Pôrod v marci 2012
Halooo nadejne marcove maminky cakam vas 🙂
@usacek79 dakujem krasne 😉
@lubkaj38 počas materskej a PN si DNP platiť práveže nemusíš 😉 Tak si prilepšíš o trošku viac 😉 A ochrannú lehotu nespomínali nikde, ale to už stíhaš aj keby si PP ukončila hneď...
Ja si už platím z maxima, tiež čakám výpoveď, ale ja keďže som na rodičovskej dovolenke, mňa sa ochranná lehota netýka ☹
@barbyes no ja tym, ze som este nevidela srdiecko v 6tt som uz zacala depkovat, ale potom ma aj lekar, aj iny odbornik upokojili, ze pokojne az v 8-10 sa moze ukazat, ze to je individualne a navyse asi som omeskana o nejaky tyzden-dva.
tiez som uz v piatok poplakavala, ale uz som OK, uz uuuuplne verim, ze nabuduc stredu uvidim krasne srdiecko 🙂 aj manzel chce byt pritom 😉
ja neviem ci som jedina kt. uplne bez energie a bez zivota. nic sa mi nechce iba stale spat a mam nevolnosti.
dnes som ani vonku nebola uplne som sa nedokazala z postele dostat az teraz konecne. boim sa ako dokazem dokopat ten 5r co ma caka na VS. mam pisat diplomovku a ja sa nedokazem k tomu dostat. som zufala nevladzem nic robit. citim sa jak chora ☹ asi mi nieco chyba vitamin? neviem
mali sme ist dnes do tatier a kvoli mne manzel musel to zrusit bolo mi hrozne.
zajtra som si dala zaväzok ze aj ked sa mi nic nebude chciet idem upratovat, do mesta sa prejst musim sa prinutit lebo uz mam strach o seba. bola som strasne aktivny clovek praca skola trening jazykovka .... a teraz nerobim nic ... skusim zistit kde sa robia v nasom meste cvicenie pre tehotne mamicky take na fitlopte cvicenie mi vzdy pomahalo pri strese unave .... tak dufam ze zajtra to dokazem a budem konecne nieco robit 🙂
@usacek79 ja som bola tiež v nejakom 6tt, presne už neviem...muž bol zrovna na služobke a začala som špiniť tak som sa zľakla a utekala na pohotovosť, tam mi zobrali krv, robili sono a povedal mi, že hodnoty HCG sa mu zdajú nízke a tak ďalej, rovno mi povedal, že to nevidí moc ružovo a asi to bude mimomaternicové ☹ a v Pondelok na kontrolu, pre istotu aj s taškou 😢 celý víkend som prerevala, super stres pre dieťa 😔 v Pondelok som išla na kontrolu,bola tam už iná DR a už sme videli aj srdiečko, to bol so mnou už aj muž a bol to úžasný pocit 😵 😵 😵 mi aj slzy vyhŕkli 😵 a pozerala na tie hodnoty z Piatku a povedala, že podľa nej sú OK a nevie prečo mi povedal to čo povedal 😠 strašne som bola nahnevaná na neho, zbytočne ma vyplašil a nemal dôvod 😔
No idem dať spinkať deti a dúfam že nezaspím spolu s nimi 😔 V poslednom čase sa to aj u mňa stáva pravidlom 😀
@ejka3 chcú Ti dať výpoveď v práci? to ma mrzí...ja sa spolieham iba na tú materskú, že niečo odložíme aby sme z toho mohli neskôr brať 😒
neviem prečo som pri tom DNP tak váhala, stále som iba rozmýšľala, veď mám čas a potom sme sa začali snažiť a vyzerá to tak, že sa nám na prvý raz zadarilo 😅 tak už to zasa nestíham 😒
@lubkaj38 aj ja som bez energie.. zle mi nie je, ale len lezim a spim, zadycham sa aj ked vstanem z postele 😀 to je ale typicky priznak, nic zle - babo berie energiu na rast 🙂 a tiez sa neviem dokopat k "mozgovej" cinnosti, som uplne osprostena.. Ale to by malo prejst po prvom trimestri - potom to vraj moze byt uplne naopak, budeme plne energie, tak nezufaj 😉
@barbyes no teda kreten, fakt lekari niekedy pacientov uz ani neberu ako ludi... hocico zadru bez empatie. urcite netreba davat plane nadeje, ale uz vobec nie "potapat", ak nie je jasny dovod.. Moj doktor ma teda nijako nestrasil, to som sa sama vydepkovala 😀 proste som vycitala na fore kdesi, ze v 6tt musi byt vidno plod a uz pomaly aj srdce, tak uz som to balila, ze nic 😖 ale je to fakt blbost sa takto stresovat, vsetko je tak, ako ma byt 🙂
@dadak no vidíš...áno aj doma samé pochválenia 😀 samozrejme, hocikedy, len sa spýtaj 😅 áno, my máme radi maďarské kúpele a hlavne maďarské jedlá!!! noo...môže byť 😉
@elizabet100 Ahoj a vitaj 🙂 co sa tyka kavy ja pijem taku velmi slabu lebo mi to pomaha na tlak a bolesti hlavy 🙂 ked sa jej nepije vela a casto je to ok aj podla dokiho 😉
@lubkaj38 Ahoj vitaj 🙂 pozeram ze aj ty si februarova 🙂) mne to musi doktor potvrdit lebo zatial je to tak medzi februarom a marcom...a k tym priznakom este v prvy tyzdnoch to bolo strasne, bolo mi stale zle, unavena som bola tak ze v praci som chytala mikrospanky 😕 nastastie ma vzdy zobudil telefon.... co mne pomohlo, bolo ze som chodila strasne casto von na vzduch hlavne niekde na prechadzku do parku alebo do prirody, obcas som si doma zacvicila jogu (podla knizky 🙂 ) a teraz posledne dva tyzdne sa to velmi zlepsuje 🙂 tak verim ze je to len na zaciatku trosku tazsie a ked si telo zvykne uz to je jednoduchsie 😉
@ejka3 ahoj Ejka, ja som pisala DNP, tiez za normalnych okolnosti mi vychadza najvyssia materska ale aj tak platim 15,40 Eur, lebo ked v robote nahlasim ze som tehu tak ma preradia na trosku inu pracu a pojdem platovo dole asi o 200-300 Eur co je dost, tak som si to zacala v septembri platit,podla vsetkeho zbytocne, ale tak uvidim v marci. Tie socialne pracovnicky nevedai poradit ani prd, to len co cez kamosky zhanam nejake info a vsetko je len akoby na dohadoch ze asi tak to bude, takze neviem a zrejme budem PN tak mi to snad nejako pomoze. Na socialke mi zenska povedala ze ak platim zbytocne tak mi to vraj vratia co som tam platila, ale tomu neverim vobec 😒 Ja ked ostanem PN a splnila som uz lehotu 270 dni uz nemusim platit, nevies nahodou?dakujem
Ahojte, aj ja sa pridávam tiež len tak potichučky na teste 2 // konečne a zajtra idem k lekárke a podla mojich výpočtov by mal byť termín okolo 19.3. 🙂
HLÁSIM, ŽE TEST BOL POZITÍVNY 😵 😵 😵 😵 😵 😵 ostávam s Vami 🙂
Dobre ranko 🙂

@usacek79 hej, tie srdiečka 🙂 mňa pri prvom Dr. tak vystresoval, že som celý víkend prerevala, ma vystrašil, že to bude asi mimomaternicové a pod. a v Pondelok som mala ísť na kontrolu, pre istotu aj s taškou ☹ tú som si nezobrala, nejako som tušila, že to bude OK 🙂