciarky a to by bolo pre poistovnu viac nez nevyhodne.. Mne bolo povedane ked som sa prihlasovala ze pokial este tehu niesom oplati sa poistit ak uz som zbytocne vyhodim peniaze..
@miumia, ahoj, tiez by som potrebovala radu ohladom tohto zdravotneho pripoistenia. Ked som to ratala nazad, prisla som na to, ze pri podpisani tejto zmluvy som uz bola tyzden tehulka, len som o tom nevedela....Platili by ste si baby toto poistenie dalej, ked som prve dieta viac ako 2 tyzdne prenasala? Co poviete? Platit, ci vyhodene peniaze?
@zuzanka7117 @miumia mne dali fraxik 0,4 a okrem toho beriem femibion 800 a uz nic.Minule teho.skoncilo ako missed a vtedy som brala kys.listovu a duphaston.Na hemat.ked mi zistili mutacie tak mi povedali ze to bolo pravdepod pricinou potratu.Tak dufam ze tentokrat to bude ok a nieje tam uz ziadna ina diagnoza.
@zuzanka7117 takze v NO evidentne ziadne injekcie neriesia. To sa ma pichat ked tak hned na zaciatku tehotenstva. Aj mne hovorila hematologicka, ze MTHFR ma skoro kazda 2.zena, len o tom nevie...A ze injekcie sa vacsinou beru preventivne a je otazne ci naozaj pomahaju. Viem ze mutacia Leiden to je uz horsi pripad a viac nebezpecne...
@zizinkafekete hm tazko povedat, zasla by som na socialku.. Alebo tam zavolaj a popros ich o radu..
@micikatka a ty si tam bola teraz, uz ako tehu zmenit si zaklad, aby si mala vyssiu matersku? A povedali ti, ze kym nie si v 8smom tt, ze v pohode? Aby som tomu rozumela.....bo ja som si ratala tych 270 dni - to bude 9teho marca...neviem este presny termin porodu....ale viem termin pocatia - 8.6.2011, no a podpisovala som to v socialke 15teho juna - o tyzden neskor...
@zizinkafekete Tak to je dosť veľký risk a spoliehať sa na prenášanie 😒 . A momentálne si zamestnaná? Lebo k tým 270 dňom čo budeš musieť byť poistená sa započítava aj hocijaké skončené poistenie spred 2 rokov. Takže napr. ak si dostala výpoveď, prirátajú sa ti dni čo ti platil zamestnávateľ alebo ak si si náhodou platila DNP minulý rok, ... V takomto prípade ti stačí len tých 26 týždňov do nástupu na MD a to by si stíhala 😉
Ale skús sa spýtať buď tu v tej diskusii, čo som dávala odkaz alebo na str. www.socpoist.sk
Píšu tam, že odpovedia do 30 dní, ale napr. mne odpovedali už na 3.deň 😉
@ejka3 - ahoj, no ja som prave na rodicovskom prispevku - doma s prvym dietatkom, mala ma rok a pol.
tramtaraararaaa! 😀 som doma od lekara a mame srdiecko!!!!! 😀 som posunuta o dva tyzdne spat, takze som 6+2tt, babo ma 8,3mm, je to moj krasny "obrik" 🙂 ja ho tak milujem, som tak strasne stastna! uz len vydrzat do polovice marca 😉 krvny obraz aj vsetky ostatne testy su dokonale, takze koncim PN, od pondelka opat medzi ludi 😉
@miumia
@kajuska09
@leleh ja som to len hovorila mojmu gynekologovi na SK, ked som mu telefonovala, ze som tehotna a povedal mi, ze ak tam napisali, ze staci kys. listova, tak nech ju beriem a hotovo....potom mi doporucil vit.E a duphaton, ktory som uz mala nachystany.....takze beriem toto a k tomu som si este kupila rybi tuk, co tiez velmi odporucaju......dufam, ze to bude ok..... 🙂
Ahoj, 270 dni nemocenskeho poistenia sa plati do datumu porodu. A ani nie tak do datumu, ako do skutocneho porodu. Preto je dobre mat co najvacsiu rezervu, aby ti situaciu neskomplikoval napr. predcasny porod. Potom je tam este termin - 26 tyzdnov do nastupu na matersku - tolko minimalne musi trvat DNP, aby ho brali do uvahy aj pri vypocte vysky materskej. Preto sa nove DNP oplati zakladat najneskor do 8tt, aj ked uz mas nejake obdobie nemocenskeho poistenia zo skorsieho obdobia, ale uz nie si v ochrannej lehote..
@usacek79 jeeeeej, super, gratulujem....ale si bola sikovna ako rychlo si sa vratila.....isto si celou cestou utekala aby si nam to mohla co najrychlejsie oznamit, vsak????.....Uz sa nam to zuzuje, tie ktore este len cakame na srdiecko. Ja hadam prispejem v utorok.....🙂
jaaaj a zabudla som, uz mi dali aj tehotensku knizku! 😉 akurat, ze som si zabudla vypytat fotecku, aka som bola vo vytrzeni a lekar to zmazal 😒 no neva.. Nabuduce idem az 9.septembra! fuuuha, to je nekonecno, to mi uz budu robit aj NT..
@zizinkafekete Tak tebe ten príspevok budú vyplácať dlhšie než mne 😉 Od 1. dňa mesiaca, kedy už nebudeš mať nárok na starú RD ( nabehne ti nová MD ) do 6. týždňa veku ďalšieho bábätka 😉 Ak to samozrejme nezrušia 😉 Stačí, keď im doložíš rodné listy staršieho a narodeného bábätka 😉
@sasena033 veru je mensi o 2tyzdne, ale to sa aj predtym tak ukazovalo na utz, takze nie som prekvapena 🙂 sa kdesi vajko so spermiou ponevierali 😀 termin porodu povedal ze uzavrie definitivne po tom NT, tam uz ta velkost bude zavazna, ale teda podla kalendara som sa posunula kdesi okolo 18.marca. Co sa mi velmi pozdava, lebo ja by som velmi chcela mat prve jarne dieta - 21.3 😉 baranceka, ako som aj ja 🙂 a znova idem az 9.9 - budem 12tt

ahojte mozem sa pridat ja som tehulkovala v marci 2011 a teraz zasa 😀 mam termin na marec 2012 😉 ako sa to mohlo stat? brala som antiku micronor a ostala som tehotna 😠 po zaciatocnom soku som sa uz prebrala a teraz sa velmi tesime na 2.babo 😵 ja budem mat 2 marcovcata 2011,2012, co vy na to?