Pôrod v marci 2012
Halooo nadejne marcove maminky cakam vas 🙂
@barbyes no pohadani.. skor taki zatati degesi kvoli kravine! ale on by sa neodrazil aj rok, mi povedal, tak zase to bolo na mne urobit ustretovy krok 😒 nuz ale uz je dobre, ja ho aj tak zboznujem! 🙂
@moni tak veru, Koch 🙂 ale myslim, ze su dobre zaplateni, je to stara partia, tak by asi pod cenu nesli, resp. by si hadam ani Cupanik nedovolil ich tam lakat na nejaky smiesny plat 😉 ale baby co tam teraz rodili, tak to ospevuju, ze uuuplne skveli personal, ochotni, mili, ustretovi 🙂 ale ty budes rodit v US, ci?
@moni fuuuha, tak to si naozaj na opačnom konci 😅 tak ale isto Ti tam je lepšie ako v našom úžasnom Slovensku 😎
@ask
@usacek79 môj muž bol tiež pri pôrode a tiež veľmi odporúčam 😉 mne to naozaj veľmi pomohlo 😎 úprimne musím povedať, že by som to bez neho nezvládla 😒 po tej psychickej stránke samozrejme myslím fyzicky by som musela 😀 a určite chcem aby bol pri ňom aj teraz, bez neho nerodím 😀 😀
@ask no v pripravnej faze bude urcite so mnou, ked tam budem na fitlopte saskovat 😀 az do poslednej chvile ho chcem pri sebe, len teda tu "masiarsku" cast zvazujem.. ak by som mala istotu, ze sa nedostane k priamemu pohladu na "ďúru", tak by som aj bola za.. 🙂 ale aj on sam netuzi vidiet priamo, tak ak mi slubi, ze bude pri hlave a nebude vykukat, tak asi povolim, ved uvidime.. Kedysi som bola ortodoxne proti, som to povazovala za vylucne zensku intimnu chvilu, ale tak nejako menim nazor - bol pri tom pri stvoreni, tak ak chce, ma pravo byt aj pri zrodeni 😉
@usacek79 to sa neboj, oni ho tam nepustia 😉 bude Ti stáť za hlavou a teda nič také neuvidí ani sa to neodporúča z psychologického hľadiska 🙂 a podľa mňa to pre neho bude krásny zážitok, vidieť svoje dieťatko hneď po príchode na svet, každý muž ktorý pri pôrode bol si to veľmi pochvaľoval a neľutoval to 😵
ja by som chcela pri porode moju kamosku, myslite ze to je na slovensku mozne?
@moni hej, tá rodina a priatelia, ja by som asi preto neodišla, veľmi by mi chýbali, ale inak je to isto lepší život 🙂 ale tie jasličky sú teda dosť od vecí 😕 a to si ako kojila, či si ju odstavila? a to že nedávajú materskú už vôbec nechápem 😒 aspoň nejaký smiešny príspevok by mohli dať, veď vôbec nie je prirodzené aby bolo dieťa tak skoro d matky 😔
@usacek79 tak ale to boli blbci aj tí lekári, že ho tam pustili 😠 ono by sa to nemalo lebo na mužovu psychiku to dobre nevplýva aby niečo také videl 😒 dokonca môže začať tú ženu odmietať po intímnej stránke...nechápem, že mu to dovolili, to som ešte nepočula 😔 ale aby bol pri tom samozrejme pri hlave naopak odporúčajú aj psychológovia, je to veľká podpora pre tú ženu a aj muž si potom zvykne tú ženu viac vážiť a zvykne mať tak bližšie k tým deťom keď je pri ich príchode na svet 😉
@barbyes
ja som mala este velke stastie lebo mam super sefa a dovolil mi zostat tak "dlho". niektore maminy idu naspat po 6 tyzdnoch. totalne chore! takze to ze je doma materska je pre mna luxus 😉
do tych 4 mesiacov som plne kojila, potom som v robote kazde 3 hodiny odsavala, rano, vecer a v noci som kojila. ale nevydrzala som dlho. bola som vycerpana, vystresovana 😔 postupne presla na UM, takze dufam ze tentokrat sa podari dlhsie pretoze zostavam doma 😵
@barbyes nuz neviem kde nastala chyba.. bolo to v januari na Kramaroch.. ale teda on to rozdychal, ale mam inu kolegynu, ktorej muz dokonca priamo na susku nevidel, a aj tak to nerozdychal uz nikdy.. pol roka sa s nou nevyspal, potom sa premohol, ale mal problem a napokon to museli vzdat, lebo ani po takmer dvoch rokoch od porodu po nej uz nedokazal tuzit sexualne 😖
@moni no to je temna stranka krajiny "splnenych snov".. Ten priserny kapitalizmus, nulovy socialny system a pekelne drahe zdravotnictvo.. v tomto pripade pre mna plati - zlate Slovensko...
ale teda nad tym poplatkom za pritomnost otca/partnera pri porode sa mi rozum zastavuje 😠 kto uz ma ake vydavky navyse?! ubohe zdieranie penazi!
@usacek79 tak to je naozaj prvý prípad o ktorom počujem, zatiaľ som z každej strany počúvala len pozitívne ohlasy aj čo som čítala na nete 😒 a ja som tiež bola na Kramároch a mužovi hneď jasne povedali, že nech je pri hlave, ale jemu by ani nenapadlo sa cpať dopredu a isto by som mu to nedovolila

@usacek79 ak ma aspon trosku chut, mozte sa napr. dohodnut ze obaja mate pravo rozhodnut sa na mieste podla toho ako sa okamzite budete citit a bez toho aby sa ten druhy urazil. Lebo za normalnych okolnosti je to super vec. Hlavne ked moze byt pri Tebe v tej pripravnej casti, velmi to pomaha. A este aj sestricky a lekari sa k vam spravaju uplne inak ako ked si tam sama. Ved uvidite. A neboj on stoji pri hlave, hladka Ta pomaha, nemusi mat priamy vyhlad na akciu 😉 Zasa je to individualna vec, treba sa len dohodnut aby obaja boli spokojni, ja urcite odporucam 🙂 Boze, sme riadne daleko zasli, ale ked ja sa tak tesim ze uz som ho videla ako nam kyva, ze uz ho beriem ako by bolo tu 🙂