Pôrod v marci 2012
Halooo nadejne marcove maminky cakam vas 🙂
Ahojte zienky,
ak mozem pridam sa aspon do poctu, na diskusiu pri mojich dvoch certikoch asi cas moc mat nebudem 😉 Prirastok ocakavame v marci. Podla vypoctu 11.3.´12 🙂 Posledna ms 6.6. Ale kedze som mala uplne nepravidelny cyklus po druhom porode urcite tento termin nebude presny. K dr. sa chystam v stredu, dufame ze vsetko bude v poriadku 😉
@miumia ja som to vedelaaaaa, ze budes v poriadku 🙂 Strasne sa s Tebou tesiiiim, az mi idu zimomriavky po tele 🙂 Som verila ze to bude fajn, ved si minule pisala ze tam uz bol naznak srdiecka 🙂 Supeeer sprava naozaj 🙂 Ja som prisla na to, ale to uz si asi citala moj prispevok, ze som o tyzden pozadu, lebo aj tehot.test mi neskoro ukazal dve ciarky, takze by som mala byt len 6+3, ale podla MS 7+3. Dnes ideme s manzelom na chatu a vratim sa az v stredu vecer, chcem ist prec od tychto stresov a prist na ine myslienky. Este raz Ti gratulujeeeem 😀 a kedy mas dalsiu kontrolu?
@tibiana haha nevadi aj ja som tu z toho bola jelen 🙂 v den ked ti ma prist menstruacia a nepride si 4+0tt kedze sa to rata od poslednej ms a na druhy den zacinas 5 tyzden lebo si uz 4+1tt.. Cize ked ja som 6+4tt som v 7 tyzdni to znamena ze pred 6 tyzdnami a 4 dnami som mala poslednu ms.. Neviem ci som to dobre vysvetlila ked nie kludne sa pytaj🙂
@sasena033 ved presne hlavne nech to vsetky stastne dotiahneme a mame zdrave krasne deticky!
ja som sa dnes dr. spytala na kupko, povedal ze zalezi kam ale on by na mojom mieste nesiel, lebo ze tie kupka su masovka a takto na zaciatku...a ja ako vystudovany biolog mu davam zapravdu 🙂
@miumia uzasna novinka blahozelam a hned sa aj ja citim lepsie ked citam pozitivne spravicky.
ja mam do utorka taaak daleko, volala som dnes sestricke a vraj keby daco ma zoberu na vecer, tak uvidim. vytok uz prestal ale zacalo ma brucho pobolievat.ale stop uz sa nepozorujem, bude to ok!!!
@kajuska09 ano ano citala som to len som bola cela drevena od strachu z kontroli tak som nic nepisala 🙂 urcite to tak bude ! 🙂 uvidis zvladneme to uz tomu verim aj ja! Takze mame skoro rovnaky termiiin ;)
Dalsia kontrola asi o dva tyzdne medzitym sa mam hlasit u obvodnej gyn na kontrolu a poradnu kedze teraz som bola u mojho dufam buducu jar porodnika 🙂
Tak si uzite chatu pi vela vela vody pichaj fraxik a hlavne ho daj niekde kde je menej ako 25´C!
A na ten status som uz myslela idem tO napravit🙂 aj ja cakam na spravicku od usacek dufam ze vsetko ok!
baby, a neviete nahodou, ci lakanie sa moze plodu uskodit??? ja sa dost casto lakam, myslim take veci, ako napr. ma vystrasi, ked sa prexadzam a z kapury vybehne stekajuci pes, ktory ma nastrasi, alebo spadne pohar a rozbije sa... nejde o strax, no neviem, ci som to zrozumitelne napisala... ze vraj potom sa dieta rodi s nejakym znamienkom alebo tak..... dufam, ze su to blbosti...
@usacek79 jasné že išlo všetko bokom 😀 .Ja s tým problém nemám
@kajuska09 nuz tak som bola u Maresa.. hodinove cakanie mi naladu nedvihlo a ani to vysetrenie velmi 😒
takze ani nahodou nie som v 7tyzdni, ako to vychadza podla poslednej MS, povedal, ze to je max. 5ty tyzden - este tam nie je plod 😒 takze po srdiecku ani vidu ani slychu tym padom.. Je to stale len plodovy vacok a zltko.
ale pozitivne je, ze rastie - v pondelok malo 5,3mm a dnes 11,2mm!!! 🙂 takze za 4dni dvojnasobok a to je dobre, teda nestracam nadej, naopak, straaasne sa teraz sustredim na babo, nech sa uz poriadne ukaze! 😉
ale hodil ma hned na rizikove - mam PN, musim len lezat, povedal, ze absolutne nic - ani sex, ani praca, ani ziadne prudke pohyby a samozrejme beriem Duphaston povinne.. Je to jednak pre to spinenie slabe, jednak pre moj vyssi vek (na prvorodicku..) a aj pre ten malicky vacok, nech sa udrzi a ma pokoj pri raste.. 😕
takze tak, budem sa ja teraz povinne vyvalovat, v praci ich ale drbne podla mna.. Ja robim len 16dni v mesiaci a presne nasledujuce dva tyzdne som tam mala byt furt, nuz co uz..
Objednana som na to "velke" sono na 27.jula, tak som zvedava, povedal, ze to uz tam bude 100% plod zrejme aj so srdieckom (ak teda vsetko dobre pojde..)
@humba no veru, nepotesila som sa ani ja 😒 ale tak nejako som sa upokojila, hoci to moze vyzniet ako paradox vzhladom na okolnosti, ale to, ze narastlo o dvojnasobok a aj to, ze maternica je cista a krcok pevny, ma dalo do pohody 🙂 proste veriiiiiiiim najviac! 😉
len teda ak mas to spinenie, tak si skuste radsej trosku lubenie odpustit, ked aj mne to zakazal aspon na nasledujuce 2tyzdne, kym nebude jasnejsie co a ako...Alebo aspon nerobte divocinu 😀
ale povedal, ze to spinenie nie je nic vazne - nesmie byt cervena krv (jasno ani tmavo), ale taketo naruzovele ci nahnedle vytoky nie su nic vazne 🙂
inak tiez ma po precitani mnohych skusenosti mamiciek v zahranici fascinuje, ako extremnu zdravotnu starostlivost mame - ani v Irsku, ci GB vobec neriesia take drobnosti, ako nasi lekari.. Len ci niekedy extremna starostlivost nie je viac na skodu, ako na osoh.. 😒
a ty ides 1x na sono v utorok?
@usacek79 hej uplne prvy krat to budem 7plus5. Ja tiez nad tym premyslam, ze ono to je obrovsky rozdiel orpti Sk, al na druhej strane mozno ze mam uplne to iste co ty a ani o tom netusim a ked sa na mna pozru v 10 tyzdni tak bude vsetko OK. a to je len nahoda ze idem uz v utorok a tie z nahoda ze na gynekologiu. tu je proste doslova na tvrdo zakon prirody silnejsi prezije. ale o tyzden ideme na Sk na predlzeny vikedn, bohusetrenizial lietadlom, ale hodku snad vydrzim, a pojdem na Sk na vysetrenie. Joj tieto 3 dni budu pre mna velmi dlheeee.
@humba no ak si naozaj v 8tyzdni, tak to uz by ste uuurcite mali vidiet srdiecko, tak sa tesim na spravy 🙂
inak tusim som tu uz aspon tretia, ktora je oneskorena oproti svojim vypoctom, takze nieco asi bolo v juni vo vzduchu, co nam vajicka oneskorilo 😀
ale inak fakt - cim menej vies, tym lepsie, apson sa nestresujes pre kraviny (mozne kraviny, s ktorymi vsak aj tak nic neurobime...)
@andrea12737 Ahoj a držím palčeky nech je všetko OK! A ako veľké máš detičky?

@miumia prepac, ze sa tak hlupo pytam ale nevyznam sa v tych vyrazoch, som uplny zaciatocnik 🙂 .. co to znamena ked pisete vsetci napr. 6 + 2tt alebo aj ine skratky som tu videla 🙂. A moooc sa tesim, ze si pocula srdiecko, mas pravdu nie je to vyhrate ale predsa! 🙂