icon

Pôrod v marci 2012

miumia
27. jún 2011

Halooo nadejne marcove maminky cakam vas 🙂

ask
7. aug 2011

Dnes som navarila detickovu polievocku: najemno struhanu mrkvu+petrzlen+zeler, naprv podusit na masielku, pridat vodu, trosku ryze a az na taniery kopa petrzlenovej vnatky. Uplne skveleeeee. Esteze manzel zje vsetko 🙂 Potom na povlacil dve hodiky po hore ne hriboch, aj unava ma presla 🙂 ale priznam sa ked je moznost, zdriemnem si aj dvakrat za den.
@usacek79 co mi na to povie moj oblubeny poradca na zdravu stravu? 😉

usacek79
7. aug 2011

@ask ze MNAAAM 😉
ale baby, ja som dnes strasnu vec vyviedla, by som sa sfackala... 😖 prave rekonstruujeme stare parkety a sme dnes vyplnali medzierky medzi parketami takou zmesou z pilin, chemoprenu a laku na parkety a ja som to tvrdohlavo robila 4 hodiny 😒 vedela som, ze to nie je OK, ale som si povedala, ze ved to nerobim kazdy den... a teraz citam, ze chemopren je uuuuuplne zlyyyyy pre tehotne, plati prisny zakaz sa co i len zdrziavat v miestnosti, kde sa s nim robi! a ja som ho priamo "fetovala", aj na rukach som ho mala, to sa tiez nesmie 🙄 jaaaaaj, strasne som mudra a tu radim a sama takuto kravinu urobim 😖 by som sa mala ist rychlo do Tatier nadychat!

zabka132
7. aug 2011

cafte..tak ja len na skok...zajtra nas caka sono, tak dufam,ze prinesiem dobre spravy 😉

ask
7. aug 2011

@usacek79 ajajaj, no aspon co najviac cerstveho vzduch sa snaz nadychat a vraj skodliviny najlepsie neutralizuje mlieko, ak ho mozes, skus. 😉 ale aj ja milujem tieto natierania a lakovania, len nastastie som to postihala netehotna. Hadam okrem zlepsenej nalady babatko nic nepociti 😕

ask
7. aug 2011

@zabka132 Strasne drzim palce 🙂 , ja az v stredu 😅

usacek79
7. aug 2011

@ask 😀 babatko v naladicke! 😀
si zlata, dakujem, veru to mlieko nie je marny napad 😉 nuz hadam to moja pecen zmakne cele sama a nepusti nic dalej 🙂 len horsie je, ze cely byt posmrdkava, nuz... 😖
ja tiez milujem tieto kutilske prace, my rekonstruuje pomalicky uz takmer rok komplet cely 3i byt, takze sme sa uz veeeela navyvadzali 🙂 uz praveze len tie parkety! a ked ja to robim ovela doslednejsie ako mm, tak som to proste chcela robit "ja sam, ja sam" 😀

ask
7. aug 2011

@usacek79 😀 poznam 😀 ale inak ho za vsetko strasne vychvalim a ocenim, ale co chcem mat podla seba, veru tiez ja sam, ja sam 🙂 🙂 🙂 Tak len pekne vetraj a pozitivne babatku zdoraznuj ze bude pekne hniezdocko, tak nech prepaci 🙂

ask
7. aug 2011

inak baby, v Pravde zo stvrtka 28.7 pisali ze materska dovolenka sa od januara predlzi o 6 tyzdnov a zvysi zo 60% na 65 hrubej mzdy.

micikatka
7. aug 2011

@ask a uz to schvalili? aj prezident to podpisal?

ask
7. aug 2011

@micikatka 🙂 takk to neviem, len som do toho nakukla na chvilu, tak podrobnosti nemam, ale ak to tak bude urcite o tom este budeme pocut. Urcite by potesilo. Vikend Ti dopadol krasne, dufam ze problem so spinenim sa Ti uz nevratil, bude to ich prve vnuca?

usacek79
7. aug 2011

@ask ano, uz sme to tu tusim riesili par sto stran dozadu 😀 ale vzdy potesi si to pripomenut 😉 akurat mam pocit, ze to este nie je definitivne schvalene... aj ten clanok hovori len "by sa malo..."
http://peniaze.pravda.sk/mamicky-dostanu-od-jan...

ask
7. aug 2011

@usacek79 budeme si drzat palce 😉 Ved nebudeme proti ked schvalia aj viac 😀

usacek79
7. aug 2011

@ask ja som o tom presvedcena, ze to schvalia... Na toto si "teta Iveta" podla mna posvieti, to bola vyslovene jej iniciativa 🙂

micikatka
7. aug 2011

@ask klop klop klop ano spinenie prestalo :o) chvalabohu. ano bude to prve vnuča našich, ocko povedal ze uz aby tu to male behalo po zahrade :o)))) a ze si mam davat pozor

ask
7. aug 2011

@usacek79 pekne od nej, aspon nieco. Ja politiku teda moc nemusim a z vlastnej skusenosti mam priklad ze ked som otehotnela s prvym, zacali hovorit o zvyseni materskej. Aj zvysili, tesne predtym ako som koncila matersku o 5 rokov, ale uz s druhym 😀

ask
7. aug 2011

@micikatka To teda bude vzacne 🙂 Mojej mamine sme ukazali pasik s dvomi ciarockami a ona ze to je co? A ja jej nato: to je Tvoje 11cte vnuca, starka 😀 Ale mala takisto strasnu radost, ako pri prvom. 🙂

sssimi
7. aug 2011

Ahojte.
No ja som sa dnes na večer pekne zriadila. Mm vysmažil vatovec a ja som si z neho dala. Žalúdok mám pretočnený naopak.... Ale gebriny mi pred tým tiekli až po kolenách.

Ozaj a vnoci mávam okolo 3tej pravidelný budík na w.c a potom pol hodinu predýchavam, čo mi je na vracanie. Najhoršie je, že mi je fakt len zle. Asi by sa mi po tom vyvracaní aspoň ulavilo. Zajtra idem na tie zázvorové cukríky.

usacek79
7. aug 2011

@ask je tiez politiku vobec neriesim, ale teda o tejto jednej veci viem, ze Iveta ma v plane to do konca volebneho obdobia kazdy rok predlzovat o 6tyzdnov az na konecnych 52, teda v podstate cely rok 😉 tu je znoska slubov -
http://peniaze.pravda.sk/radicova-chce-zvysit-m...

ale uz teraz je jasne, ze minimalne s tym dvihanim materskeho prispevku to take ruzove nebude, kedze ide hore po 5% a nie po 10%, ako slubovala... Ale lepsie ako klincom do oka 😉

ask
7. aug 2011

@sssimi no hribrky su dost narocne na travenie aj za normalnych okolnosti.Teraz ich radsej len zbieram a necham ostatnym preistotu, ale ja mavam teraz tazky zaludok aj po zeleninovej polievke 🙂

micikatka
7. aug 2011

@ask ved nasi sa uz radsej ani nepytali, lebo si museli na vnucatko dlho počkat, tak o to viac sa tesia. a maminka povedala ze tajne dufala ze sa nam to podari na dovolenke splodit :o))a tak aj bolo

ask
7. aug 2011

@usacek79 no to istotne 😀 Maju si u nas zien co zehlit a napravat, lebo u mna si to politici definitivne pohnojili ked prestali odratavat deti pri odchode do dochodku 😠

stassa
7. aug 2011

Ahojte babuľky. Tak teraz sme sa šťastne vrátili z Popradu. Bolo dobre ale zaťala som sa a do bazénu som nešla. Bála som sa že pre jeden deň potom budem riešiť možno aj vážne veci. Ale vedela som prečo to robím, takže to nebolo také ťažké 😉 . Ale som unavená akokeby som všetky preplávala. Rozmýšľam že zajtra pôjdem k doktorovi, lebo už sa neviem dočkať čo a ako. Tak zajtra popíšem, keď tam pôjdem. Tak dobrú noc všetkým budúcim maminkám...a neponocujte @micikatka @ask 😀

usacek79
7. aug 2011

@ask no moja mama na moje tehu povedala - "co sa da robit, pudy zvitazili nad rozumom" 😀 ale moja mama je ina, ona je vo vseobecnosti uplny anarchista, je proti plodeniu deti, povazuje to za vrcholny prejav egoizmu privadzat deti na tuto zhumplovanu, preplnenu planetu, kde uz navyse nie su ziadne hodnoty a coskoro to tu cele pojde do pr...
A teda podla mojho vnimania ma pravdu, len holt velmi tazko sa odolava tuzbe mat deti.. Ja som si tiez uz viac krat v zivote analyzovala, na co je dobre porodit dieta a ANI JEDEN racionalny dovod neexistuje, vsetky su LEN emotivne.. Tato planeta naozaj nechce uz ziadne decko navyse, ani ludstvo ho nepotrebuje, a navyse ked si predstavim, aka je vysoka pravdepodobnost, ze v nasledujucich 50 rokoch pride k nejakej globalnej katastrofe, tak vlastne svoje dieta vedome idem vrhnut do sparov velmi mrzuteho konca... 😖
Vsetky dovody typu - je to "najvacsia radost, nic krajsie nie je" atd.. To su vsetko naozaj len take samolube tuzby rodicov - ha, toto je MOJA krv! pozrite, aky je sikovny a krasny (dalsie miliardy su pritom take iste, nic zaujimave...) niekedy mam z toho velmi zmiesane pocity, ale fakt je, ze pudy vyhravaju a ja to babo aj tak zboznujem.. 🙂

sssimi
7. aug 2011

@ask ja viem, ale keď to tááák strašne voňalo 😢 A dala som si fakt len kúsok, ale nezapasoval ani ten. Teraz do seba lejem po troške bublinkovú minerálku nech sa mi aspoň trošku vygrgá.

sssimi
7. aug 2011

@usacek79 ty si asi jedináčik, čo? 😀

ask
7. aug 2011

@stassa mas pravdu ☹ rano sa mi bude hrozne tazko vstavat na 6stu do prace 😒 Zajtra drzim palce, nech su len same dobre spravy, pripadne pekne fotky 🙂 Za dnesny statocny den si ich zasluzis 🙂 Tak ja uz len chvilocku a slubujem ze posluchnem a pojdem pekne spinkat 😉

usacek79
7. aug 2011

@sssimi nie som... oco mamu donutil este na jedno, chcel totiz syna a - nepodarilo sa 😀 ale teda mama nas zboznuje, ale povedala, ze s tym, co vie dnes, by asi deti nikdy nemala.. Ale zas ona nijako nerobi kampane proti plodeniu, len teda ma takyto drsny nazor 😀 ona je taky tazky filozof, cely zivot sa vzdelava a vsetko analyzuje, nuz a k tomuto dospela. Ale zas ja som dostatocne tvrdohlava a rozmaznana, aby som robila vsetko inak, ako by si predstavovala 😀

ask
7. aug 2011

@usacek79 veru aj s mojim milovanym manzelom ked sme diskutovali o tom ci ho vobec mat v nasich rokoch a pri nasich peniazoch som vymenovala vsetky negativa a bola ich strasna kopa 🙂 a aj tak sme tu 😀

micikatka
7. aug 2011

@stassa dobru nocku a krasne snicky, a zajtra čakame pozitivne spravicky :o)))) neboj nebudeme ponocovat, teda aspon ja nie. musim dospat chatu.
a s tym kupanim si ani nemohla urobit lepsiu vec ako to ze sa nekupat :o) nestoji ti to za pripadne problemy.

usacek79
7. aug 2011

@ask jaaaaj, ale vy uz dve mate 🙂 ja som vsak rozoberala, ci mat vobec to jedno 😖 a najviac so to sama v sebe riesila v momente, ked som otehotnela a teda som to este netusila vtedy... to som si aj tak sama poplakala, lebo som sa priklonila k tomu, ze asi deti nechcem..A sup ho, ono uz bolo v brusku! a teda ked som sa to dozvedela, vsetko sa otocilo o 180° a nic na svete nemilujem viac, ako tu fazulku, hadam to bude aspon trosicku uzitocny clovek pre tuto planetu, urobim vsetko preto, nech ma jeho zivot zmysel nielen pre neho a pre nas 🙂