icon

Pôrod v marci 2012

miumia
27. jún 2011

Halooo nadejne marcove maminky cakam vas 🙂

katus193
20. júl 2011

@barbyes no snad mas pravdu 😉 a o par dni bude uz poriadne viditelna.Uz zhaname nejakeho dr ,tak snad sa nam to do konca tyzdna podari aby som mohla ist hned na kontrolu.Ty si uz bola na prvej kontrole?

andrea12737
20. júl 2011

@sasena033 dr. vravel, ze ak chcem tak o 2t, ze vraj uz urcite bude vidiet plod a budeme pocut bit srdiecko a ak nie... tak neviem.. A ak nechcem prist na sono tak o 6t mam prist rovno do poradne ak nezacnem krvacat... ☹ ☹

barbyes
20. júl 2011

konečne večera 😝 dieťa v postieľke a dúfam, že rýchlo zaspí 😔 už som bola fakt hladná
som si spravila chlebík s masielkom posypaný soľou a ľanovými semiačkami a k tomu papriku a paradajky 😵 mňam 😵 snáď si aj bábo pochutí 🙂

usacek79
20. júl 2011

@andrea12737 no tak to sme dve! 🙂 niezeby som sa z toho tesila, ale vyzera, ze to mame naozaj rovnake - tiez som oneskorena a tiez spinim uz tyzden.. Podla poslednej MS som sice v 7tyzdni (hadam uz aj osmy), ale podla velkosti plodu max 6ty.. Tak budeme zdielat info od gyndosa, verim, ze to bude OK 🙂
presne to iste povedal aj moj lekar.. a nasadil mi duphaston.

barbyes
20. júl 2011

@katus193 mne napríklad pri dcérke v 5 týždni test tehu ani nepotvrdil, a ešte som dostala aj krámy tak som bola smutná, že nič a opila som sa 😕 😖 a cca týždeň na to som prišla na to, že tehotná som

sasena033
20. júl 2011

@andrea12737 tak skoc o tie 2tt a budes mat istotu o 6t je podla mna nejak dlho a na to spinenie..utrogestan alebo ten dupik ten mam aj ja...nespinim mne ho dal len tak pre istotu to zase nechapem no ale co tak ho beriem 🙂

andy09
20. júl 2011

@katus193 Nechápala som ani ja, ale kašlem na neho.A bol taký umrmlaný ani som mu riadne nerozumela čo vraví som sa aj dvakrát pýtala tak na mna hladel ako na blbú🙂 To je už velká baba ide už do školy a teraz v piatok jej to povieme lebo nie je doma je na prázdninách.Ja som mala na teste zasa hned dve čiarky a silné to je asi za to že je ešte skoro na dalšom teste budú isto výraznejšie.

atiatko
20. júl 2011

Babulky ĎAKUJEM vám všetkým .... necítim tú telesnú bolesť, ale tú na dušičke ... traja lekári v nemocnici sa tiež zhodli na tom, že to tak chcela príroda .... nevie sa či to bola genetická chyba, či chromozómy. Začala som krvácať, išli sme do nemocky, a už na sone nebolo vidieť nič, len prádznu maternicu .... o 10 dní mám výsledky z histológie, tak snáď budú negatívne. Nechcela som vás tu rozosmutniť, ani vystrašiť, "potrebovala" som to zrejme "len" napísať, pretože som Vás tu čítala každučký deň a tešila sa na chvíľku, keď sa ku vám pridám ... žiaľ ....

usacek79
20. júl 2011

@barbyes 😀 no krasa, ze si sa opila 😀 asi sa babo zlaklo, ze to urobis este raz a sa uz pre istotu ukazalo! 😀

katus193
20. júl 2011

@barbyes no mne sa stalo pi prvom ze mi meskala mrcha tak som si na druhy den po meskani urobila test a bol negativny,tak som si urobila horuci kupel a naliala sa celou flasou vina a mrcha stale nikde az na siedmi den som si robila test a uz tam bola ciarka.Ved nechcem sa zbytocne stresovat,vraj kazdej zene stupa inac HCG,ja sa tu uz stresujem ze ci to nieco neznamna,tak uvidime.

barbyes
20. júl 2011

@andrea12737 hlavne hlavu hore 🙂 mňa lekári pri prvom tak vystrašili, že som víkend preplakala, že o dieťatko prídem ☹ počkaj do toho 7 tt a uvidíš, že tam už bude aj srdiečko, išla si na sono strašne skoro, neviem načo Ti ho vôbec robili 😔 podľa mňa Ťa iba vyplašili 😉 a ešte otázočka, hodnoty HCG si mala OK?

andy09
20. júl 2011

@atiatko to mi je luto,držím palce aby tá bolesť na dušičke čoskoro pominula. ....ja viem čo to je.

ask
20. júl 2011

@atiatko dnes veru su problemy s tehotenstvami castejsie ako kedysi... ktovie co vsetko ma na to vplyv. Mam kolegynu co ma 30, rok sa intenzivne snazia otehotniet za vsemoznej pomoci lekarov, prve potratila, teraz presla celou komplikovanou procedurou umeleho oplodnenia, strasne sa tesila, v utorok prisla s papierom ze ostava na rizikovom a v piatok pisala z nemocnice, ze je po....... ☹ Tiez ma to strasne mrzi, boli by sme kocikovali spolu, ona este o mne nevie, ze som tehotna na prvy sup... ale prave preto som to este v praci ani inde nevravela lebo este nic nieje vyhrate...

andy09
20. júl 2011

@marcela1992 jééj ozaj mladučká...držím palce aby to tento raz dobre dopadlo.

marcela1992
20. júl 2011

@andy09 dakujem 🙂

katus193
20. júl 2011

@andy09 ja som stastna ze budem rodit tu,teda ak bude mimi,u nas ale nie vsade,nehadzem vsetkych do jedneho vreca,maju dr hrozny pristup ja som tri krat lezala a a to bolo strasne,napr.lezala som na infekcnom,celu noc som vracala a uz som nevladala sa ani postavit tak som zavolala sestricku nech mi nieco da,ze to neni normalne a ona mi vynadala,ze ju budim takto vnoci a ja som umierala od bolesti a to neni jediny pripad.A ked som lezala tu,tak kazdu chvilu ma kontrolovali ci mi nic neni,strasne milí vsetci dr aj sestricky,radost lezat v takej nemocnici a to ani nemas pocit ze je to nemocnica.Ja by som tych nasich poslala na taku vyucbu ako sa maju spravat k pacientom.Tak potom napis ako mala reagovala 😉

kajuska09
20. júl 2011

@usacek79 ahoooj, tak som spat z vyletu 🙂 citala som Vas tu, len sa mi nedalo cez mobilny internet prispievat 🙂 Tak teda ty lezis? A este stale spinis??? Ja som pri spineni brala Duphaston 3 krat denne, ale len 3 dni, lebo potom to preslo. A aky mas pocit z Maresa? 🙂 Platila si uz aj rocny poplatok? Milion otazok mam 😀 zajtra idem na to kontrolne sono 🙂

barbyes
20. júl 2011

@katus193 neboj, hlavne mysli pozitívne, to je teraz veľmi dôležité 😉 ja verím, že to všetky dotiahneme do konca 🙂

katusap
20. júl 2011

@andrea12737 ahoj....mala som presne ten isty problem ako ty...rastol mi len gestacny vak a aj to nie tak , ako by mal....cakali sme az skoro do 10 tt ci sa to nezmeni, nezmenilo.....nasledoval kyret.....tebe vsak prajem, nech sa drobcek objavi , drzim palce

kajuska09
20. júl 2011

@miumia ahooooj, tak uz som doma 🙂 ako sa mas? mne sa zacali robit modrinky z pichani do ramena ☹ zajtra drz palce, strasne rada by som uz konecne videla srdieckoooo 🙂

kajuska09
20. júl 2011

@ejka3 ahoooj aj teba zdraviim, nabrala som na vylete novu energiu 🙂 ty sa ako mas?

barbyes
20. júl 2011

@katus193 ja by som tiež šla do Rakúska rodiť hneď, akurát včera mi kamoška popisovala ako to prebiehalo, citujem: "Ja musim povedat, ze mne pocas kontrakcii a aj porodu vytvorili babice taku pohodovu atmosku. Mohli sme sa ist prejst von do zahrady, kde sme mohli len my zeny pocas kontrakcii. Normalne z porodnej miestnosti balkon , ktory viedol do zahrady. Bola som aj vo vyrivej vani, v teplej vodicke. Proste super a musim povedat, ze vsetky tie tri smeny co sa pri mne pocas porodu vystriedali boli super. Babice a aj studentky buduce babice, ktore sa zaucali. Vzdy bola jedna ta baba pri mne a neustale kontrolovala ozvy malickej. Hladkali ma, drzali za ruku, samozrejme aj mm bol velka opora. Ale z nich vyzaroval taky pokoj."
na SVK sa nám môže o niečom takom iba snívať 😔 ☹ my sme tu 100 rokov za opicami

katus193
20. júl 2011

@barbyes presne tak,vsetky az do konca 😉

andy09
20. júl 2011

@katus193 Ja som tiež bola začiatkom mesiaca na hematologii lebo môj obvodný zistil že som anemická 3x mi bral krv na krvný obraz a stále som mala niektoré hodnoty nízke tak ma poslal na hematologiu a tam s akým prístupom som sa stretla to bolo neskutočné. Doktor začal po mne kričať že čo tam robím ved to su len hodnoty niečo pod normu a keby tam tký ludia mu chodili tak má 1000 pacientov denne. Tak mu vravím že ma poslal obvodný že som tam neprišla len tak a aj mi odmietol zobrať krv a objednal ma až o 2 dni. Bola tam so mnou aj malá a tá sa ma potom pýtala že prečo tak kričal. To je strašná uroven. Kamarátka rodila v Norsku a tiež vravela že tam že ten prístup uplne super že to sa so Slovenskom ani porovnať nedá. Dám potom vedieť čo malá sa teším na jej reakciu už dlho tuži po bratovi🙂

atiatko
20. júl 2011

@ask my sme sa pre druhé dieťatko rozhodli tento rok na jar, urobila som si všetky preventívky, pri tej gyn mi zistili polyp na hrdle maternice, tak som v rámci jednodňovej chirurgie absolvovala operáciu, pri ktorej mi "upravili" aj sliznicu, vraj bola zhrubnutá, a povolili mi snažiť sa hneď po 1.cykle. HAK som vysadila už vo februári a odvtedy som začala brať aj Femibion, takže z mojej strany som bola vo všetkom maximálne zodpovedná, a otehotnieť sa nám podarilo na prvýkrát ..... ani my sme to nikomu nehovorili, ani rodičom, takže nič som si takto "neporiekla" ... no nevyšlo to .... ja už mám 37 rokov, takže sme si povedali, že to skúsime tento rok .... no ten ešte neskončil, tak si moje telo trošku odýchne a snáď to ešte vyjde, a ja vám sem budem môcť napísať (ak si na mňa potom ešte spomeniete), že sme znovu tehotní .... však mám od vás podporu, tak snáď .... aj so sestričkami v našej nemocke sme si dali "dohodu", že sa tam znovu stretneme ale na tej druhej strane - tam kde je pôrodnica .... boli tam na mňa veľmi zlaté ....

ejka3
20. júl 2011

@atiatko To mi je ľúto ☹ Držím palčeky nech to nabudúce výjde a na testíku sa už čoskoro objavia 2 // 😉

ejka3
20. júl 2011

@kajuska09 Super!!!! Konečne sa ochladilo, tak mi je príjemnejšie 🙂 a strááááášne som na teba zajtra zvedavá 😉 😉 😉

katus193
20. júl 2011

@barbyes presne tak my sme vo vsetko 100rokov za opicami ☹ presne ako tvoja kamoska hovori,lezala som na oddeleni a keby si videla tu nemocnicu,ani ten zapach ako u nas ani tie izby,vobec nemas pocit ze si v nemocnici a cistucko,krasne.Dokonca maju taku miestnost ktora je preskenna a vsade okolo su baloniky a tam ucia mamicky ako kupat a obliekat a take veci okolo babatiek,no nadhera,ale pre mna to bolo vtedy strasne na psychiku kedze sme odchadzali z kyretu.Ale za to sa uz teraz budem tesit ze tam budem rodit.A ked ma brali na salu,tak kazdy mi tam povedal ze mu je luto co sa mi stalo,u nas ta len tak odbiju akoby nic.A ta sala som si pripadala ako u DR HAUSA 😀

kajuska09
20. júl 2011

@ejka3 🙂 dufam ze budem pisat len same dobre spravy 🙂

andrea12737
20. júl 2011

@barbyes nerobili mi testy na vysku hcg 😠 ☹

bola som teraz na wc vysiel zo mna krvavy vytok ☹ uvidime, ci to vobec dotiahneme do konca 😔 ☹ 😢