Pôrod v marci 2012
Halooo nadejne marcove maminky cakam vas 🙂
kajuska09....napodobne ...aj my sme 6+6....čiže zajtra skačeme do dalšieho týzdna 7+0 🙂
@dominika911 no ved prave, ale pri mojom stasti sa niet co cudovat....mne sa nieco blbe vzdy prihodi..snad to bude o.k.. dost sa bojim...ako ja som ich mala, len vraj sa to moze preniest na plod ☹
@dominika911 jasne ze nie je dobre vela ultrazvukov, ale ja osobne som ich musela mat tolko, raz to bolo velmi male, potom vacsie ale bez srdiecka, potom este stale nebolo srdiecko a ma vydesili a az na 4.krat to bolo dobre... 🙂
Ahojte, citam vas uz dlhsie a konecne sa pridavam - termin mam 28.2. ale kedze som dcerku prenasala, potiahnem to zrejme aj teraz dlhsie. Som po MA v aprili preto ma teraz komplikacie v 7tt velmi vyplasili 😖 nastastie srdiecko nabehlo a velkost zodpoveda PM 😵
vsetkym drzim palce!!!
@micikatka to si bola zmenit vymeriavaci zaklad alebo nanovo sa odhlasit z jedneho vymeriavacieho zakladu a nanovo prihlasit z vyssieho vymeriavacieho zakladu,....????lebo ja mam dilemu ze ci len zmenit a mala by som priemer z najnizsieho a z najvyssieho alebo odhlasit a prihlasit sa z najvyssim.....
teraz som v 7tyzdni...
@micikatka 😀 tak to je sila, ze?
@usacek79 Dakujem, tvoje slova su ako balzam na dusu, povzbudive a dakujem za rady, mam taky isty pocit, ze by ma to zdeptalo a mala by som psychostavy.
@kajuska09 no mne este nevidel srdiecko, preto chce spravit o dva tyzdne druhe sono, to budem cca 6-7 t.
@ejuska79 myslim si, ze vsetko sa moze na plod preniest.
Baby trapi ma zvysena teplota....o druhej som sa zobudila mokra ako mys, celu noc som sa len prehadzovala, ram mi bolo zle, inokedy horuco...No prave som si odmerala teplotu a mam 37,4 °C asi to neni normalne, vsak? co teraz? Idem sa precajikovat, ale zaujimali by ma vase nazory.
@moni Vitaj medzi nami, co tolko ponocujes? Ja som tu nova tiez, co je prosim ta MA a PM
@tigriatko Ja som vraj bola niekde 6-7 t a srdiečko už bolo....ale ked povedal 6-7 tak aj nemusi....aby si sa nezlakla zbytočne
@zabka132 Radšej si to prerátaj. Predpokladaný TP máš 25.3., odchod na materskú 6 týždňov pred, t.j. 12.2. Do toho termínu musíš mať 26 týždňov platenia DNP bez zmeny, t.j. od 14.8. žiadna zmena.
Ak máš TP overený, nebude sa ti podľa sona posúvať a nepôjdeš na materskú zo zdravot. dôvodov 8 týždňov pred termínom, ešte to stihneš 😉 Ale skontroluj si aj tie týždne čo som kukala do kalendára 😉
Ak budeš mať nejaké problémy a pôjdeš na materskú tých 8 týždňov pred termínom, už to nestihneš 😖, resp. ak som dobre počítala, zajtra máš posledný deň 🙂
Tak zober kalendár a daj vedieť čo si zistila, resp. vybavila 😉
@ejka3 ako ti vychádza, že zajtra posledný deň? Ja mám termín 24.3. a vypočítala som si, že celý budúci týždeň mám ešte v pohode čas sa prihlásiť 😕 Nechcem sa skôr, ako mi dr. potvrdí, že je všetko ok, v pondelok idem, dúfam budem aj srdiečko..potom rovno na sociálku 😀
@ejka3 ahaaa už viem, ty si to počítala asi s 8 týždňami,. že?
@dominika911 ahoj 🙂 ja som mala prvé dva týždne po otehotnení zvýšenú teplotu prakticky stále, 37,0 - 37,4. Dočítala som sa, že je to tiež jeden z príznakov tehotenstva aj keď nie až taký častý. Je to OK. Tehotenstvo sa vyznačuje vyššou bazálnou teplotou a niekedy tiež bežnou telesnou, takže bez strachu 🙂 posledné dva týždne už teploty nemávam, aspoň nemám ten pocit.
ahojte, hlasim sa po prvej kontrole u lekara.... bola som prvykrat u noveho gynekologa... ze vraj je dobry, ale jeho pristup je divny... je tixy, sam od seba nic nepovie, a tak aj bolo.... dokonca, aj ked mi robil sono, tak keby som sa nenatiahla,tak ho snad ani nevidim.... dopadla som takto: podla PM by som dnes mala byt 6+0, ale on povedal, ze to vyzera na necelyx 5 tyzdnov... bol strasne neutralny a povedal, ze sa nevie k tomu vyjadrit... keby som vas necitala, tak uz stresujem ovela viac... viem, ze ste tu viacere posunute a na dalsej kontrole ste uz videli aj srdiecko... ja som tam mala len malu dutinku, nevidel ani plodovy tercik... mam prist o 2 tyzdne, cize 11.8., ked tam bude plod, spravi mi aj odbery... utesujem sa vasimi pripadmi... ja som to tak aj tusila, ze som posunuta, lebo zo zaciatku testy neboli jednoznacne.. dokonca som mala aj na 29dc negativny ciarkovy test, az digi mi ukazoval 1-2 na 30dc... a xystala som sa aj na sono prsnikov, ale mi povedal, ze zbytocne, lebo pocas tehotenstva a dojcenia su vysledky skreslene... tusim si sa xystala aj ty @kajuska09 .. zatial tolko, 😒
Ahojte baby, dobre ranko.
Ja som sa uz vratila z prace a trochu relaxujem.....este ma caka tyzden a potom uz budem len vegetovat doma.....Aj ked tie dve hodinky na ktore chodim teraz rychlo ujdu....🙂
Prosim, poradte mi nejaku polievku, co by som mohla uvarit, nenapada ma nic.....Druhe budem robit zemiakovy privarok s opecenou spekackou a volskym okom......a dostala som chut na palacinky, takze neviem ci neurobim aj tie......🙂...chyba mi len slahacka.
Inak nase vybrate mena su Kristinka a Martinko po tatovi.....Ale verim, ze to bude dievcatko....😀
@tigriatko Vitaj.....🙂
@tigriatko prepac, to malo b yt pre Dominiku..... 😝
@dominika911 Vitaj Dominika...🙂
@tigriatko ahoj aj ja som posunuta podla poslednej ms som 7+3 ale v skutocnosti som asi 5+1.Normalne mavam cyklus 31 dni ale tento bol posunuty asi koly cyste a ovulka bola az na 31 DC co normalne by mala zacat mrcha.Esteze som merala BT inak by som nevedela co sa deje.Bola som 2krat na sono a nic nevidela uz ma strasila ze mimomaternicove ale nastastie na 3tom uzv uz bola dutinka(20 DPO, asi 4+6), stale som jej prizvukovala ze som posunuta ale aj tak ma strasila 😠 Takze ratam si to asi tak ze pred den ovulacie akoze pripocitam 14 dni co by bolo ak by som mala idealny cyklus a tak to pocitam...
@tigriatko neboj nič!! Sama máš pocit, že si posunutá dozadu, tak je to úplne normálne, že videl iba dutinku. O dva týždne bude určite všetko ok 😵 Verím, že takýto prístup človeka vystresuje, aj ja by som bola z toho mimo, ale na to je toto fórum 😉 Tak žiadne strachy, nič negatívne si nepripúšťaj. Mimčo je tam, je v poriadku a rastie 🙂
@zabka132 my sme na tom rovnako 😉 aj ja idem v pondelok k dr.
@zuzanka7117 ahoj a co tak kuraci vyvar alebo zeleninovu
ozaj baby, niekedy sa mi stane, ze ked zakaslem alebo smrknem, tak ma tak pichne v bruchu, stava sa to aj vám, ci mam zasa stresovat ?
...ja som 3-ti mesiac po mimomaternicovom, tak sa bojim...ale zasa na kontrole mi dokina povedala, ze maternica je troska vacsia...tak hadam je to ok.
@zuzanka7117 ja idem robiť strukovú polievku, ale to by bolo k tomu zemiakovému prívarku asi moc 😀 Presne tak, nejaký vývar alebo takú ľahkú letnú zeleninovú polievku, ja tie teraz často robím.

@dominika911 no asi tak ako ja. ked som si robila test a bol pozitivny a rano na to mi to potvrdila sestricka z krvi :o))))