icon

Porodím ako 18 ročná. Ako to zvládnuť?

handmade_nina
6. jún 2015

Ahojte. mám pár otázok. Čakám bábo,porodím v 18tich.S priateľom sme ostali spolu, on študuje na vysok.škole a ja na strednej. ibaže- mama sa s tým nevie zmieriť. Najskôr trvala na interupcii,čo som nechcela a vyhodila ma z domu. Bývanie zabezpečené mám.iba chcem vedieť či som sa rozhodla správne a: 1.Na aké fin.príspevky mám nárok + koľko to je + či to dokáže pokryť všetky najdôležitejšie výdavky na bábo. 2.Počula som,že pokiaľ rodičia nie sú v dobrej fin.situácii, je dobré aby začali chystať veci ešte pred narodením. Chcela by som vedieť čo si o tom myslíte vy+ koľko toho asi bude treba. Mama mi s tým nepomôže,budem rada za každú pomoc,vopred ďakujem 🙂

Strana
z3
pribinak
6. jún 2015

@handmade_nina az v januari? No tak to si hladaj brigadu na leto, ak byvas v Nitre ci pri NItre, tak tam je velke kupko, pesia zona a tam je mete zmrzlinarni a kaviarni ci cukrarni

mirka0677
6. jún 2015

@liligreg @rebekamarcuko @lákala @kataina @handmade_nina baby, velku cicu si vôbec nevšímajte. Aj v iných diskusiách nájdete jej splechy na ktoré ďalej nereaguje. Asi ju baví urážať ľudí A potom sledovať reakcie. Teda aby sa náhodou neurazila: to je len môj názor 🙂.

ninda25
6. jún 2015

Pozeram tvoj profil a 21.maja sa pytas,či liek degasin,moze znizovat ucinok antikoncepcie....ozaj cakas babo?alebo len zneuzivas dobrotu druhých lidí....fakt nerozumiem

dijefcatko
6. jún 2015

@ninda25 možno sa pýtala práve preto, že zistila tehotenstvo, tak rozmýšľala nad tým, čo (okrem sexu samozrejme) je za tým...

rebekamarcusko
6. jún 2015

@ninda25 ona vravela vyssie,ze otehotnela cez antiku nemyslim si,ze zneuziva.☺

ninda25
6. jún 2015

@dijefcatko 1.juna bola v 9tyzdni....akosi tomu představám verit....

ninda25
6. jún 2015

@rebekamarcusko aha,tak potom to dává zmysel,ale už mám v hlavě iste pochyby. Vies,ze tu na modrom konikovi sa už zopar našlo,co chceli dobrých lidí využít....rada pomozem,kto ozaj potrebuje

handmade_nina
autor
6. jún 2015

prečo by som zneužívala?
.nepýtam finančnú pomoc..ale rady,a budem rada ak sa nájde prípadne aj nejaké oblečenie staré nepotrebné..

rebekamarcusko
6. jún 2015

@mirka0677 citam jej predchadzajuce prispevkya mam dost 😂ach.

sheila72
6. jún 2015

@handmade_nina ahoj, podľa tvojho popisu ťažko povedať, či máš nárok na nejaké soc.dávky. Predpokladám, že s priateľom nie ste zosobášení. Ďalší faktor je, či bývate len vy dvaja spolu v nejakom podnájme alebo napr.u jeho rodičov. Pretože ak bývate sami, v prvom rade si po narodení dieťaťa musíte vybaviť výživné. Aj keď bývate spolu ale nie ste manželia, dáte si na súd že žiadaš o výživné, oni vám odklepnú pravdepodobne tú najnižšiu čiastku, keďže partner je ešte študent (cca 30 eú) a teda keď s tvojou materskou budete mať celkový príjem len tento, máte nárok na dávku v hmotnej núdzi a príspevok na bývanie. Partner by mohol dostávať sociálne štipendium na vš. Ale ak bývate s rodičmi, tak vám to neuznajú, pretože sa berú do úvahy všetky príjmy v domácnosti, teda aj príjmy rodičov. Ako slobodná matka nemáš nárok na žiadne príspevky. Ťažko teda povedať,cči vám to bude stačiť, pretože nevieme, aké máte výdavky. Pravdou je, že ten rodičovský príspevok aspoň mne nestačil a to som kupovala všetko najlacnejšie. Pred pôrodom som mala našetrených cez 3000 eur a behom prvého roka boli preč. Priateľ mal tak isto 3000 eur k dobru, ale keďže sme si zariadovali vlastné bývanie, jeho peniaze išli na nábytok a moje na dieťa s tým, že on už zarábal. Potom som musela ísť na brigády 🙂

petra7777
6. jún 2015

@pribinak Ver, že by prešlo...neviem dokonca, či to nie je až do 26 roku dieťaťa....

maria117
6. jún 2015

@handmade_nina o kojeni si pozri stranku http://www.mamila.sk a dopredu sa nevzdavaj 🙂

petra7777
6. jún 2015

@zeriempizzu Ale už keď sa to stalo, netreba ju ukameňovať, že?

nikola599
7. jún 2015

@handmade_nina ahoj pokiaľ sa s priateľom milujete a máte zabezpečenie bývanie tak to je super , babo stoji veľa peňazí ale zvládnuť sa to da. Prvé co potrebujes je zakladna vybavicka ta ta vynde nejakých 200 alebo 300 euro , postieľka 90 euro , kočík 200 aj menej euro cele dieťa ta vynde okolo 900 euro dostanes od štátu 886 euro za narodenie dieťaťa ale keď sa sitie 28 dni samé vybavovacky sú stym potom materská by mala byt 280 euro plus pridavky na dieťa 20 euro , tak niak sa to pohybuje ja mam všetko s de tak neviem ako je to na slovesnku drzim palceky a drz sa keď budeš sa chcieť porozprvat napis mi pokecame poposielam ti nejaké veci a tak

danielita18
7. jún 2015

neboj,zvládneš a možno lepšie ako žena po 3é,ja som mala malého v 3+ ale mne sa nedalo dlho otehotniet ale keby môžem vratit cas spat tak určite by som chcela dieta skor no hlavne ak sa ti dá tak si dopredu postupne nakúp zásobu plienok lebo na zaciatok budes potrebovat tak 10 denne určite a určite si aj tu dobre nakúpiš výbavičku pre bábenko a za dobré ceny,ja som všetko nakupovala tu

deshek
7. jún 2015

No podla mna babo nestoji tak vela, ja som bezplienkovala, mala som obycajne latkove plienky, a nosila v satke, vecicky som mala pozbierane od znamych zo second handu alebo z burzy;)myslim ze dieta stoji viac ked vyrastie;) teraz najviac miniem na topanky;) myslim ze mladi rodicia su super;)drzim palce

kuceravasue12
7. jún 2015

Ahoj, nezávidím ti, prajem ti aby si kojila, mňa stálo mlieko okolo 120eur mes no a dostávala som 226 takže KATASTROFA...vieš je síce pravda každý mesiac používaš menej mlieka menej plienok, ale zase prichádzajú iné veci, takže si znova na tom istom...Ja byť tebou zháňam si potrebné veci dopredu, než potom naraz, ako som to počítala tak tá prvá výbavička od kočíka po ponožky by nás vyšla bez pomoci od rodiny okolo 800 a viac eur. Nekupuj veľa oblečenia, čo bude dieťatku jeden týždeň veľké na druhý týždeň bude akurát a na tretí to bude malé. My sme toľko vecí nestihli ani využiť a už to bolo malé. Lepšie je kupovať väčšie.

Strana
z3