icon

Pôrod v marci 2012

miumia
27. jún 2011

Halooo nadejne marcove maminky cakam vas 🙂

ejka3
29. júl 2011

@micikatka
Kukni napr. sem. Už sa to písalo na viacerých miestach
http://www.pluska.sk/ekonomika/spolocensky-serv...

dominika911
29. júl 2011

Baby mozem tlacenku?????
S cibulou a octom?

tigriatko
29. júl 2011

@dominika911 mnaaaam... jasne... daj si aj za mna!

dominika911
29. júl 2011

@tigriatko dakujem tak si teda dam...a ak to nemas daleko do Kostolista okres Malacky tak prid...odlozim ti 😉

amouramour
29. júl 2011

@sasena033 no nic si z toho nerob, ja nemam ani v 12 tt este🙂

sasena033
29. júl 2011

@amouramour to mi nevadi z ebude neskor knizka ale ta suma horibilna 200€ 😠 na slovenske som platila 5000sk a tak som preratala teraz ze 150€ no neviem ....

tututu
29. júl 2011

Ahojte, tak som doma z prvej poradne- dostali sme už tehu knižku, TP 2.3.2012.....
tak sa z nej vytešujem- ách,
na kontrolu ma dal až 24.8. a sestrička ma mala objednať na odbery a tak, no my vraví, že to vtedy budem len 13. týždeň a krvné testy sa robia medzi 15-16.tt tak až potom zasa na odbery- to ma vraj potom objedná...
Nechápem tomu,viem, už som bola 2 x tehu, bol prvý odber v 12 tt- aj sono, potom v 16 tt a sono v 20 tt, a potom sono v 30 tt, je to síce po už 5 rokov asi sa to zmenilo...
Vidím že riešite jedlo- baby- ja večer mám stále žalúdok na tyku- ale to neviem, tak odfukujem, a nemôžem do seba nič dostať..ráno v pohode sa najem, ale okolo 16.00 už nemôžem nič- je mi blbo a pomáha mi ,, nealko,, pivo- zatiaľ, ale nechcem ho piť, lebo aj to má nejaký tan alkáč..
Inak moje chute- dovi-dopo, tak napr.ruské vajce,parížsky šalát, kapustnica že mňáááám, sladkosti mi vôbec nechutia,šunka a syr s rožkom ako som bola zvyknutá teraz nemôžem ani cítiť- párky už vôbec, aspoň jogurty ešte môžem a rezankovú domácu kuraciu polievočku veľmi ľúbim, a to som tieto veci predtým nemusela.
Sranda, som 3 x tehu a chute mám vždy iné- pri prvom som jedávala slaninu, sladosti, bol to chlapec, pri druhej som jedávala prvé mesiace len jablká a to aj 3 kg denne, a ku koncu som jedla pol litra pudingu v hlbokom tanieri, a v tom piškóty- a potom malú vybrali a špajza ostala a všetko je odvtedy na mne, a teraz jem zasa niečo iné, tak neviem....
Inak baby- nie je to na chválenie, ale moja terajšia váha je 89 kg, nepribrala som zatiaľ nič, ale aj tak sa nechcem už tak prepchávať ako predtým- teda aspoň pri malej- to som pribrala 25 kg a len 5 išlo dole- jááááj
Hlavne nech sú zlatíčka v brušku spokojné!!! 🙂

sasena033
29. júl 2011

@tututu gratulujem ku knizke..... mas termin o den skor ako ja 🙂 aj ked mne dr este nedal to len podla tehu kalkulacky,,,,,mna objednal tiez na 24.8 rano o 700 na lacno to budem 12tt prave na sono,odbery a geneticke testy prave okolo 12tt sa robia aj komplet merania an presny termin.....no neviem prve testy 15-16tt dost neskoro nie 😒

ejka3
29. júl 2011

@tututu Tak to budeme spolu rodiť 🙂 Bože, ja mám dnes nejakú smutnú náladu. Už sa tak strašne teším na toho malého človiečika a je to tak strašne ďaleko 😖
S tými odberami je to naozaj čudné. Ja mám napísané, že prvé odbery a genet. testy vždy najneskôr do 14 tt!!!
Naozaj, u nás je možné asi úplne všetko 😒

katarina28
29. júl 2011

@dominika911 plati sa rocny poplatok u lekara + niektore baby doplacaju, ked su tehu, ja napr platim 100€ za rok a tym padom sa zo mna stava vip pacientka 🙂 a v tej sume je vsetko - sona, odbery, objednania (jedno normalne stoji 10€),proste vsetko, co ti robi.... takto to zalpatis naraz a je to vyhodnejsie, ako platit to postupne, aspon u mojej lekarky teda....
a duphaston sa berie na udrzanie tehotenstva, ak su nejake problemy (ja mam napr. hematom v maternici), ale aj pri prvom tehu som ho brala, vtedy sa nam dlho nedarilo, takze vtedy preventivne, citala som, ze su to hormony, ktore si babo este nevie samo produkovat a cca od 12. tyzdna, kedy uz sprave a uplne funguje placenta, ich vie tvorit ona a vtedy sa uz vacsinou duphaston vysadza
ale ak ti nic nie je, nemas dovod to uzivat

ejka3
29. júl 2011

Kuknite sa na tie malé stvorenia v brušku. No nie sú roztomilé? 😉
http://najmama.aktuality.sk/clanok/227333/uzasn...

innka09
29. júl 2011

@ejka3 jeeej to je kraaaasne 🙂

tututu
29. júl 2011

@sasena033
@ejka3 mne je to tiež divné, že mi nerobí odbery v tom 12 tt, viem, že minule, keď som tam bola po kyrete na kontrole, tak jednej mamičke brala krv, že ,, áno znova, v 16 tt, mali ste odbery v 12 tt aj teraz, tak sadajte a hotovo,, jej povedala, tak uvidím,
A to presné meranie sono- termín pôrodu- mne včera vyšlo presne 9+1, odvtedy ako sme sa snažili toho 8.6, to bol 11 deň po menzese, a vtedy som aj otehu, lebo je to presne odvtedy 7+1 k tomu pripočítaš 2 týždne a mám to naozaj presne a bábo presne zodpovedá, takže dnes sme 9+2
Inak ja budem rodiť- dúfam, že šťastlivo to dotiahneme do konca - SC a bude to skôr, už po 20.2.
Bežím do robotky ,večer nakuknem čo je nové, bóže tie uzávierky tak nenávidíííím 😒

dominika911
29. júl 2011

@katarina28 no ja som sa o mojom tehu dozvedela len v stredu, a to som si menila gynekologicku. Este mi nehovoril co mozem a co nie, len ze som v 5tyzdni a ze mam prist o dva tyzdne na kontrolu ci bije srdiecko. Takze o mne novy lekar nevie este vobec nic

ejka3
29. júl 2011

@tututu budeš mať sekciu? Dobre som porozumela? Ja som ju mala pri staršej dcérke 😉 Tak utekaj a pekný deň 😉

elizabet100
29. júl 2011

ahoje. Tak k tým odberom, pred 4 rokmi, keď dsom bola prvýkrát tehotná tak sa odbery robili v 16. týždni. teraz v stredu keď som bola u lekárky, tak mi povedala, že tie testy sú posunuté dopredu na 11. týždeň. 🙂 takže skôr.

ejka3
29. júl 2011

@innka09 To je 🙂 🙂 🙂 Normálne rozmýšľam, že tentokrát pôjdem aj na 3D ultrazvuk. Doteraz som pri oboch mala len klasický. Štvrté bábätko už neplánujem, tak si teraz možno doprajem 😉 Tých 60-70e má hádam nezabije 😀

innka09
29. júl 2011

@ejka3 🙂 podla mna to musi byt zazitok vidiet drobca v 3D, to urcite chcem aj ja absolvovat... a navyse, mozno budeme mat stastie a aj nam napr. zakyva a pod.... 🙂))

sasena033
29. júl 2011

@tututu aj ja som pri malom mala sekciu ale ak bude vsetko dobre chcela by som spontannne 🙂

ejka3
29. júl 2011

@tututu Neskúsiš jej predsa len zavolať, či ste sa dobre pochopili? Aby si niečo neprepásla 😉 Lebo to volajú: integrovaný biochemický skríning a má 2 časti!
Prvá je v tom 11. týždni a druhá v 16 týždni 😉
Čo tu tak čítam, tak väčšina doktorov naozaj robí tie prvé odbery v tom 11 😉

tigriatko
29. júl 2011

@dominika911 dominika, posli mi udaje do tabulka, nex ta tam doplnim... posledna menstr, termin porodu, vek, porodnica, tip na pohlavie

obedwix
29. júl 2011

ahojte tehulky. tak dnes som absolvovala zle zle a ešte raz zle rano! no snažila som sa byť potichučky aby ma nik nepočul 😖 . dufam že to nebude často sakra

ejka3
29. júl 2011

@sasena033 Držím palčeky, nech ti to výjde 😉 Mne pri druhom robili všetky predoperačné vyšetrenia, keby to náhodou tiež skončilo sekciou, ale skončilo to našťastie spontánnym 🙂 Ak odhliadnem od bolestí ( nechceli mi dať nič proti bolesti, keby som náhodou predsa len išla na sekciu ) je to neporovnateľné a naozaj nezabudnuteľný zážitok 😉

dominika911
29. júl 2011

@tigriatko poslane

micikatka
29. júl 2011

baby a rodine ste to uz povedali? nemyslim partnerom, ale skor svojim rodicom, svokrovcom, starym rodicom a pod. alebo ak nie tak kedy sa im to chystate povedat?

mibel
29. júl 2011

ahojte , ani nestiham pisat lebo pokial vas precitam tak sa zobudi maly a ten mi tu veru nedovoli vysedavat 🙂 , ja zatial ziadne problemy nemam a dufam ze ani nebudu, k dr idem az o tyzden a pol tak bude aj USG tak som zvedava co tam uvidime 🙂 , lebo ako citam uz ste skoro vsetky boli u dr

pufa
29. júl 2011

@micikatka my sme po IVF, takze moja mam aj par priatelov vedelo co sa chysta a po transfere sme to povedali aj manzelovej mamke a sestre, takze pozitivny vysledok sme potom povedali prakticky hned, aj ked vsetkym prizvukujem, ze je vsetko este len v zaciatku 🙂

dadak
29. júl 2011

ahojte dievcata...inak viete co som si vsimla? ze baby, ktore pribrali na zaciatku najviac, tak cakaju alebo uz maju chlapcekov...
takze nas caka asi treti chlapcek...ja som uz pribrala 6 kil..: 😠

mibel
29. júl 2011

super prave mi prihorel obed ☹

dadak
29. júl 2011

@mibel ty kokso...dobre ze hovoris...