Pozitívny skríning na Downov syndróm
Ahojte babulky, vyšli mi zle skríningové testy na DS - 1:50. Keď mi lekár robil UZV v 12. týždni, hovoril mi ako ma krásne naše dieťatko vyvinutú nosnú kostičku + lebkovú, preto bol z tohto výsledku veľmi prekvapený. Amnio som odmietla kvôli tomu, že sme s manželom rozhodnutí si dieťatko nechať, napriek veľkej túžbe, aby bolo zdravé, ho nebudeme ľúbiť menej, ani keby malo DS. Len viem, že tieto testy bývajú dosť skreslené, no napriek všetkému mám veľký strach Už teraz milujeme nášho synčeka a nedali by sme ho za nič na svete. O dva týždne ma čaká UZV, je možné, ak by šlo o DS, že by lekár videl nejaké zmeny oproti zdravému bábätku?
Ďakujem...
@xlolax80 1:8 som mala dala som si robiť trizomy test a negativne
Ahojte, vyšli mi zlé výsledky genetických testov z krvi najskôr 1:55 na DS tak som išla do Martina kde mi zobrali krv a výsledok bol zas zlý 1:75, odber plodovej vody som odmietla, objednala som sa radšej na morfologiu do Rk MuDr. Javorka, mám strach, ako tieto testy dopadli vám? 😒
@nanku a ako to dopadlo?
@radulienka7 chvalabohu doktor pomeral bábätko a povedal mi, že on žiadne odchylky od normy nevidí, tak ja verím, že je zdravuckee. 🙂)
@selina25 ahoj, pred 7. rokmi som s kamoskou prezivala to iste co ty... Mala zle vyskedy u svojej gynekolg. aj v martine , uplne zleee... Odber plod. vody odmietla taktiez, diagn .( dawn..syndrom, raztep chrbtice)...vysledok??? Nadherne zdrave dievcatko🙂 drziiim palcee, nech vsetko dopadne dobre
@selina25 a na amnio si bola? u nas tiez ziadne odchylky od normy a mame doma slniecko 🙂 tiez som verila ze bude OK a popravde hoc je iny vynimocny ale ved sa mi splnilo co som chcela je OK 🙂 je nas a uz bude mat 6rokov
@katuska_za odber plodovej vody som odmietla 🙂
Ja som bola na amnio, z vystreni predtym bola pravdepodobnost 1:5, ked mi zavolali vysledky, plakala som od stastia, ze je vsetko v poriadku a narodilo sa nam dievcatko s genetickym syndromom, ktory doteraz nevedia pomenovat. Takze ja uz neverim tymto testom... ☹
@crystynka nie vsetky geneticke poruchy sa zistuju aj pri amnio.. dna je zlzita a trvalo by vecnost celu ju prejist a kontrolovat... kontroluju len zakladne a najcastejsie vady...
@katuska_za ano rozumiem tomu, len po tomto zisteni, neviem ci by som isla znova na amniocentezu, ked je mnozstvo syndromov, ktore sa zistuju (tak ako u nas) az po narodeni a z podrobnejsieho vysetrenia dna.
@crystynka ja si tiez myslim ze j to zbytocne pokial si vyslovene matka nechce dat vziat dietatko ak amnio nieco ukaze.. ale napokon ani ukazat nic nemusi a predsa sa narodi výnimočne dietatko ako aj u vas...
keď konečne zakážu tieto trápne skríningové testy, asi si otvorím šampanské, narobili viac škody ako osohu a ešte stále robia, stačí sa pozrieť tu na tie poplašené mamičky, čo stresujú už pri 1:250. Najlepšie je, že väčšina gynekológov má na ne tiež negatívny názor, ale na Slovensku sa budú robiť asi do konca sveta
Mamičky prosim vas vyšiel nam zle test na DS a to 1:7 zo skríningu z krvy ale ultrazvuk u doktora Cunderlika v Bratislave vyšlo ze vsetko je v úplnom poriadku viete mi poradit?co to znamená nechapem 😔
@rasuldo tazko radit co to znamena.. uz som to tu pisala xkrat.. u nas skrining pozitivny 1:2 a sono uplne v poriadku v 13tt a dokonca i morfologicke sona 4x uplne v poriadku... mame synceka s DS ale ja som to v tehu nejako citila ze to tak bude.... drzim palceky nech vsetko dobre dopadne a nech je dietatko tvojim zmyslom zivota
Mozte mi poradit tripple test mi vysiel negativny 1:730 a poslali ma na genetiku do martina k doktorke misovicovej neviem preco ked mam vysledky negativne ale mala som uz 35 rokov...
Ok dakujem🙂
Ahojte, chcem sa spytat: vysledky screeningu DS som mala negativne no 1 v 710 (v termine) a v poznamke napisane vysledky nemenia podstatne riziko DS ocakavane len podla veku matky (1 v 700) doktor ma poslal na geneticku konzultacii k Mudr Krizanovi do ruz.polikliniky. Mate s nim niektora skusenost? Som z toho trocha dost na nervy, dost ma lekar dnes vystrasil.... dakujem za odpovede 🙏😉
Ahojte. Ja som mala v prvom trimestri screen Ing pozitívny zvýšený riziko DS mam 34 rokov to mi vyšlo 1v260 a v druhom trimestri tak isto 1v220 čo to znamená
Dnes mi volal lekar ze mam ihned prist lebo vysledky su zle.1:14 na DS.mam sialeny strach.podla veku (mam 39 a otecko tiez),vyslo 1:130 ale podla testu az 1:14.som v 19tt

@cukruska1920 prosim ta ako si dopadla? Dietatko ma DS alebo je ok? Mne vyslo 1:9 😢