Pozitívny test a návšteva u lekára
uvidi uz nieco ?
@zdenkalv to ti verim...tak urob ako citis,hlavne aby si bola kludna,to je najdolezitejsie..drzim palceky
@katka1987 ahoj tak dnes mam po sone už bolo tam vidiet už ten gestačný vačok som rada ze to tam je dobre umiestnene a za dva tyždne idem 12.12 na dalsiu kontrolu že už by tam malo byt cosi aj viac vidieť.Dal mi duphaston 2X denne a aj kyselinu listovu
@zuzananina no super, tak ste na dobrej ceste... 🙂 Duphaston mam aj ja 2x denne a kyselinu listovu som si kupila sama. Ja sa uz neviem dockat pondelku...ale mam dost obavy ze co bude. To cakanie je strasne. Drzim ti palceky nech vsetko ide tak ako ma 😉
@katka1987 tak to ti verim aj ja som mala blbe pocity bala som sa ale dnes to trosku zo mna opadlo už .tak uvidime co bude za dva tyždne zase budu tie tyždne ked som 2x po sebe potratila v siedmom tyždni jedno a druhe v osmom tyždni tak strach stale je
@zuzananina tak to ti verim...kym neprejde aspon prvy trimester, tak ten strach bude stale...potom to snad uz nebude az take...my sa este k tomu teraz stahujeme...ale snazim sa davat si pozor, aby som nic take tazke nezdvihala.
@katka1987 no to ano treba si davať pozor... ja som zase na PN ako som sa dozvedela ze som tehotna lebo v mojej praci by nebolo dobre byt som stale v aute a este aj zdvíham ťažke veci
@zuzananina no ja som vo stvrtok utekala doktorke, lebo som mala spinenie a aj krv ...tak mi zvysila davku duphastonu a robila mi sono...vacok bolo uz vidiet, ale ze nema taky hladky tvar ako by mal mat...a to nie je dobre...tak uz tomu velku nadej nedavam...ale pri odchode mi povedala ze je sanca ze sa to este zmeni...no uvidime...v pondelok tam idem zase
@katka1987 tak len odpocivaj a nic nerob.Ja viem lahko sa to povie ale tazsie plini len treba klud a spravit preto vsetko.Drzim palceky nech je vsetko vporiadku
tak ale odbočilo sa akosi od témy...alebo som sa stratila? kedy k tomu doktorovi? ja som mala pred 1,5roka MA a vtedy mi povedal, že druhé budeme poriadne sledovať a že by ma rovno aj na riziko napísal (že vraj 30tka na krku). Mám 37 DC, test //, najbližšie voľno 6.12. potom až 20.12. Bude mi dávať nejaké tabletky na podporu? Alebo nestresovať? 😒
@maarlie ahoj ja by som na tvojom mieste išla, čo najskôr. Ja som mala 2x mmt a strašne som sa bála ísť k dr., keď mi vyskočili teraz // na teste. Ale muž ma "dokopal" a je našťastie všetko v poriadku. Držím palčeky a gratuľujem. 🙂
Baby, takze som nakoniec bola vo stvrtok u lekara....cakaren plna tehuliek...vselijako mi bolo, co mi povie.ale ked mi otocil monitor, a povedal ze som tehotna a ze ci pocujem ten buchot - ze to uz bije srdiecko.....mala som slzy na krajicku.ani neviem co mi povedal, ale medzi 5-6tt by som mala byt.
teraz uz len oddychovat, bud.tyzden na krv a 11.12 idem na dalsiu kontrolu a zevraj uz aj knizku dostanem ( do tretice) 🙂
@katka1987 hlavne sa nestresuj, ja viem ze to nejde.....skus mysliet pozitivne a neboj, vsetko bude v poriadku.hlavne sa s nicim tazkym nenatahuj a lez s vylozenymi nohami. mne pri druhom vraveli, ze treba utekat na pohotovost hned ako sa to zhorsi, takze necakaj doma ze sa to polepsi.....drzim palceky 🙂
ženičky moje...ako to tu čítam...a všetko sama neviem čo mam robiť...v piatok som si robila test a vyšli mi dve čiarky...radosť bola veľká....bo sme plánovali a každe rano mi bolo zle...brucho ma pichalo a tak...tak si vravím skusím test..a vyšlo to..no ale pak som to vravela bráškovi a on že jeho kamoške ukázal test že je tehotná a šla k doktorovi a on jej povedal že neni :( tak teraz mám strach...v bruchu ma stále picha citím sa tak inak ale neviem či si domýšlam ale ja citim že som tehotná aj moja mamina mi vravela že mám inu tvár...ja neviem mám ist k doktorovi či ešte počkať...mám 26 ale ja neviem čo dalej :(..čo robiť či som či nie som..čo ak potratím...joj ☹
@ladynka88 jaaaj boze, to co za lekar bol? 🙂 ja som meskala 3 tyzdne, az vtedy sa mi ukazal pozitivny test. Sla som k lekarovi, nebolo nic vidno, prisla som o tyzden a zase nic, uz ma strasili mimomaternicovym, prisla som potom znova, uz bola dutinka a mesiac na to uz aj babo so srdieckom 🙂 Chod k lekarovi, nech ti vezmu aj krv, to bude najistejsie.. potratov je nanestastie velmi vela, nemysli na zle, neovplyvnis to, co sa ma stat. Tak sa tes a ver, ze to bude dobre 🙂
@zuzananina @zdenkalv tak dnes mi doktorka povedala uz lepsie spravy 🙂 vacok nam od stvrtka pekne narastol a uz ma aj spravny tvar 🙂 len spinenie je este stale...zobrali mi krv na HCG a uvidime zajtra...ake budu vysledky...tak nadej este stale je 😀
@katka1987 tak to je super spravička treba sa šetriť stale..... a daj zajtra vedieť.....
@zdenkalv gratulujem ja idem tiez na krv 12.12 a tiez mi povedal ze ak bude ťsetko v poho da mi aj tehu.knizku
@foofee no bola som u doktora a že to na 85% neni mimomaternicove a že to má 3mm 🙂 a najbližšia návšteva o tri týždne 🙂 tak sa tešujem aj mám strach trošku 🙂 ale ako ti píšeš verím že bude dobre 🙂 dakujem tato stranka mi fakt dáva silu 🙂 bo mám pocit že kým budem tehotná asik sa budem báť :D
@ladynka88 tak to sa tesim, ak uz videl zarodok, tak je to tam, kde to ma byt 🙂 drzim palce, nech ti to dobre dopadne, ale strach bude vzdy, kazdy mesiac ma svoje rizika, porod ma svoje rizika a ked sa babo narodi, zase strach, ci neochorie, az do dospelosti a vlastne kym my matky budeme zit, sa o nase deti budeme bat 🙂 nemysli na zle, uzivaj si tehotenstvo, lebo je to krasne obdobie. Ja som na pn od 4 mesiaca s hroziacim potratom (predcasnym porodom) a ani raz ma nenapadlo, ze by to malo zle dopadnut, proste si taku moznost nepripustam 🙂
@ladynka88 ja ti tipujem tak 4-5 tt, tazko povedat, presnejsie ti uz povie na najblizsej kontrole 🙂 napriek nevolnostiam, bolestiam, nocnemu curaniu, paleniu zahy, bolestiach na takych miestach o akych si netusila, ze ich mas, je to krasne obdobie, tak klud 🙂 Mysli pozitivne a pritiahnes si to dobre, musis byt ale vnutorne presvedcena, ze to bude dobre 🙂
ahojte dievcata, ja som nedostala MS, ktora mala prist v nedelu, robila som test a nasla som // 🙂 Zostala som tento tyzden doma, kedze v praci mam nocnu...pracujem v zahranici...potom mam dva tyzdne do vianocnej dovolenky. Otazka znie: staci ked pojdem k doktorovi az v january?? Sa mi to zda neskoro, ale teraz je mi tam zbytocne ist, potom som dva tyzdne prec a cez Vianoce moj doktor neordinuje...
@lenarapn ahoj, niektore baby tu pisali, ze v zahranici robia aj tak prve vysetrenie az okolo 8tt takze podla vsetkeho skor by ta ani nezobral, ale zavola sestricke aspom a ona ti urcite povie.precitaj si tu diskusie...ono skor ako v 6-8tt velmi vela neuvidi lekar, takze by ta mohol zbytocne vystresovat a to nepotrebuje ziadna mamicka cakatelka 🙂 ale ak by si to tak citila, ze chces ist, treba za nim zajst.
takze drzim palce a oddychuj
Ahojte tyzden mi meskal MS a minulý tyzden som si urobila test a vysli mi // neviem kedy mam zajst za lekarom uz tam nieco bude ?vidiet
my sme po 2 MA, vcera nam vysli dve palicky, ms meska len tri dni asi...ale po minulych skusenostiach som sa radsej objednala k dokimu a este som aj poriadne chora, no lekarka mi nedala antbiotika nastastie, tak priedusky riesim len prirodnym sposobom, utorok idem dokimu, sice mi tam asi este nic neuvidi, ale radsej nech ma sleduje, nech uz nikdy nemusime prezit ma
Baby, takze ja som bola na dalsej kontrole o tyzden neskor, dr mal daky seminar v zahranici ci co. ale s takym strachom som tam sla......a nakoniec som sla so slzami stastia odtial.....vsetko je v poriadku, drobec ma 2,5cm, 9tt,uz sa aj vrtel, takze som vytesena ako blcha.
som sa aj pytala na to, kedy prestavaju boliet prsia, lebo urcite by som stresovala ze mi miznu tehu priznaky...a vravel, ze v tretom mesiaci by to malo byt uz lepsie a ze sa nemam bat, ze ked je babo v poriadku ako moje, uz by sa nemalo nic zle stat, treba len oddychovat.....
@slniecko0612 nebude, najskor v takom 6tt, inak ta len vystresuje ze ma zatial prazdny vacok. ale treba ist, aby sa vylucilo mozne mm tehotenstvo.

Žienky nemali by ste si dať robiť sono v 1 trimestri. môže to byť nebezpečné. čítala som nejakú štúdiu kde sono testovali na myšiach a sono zabíjalo ich plody. Neviem to teraz v rýchlosti nájsť kde to bolo. Ale tiež si myslím že sono môže mať nežiadúce účinku. Mali by ho robiť najskôr začiatkom druhého trimestra kedy je už vívin plodu ukončený. Lekári ho často robia automaticky hneď na začiatku na potvrdenie tehotenstva lebo to majú od poisťovne lepšie zaplatené. Nech Vám to potvrdia z krvi, štádium vypočítať podľa poslednej menzes a so sonom radšej počkať až v 13-15 týždni. toť môj názor. možno práve aj to sono na začiatku tehotenstva môže poškodiť plod...