icon

Pôrod v marci 2012

miumia
27. jún 2011

Halooo nadejne marcove maminky cakam vas 🙂

usacek79
15. júl 2011

@jankajanka mam - ved preto je to o tolko lepsie 🙂 aj medule ma straaasne bolia, ale tiez je to o to lepsie, ako su citlive 😉

ejbyk
15. júl 2011

@jankajanka bola som aj na krvy aj u lekara...ale najskor som si robila testy, keby sa dalo urobila by som si ich 100 ks 😀
test, krv, aj lekar potrvdili tehu...ale este len zaciatok ten 5 tt, prisla som skoro, ani by som tam nesla tento tyzden, len v sobotu odchadzme ne dovcu tak som isla pre istotu, moja dr. ma objednala az na 16.8! neviem ci vydrzim.

jankajanka
15. júl 2011

@ejbyk no ja som objednaná preto, lebo som myslela že mi pre niečo meškajú a aby som nemala úplne rozbitý cyklus, tak že sa zastavím.Predpokladám že ma objedná tiež až za nejaké 3 týždne.Ale tak aspoň krvičkou mi to potvrdia a potom to nejak ubehne.Veď máme leto a to je krásny čas na čakanie.Si to neviem predstaviť v zime...Ja mám strašne zlaté susedy a my sa tak stretneme vždy pred domom a kecáme do nemoty a veľmi mi pomáhajú, pretože sa človek odreaguje a myslí na niečo úplne iné 😵

jankajanka
15. júl 2011

@usacek79 a ty si na tom ako bola cca v 5 tt? Tiež neboli asi príznaky také ako ich máš teraz, že?

ejbyk
15. júl 2011

@jankajanka no len ta paranoja keby nebola...sledujem kazdy jeden nuznak niecoho neprirodzeneho na tele 😀
ale zasa sa snazim nebrat tehotensto ako chorobu, len kym sme sa dockali trvalo to nejaku dobu, tak teraz mam trocha stres.

usacek79
15. júl 2011

@jankajanka boli, ja som mala v podstate uz tyzden po oplodneni sialene priznaky, bolo mi na odpadnutie, uplna slabost, furt som zaspavala, stale ma boleli medule, strasne pichalo v bruchu atd atd.. Praveze mi za poslednych 10 dni ustupili tie zle stavy - teraz mi uz nie je zle, ani nie som az taka unavena, ani bolesti nemam - je mi v podstate fajn, az na ten vcerajsi exces 😒 ale verim, ze to je ok 🙂

jankajanka
15. júl 2011

@ejbyk my sme sa chceli začať snažiť už minulý rok,ale chlapa som mala doma tak 1 -3 noci v týždni, takže nič.Potom sme prestali a tento rok sme asi od mája nedávali pozor, ale nestihli sme ovulku.Teraz to bolo 2-3 dni pred ovu a som z toho v šoku,pretože som si myslela že mne sa to tak skoro podariť nemôže.Zvlášť keď mám okolo seba kamrátky, ktorým to trvalo niekoľko mesiacov alebo sa im nepodarilo doteraz.Tak sa tu budeme psych.podporovať a nejak to dobojujeme do 2 .trimestra 🙂.Je dobré keď si máš s kým vymeniť skúsenosti.
@usacek79 aha, no tak to sa musíš teraz veeľmi tešiť že ti to prechádza.Mne bolo divno jeden deň- v deň očakávanej ms som sa slnila na záhrade a potom som bola ko, tak som zaspala.Zobudil ma sused a bola som nejak mimo.Prišla ku mne potom jeho manželka na kafčo a hovorí mi že budem tehotná, že som nejaká iná a či mi neni zle, že som celá bledá a vyzerám že odpadnem.Aj mi bolo tak divno, ale fajčila som v pohode a nič...aj pivko bolo aj kávu pijem ale nijaké príznaky až na prsia 😉 .Asi by som mala byť rada.

ejbyk
15. júl 2011

@jankajanka my sme snazili od oktobra...ale psychika ta naozaj zapracuje...v case ked som sa zmierila s tym ze sa podari ked sa bude mat, fakt sa podarilo...ani neviem kedy, lebo sme sa lubili v podstate skoro stale, ani ovu som si nejak nesledovala...
ja mam inak aj ine zdrav. problemy...a tak sa trocha obavam...ale tiez sa utesujem ze to vsetko bude ok.
ja som mala uz pred ms tucha, citila som sa tak inak, ale pripisovala som to ostatnym zdrav. problemom. no snivalo sa mi ze som si robila test a boli tam dve ciarky a jedna taka slaba....nechcela som robit hned test ked sa mi to snivalo, zdalo sa mi to skoro, tak som pockala asi tyzden urobila si test a dve kolajnice v sekunde.
je naozaj fajn ze si tu mozememe takto vymienat skusenosti podporit sa...

inak ako vasi chlapi k tomu pristupuju? moj je ako velmi stastny...len to berie viacej tak vlaznejsie, neriesi tak moje kazde pichnutie ako ja...len ma sem tam pohladka po brusku, povie nech si oddychnem a tak...ale neviem to asi chlapi tak

jankajanka
15. júl 2011

@ejbyk môj už má dve deti z predošlých vzťahov a povedal že ak bude bábo, tak len kvôli mne a aj to tak berie.Som rada že je teraz preč, aspoň sa nemusím stresovať a nervačiť.Teraz sa mám tešiť a nie trápiť, že ?
A koľký DC ti ukázalo silné čiarky a koľko testov si robila?

usacek79
15. júl 2011

@jankajanka dufam, ze cigu aj pifko si uz vylucila z "jedalnicka" 😀
akoze mne nebolo nejako hrozne, vobec som nevracala, len taka slabost a unava, nic zasadne 🙂 mne to nevadi, aspon praveze viem, ze cosi sa deje 😉 horsie je, ked baba furt vracia, nema na nic chut, hnusi sa jej jest, aj vone - to obera o energiu strasne, to by som nechcela.. 😒

usacek79
15. júl 2011

@ejbyk no pre nas to bola absolutna priorita otehotniet - moj mu chcel uz davno, ja som vsak trvala na tom, ze najprv sa chcem vydat (chcela som si uzit svadbu ako krasna princezna, nie ako bruchaty tulen a uz vobec nie s revucim detiskom pri nohach 😀 )
ale ze sa nam to podari 3 dni po svadbe, to sme ani nesniiiiivali! 🙂 sme stastni strasne!
ale je pravda, ze ja som teraz maniak na vsetky informaia, furt som na nete a hladam vsetko a samozrejme mu to oznamujem a to mu uz lezie na nervy 😠 tak sme sa dohodli, ze ja to trosiicku obmedzim a on mi na vsetko povie "super" 😀 takze hocico s tehotenstvom mu oznamujem, tak povie "supeeeer" a sa smejeme na tom 😀

sasena033
15. júl 2011

ahojte tehulky.a vitam nove marcovky 🙂 ako sa mame?? konecno to teplo na chvilku preslo a lepsie sa dycha...az tak fajne 🙂 juj ja uz sa neviem dockat kontroly aj ked je est edaleko.... rada by som posunula cas...a co sa tyka stavov tak ranos a budim total hladna az mi je zle zjem dve susta a uz mi je tazko sice nevracam ale ta tzoba no dovi dopo akoby som bola hodinu na kolotoci ufff 😒 prsia boli a podbrusko obcas zacitim ked sa rozculim pri malom 😅 a vy ako???

alaniska
15. júl 2011

Baby vratila som sa od dr. robil mi kontrolne sono kvoli cyste kt. je 4 cm, ale ze je to ok,ze to udrzuje tehu. Podla poslednej ms a ovu by som mala dnes koncit 6tt, ale na sone je len bublinka ale v tej bublinke nic este nevidno, dr vravel ze urcite niesom v 6tt ale menej podla toho. Ja nechapem, nemozem byt menej ved viem presne den ked som mala ovu, bola som aj na sone ked mal folik 24mm. Dr. to bral ako v pohode ziadny problem, od pondelka ma dovcu tak mi povedal aby som skocila na urgent o tyzden.Kontrola u neho o tri tyzdne hned po dovolenke. Ja sa normalne bojim, tehu som ale ako je mozne ze tam este v bublinke nic nieje vidiet ☹ To bude strasny tyzden plny strachu a ktomu som aj chora. Kedy vam uz bolo vido mimi na sone?

usacek79
15. júl 2011

@alaniska ja som bola v pondelok na sone (ovu som mala kdesi medzi 13-15.junom) a bola 5,3mm velka bublinka a v nej zltkovy vacok.. Tiez este nebolo vidiet zarodok (embryo) a tiez mi lekar povedal, ze urcite nie som v siestom, ze to je tak 4-5 (co mi tiez vychadza byt blbost, predsa mam presny cyklus)
Dnes idem zas, tak som zvedava, strasne by som chcela vidiet srdiecko 🙂

tibiana
15. júl 2011

Ahojte ... pripajam sa k vam, i ked len 5.tyzden. Na sone zatial vidiet tzv. "dutinu", vraj sa casom zisti ci je to ok! 🙂 Upozornil ma, ze v najblizsich tyzdnoch urci ci je plod tam kde ma byt, atd. Odvtedy premyslam aby bolo vsetko ok a trapim sa :-/. Mimochodom aj vas pobolieva lavy vajecnik a podbrusko?

alaniska
15. júl 2011

@usacek79 no ved on mi vravel ze o tyzden by uz malo byt vidno. No ved ja som mala ovu 17teho, ved ma bolel pravy vajko riadne a potom nahle prestalo tak puklo asi tak ja si myslim ze koncim 6tt. Ja som videla len tu bublinku, bola dnes dost velka ale v nej som nevidela nic a sono mi netlacil ma nenapadlo si pytat,aj ked som si doma vravela ze nesmiem zabudnut. Tiez sme isli kuk ci bude srdiecko ale potom ani neskusal,lebo ze nic nevidno. Vsak nieje mozne aby bol ten vacok prazdny,vsak nie?

alaniska
15. júl 2011

@tibiana no mna pobolieva ale pravy, lebo som otehotnela s praveho,ale mna boli ta cysta, kto ta ta este ako pridavok narastla

tibiana
15. júl 2011

@alaniska .. nooo, mna lavy - snad je to jedno, ktory. Cysta? uff ... budem Ti drzat palce ale ver, ez vsetko dobre dopadne .. hlavne ziadne stresy .. a ako pises vyssie, tiez mi videl lekar len nejaku dutinku a v nej nic... ale je tak malinka, ze ma objednal hned o 4 dni na dalsie sono, prave preto aby videl ci sa zvacsuje .. snad tomu tak bude.... myslim, ze by sme sa nemali vobec stresovat .. kedysi zeny nepoznali sona, absolutne nic a rodili jednaaa raost 😀

alaniska
15. júl 2011

@tibiana no ak ta boli lavy tak si tehu z laveho, to je v pohode. Cystu ma vraj vecsina bab, ale mensiu trosku ako ja, vravel ale ze je dobre ze tam je lebo vylucuje hormony, kt. udrzuju tehu, ak by praskla tak budem mat krvacanie a bolesti ale ze mimi to neovlyvni, tak dufam ze ani nepraskne.

usacek79
15. júl 2011

@alaniska
aj ja som tehu z praveho vajka 🙂
ja mam totiz lavy nie celkom funkcny, takze sa velmi tesime, ze pravy tak posluchal 😉

alaniska
15. júl 2011

no ja som mala pb s cyklom odjakziva, dr. mi dal tento cyklus clostilbegyt a hned prvy mesiac sa podarilo, ani sme necakali, ale dufali 🙂

kajuska09
15. júl 2011

@ejka3 ahooj, vcera som dlho rozmyslala nad tym, ako si sa ma pytala, kedy som asi mohla mat ovu, pozerala som si do 2.hej v noci rozne fora a prisla som na to, ze som asi naozaj ako povedal lekar len v 6.tt plus 2 dni, lebo som si uvedomila ze moj tehotensky test bol ako tak pozitivny az na 34 DC, aj to nebola 2.ciarka dost vyrazna. A ja mam cyklus okolo 26 dni, to znamena ze je to rozdiel vyse tyzdna. Juuuuuj keby to tak bolo 🙂 A toto mi napadlo az ked to jedna baba napisala, ze je dost dolezite ci sa ukaze tehot.test uz v den ocakavanej ms, alebo az ako mne po tyzdni. 🙂

kajuska09
15. júl 2011

@usacek79 uz si ready na Maresa? 😀 Drziim palce 🙂

alaniska
15. júl 2011

@usacek79 daj vediet co ti povedal dr., kedy si mala poslednu ms?ja 4.6 a dnes este nic nevidel, joj

tibiana
15. júl 2011

@alaniska tak to je super ta cysta, jasne, ze nepraskne! NICOHO SA NEBOJ! Ja som mala poslednu 8.6 a hovorim, dali mi zo sona fotku, malicku nejaku gulocku - vraj je to len ta dutinka, v ktorej sa to bude vsetko tvorit 🙂

eviq
15. júl 2011

@jankajanka aj ked ti ukazal slabu ciarku, tak si tehotna 🙂 , zalezi, kedy si test robis a aku ma citlivost. Tak v pondelok daj vediet, co je s tebou. Mne tiez hovorila, ze sa mam prist ukazat v pondelok, ale asi pojdem az neskor. Zbytocne nechcem aby ma vysetrovala a robila mi ultrazvuk, aj tak by srdiecko este nebolo vidno. je skoro a okrem toho u mna muselo oplodnenie nastat nie v polke cyklu, ale trosku neskor, ked sa mi to az tak neskoro ukazalo v krvi. sned to bude v poriadku. spokojnejsia budem az ked uvidim srdiecko...

eviq
15. júl 2011

@ejbyk a podbrusko ta boli stale alebo len niekedy, lebo mne sa to tak strieda, niekedy necitim vobec nic a ani si nepripadam ako tehotna a hlavne vecer ma to tak zlozi, zacne kadeco pobolievat, a som velmi unavena a bez energie...

tigriatko
15. júl 2011

ahojte kocky, tak, rada by som sa k vam pripojila... som tu na modrom konikovi uplne nova. nieco pred viac ako rokom som zistila, ze som tehotna. podarilo sa nam na prvy krat. kedze som v tom case zila este v zahranici, tak kontroly u lekara prebiehali inak. na prvu velku kontrolu ma objendali, ked som bola v 14tt. tyzden predtym ma zacalo pobolievat v podbrusku, raz som si nasla aj slabo ruzovy vytok na toaletnon papieri. dovtedy mi absolutne nic nebolo... poto6m prisiel den D a prve sono a doktorka tam videla iba prazdny gestacny vak... nevedela mi ani povedat, ci tam bilo nejake srdiecko alebo nie. az po zakroku som vycitala zo spravy, ze sa plod prestal vyvyjat pravdepodobne 7tt +4 ?? ktovie ako to bolo.... no nic, prekusli sme to... poslednu ms som mala 16.6.2011 a potom sme sa zacali snazit znovu.. uz viac ako tyzden sledujem toto forum a tajne som dufala, ze sa donho budem moct pripojit... nebadala som na sebe ziadne priznaky, kedze vytok mam vzdy, prsia mam bolave vzdy, poobede si zdriemnem kedykolvek.... robila som si 4 testy: 24dc, 27dc, 28dc - vsetky krasne negativne,,, 29dc som si robila clearblue compact test a s obrovskou fantaziou tam bol naznak slabej ciarky, ale skor ani to nie.... no a dnes mam 30dc a rano, ked som vstala, tak som si zrobila clearblue digital a ukazal mi + a ze som v 1-2 tyzdne tehotna... samozrejme, ze mi nepovedal pohlavie, tak ako to bolo v reklame :D :D takze bolesti aj pixanie v podbrusku mam, prsia ma bolia, vytok mam, leniva som vzdy,... k lekarovi by som xcela ist najskor o 3 tyzdne, aj tak xcem menit gynekologa, tak este uvidim... ja to vsetko nexavam na prirodu, ale mam taky citak, ze teraz by to uz mohlo vyjst...

humba
15. júl 2011

@usacek79 ahoj, aj som mala dnes presne ten isty problem ako ty, vcera sme trocha laskovali a dnes rano taky hnedy vytok, uff ale som sa prestrasila. cakam ako dnes pochodis u lekara co ti na to povie. ja idem az v utorok, no dufam ze to nic nebolo a ze sa to nezopakuje, nic ma neboli tak sa ukludnujem

lubkaj38
15. júl 2011

@humba ahoj neboj aj mne sa stalo ked som bola asi v 6tt sme tiez ,,laskovali,, a rano som mala trocha krvavý vytok taky az hnedy ... a potom uz nic je to vraj pohode lebo krcok maternice je viac prekrveny .... pokial si to mala len trocha naozaj je to v pohode ak este stale mas ten vytok a silny chod k lekarovi necakaj do utorka budes mat istotu