icon

Pôrod v marci 2012

miumia
27. jún 2011

Halooo nadejne marcove maminky cakam vas 🙂

sssimi
8. aug 2011

@moni mne robili TT okolo 10tt pri malej

@barbyes áno z krvi

sssimi
8. aug 2011

@moni tak sa poradím s doktorkou, ak mi to odporučí, tak pôjdem, ale inak sa do toho tlačiť nebudem. Podľa toho čo som čítala, tak sa to robí len na špecializovaných strediskách. Isto sa za to aj niečo platí. nevieš koľko?

moni
8. aug 2011

@sssimi
aha, vidis to som nevedela ze tak skoro, myslela som ze je to test druheho trimestra.
netusim ako je to doma, mne to plne hradi poistovna, aj ked musim ist k inemu lekarovi.

barbyes
8. aug 2011

@moni mne napríklad pri Vikinke vôbec berobili vyšetrenia z krvi, neviem či to neboli zrovna tie triple 😕 😎 ak sú to oni tak myslím do konca 14tt sa to robí..na uktrazvuku ma posunuli a už bolo potom neskoro, bola som vo vysokom týždni a už by neboli presné a vôbec nám nechýbali, iba stresujú ako hovoríš...viem, že aj v téme v ktorej som vtedy bola, resp. ešte som tak všetky baby riešili výsledky...báli sa keď mali niečo min zvýšené a pod. a ja som mala aspoň kľud, vedela som, že je bábo zdravé a sme tu 🙂

evka82bj
8. aug 2011

ahojte kočky, rada by som sa k Vám pridala, čítam Vás už nejaký ten týžden, len stále som nenabrala odvahu, tak snád to dnes neurieknem 😉 Dnes som bola u dr. a všetko vyzerá byt OK 😵 , drobec sa vrtel o 106 a podla ultrazvuku je bábo zdravučké, tak sa velmi teším. Trochu ma prekvapil termín porodu, lebo som rátala začiatkom marca a podla dr. je to 29.2.2012, tak uvidíme 😵. Mám už aj tehu knižku tak už len verit, že v marci budeme štyria 😵 😵 😵 Mám už 5 ročného syna, ktorý velmi túži po súrodencovi 🙂 ,ale vo februari 2011 som mala MA tak aj preto sa všetkého obávam, verím, že tentokrát to víjde. Všetkým Vám prajem pekné tehulkovanie a verím, že to dotiahneme do úspešného konca 🙂

moni
8. aug 2011

@evka82bj
podla roznych vypoctov vysiel aj mne 29. 2. ale snad takyto vynimocny den nebude vymyslat 😅
@barbyes
najhorsie je ze rozni lekari maju rozne postupy, a to mamicky matie 😝

barbyes
8. aug 2011

@evka82bj ahoj, vitaj 🙂 a držím palce aby bolo všetko OK a v apríli si tu už budeme iba obdivovať foto našich drobcov 😵

barbyes
8. aug 2011

@moni malo by to byť jednotné....ten NT by sa mal isto robiť všade, ale tie tripple by som ja osobne dávala len tam kde je zvýšená pravdepodobnosť nejakej vady a aj to je podľa mňa diskutabilné lebo u žien po 30-ke automaticky vychádzajú zvýšené hodnoty a potom sa tie ženy iba zbytočne boja 😒 a tá amniocentéza je dosť riskantná i keď Ti povedia, že nie, akurát teraz písala kamoška v našej súkromnej téme, že je kamarátka bola na odbere plodovky a pár dní na to dieťa zomrelo 😖 ☹ tak jej museli vyvolať umelo pôrod ☹ ja by som napr. na ten odber nešla ani za nič 😠

moni
8. aug 2011

@barbyes
NT ma uspesnost 91% pri downovi, 95% pri dalsich trizomiach, na rozdiel od afp kde je len 80%. ale to su vsetko len cisla.
tu sa uvadza riziko potratu 1:250 po amnio, neviem ako je to doma. ja by som na to po odporucani lekara isla, pretoze mam osobne dovody. dufam ale, ze take veci nebudem musiet riesit.

jankajanka
8. aug 2011

Ahojte baby, zase som mala problém s dočítaním, tak vás aspoň zdravím aby som nemala problém s nájdením poslednej prečítanej správy 🙂

gabi.k
8. aug 2011

@tigriatko ja berem ...to je kys.listova 🙂

usacek79
8. aug 2011

ahojte, ak sa budete veeelmi nudit, nasla som jeden velmi zaujimavy clanok o zdravi... Fakt stoji za to si ho precitat, hoci je dlhsi 🙂
http://www.cez-okno.net/clanok/veda/mrtvi-lekar...

barbyes
8. aug 2011

@moni to NT je fajn, to by určite malo byť ako som už písala 🙂 a to číslo po amnio je teda riadne vysoké 😒 ja by som nešla ani za nič, okrem toho to nie je úplne presné, už som počula o prípadoch kedy žene povedali, že bude mať postihnuté dieťa a narodilo sa im úplne zdravé bábo a ešte tam je tá hnusná možnosť, že o dieťa prídeš ☹
ale jasné, každý máme iný názor a ak máš na to dôvod 🙂 to je len môj osobný názor, ja by som sa hlavne bála a i tak by som tomu vyšetreniu na 100% neverila 😎

barbyes
8. aug 2011

@usacek79 ja som to už raz čítala cca rok a pol dozadu a mám to aj vytlačené, je to super a je to podľa mňa úplná pravda 🙂 stačí mať zdravý rozum, všetko to totiž dáva rozum, ale v dnešnej dobe E-čiek... 😒

moni
8. aug 2011

@usacek79
zaujimavy clanok. ale s niektorymi vecami nemozem suhlasit - mozno je to len prekladom, lebo je tam par nezrovnalosti.
@barbyes
🙂 to by bola nuda keby sme mali kazda rovnaky nazor

katarina28
8. aug 2011

@denisenko no ja som tiez prestala pit kavu, teda pila som menej, lebo mi nerobila dobre a jeden den som si nedala vobec a dopadlo to tak, ze som 2 dni a dve noci lezala s migrenou ako hrom 😝 ja mam s migrenami nejake tie skusenosti, mam predpisane cipky od neurologicky, ale teda tie som si nemohla dat, vlastne nic, takze som to krasne pretrpela a prevracala 😒 hroza spominat, tak dufam, ze dopadnes lepsie, drzim palce, aby to prestalo

zabka132
8. aug 2011

cafte, tak ja len podavam spravy. Boli sme na sone dnes, srdiecko sme nepoculi.....ale videli 😵 😵 😵 . Takze sme 6+4, o tyzden nas posunuli.
...mame pokazeny kabel od notebooku a baterka pomaly vybita, takze najblizsie vas docitam az zajtra vecer.
...drzim vsetkym cakatelkam na sono, nech napisu len a len dobre spravicky 🙂
Tak pekny vecer...papa

bejbinka131
8. aug 2011

@micikatka no, mne povedal 12.3, takže sme na tom tak veeelmi podobne, uvidi sa 16 🙂))

kajuska09
8. aug 2011

@bacillka ja idem na NT screening ked budem 10tt plus 5, tak dufam ze to nebude skoro...

kajuska09
8. aug 2011

@zabka132 gratulujem k srdiecku 😉

ask
8. aug 2011

@dominika911 ahoj, ja si nastastie pozornost mm tentokrat naozaj a naplno vychutnavam, aj tym ze aj ja som starsia, aj tym ze on ako 47 rocny uz ani neratal s tym ze este bude mat zenu a dokonca vlastne dieta. 🙂 Takze to je preto 🙂 Ale poznam bohuzial aj reakcie chlapa co sa rozculil ze som v 8smom mesiaci neutrela prach na tv ktory sme mali v dvojmetrovej vyske.... 😒 skoda spominat. Verim tomu ze ten Tvoj si mozno len trosku tazsie zvyka na zmeny ale urcite to prekonate. Drzim palce.Ja tomu mojmu nenapadne preposielam maily co mi chodia z babatka, tam je strucne pisane co sa deje so mnou aj s JEHO babatkom. 😉

micikatka
8. aug 2011

@bejbinka131 ale ja idem len na odbery 16.8 , nemam vtedy poradnu :o(( takze len k sestricke a dostanem od nej knizku. takze ja sa asi nic nedozviem.

koran
9. aug 2011

Ahojte, myslíte, že nebolo moje prvé vyšetrenie nejako moc stručné? - Doktor ma posadil do kresla, pozrel zvnútra ultrazvukom, srdiečko bilo, potom mi povedal že dalšie vyšetrenie o mesiac a to je všetko. Mali ste to niektorá takisto? Čakala som že sa ma bude vypytovať na choroby v rodine aspoň, že mi tá tehu knížku, ale vôbec nič, aj klasická prehliadka trva dlhšie 🙂 ale je to uznávaný dobrý doktor, takže si hovorím že vie čo robí..
Ešte sa chcem spýtať, máte niektorá také stavy, že vám tak divne bije srdce chvílami? Nie stále ale tak raz za deň, z ničoho nič bije tak rychlejšie, potom normálne, potom zasa rýchlejšie, ako by mi malo vyskočiť občas. Priatel hovorí že to môže byť hormonmi, tak ma napadlo či to poznáte aj vy.. díky

denisenko
9. aug 2011

@katarina28 tak to si ma potešila....ja našťastie migrény nemávam, ale už sa mi zdá, že po týždni sa to začalo zlepšovať.... 😉
@zabka132 blahoželám..... 🙂
@koran to je úplne bežné vyšetrenie.....ja som to mala rovnako pri prvom tehu.....a potom že poradna.....odmerali tlak, kukli do vnútra, odvážili...a nemáte žiadne problémy? Nie? tak dovi....... 😀 😀 😀 tiež sa mi zdalo že by sa mi mali viac venovať, ale to záleží od doktora a rizík v rodine...... 😠

dzudka
9. aug 2011

@zabka132 super tak mate babetko so srdieckom 🙂

mne vcera bolo velmi zle dnesna noc kus lepsia ale maly sa zobudil okolo polnoci a vyrevuval asi hodinu potom mu muz dal mlieko zaspal a zas rano o 4.45 rev zas mlieko a uz od 6.15 sme definitivne hore...

dnes cakam navstevu dufam ze pridu 😅 lebo dcera sa na nich tesi a aj ja aj ked snad mi nebude velmi zle lebo vcera som bola uplne mimo ......

bacillka
9. aug 2011
bacillka
9. aug 2011

@sssimi z plodovky sa robí potvrdenie downovho alebo pri zlých výsledkoch 3pl testu v 16tt. (rázštepy....)

ivulik211
9. aug 2011

@koran ahoj koran, chcem ta iba ukludnit, moje prvé vyšetrenie prebiehalo rovnako. pozrel ma, urobil vnútorný ultrazvu, predpísal listovku, spýtal sa ako sa cítim. Ubezpečil ma že je všetko v poriadku a ostatné Vám vysvetlí sestrička. Tá mi dala knižku a objednala ma o mesiac na poradňu - našťastie je to moja kamoška, takže jej furt vyvolávam a radím sa s ňou či je všetko ok a ona vraví že skôr ako v tom 12-13tt sa krv neberie a vtedy sa to porovnáva s výsledkami z NT ultrazvuku tak ako tu baby písali. skôr to vraj nemá význam pretože by boli výsledky skreslené a mamičky zbytočne stresované. 🙂

usacek79
9. aug 2011

@koran aj moja prva aj druha kontrola prebiehala bez otazok a tiez sa mi to nepozdavalo.. 😒 nuz co uz, asi sa treba ozvat, ak chceme vediet viac..
Ja mam tep tretinu dna okolo 110-120, stale mam pocit busenia srdca, akoby taku nervozitu vnutornu. A je to uplne normalne, vcera som sa o tom bavila s jednym odbornikom, je to aj pre hormonalne zmeny, ale aj kvoli zvysovaniu objemu krvi v tele - teraz mame uz asi o 10% viac krvi a do konca tehu to stupne az na 40% 🙂

jankajanka
9. aug 2011

Ahojte baby 🙂.je nás tu nejak málo, že? Ale aspoň som nemala problém s dočítavaním.Inak všimli ste si že v súkromnej téme je ,,Marec 2012".TO sú asi iné marcovku, pretože zakladateľka je nejaká jana12...niečo.Alebo to spravilo @tigriatko ako sľúbila?Ale to sa mi nezdá