Pôrod v marci 2012
Halooo nadejne marcove maminky cakam vas 🙂
Baby mozem tlacenku?????
S cibulou a octom?
@dominika911 mnaaaam... jasne... daj si aj za mna!
@tigriatko dakujem tak si teda dam...a ak to nemas daleko do Kostolista okres Malacky tak prid...odlozim ti 😉
@sasena033 no nic si z toho nerob, ja nemam ani v 12 tt este🙂
@amouramour to mi nevadi z ebude neskor knizka ale ta suma horibilna 200€ 😠 na slovenske som platila 5000sk a tak som preratala teraz ze 150€ no neviem ....
Ahojte, tak som doma z prvej poradne- dostali sme už tehu knižku, TP 2.3.2012.....
tak sa z nej vytešujem- ách,
na kontrolu ma dal až 24.8. a sestrička ma mala objednať na odbery a tak, no my vraví, že to vtedy budem len 13. týždeň a krvné testy sa robia medzi 15-16.tt tak až potom zasa na odbery- to ma vraj potom objedná...
Nechápem tomu,viem, už som bola 2 x tehu, bol prvý odber v 12 tt- aj sono, potom v 16 tt a sono v 20 tt, a potom sono v 30 tt, je to síce po už 5 rokov asi sa to zmenilo...
Vidím že riešite jedlo- baby- ja večer mám stále žalúdok na tyku- ale to neviem, tak odfukujem, a nemôžem do seba nič dostať..ráno v pohode sa najem, ale okolo 16.00 už nemôžem nič- je mi blbo a pomáha mi ,, nealko,, pivo- zatiaľ, ale nechcem ho piť, lebo aj to má nejaký tan alkáč..
Inak moje chute- dovi-dopo, tak napr.ruské vajce,parížsky šalát, kapustnica že mňáááám, sladkosti mi vôbec nechutia,šunka a syr s rožkom ako som bola zvyknutá teraz nemôžem ani cítiť- párky už vôbec, aspoň jogurty ešte môžem a rezankovú domácu kuraciu polievočku veľmi ľúbim, a to som tieto veci predtým nemusela.
Sranda, som 3 x tehu a chute mám vždy iné- pri prvom som jedávala slaninu, sladosti, bol to chlapec, pri druhej som jedávala prvé mesiace len jablká a to aj 3 kg denne, a ku koncu som jedla pol litra pudingu v hlbokom tanieri, a v tom piškóty- a potom malú vybrali a špajza ostala a všetko je odvtedy na mne, a teraz jem zasa niečo iné, tak neviem....
Inak baby- nie je to na chválenie, ale moja terajšia váha je 89 kg, nepribrala som zatiaľ nič, ale aj tak sa nechcem už tak prepchávať ako predtým- teda aspoň pri malej- to som pribrala 25 kg a len 5 išlo dole- jááááj
Hlavne nech sú zlatíčka v brušku spokojné!!! 🙂
@tututu gratulujem ku knizke..... mas termin o den skor ako ja 🙂 aj ked mne dr este nedal to len podla tehu kalkulacky,,,,,mna objednal tiez na 24.8 rano o 700 na lacno to budem 12tt prave na sono,odbery a geneticke testy prave okolo 12tt sa robia aj komplet merania an presny termin.....no neviem prve testy 15-16tt dost neskoro nie 😒
@tututu Tak to budeme spolu rodiť 🙂 Bože, ja mám dnes nejakú smutnú náladu. Už sa tak strašne teším na toho malého človiečika a je to tak strašne ďaleko 😖
S tými odberami je to naozaj čudné. Ja mám napísané, že prvé odbery a genet. testy vždy najneskôr do 14 tt!!!
Naozaj, u nás je možné asi úplne všetko 😒
@dominika911 plati sa rocny poplatok u lekara + niektore baby doplacaju, ked su tehu, ja napr platim 100€ za rok a tym padom sa zo mna stava vip pacientka 🙂 a v tej sume je vsetko - sona, odbery, objednania (jedno normalne stoji 10€),proste vsetko, co ti robi.... takto to zalpatis naraz a je to vyhodnejsie, ako platit to postupne, aspon u mojej lekarky teda....
a duphaston sa berie na udrzanie tehotenstva, ak su nejake problemy (ja mam napr. hematom v maternici), ale aj pri prvom tehu som ho brala, vtedy sa nam dlho nedarilo, takze vtedy preventivne, citala som, ze su to hormony, ktore si babo este nevie samo produkovat a cca od 12. tyzdna, kedy uz sprave a uplne funguje placenta, ich vie tvorit ona a vtedy sa uz vacsinou duphaston vysadza
ale ak ti nic nie je, nemas dovod to uzivat
Kuknite sa na tie malé stvorenia v brušku. No nie sú roztomilé? 😉
http://najmama.aktuality.sk/clanok/227333/uzasn...
@sasena033
@ejka3 mne je to tiež divné, že mi nerobí odbery v tom 12 tt, viem, že minule, keď som tam bola po kyrete na kontrole, tak jednej mamičke brala krv, že ,, áno znova, v 16 tt, mali ste odbery v 12 tt aj teraz, tak sadajte a hotovo,, jej povedala, tak uvidím,
A to presné meranie sono- termín pôrodu- mne včera vyšlo presne 9+1, odvtedy ako sme sa snažili toho 8.6, to bol 11 deň po menzese, a vtedy som aj otehu, lebo je to presne odvtedy 7+1 k tomu pripočítaš 2 týždne a mám to naozaj presne a bábo presne zodpovedá, takže dnes sme 9+2
Inak ja budem rodiť- dúfam, že šťastlivo to dotiahneme do konca - SC a bude to skôr, už po 20.2.
Bežím do robotky ,večer nakuknem čo je nové, bóže tie uzávierky tak nenávidíííím 😒
@katarina28 no ja som sa o mojom tehu dozvedela len v stredu, a to som si menila gynekologicku. Este mi nehovoril co mozem a co nie, len ze som v 5tyzdni a ze mam prist o dva tyzdne na kontrolu ci bije srdiecko. Takze o mne novy lekar nevie este vobec nic
ahoje. Tak k tým odberom, pred 4 rokmi, keď dsom bola prvýkrát tehotná tak sa odbery robili v 16. týždni. teraz v stredu keď som bola u lekárky, tak mi povedala, že tie testy sú posunuté dopredu na 11. týždeň. 🙂 takže skôr.
@dominika911 dominika, posli mi udaje do tabulka, nex ta tam doplnim... posledna menstr, termin porodu, vek, porodnica, tip na pohlavie
ahojte tehulky. tak dnes som absolvovala zle zle a ešte raz zle rano! no snažila som sa byť potichučky aby ma nik nepočul 😖 . dufam že to nebude často sakra
@sasena033 Držím palčeky, nech ti to výjde 😉 Mne pri druhom robili všetky predoperačné vyšetrenia, keby to náhodou tiež skončilo sekciou, ale skončilo to našťastie spontánnym 🙂 Ak odhliadnem od bolestí ( nechceli mi dať nič proti bolesti, keby som náhodou predsa len išla na sekciu ) je to neporovnateľné a naozaj nezabudnuteľný zážitok 😉
@tigriatko poslane
baby a rodine ste to uz povedali? nemyslim partnerom, ale skor svojim rodicom, svokrovcom, starym rodicom a pod. alebo ak nie tak kedy sa im to chystate povedat?
ahojte , ani nestiham pisat lebo pokial vas precitam tak sa zobudi maly a ten mi tu veru nedovoli vysedavat 🙂 , ja zatial ziadne problemy nemam a dufam ze ani nebudu, k dr idem az o tyzden a pol tak bude aj USG tak som zvedava co tam uvidime 🙂 , lebo ako citam uz ste skoro vsetky boli u dr
ahojte dievcata...inak viete co som si vsimla? ze baby, ktore pribrali na zaciatku najviac, tak cakaju alebo uz maju chlapcekov...
takze nas caka asi treti chlapcek...ja som uz pribrala 6 kil..: 😠
super prave mi prihorel obed ☹

@micikatka
Kukni napr. sem. Už sa to písalo na viacerých miestach
http://www.pluska.sk/ekonomika/spolocensky-serv...