icon

Porodím ako 18 ročná. Ako to zvládnuť?

handmade_nina
6. jún 2015

Ahojte. mám pár otázok. Čakám bábo,porodím v 18tich.S priateľom sme ostali spolu, on študuje na vysok.škole a ja na strednej. ibaže- mama sa s tým nevie zmieriť. Najskôr trvala na interupcii,čo som nechcela a vyhodila ma z domu. Bývanie zabezpečené mám.iba chcem vedieť či som sa rozhodla správne a: 1.Na aké fin.príspevky mám nárok + koľko to je + či to dokáže pokryť všetky najdôležitejšie výdavky na bábo. 2.Počula som,že pokiaľ rodičia nie sú v dobrej fin.situácii, je dobré aby začali chystať veci ešte pred narodením. Chcela by som vedieť čo si o tom myslíte vy+ koľko toho asi bude treba. Mama mi s tým nepomôže,budem rada za každú pomoc,vopred ďakujem 🙂

mada5
6. jún 2015

ahoj ja som rodila v 19 🙂 a teraz cakame dalsie babo a to mam 20 🙂 ak Vas ma priatel rad, tak sa postara 🙂
a aj s tym kojenim 🙂 vsetko sa da, len sa treba trosku posnazit 🙂 nekojila som sice dlho, ale naucila som sa to 🙂 drzim ti palce aby sa to s mamou dalo do poraidku 🙂

astonka
6. jún 2015

@handmade_nina skus tuna na koni sa pridat do skupin, (su sukromne)darujme oblečenie soc.slabšim alebo pomahajme si v nudzi....je tam veľa maminiek čo aj z toho mála niektoré čo maju radi pomožu...

handmade_nina
autor
6. jún 2015

baby a ako sa dostanem k tým skupinám?

nika185
6. jún 2015

@handmade_nina ťukni si v hornej lište na " môj blog" a tam máš v hornej lište " zoznam skupín / 772 / a medzi nimi nájdeš, alebo už si v skupine nitra a nad ňou máš tiež ten zoznam skupín 🙂

handmade_nina
autor
6. jún 2015

poprosila som o prijatie do skupiny oblečko socialne slabším a prišla mi odpoveď "Ahoj je nám ľúto ale nespĺňaš podmienky pre prijatie do skupiny" :/

jajka257
6. jún 2015

@handmade_nina ak vies, co budes mat, daj vediet. Ja mam po malej dupacky, body a vselico. niektore veci sa daju aj pre chlapceka a mam aj 2 zavinovacky, teplaciky, proste vselico. Kludne pis aj do IP. A hlavne, kedy sa ma male narodit, nasa je januarova, tak podla toho.

lilimoni
6. jún 2015

@handmade_nina asi si na nich moc bohata alebo co 😒 segra pomaha v jednej charite. Ak chces poviem jej o tebe a spravili by pre teba zbierku veciciek 🙂 ciste, nederave, iba nosene 🙂

culia1
6. jún 2015

Ahoj, ak chces posuniem ti zadara postielku a kocik, oboje po dvoch detoch, ale stale pouzitelne, ak chces, daj vediet odkial si a kedy sa ti ma babo narodit, dako zabezpecime dopravu.

m3693
6. jún 2015

Ahoj ak budes mat dievcatko viem ti po mojej malej dat hromadu oblecenia v super stave aj kociar by som ti dala skoda ze si tak daleko

lilimoni
6. jún 2015

@handmade_nina mas napisane ako bydlisko Nitru. Si pramo odtial? Som ochotna ti previezt nejake veci, co ti baby ponuknu a nieco sa pokusim cez segru zohnat aj ja 🙂

bandinka
6. jún 2015

Ahoj, ja tiez mam veci (oblecenie vel. 56-74, latkove plienky, ale aj hracky pre najmensich) po malom, ktore by som ti rada darovala. Nie su vyslovene chlapcenske. Ak mas zaujem, kludne sa ozvi 🙂

velkacica
6. jún 2015

nič pre spoločnosť neurobiť, ale finančné príspevky brať!? To je sila!

lilimoni
6. jún 2015

@velkacica myslim, ze nas stat dost ozobracil. A co cigani? To je v pohode? Vsetko dostavaju zadara a decka im do skoly ani nechodia 😠 azda je to take prevynenie mat dieta v 18-stich? Vsak pojde pracovat ked dostuduje. Nikto z nas to nie je pan Boch aby sme sudili 😠

viky321
6. jún 2015

@velkacica raz to tej spoločnosti vráti. A aby sa aj tebe nevrátilo pohŕdanie.

handmade_nina
autor
6. jún 2015

V Nitre som momentálne.bola by som vďačná za každú pomoc. 🙂

lilimoni
6. jún 2015

@handmade_nina pomozeme ako sa da 🙂 kedy mas termin? 🙂

janulik2008
6. jún 2015

ségra porodí v 17 neboj zvládneš to 🙂 je však pravda že naši to vzali inak ako vaši 🙂

handmade_nina
autor
6. jún 2015

v januári,viem že asi skoro zháňam veci,ale som na to v podstate sama s priateľom..on si brigádu ešte len hľadá popri vš..

lilimoni
6. jún 2015

@handmade_nina nevadi 🙂 aspon nebudes mat neskor stresy, ze nic nemas 🙂 ono sa to pomalicky nazbiera 🙂

sara1308
6. jún 2015

Ja som rodila ako 18 ročná pred 15timi rokmi. Bolo to dosť blbé, lebo som ešte k tomu vyzerala na 14rokov, pozerali na mňa ako na prízrak. Maturovala som keď sa Sára narodila. Pomáhali dobrí ľudia a najväčšia pomoc bolo kojenie. Takže jedna rada: "nestresuj, a veľa pi" aby si mala veľa mliečka... Držím palce....

liligreg
6. jún 2015

@handmade_nina z hlúpych reči si ťažkú hlavu nerob. Niekedy mam pocit, ze polovica ak nie viac začala so sexom až po svadbe, po neviem koľkých odpracovaných rokoch atd..
No co! Tak stalo sa, uz sa neodstane..treba začať konať zodpovedne uz nie za seba, ale za Vas oboch. A myslím, ze si sa k tomu postavila, tak jak treba. Vobec mi nepríde cudne, ze sa zaujímas aj o príspevky. Treba vediet, na co človek ma, ci nema nárok. Tiež si myslím, ze ak nemáš žiadne zdravotne komplikácie, na leto treba nájsť brigádu a prilepšiť si. Myslím, ze by nemal byt problem si niečo nájsť, kedže si len na začiatku... Aj keď len roznos letákov, a s tym by si aj popri kočíku mohla s frajerom pokračovať..ale som si istá , ze v lete bude veľa ponúk na brigády.. Predaj zmrzky, suvenírov atd...no priateľ, nech sa zamera na dlhodobejsie brigády.. Aj keď len ako predavač v Kauflande..ja budem mat bábätko v auguste, no mam veľa veci od sesterský, ktorá mala januárové babo, takze ti viem tiež dačo poslať. Nejaké bodicka, dupacky..a tiež odporúčam, ak ideš niečí kupovať, poklikaj na bazári tu ci na inom.. Ja som super nakúpila..a to netrieme biedu, len niekedy mi tie veci prídu zbytočne v obchode predražene.. Poviem príklad: vanicku+stojan na vanicku (kedže mame sprchu a nie vaňu)a prebalovaciu podložku som kúpila dokopy za 10€.. A nemyslím si, ze moje dieťa nejako bude trpieť, ze nema všetko nové.

liligreg
6. jún 2015

@velkacica som zvedava, ci by si sa rovnako vyjadrovala aj k žene, ktorá ma 25 a čaká dieťa, ta tiež nemusela nič urobit a príspevok dostane. Ci len do tych mladších ročníkov sa dobre rýpe?

lilimoni
6. jún 2015

Moja sa vyspala aj v modrych bodyckach 🙂 tomu decku je to tak jedno ake vychytavky mamina kupi 🙂

sara1308
6. jún 2015

@lilimoni presne tak, aj my (dcérky) sme mali modré dupačky... aj pančuchy... A hlavne nech toho veľa nezháňa a nekupuje... bábätko hrozne rýchlo rastie... A to pekné oblečko ti donesú keď prídu pozerať bábo kamošky, rodina atď... nové na von a do poradne dostaneš a na doma mu je jedno čo bude mať.

Mňa sa pýtali, že čo potrebujem, keď išli malú pozerať, tak každému som povedala oblečko ale inú veľkosť... 🙂

kataina
6. jún 2015

@velkacica
nuž privedie na svet noveho človiečika a to je najväčšia hodnota. Život ma pred sebou a možno dokáže pre spoločnosť viac ako Ty aj s Tvojou rodinou. Nevieš čo bude.
Teraz je v svrabe a áno treba jej pomôcť. Taká múdra ako Ty-to je sila.
Nedavno som videla dajaky šot v TV že napr študentky kt ešte nepracovali nemaju narok na nejake davky zo socialky. Lenže sa ma to netýka tak som ani nevenovala pozornosť o čo ide. Nevideli ste to niekto?

lilimoni
6. jún 2015

Ja kedze som podedila po detskach som povedala, ze plienky a krem na prdelku a vzdy doniesli aj nieco navyse 🙂

rebekamarcusko
6. jún 2015

@velkacica chces mj poveday,ze ty si nepoberala prispevok na dieta do troch rokov? A rodinne pridavky?alebo nebudes brat na ne prispevky,ked deti budes mat?na to ma kazda jedna matka narok,bez ohladu nato ci mas alebo nemas nieco odrobene.alebo mi chces povedat,ze ty povies,ze tie peniaze nechces? Si smiesna. Hnusny a primitivny komentar si sem dala.

zuzu188
6. jún 2015

Ja som rodila v 18 prvykrat a v 20 druhy 🙂..da sa to v pohode zvladnut 🙂...vybavu pre babo sme kupovali postupne a aj po narodeni sme dostali pre maleho oblecenie a hracky od rodiny a kamaratov...ak budes dojcit,mlieko ta nebude stat nic...moji rodicia tiez neboli nadseni,ze som bola tak skoro tehotna (otehotnela som v 3. rocniku na strednej),ale po par tyzdnoch ich to preslo a tiez sa tesili 🙂...bali sa hlavne,aby som sa nevykaslala na skolu,mala som rok odklad,strednu sa mi podarilo uspesne ukoncit 🙂...drzim palce 🙂

lapalma
6. jún 2015

@velkacica ....možno jej dieťa bude génius a vynájde liek proti rakovine 😉 ...dievča nič zlé neurobilo, iba nechcene otehotnelo a hrdinsky si dieťa nechalo ....nezabilo život ...obetuje pohodlie a vychová ČLOVEKA ...to nie je málo ...to je VŠETKO !!!

rebekamarcusko
6. jún 2015

@handmade_nina ja som rodila 9dni pred maturitou. Otehotnela som ako 18 rocna.vsetky veci som podostavala od rodiny.kocik som kupila sice novy ale lacny za 140e. Vsetko sa da zvladnut.byvala som u mamy a bola som bez otca dietata.teraz mam manzela,ktory si syna osvojil a cakame druhe babatko. Splacame hypo za byt,manzel ma 24rokov.vsetko sa da zvladnut.treba mat ciele a ist si za nimi.ja mam teraz 21 takze drzim palce nech vsetko dobre dopadne ☺☺☺