icon

Pozitívny skríning na Downov syndróm

tamara7
13. máj 2013

Ahojte babulky, vyšli mi zle skríningové testy na DS - 1:50. Keď mi lekár robil UZV v 12. týždni, hovoril mi ako ma krásne naše dieťatko vyvinutú nosnú kostičku + lebkovú, preto bol z tohto výsledku veľmi prekvapený. Amnio som odmietla kvôli tomu, že sme s manželom rozhodnutí si dieťatko nechať, napriek veľkej túžbe, aby bolo zdravé, ho nebudeme ľúbiť menej, ani keby malo DS. Len viem, že tieto testy bývajú dosť skreslené, no napriek všetkému mám veľký strach Už teraz milujeme nášho synčeka a nedali by sme ho za nič na svete. O dva týždne ma čaká UZV, je možné, ak by šlo o DS, že by lekár videl nejaké zmeny oproti zdravému bábätku?
Ďakujem...

Strana
z8
llullu37
19. jún 2019

@mayami a ako si dopadla?

mayami
19. jún 2019

@llullu37 ja som nechcela ohroziť svoje dieťa odberom plodovej vody len preto, že budem vedieť ešte pred narodením či bude mať ds alebo nebude mať, boli sme rozhodnutí nechať si ho tak či tak. Takže som už potom neabsolvovala genetiku, tým pádom ani amniocentezu.
Keď si ho nechceš nechať v prípade ds, je to zase o inom. Aj pri 1:1 pravdepodobnosti môže byť dieťa ok a zas opačne, pri veľkej nepravdepodobnosti môže mať nejaký syndróm, istotu aj tak budeš mať až keď sa narodí.

alojzova
10. okt 2019

@sisinta je zdrAve

alojzova
10. okt 2019

@mayami je zdrave

mayami
10. okt 2019

@alojzova 🙂 držte sa

alojzova
10. okt 2019

@mayami hm

lesana38
28. jan 2021

Ahojte, chcem sa popýtať. Budem mať 38r a vyšiel mi pozitívny skríning na DS 1:70 lekár má ubezpečoval že to je veľmi pravdepodobné vekom.. amnio som absolvovala pred týždňom.. čiže čakám ešte na výsledky..s 18+5

mayami
28. jan 2021

@lesana38 veď z amnio budeš vedieť presnejší výsledok

marrria1
28. jan 2021

@lesana38 ja som mala riziko na DS 1:25, mam 34 rokov, malinka je zdravá 😊. Tieto testy často vychádzajú falošne pozitívne..

katarina644
28. jan 2021

@lesana38 mne tiež vyšlo pred desiatimi rokmi, že budeme mať downáčika, nemáme. Síce kopec iných chorôb, päť operácii, jedna ťažšia, dve ľahšie, štvrtá stredne ťažká a piata ťažká, ale žije. držím palce.

lesana38
29. jan 2021

@marrria1 ďakujem veľmi pekne, ešte dva týždne trpezliveho čakania 🙂

lesana38
29. jan 2021

@katarina644 prajem veľa zdravíčka 🙂

katarina644
29. jan 2021

@lesana38 aj Vám🙂

simona_dan
29. máj 2023

Ahojte, keďže v uplynulých týždňoch som tu prelustrovala množstvo diskusii, čo mi pomahalo zvládať situáciu, rozhodla som sa prispieť svojim príbehom so šťastným pokračovaním...prvé tehotestvo prebiehalo tak hladko, že som ani nevedela..pri druhom stále divný pocit už od začiatku, prvá kontrola 10.3. potvrdenie tehotenstva všetko v poriadku 31.3. opäť kontrola a všetko v poriadku, 6.4. odber krvi a dr volala o pár dni že  všetko v poriadku, 14.4. NT meranie u iného lekára a všetko v poriadku, 27.4. poradňa a opäť odber krvi všetko v poriadku...28.4. telefonát od DR aby som si 2.5. prišla pre výsledky a vymenny lístok na genetiku pretože mi vyšlo vysoké riziko na DS...absolútne som nemala tušenie o čo sa jedná ale dúfala som že to nebude až tak zle veď mám 24rokov jedno zdravé dieťa doma a ja som zdravá tiež....keď som 2.5. uvidela na papieri riziko na DS 1:10 položilo ma to...termín na genetiku som mala na 9.5. ..týždeň mi prišiel dlhá doba a neistota bola hrozná...4.5. som podstúpila odber krvi na NIPT, NeoBona od Synlab pretože som si nevedela predstaviť odber plodovej vody, do ktorého ma všetci tlačili...počas návštevy na genetike kedy som so sestričkou spisovala rodokmeň, vyšla lekárka s papiermi ktoré našla v mojom obale kde mám tehotensku knizku s otázkou či som si istá že NT meranie bolo robené 14.4 a nie 6.4. , tak som jej potvrdila že 14.4. že veď to vidí na tej lekárskej správe...doktorka vyslovila vetu počkajte asi sa stala chyba....o pol hodinu vyšla so záverom že prvý skrining vyšiel poztivne z dôvodu že napísali do systému že NT vystrenie bolo vykonané 6.4. namiesto 14.4. a práve preto mi vyšiel skrining s rizikom 1:10 pretože podľa tabuliek bolo dieťa príliš veľké ... nový skrining vyšiel negatívne s výsledok 1:600 ... ďalej mi povedali že mám iba klasicky podstúpiť ďalšie vysetrenia v tehotenstve a že dieťa bude určite zdravé...nikto nevyslovil žiadne ospravedlnenie za to že neúmyselne sposobili veľké starostí a kvázi zbytočne som zaplatila 380€ za testy ktoré sme v skutočnosti nepotrebovali....krvné testy vysli negatívne a morfologia tiež neukazala poškodenie alebo vady takže s najväčšou pravdepodobnostou je malická zdravá....toto je môj príbeh a tak ako mne pomohli slová od veľa žien, ktoré zazili takéto situácie a podelili sa o svoje skúsenosti, dúfam že aj moja skúsenosť niekomu pomôže a dodá vieru a silu ženám ktoré ju budú potrebovať...želám vám so srdca zdravé detičky a krásne tehotenstva ❣

Strana
z8