icon

Pôrod v marci 2012

miumia
27. jún 2011

Halooo nadejne marcove maminky cakam vas 🙂

veronika81
5. aug 2011

@sasena033 a aj zistili, prečo si krvácala? Mala si tam nejaký hematóm alebo prečo?

moni
5. aug 2011

@sssimi
ja som tiez mala tazky porod, ale tiez neplasim ostatne. akurat ze uz sa mi zacalo snivat o porode 😅

jankajanka
5. aug 2011

@sssimi pre toto mi napr vadilo, že ženy ktoré neboli v tejto téme od začiatku prispeli len tým, že potratili.Komu to malo pomôcť? Neviem či im pomohlo že to napísali ostatným a vystrašili tak ďalších 50 žien...jaaaj 😠

sasena033
5. aug 2011

@moni zatial s azda ze ano,.... dostala som injeksie na zastavu krvacaniu +ascorutin a utrogestan...ked chodim na vecko tak sa kukam pri utierani obcas malinko hnede a ked dlhsie pochodom pobolievanie bruska na mrchu nie moc..trosku viac bolelo ked som krvacala....tiez tak mrchovsky,,,,teraz neviem ak by to malo prejst za kolko s avytrati to spineie

veronika81
5. aug 2011

tak ja by som teda chcela mať aj druhý pôrod taký ako bol prvý 😅 a dopriala by som ho každej 😉

sssimi
5. aug 2011

@veronika81 veď aj mm mi tu teraz rozpráva, aby som si to vychutnávala, že veď ďalšie dieťa nechcem.... Hmmm po ničom som v živote netúžila viac ako po tom aby mi bolo v kuse zle 😀 Ono je ten prvý trimester, taký o ničom. Ja som fičala od nejakého 10tt až do 42tt. Nebývalo mi pri malej takto zle a ani som nebývala unavená. v kuse sme niekam chodili. Ja som cvičievala, no bolo mi fajn. Tajne dúfam, že teraz sa to tiež od toho 10tt zlepší.

jankajanka
5. aug 2011

@sasena033 nebooj.Bude dobre a šetko dopadne tak ako má 😉

jankajanka
5. aug 2011

@sssimi a čo si cvičila.nejaké cvič.pre tehu?

moni
5. aug 2011

@sasena033
tak to su super spravy! doma sa budes pekne setrit a uz ziadne vylihovanie v nemocnici 😉 az pekne v marci 🙂

sasena033
5. aug 2011

@veronika81 ved som citala ze baby co takto zacali krvacat tak to mal na svedomi hematom.no ja i nicom neviem 27 jula som bola na kontrole u gyndosa..a nevravel nic dal minahravkueste kukal vajecniky ci su ciste..zeby sa vytvoril tak rychlo??? len ani tento lekar na pohotovosti ked so m sa ho pytala na dovod povedal ze to je tazko ze dovodov je mnoho z esa to jednoducho stava zemi daju podprne lieky a zalezi uz len na babatku ci bude chciet ostat alebo nie

sssimi
5. aug 2011

@sasena033 ja som ležala týždeň so špinením. Vlasne som špinila 2x, ale všetko bolo nakoniec v poriadku. Bábo ti len chcelo dopriať trošku odpočinku a odkázať aby si trošku spomalila aj keď pri dieťati sa to ľahšie hovorí ako vykonáva 😉

veronika81
5. aug 2011

@sssimi presne, ani mne pri malom nebývalo zle, chodila som do roboty, fakt som ani neregistrovala, že som tehu..keby mi brucho nerástlo. Teraz si neviem vôbec predstaviť, ako by som v takomto stave ako mi cez deň býva, pracovala 😖

sasena033
5. aug 2011

@veronika81 si mala dobry porod?? no ja nie az taky dobry ale dalo s apo 8 hodinach kontrakcii a neotvarani sa mi bola urobena akutna sekcia v celkovej narkoze---takze som sa zobudil a maly bol obleceny umyty vsetko..........teraz by som chcela ist rodit spontatne ak to zdravotny stav dovoli a jazuva

sasena033
5. aug 2011

@sssimi urcite prve tehu bola pohodovka... bola som PN ziadne starosti byvala som est eu maminy s ao mna starala aj som si len priberala az som to vysplhala na +20kil 🙂 tak sa teraz tesim ale neva do mesiaca som to zhodila teraz uz si az neskoro uvedomim ze som maleho natriasala a tak jednoducho neda sa zanedbavar rodina....ale mam super manzelika ten mi pomoze

sssimi
5. aug 2011

@moni už? 😀
@jankajanka ano chodila som na cvičenie pre tehotné a to som potom cvičila aj doma. Hlavne cviky na panvové dno. Ja som bola dosť potrhaná, keďže ma "nestihli" nastrihnúť a mala som nejakú dobu problémy s inkontinenciou pri kýchaní. Ako 22 ročnú ma to celkom trápilo, ale myslím si, že keby som necvičila isto by to bolo teraz ešte horšie.

@jankajanka Veď to, že ťa prišli len vyplašiť. Ja keď som čakala malú, tak sem jedna holka hodila fotky z pohrebu. Zomrel jej chlapec asi 2 ročný. Ja som to ledva rozdýchala...

jankajanka
5. aug 2011

No baby idem od vás, lebo sa mi zase nedostáva odpovedí 😀.Tak sa majte pekne a príjemnú nočnú službu vám želám.

sssimi
5. aug 2011

@veronika81 mne bývalo zle aj v robote-to boli ťažké chvíle 😖 len som sledovala či mám voľnú cestu k záchodom 😀 . K tomu som pracovala na PC a ten keby ovraciam..... by som tam nechala viac € ako by som zarobila.

jankajanka
5. aug 2011

@sssimi fuuj, no to muselo byť inak morbídne.Až ma zatriaslo.No idem ja už kade tade.Tak brú 😵

sssimi
5. aug 2011

@sasena033 ja som bola tiež od 10tt PN, ale chodila som na VŠ, tak to až taká pohodička nebola, ale zase som za to rada, lebo som si v kľude spravila ročník a bruško mi občas aj pomohlo 😀

sssimi
5. aug 2011

@jankajanka dobrú

veronika81
5. aug 2011

@sasena033 bábätko sa určite rozhodlo ostať 😵
A môj pôrod..o 21.00 som spozornela, že asi sa niečo deje, o 22.00 som ležala pred gynekológom, že na tri centi otvorená, praskli mi vodu, poslali na klystír a do sprchy, po návrate som bola otvorená na 6 centi a do polhodiny porodila, presne o 23.15. Takže 2 hodiny 15 minút so všetkým. Bolesti boli poriadne, to nepopieram..ale prešlo to rýchlo. A hlavne ten POCIT tesne po pôrode 😵 to určite všetky už rodiace mamičky poznáte..ten nedám za nič..veľmi sa teším na to 🙂

veronika81
5. aug 2011

@jankajanka tak dobrú noc 😉

@sssimi tak skúškové obdobie s bruškom poznám aj ja, aj teraz ma to čaká 😀 A tiež robím prevažne s PC..takže by som to mala podobné ako ty 😉

veronika81
5. aug 2011

a čo ste všetky pospali? 😅

ask
5. aug 2011

@mimi1111 ja som bola 5+3 a bola este len dutinka, ale naozaj mozu byt lepsie a slabsie sona a aj tu medzi nami je vela bab co ma podla PM aj dvojtyzdnovy nasledny posun na neskorsich sonach, takze je to naozaj rozne. Drzim palce, aby to vyslo ako si zelas.

ask
5. aug 2011

@veronika81 teraz sa mi podarilo docitat vas a uz nikde nikto?

ask
5. aug 2011

Dnes sme mali u nas v muzeu Noc Muz, to je vecerna prehliadka s atrakciami, takze ranna 8hodinova sichta a teraz este od 7do11ctej celkom zaber, ale dalo sa 🙂 akurat ze ked som sem prisla a docitala zameskane, tak uz vsetky spite 🙂 Tak dobru nocku, maminy 🙂 🙂 🙂

denisenko
6. aug 2011

dobré ráno.... 😉
fuj, tuším som včera zariekla ten svoj výborný tehu stav.....od pol piatej uvažujem, či si idem pokecať so záchodovou misou alebo to vydržím....vydržala som 😵 ...len dúfam, že to tak nebude každý den..... 😔 idem do práce, aspon tam nebudem myslieť na to ako ma niečo hroooozne tlačí v žaludku...... 😠

baby, porod mi ani nespomínajte...niečo strašné.....dieťa s velkou hlavičkou a úzka panva...no super.... 😝 😝 😝 😝 a pol hodinku predo mnou bola jedna baba rodiť, lebo musela skor...mrtve dieťa....cela porodnica to zatlkala, lenže ja som to aj tak videla..... 😖

stassa
6. aug 2011

ahojte baby. NO aký som mala hrozný deň včera- vkuse zle od rána do večera. No fuj. Dúfam že dnes bude lepšie. Idem si vás prečítať. Všetkým pekný dník 🙂

jankajanka
6. aug 2011

Ahojteee.Prišla som vás pozdraviť a zaželať pekný víkend.Hlavne si užime slniečkovské počasie, pretože cez týždeň moc energie nenačerpáme ☹

katrenka111
6. aug 2011

Pekné ránko všetkým prajem.... juuj ani sem nemam cas už pozret.... same vybavovacky okolo svadby mame a taaak.....Ako sa mate???co mate nove????
Ja idem k dokimu až v stredu... a mam trochu strach, lebo mam straaasne vysoky pulz skoro 100 a velmi nízky tlak a pytala som sa na to doktorky v práci a nie je to dobree moc.... normalne sa mi ťažšie dýcha a picha ma sem-tam na hrudi..neviem ci to nesuvisi aj s tou zrazanlivostou, alebo z injekcií.....dufam že to bude vse ok..... hlavne babenko.... 😉