Pôrod v marci 2012
Halooo nadejne marcove maminky cakam vas 🙂
@gabi.k Tiež ešte máme mrazačikov tak možno ešte pôjdeme aj po ne a budeme mať kopu deti 😀 . To je super že sa Vám zadarilo na prvý krát nemuseli ste sa dlho trápiť lebo to sklamanie po neuspechu je hrozné 😒 .
Držim maličkému prsty nech sa mu darí a pekne rastie. Čo je PiGD ja som sa s tým nestretla.
@veronika81 ja som bola nečakane v stredu 27,07, u lekárky lebo som začala krvácať, robila mi aj sono teraz som na PN, v stredu som bola presne v 6 týždni. krvácanie sa už stabilizovalo, tfuj tfuj tfuj. termín pôrodu mi posunula na 21.03.2012 🙂 na ďalšiu kontrolu idem 09.08.
@lilly77 PiGD je vlastne predinplantacna geneticka diagnostika... takze vlastne na 3den po oplodneni dali embryjka geneticky vysetrit a to vsetky tie zakerne chromozony... ako napr. down a ine geneticke choroby alebo aj vlastne kvoli potracaniu.... co bol nas problem, ja som 2x minuly rok prirodzene otehotnela a o obe babatka sme prisli... ☹ takze toto nam bolo odporucane, tak sme sa na to dali, aj ked napriek tomu ze cena bola hroziva ...ale co uz... na peniaze clovek nehladi... a aj tak cely stimulacny protokol ale aj ako cely proces bol neskutocne psychicky narocny... to cakanie ako sa drobce vyvyjaju a to vsetko okolo toho bolo na psychiatriu... ale teraz sme od ET doma, tak len si to uzivame 🙂 my sme mali predlzenu kultivaciu a ty ako?
@elizabet100 jeeeeeej tak to sme na rovnako 🙂
@gabi.k aha už viem čo to je je to strašná suma 😒 ale aspoň viete že bábo bude v poriadku ja teraz mám ísť na ten ultrazvuk do centra kde sa zaoberajú rizikovými tehotenstvami aby vylučili tieto ochorenia moja lekárka to asi nerobí neviem ani bábätka mi dnes nepomerala len pozrela povedala že sa majú dobre.
Ja som od ET doma na pn nechcem nič nechcem riskovať.Máš pravdu je to poriadne náročné ja som už ani nechcela veriť že sa nám to podarilo po toľkých sklamaniach. Tiež sme mali predíženú kultivaciu je to vraj lepšie určite sa oplatí si to doplatiť ked to má zvýšiť šance.
@lilly77 hmmm ale stale neviem preco odporucaju odber plod.vody v 16tt...ale este netusim ci pojdem... tebe neoporucili... ved to, ze to nestoji za to riskovat zivot tych drobcov...aj ked som doma sice mesiac,,,, presne mesiac.... takto 1.7. v piatok som absolvovala ET... a od vtedy domka...ale casom si clovek zvykne...no nie?? dako vydrzime 😀 sa premotam dako doma... 🙂 tych 40tt 😀 😀
@gabi.k lekárka mi dnes spomínala odber plodovej vody ale kedže vraj 35 budem mať až po pôrode tak snád to nebude potrebné,že uvidíme ako dopadne ten ultrazvuk http://www.3dultrazvuk.sk/ vraj tam vedia odhaliť riziko dosť presne.Ja sa toho odberu dosť bojím ale verím že nebude potrebný. Ja som pn už od začiatku júna 🙂 dnes som našťastie vyžobrala vychádzky nechcela mi ich veľmi dať vraj ked je to rizikové tak nemôže 😒 ale nakoniec ustúpila 😉 .Ja som mala ET 13.6 odber 8.6. V podstate to ide rýchlo 😅 .
@gabi.k dala mi od 9 do 11 a od 15 do 17 jooj neobmedzené by sa mi páčilo 😉 to sa dá? len keby tie konroly nechodili však ked som na rizikovom tak snád nebudem behať niekde po diskotékach a počula som také že prídu 10 minút pred začiatkom vychádzky 😠 teraz sa to ešte dá ale ked bude treba začať nakupovať výbavičku tak za dve hoďky sa to asi stihnúť nedá 🙄 .A manželovi kúpu kočika určite nezverím 😀
kočky..nestíham čítať, je mi veľmi smutno 😢 viete, ten náš psík..už je pochovaný ☹ verím len v to, že mu je tam lepšie.. Asi kvôli tým tehotenským hormónom to znášam ešte horšie, ako som čakala..
Jediné pozitívne čo mám v hlave je, že zajtra si idem po srdiečko..tak mimčo ma dúfam nesklame..
Pekný večer vám, držte sa.
@veronika81 juuuj to mi je strasne luto. ale urcite mu je tam lepsie.
a urcite budes pocut srdiecko alebo aspon vidiet. drzim palceky
@lilly77 jooooj to mas tak ako ja.... zevraj niekedy boli neobmedzene vychadzky ked si bola na rizikovom... no ale kdesi baby v inej teme vraveli ze to uz nieje.... ved to ze tie kontroly... a ja som este SZCO a som si priplacala, tak mozem cakat...poviem pravdu ze som dost z toho vysrata ze kedykolvek mozu dojst... a najlepsie na tom ze ja ked zaspim, tak zvoncek nepocujem... a o tom ked bolo tak krasne som mala chut sediet za domom v zahrade pod stromami a len tak oddychovat a citat knihu, ale tie stresy, ze kolko je uz hodin...
kočky máte niektora skúsenosti s monitorm zvuku v brušku,počúva sa s tým srdiečko bábätka http://www.darceky-eshop.sk/angelsounds-p-50542...
@gabi.k Tiež sa obávam že prídu človek nikdy nevie ja som si tiež platila DNP tak nerada by som o to prišla.Mohli by to urobiť aspoň tak že jeden den v týždni by bola vychádzka dlhšia aby človek mohol ísť trošku medzi ľudí.
Podla mna vonku za domom môžeš byť ak by ťa niekto zavolal ked by prišli či ani to sa nedá človek má dom a záhradu a nemôže to využiť ? 😠 V paneláku je to horšie ostáva mi len balkon aj to hned vedla nás ma balkon jedna strašne neprijemná suseda človek tam nemá pokoj.
@lilly77 my byvame v 6bytovke s vlastnym dvorom a zahradou, tak je to ako v rodinnom dome...ale nema ma kto zavolat, ked polovicka v praci.... alebo cez vikend nieco robi okolo garaze tak je tiez vonku... no ja sa skusim spytat s nejakou priepustkou ci sa to neda riesit u svojej Dr. ...napriklad v septembri mame v rodine v TN svadbu, ale ja by som sla len bratovi deti zabavat no ale ked si predstavim tie vychadzkove casy 🙂 tak ani do TN a spat neprideme 😀 😀 😀 no a dobre susedske vztahy su na nezaplatenie 🙂 to sme mali v tom co sme byvali predtym... len som otvorila dvere a suseda na chodbe..staly dohlad sme mali,,, no proste parada... a aka bola smutna ked sa dozvedela, ze sa stahujeme... chi 🙂 inac sme sa nastahovali 22.12.2010 tak sme mali super Vianoce s krabicovou kulturou 🙂 zazitok na cely zivot
joooooooj ako ma fajne paaaaaali zaha..... 😠 mna to nikdy nepalilo.... 😖
@micikatka práveže krvavý je horši. Proste v tehotenstve nesmie byť iný ako biely výtok. To mi prizvukovala doktorka vtedy a teraz mi to prízvukovala druhá. Tak si to sleduj a nepodceňuj, nestojí to za to 😉
@vikusjk toxoplazmózi sa pri psíkoch báť nemusíš, hlavne ak ho máš normálne očkovaného. No a ak neplzne, tak už len dúfať, že nebude žiarliť 🙂
asi som uz ozaj unavena, pisem sama sebe :o)
@gabi.k Kontrole nechaj im odkaz vo dverach som na dvore 😉 Neviem či sa dá taka priepustka vybaviť moja švagrina sa vydavala a bola na rizikovom a tiež sa na to pýtala svojej lekárky či sa dá vybaviť priepustka tak ju ešte zdrbala že čo ona sa ide vydávať ked ma doma ležať 😠 .Tak ale asi to závisi od prístupu lekára skús sa opytať možno sa to bude dať.
O susede by som vedela rozprávať neviem ako budeme fungovať ked sa bábätka narodia ona je totiž strašne hlučná aj spolu so svojim manželom ani my nevieme pri nich spať nie ešte takí drobčekovia. Už ráno o šiestej polieva muškáty a spieva si pri tom.A nie je to taký spev ako v Slunce,seno a jahody že pá pa papa 😀
No idem ja už zaľahnúť prajem dobrú noc.

@lilly77 tak supeer... no nam tiez vraveli, ze ked davaju dve ze je to vacsie riziko..no nechali sme to na nich... my sme mali 2 zdrave embryjka,,, sme podstupovali vlastne PiGD.... takze na prvy krat sa zadarilo a este jedno mame..