icon

Pôrod v marci 2012

miumia
27. jún 2011

Halooo nadejne marcove maminky cakam vas 🙂

skatarina
16. júl 2011

Ahojte tehule. Dlho som sa neozvala.Bola som na krv a Hcg hodnota bola nizka,iba 170 IU/I.Teraz v pondelok pojdem znovu na krv a uvidime, ci hodnoty stupaju.Dufam,ze ano.Dlho sme na toto babatko cakali ☹ ☹ ☹ .Ale verime a myslime pozitivne 😉 😉 😉 .

ejuska79
16. júl 2011

@skatarina drzim velmi palce..urcite vsak bude vsetko o.k. 🙂

skatarina
16. júl 2011

@ejuska79 dakujem. Citim sa tak tehulkovsky,tak snad je vsetko ok.Dam vediet ake hodnoty sme mali

usacek79
16. júl 2011

ahojte 🙂
mne je dnes obzvlast slabo, od vcera beriem Duphaston, tak neviem, ci z neho 😒 a furt slabunko spinim aaach jo 😒

ale predstava, ze mam najblizsie dni len lezat (mam prisnu PN - som na rizikovom..) ma na jednej strane desi, ze co od nudy, ale na druhej strane sa tesim - som uz fakt vycerpana..
niektora z vas ste tiez rizikove?

alaniska
16. júl 2011

@usacek79 aho ja rizikove niesom len pn kvoly chorobe do piatku, tak sa mozme nudit spolu, aj ked moja obvodna povedala ze asi budem musiet byt lebo mam 3 autoimunitne ochorenia a ze robim vo velkom kolektive aby som zas neochorela. Gynekolog zas o rizikovom nevravel nic,ale ze sa porozpravame 8.8 ked pojdem na kontrolu,ale dovod na rizikove zatial nieje.
Ja som duphaston brala dlhodobo pred tehu, lebo som ms bez neho nedostala, ale nebolo mi s neho nic.
Vydrz to, budes na rizikovom az do porodu?

usacek79
16. júl 2011

@alaniska ja si myslim, ze nie je velky dovod na to, aby som bola na rizikovom - som zdrava, krcok je pevny, maternica cista, plod rastie (aj ked trosku oneskorene, oproti cyklu - mala by som byt v 7tyzdni a plod je max 5tyzdnovy 😒 ale rastie!)
to asi podla mna kvoli kombinacii toho, ze spinim, som starsia prvotehula a mam nie uplne sedavu pracu.. Takze radsej, ako riskovat, ma preventivne capol na rizikove, aj ten duphaston mi nasadil, co nie som nadsena po precitani letaku 😖 ale ak to ma pomoct, tak nech 🙂
27.7 idem na velky uzv a ze tam sa rozhodne, co so mnou dalej, ak bude vsetko ok, tak nebudem musiet byt na rizikovom 🙂 teraz hlavne, aby malo babo pokoj na rast, ked je take lenive 😀
a ako si chora? len nejake prechladnutie, ci?

zuzanka7117
16. júl 2011

Ahojte mozem sa k vam pridat......som teraz v 6. tyzdni, zatial to vyzera v poriadku tak dufam, ze okolo 13.marca porodim zdrave dietatko.......🙂

usacek79
16. júl 2011

@zuzanka7117
vitaj 🙂
precitala som si, ze si uz raz bola neuspesne tehu, to mi je luto, no o to viac drzim palce 🙂
ale chcem sa opytat ja som kdesi medzi 5-7tyzdnom (je to take nejasne, podla cyklu 7, podla vacku 5..) a tiez mam zatial len vacok, ale aj so zltkom, no bez embrya..
Ty si na tom bola ako? ty si mala len vacok prazdny? velmi ma vylakal tvoj pribeh 😒

zuzanka7117
16. júl 2011

@usacek79 Ahoj, dakujem ze uvitanie......
Ja som bola tehu uz dva krat. Prvy raz sa to skoncilo spontannym potratom v 6. tyzdni a druhy raz sa jednalo o anembryomolu.......Asi v desiatom tyzdni som mala vacok velkostou asi 5. tyzdna a bol uplne prazdny, nebol tam ani zltkovy vak a o desat dni sa zvacsil iba o par milimetrov......nedalo sa nic robit mudeli mi vyvolat potrat......tera som priblizne v 6. tyzdni, viem, ze oplodnenie mohlo nastat okolo 20. juna.....vcera som bola na UTZ a mala som vacok asi 9 mm a v nom zltkovy vak asi 2 mm. Doktorka povedala, ze to vyzera zatial ok aj ked minuly tyzden mam postrasila mimomaternicovym, lebo tam este nic nevidela....... HCG som mala prvy raz 650 a o 4 dni na to vyse 10 000. Tak som velka optimistka a verim, ze nam to tento raz vyjde....🙂

dadak
16. júl 2011

@zuzanka7117 Vitaj Zuzi...nech vsetko dobre dopadne a nech v marci si odnesies domov zdravy uzlicek stastia...nech my vsetky...😀

zuzanka7117
16. júl 2011

Dakujem v to dufam a aj vam vsetkym drzim palce........Neviem si ani predstavit tolke stastie..... 😅
Ako sa citite?

usacek79
16. júl 2011

@zuzanka7117 aach jo, dva krat sa marne tesit, to je des, to mi je luto, faaakt ti velmi drzim palce 🙂
nuz ja mam 11,2mm vacok a v nom asi 3mm zltkovy vak a teda za 4dni narastol dvojnasobne.. Tak teda este zivim nadej 🙂 oplodnenie zrejme u mna nastalo podobne ako u teba +- par dni. Tak sa budeme navzajom pozorovat a informovat, veeelmi nam to obom zelam, aby sa babo objavilo! 😵
ja som este na odberoch nebola, v pondelok idem, tak som zvedava na vsetky hodnoty..

dadak
16. júl 2011

@zuzanka7117 ja sa citim fest cudne....nic ma extremne neboli, ale obcas ma pichne v podbrusku a trosku ma bolia prsia na dotyk, a sa mi dost zvacsili...ale vzdy ked si lahnem tak ma napne...brucho mam jak balon, ani to neutajim uz...hoc je to len 7 tyzden...v pondelok idem na kontrolu,tak napiisem viac..inac aj ja chcem dievcatko Kristinka...😀

dadak
16. júl 2011

@usacek79 takze teraz v pondelok ides na kontrolu tiez? jej ideme rovnako...mne minule brali krv aj moc...tak som zvedava na vysledky...a dufam, ze uz budeme pocut srdiecko...napis mi ako si potom dopadla...dobre? aj ja napisem svoje udaje....

zuzanka7117
16. júl 2011

No super, tak sa tesim, uvidis, ze to bude v poriadku, uz to ze je tam zltkovy vak je super, babo este nemusi byt vidiet este je dost skoro......ja pojdem na dalsi UTZ az 2. augusta, tak tam sa uz urcite ukaze.......Moj lekar je teraz na dovolenke, pojdem ku nemu prvy raz , som zvedava aky bude....Je to cech. Ja som v Osle a tu sa dorozumiet s lekarmi je hroza, tak som rada ze sa mi podarilo dostat sa ku cechovi. Hadam bude normalny. Gynekologicka mi hned brala krv, koli tym dvom potratom.
22.7. idem ku tomu svojmu a dufam, ze ma vypise, lebo je to v mojej praci dost nebezpecne.

zuzanka7117
16. júl 2011

@dadak Velmi krasne meno......Ja sa tiez citim cudne, prsia ma velmi bolia, kedze ich mam malinke, aspon nieco mam teraz nevyse....😀.....zle mi nebyva, niekedy tak trosku nevolno, ale nie tak, ze by som zvracala.....a brucho mam tiez ako balon....vyzeram ako v 5 mesiaci....🙂....A niekedy ma prepadne strasna unava ktora trva par hodin.......

alaniska
16. júl 2011

baby mne dr. nespominal zltkovy vacok, moze byt ze tam nieje?alebo by mi to povedal?Lebo tvaril sa ze je vsetko ok, teda len tu bublinku som videla. Na sone ste si sami videli ten zltkovy vacok?

usacek79
16. júl 2011

@dadak nejdem na kontrolu v pondelok - len odbery.. Ja som bola na kontrole a uzv vcera 😒 a nevidno zatial plod, len gestacny a v nom zltkovy vacok.. Vraj som max v piatom tyzdni (resp. zacaitok 6teho) podla velkosti, co podla MS vooobec nesedi, ale neva.. 😖

@zuzanka7117 nuz zacala som hladat na nete tu anembryolu a nasla som pripady, ze baba mala aj zltkovy vacok a aj tak nic ☹
ale nasla som aj info, ze ani v 6tyzdni este nutne nemusi byt babo vidno, tak sa chytam slamky.. 😒

usacek79
16. júl 2011

@alaniska ano, ja som ten zltkovy vacok videla, je vnutri toho gestacneho a mal dokonaly tvar kruhu..

zuzanka7117
16. júl 2011

@usacek79 Podla mna sa vobec nemusis obavat, je to uplne v norme...aspon podla mojich informacii. Moj vacokm pri anembryomole mal asi 13 mm a to mi vychadzal asi 9. tyzden. Ty mas uz teraz skoro taky velky vacok....uvidis, ze na najblizsom UTZ ho uz uvidis.....kedy vlastne pojdes?

alaniska
16. júl 2011

kukla som sono 5tt na nete a tiez tam nic nevidiet, tak som kludna, skoda ze som si nepytala obrazok

alaniska
16. júl 2011

@usacek79 to bolo ako bublinka v bublinke?

zuzanka7117
16. júl 2011

@alaniska ja som ho na prvom utz nevidela iba malinky asi 6x2 mm amnioticky vacok a o 4 dni uz ten amnioticky bol asi 9x8 mm a v nom taky maly svetly fliacik asi 2x2 mm.

usacek79
16. júl 2011

@zuzanka7117 jeeej ty si zlata 🙂 je mi z toho tazko, ale velmi mi pomohli tvoje slova povzbudzujce 🙂
no ale ved prave, ze mam taky velky vacok a nic v nom 😒 najblizsie mam ist az 27.7. na taky citlivejsi ultrazvuk ,tam uz by to malo byt uplne jasne..

@alaniska ano - kym ale gestacny vacok ma taky tvar ovalu, tak zltkovy, ktory je v nom, je uplne dokonaly kruh.
som ho videla uz pred tyzdnom

zuzanka7117
16. júl 2011

@usacek79 Tak sa hlavne nestresuj, lebo si mozes len uskodit a hlavne malinkemu, urcite to bude v poriadku.....Ja som nemala ani naznak ziadneho zltkoveho vaku, proste cierna diera......mala som aj fotky v albume ale vymazala som ich.......

alaniska
16. júl 2011

@usacek79 ked ja som to asi ani tak podrobne nekukla, len tak mi natocil monitor, kukla som vacok ale kedze som nevedala co sledovat tak neviem, ale neverim ze by som to prehliadla, bola to taka bublinka len, joj ja sa teraz normalne bojim, preto dr.asi vravel ze som v nie v 6tt ale menej,a povedal ze o tyzden tam uz bude vidno asi mimi, tak skocim na urgent.

usacek79
16. júl 2011

@alaniska no ja by som mala byt podla poslednej menstruacie 7+3tt (vcera) a teda to uz aj srdiecko niektore vidia a ja teda ani plod.. tak si hovorim, ze snad sa to vajko oneskorilo a oplodnilo o tyzden ci viac neskor.. Tiez mi lekar povedal, ze to vyzera byt o cca 2tyzdne mladsie..
ale zas nemusela si si to vsimnut, ak si nevedela co hladat.. 😉

@zuzanka7117 no idem sa hodit do pohody, lebo uz som aj poplakavat zacala, moj manzel je zo mna na prasky 😖 furt ma chudak upokojuje a snazi sa mi zlepsovat naladu, esteze ho mam 🙂

dadak
16. júl 2011

@usacek79 neboj, vsetko dobre dopadne, raz som stretla jednu pani, velmi som chcela byt tehotna, ale robila som si test a bol negativny...a ona mi povedala jednu vec...ak velmi chces byt tehotna, tak aj budes... a nakoniec zazrakom som fakt aj bola...este v ten cyklus..nechapem, ale dopadlo to dobre...takze viem ze aj tebe, len sa nezabudni usmievat a nepozoruj sa tak velmi....

alaniska
16. júl 2011

@usacek79 no ved uvidime, nejaky zly vnutorny pocit nemam nastastie, uvidime ako drobcekovia vyberu ci nas chcu ale verim ze ano lepsie mami by nenasli usacek neboj sa 🙂 ja sa uz nejdem pozorovat a asi ani citat negat. veci lebo potom sa len bojim. Ved preco by to nemalo byt vsetko ako ma, no nie?Hladame len svoje odchylky a keby nas videli nasi gyndosi tak nam asi vynadaju 🙂 Takze klud, nohy na stol, zapnut telku a pohoda, ziadne slzy 🙂

ejuska79
16. júl 2011

@usacek79 ahoj, ja som bola pri prvom tehu, nie je to tak davno.... njaskor som do 12 tt brala duphaston, ale to len preto, ze som v 5 tt krvacala, potom uz pohoda, len mi bolo priserne zle cely den, ale pracovala som...az som v 20 tt zacala rodit a to uz sranda nebola...najskor mi zastavovali porod, potom som bola 2 tyzdne na infuzkach, ani z postele som nezliezala, mala som wc - misu...potom mi zasili krcok maternice, aby som sa neotvarala a odvtedy som lezala az do porodu v sikmej polohe, aby mi malinka netlacila na krcok.... tiez som umierala od nudy, nikam ist, len na wc, firt v posteli...tak som citala, bola na nete, kukala telku, viac sa nedalo...tak hlavne oddychuj, moc sa nenamahaj ... mne teraz zatial nic nie je, zatial....som v 6tt...drz sa.